184 χωράφια στη Λευκωσία από €950 προσφέρει η Altamira (ΦΩΤΟΣ)

Η πλειοψηφία των χωραφιών έχει ενδεικτική τιμή πώλησης που δεν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ
  • Κάποια εξ αυτών είναι συνεχιζόμενα, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία σε υποψήφιους επενδυτές να ανεγείρουν συγκροτήματα κατοικιών, επαύλεων ή διαμερισμάτων.

Πολλές ευκαιρίες σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν χωράφι στην επαρχία Λευκωσίας, είτε για οικιστικούς είτε για γεωργικούς ή άλλους σκοπούς, προσφέρει η Altamira, η οποία μετά την Πάφο ξεκίνησε νέα εκστρατεία για πώληση 184 συνολικά χωραφιών. Οι τιμές πώλησής τους κυμαίνονται από 950 ευρώ έως και 800.000 ευρώ, ενώ η έκτασή τους από 298 έως και 44.696 τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.).

Σύμφωνα με έρευνα της Brief από την επίσημη ιστοσελίδα της διαχειρίστριας εταιρείας των ακινήτων του πρώην Συνεργατισμού, κάποια από τα χωράφια είναι συνεχιζόμενα, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία σε υποψήφιους επενδυτές να ανεγείρουν συγκροτήματα κατοικιών, επαύλεων ή διαμερισμάτων. Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των χωραφιών έχει επιφυλαχθείσα τιμή κάτω από τις 100 χιλιάδες ευρώ, με την Altamira, μάλιστα, να δίδει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να κάνουν προσφορά σε χαμηλότερη τιμή από αυτή που έχει καθοριστεί.

>>> Διαβάστε ακόμη: Altamira - 12 κατοικίες & 3 διαμερίσματα διαθέσιμα από €71.000 <<<

Τα πέντε φθηνότερα
Βάσει των όσων έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η εταιρεία, τα 5 φθηνότερα χωράφια είναι τα εξής:

1

1/ Γεωργικό χωράφι 576 τ.μ. στην κοινότητα Παλαιχώρι Μόρφου, διατίθεται προς πώληση έναντι 950 ευρώ. Βρίσκεται σε απόσταση περί τα 4,7 χιλιόμετρα (χλμ) βόρεια από το παραδοσιακό κέντρο του χωριού. Το κτήμα έχει κανονικό σχήμα, αποτελεί μέρος βουνοπλαγιάς με πεύκα και είναι περίκλειστο. Η ενδεικτική τιμή πώλησής του έχει καθοριστεί στα 950 ευρώ.

Δεύτερο γεωργικό χωράφι, επίσης, στο Παλαιχώρι Μόρφου, έκτασης 734 τ.μ. διατίθεται προς πώληση έναντι 1.000 ευρώ.
 

2

2/ Γεωργικό χωράφι 298 τ.μ. στην κοινότητα Μαλούντας, διατίθεται προς πώληση έναντι 2.000 ευρώ. Βρίσκεται σε απόσταση περί τα 900 μ. βορειοδυτικά από το παραδοσιακό κέντρο της κοινότητας. Το κτήμα έχει ορθογώνιο σχήμα, επίπεδη επιφάνεια και είναι περίκλειστο. 
  3

3/ Χωράφι 595 τ.μ. το οποίο εμπίπτει εντός ζώνης προστασίας της κοινότητας Άγιος Θεόδωρος Σολέας, διατίθεται προς πώληση έναντι 2.000 ευρώ. Βρίσκεται σε απόσταση περί τα 900μ νότια από το παραδοσιακό κέντρο του χωριού. Το κτήμα έχει ακανόνιστο σχήμα, επικλινή επιφάνεια εδάφους και είναι περίκλειστο.
  4

4/ Χωράφι 1.218 τ.μ. στην κοινότητα Οίκος, διατίθεται προς πώληση έναντι 3.700 ευρώ. Βρίσκεται περί τα 2 χλμ νοτιοανατολικά του κέντρου του χωριού. 

>>> Διαβάστε επίσης: Σαράντα τέσσερα νέα ακίνητα από €800 προσφέρει η Altamira (ΦΩΤΟΣ) <<<

Σημειώνεται πως, δεύτερο χωράφι, εφαπτόμενο με το πιο πάνω, έκτασης 3.011 τ.μ. διατίθεται προς πώληση έναντι 9.000 ευρώ. Ως ενιαία μονάδα τα δύο τεμάχια εφάπτονται δημόσιου εγγεγραμμένου μονοπατιού και διαθέτουν ακανόνιστο σχήμα με ανώμαλη επιφάνεια.  5

5/ Γεωργικό χωράφι 2.342 τ.μ. στο χωριό Μένοικο, διατίθεται προς πώληση έναντι 5.000 ευρώ. Το τεμάχιο βρίσκεται σε απόσταση περί τα 2,1 χλμ νοτιοδυτικά του κέντρου του χωριού, διαθέτει ακανόνιστο σχήμα και ομαλή επιφάνεια ενώ είναι περίκλειστο. Η πρόσβαση στο ακίνητο επιτυγχάνεται μέσω μη εγγεγραμμένου χωμάτινου δρόμου.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Τα πέντε ακριβότερα
Την ίδια ώρα, τα 5 ακριβότερα χωράφια προς πώληση είναι:

1/ Γεωργικό χωράφι 44.696 τ.μ. στον Δήμο Λατσιών με πολεοδομική ζώνη Γα4 και συντελεστή δόμησης 10%, διατίθεται προς πώληση έναντι 800.000 ευρώ

Βρίσκεται μόλις 100 μέτρα δυτικά του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού και 900 μέτρα νοτιοδυτικά της Βιομηχανική περιοχής των Λατσιών, διαθέτει πρόσβαση μέσω χωματόδρομου και απέχει περίπου 600 μέτρα από την οικιστική ζώνη. Το ακίνητο αυτό δύναται να καλλιεργηθεί.

2

2/ Γεωργικό χωράφι 11.985 τ.μ., το οποίο εμπίπτει εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λατσιών, διατίθεται προς πώληση έναντι 360.000 ευρώ. Το κτήμα βρίσκεται στη ενορία Άγιος Γεώργιος σε απόσταση περί τα 2,5χλμ. νοτιοδυτικά από από το κέντρο του Δήμου και περί το 500μ. δυτικά από την έξοδο βιομηχανικής Λατσιών του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού. 

>>> Οικονομία Κύπρος - Επιλεγμένη ροή ειδήσεων Brief <<< 

Η περιοχή του ακίνητου χαρακτηρίζεται κυρίως από κενά χωράφια αλλά και από σποραδικές κατοικίες ψηλού επιπέδου κατασκευή και ορισμένες επαύλεις. Το χωράφι διαθέτει κανονικό σχήμα με επίπεδη ομαλή επιφάνεια και είναι περίκλειστο. Να σημειωθεί ότι το κτήμα απέχει περί τα 150 μ. από εγγεγραμμένο δημόσιο δρόμο ενώ απέχει περί τα 100 μ. από την οικιστική ζώνη. 3

3/ Χωράφι 7.767 τ.μ. στον Δήμο Τσερίου, διατίθεται προς πώληση έναντι 323.000 ευρώ. Το τεμάχιο βρίσκεται σε απόσταση περί τα 280 μέτρα ανατολικά της οδού Τσερίου και περί τα 1,4 χλμ βορειοανατολικά του Δημαρχείου Τσερίου. 

Διαθέτει ακανόνιστο σχήμα και ελαφρώς επικλινή επιφάνεια ενώ εφάπτεται δημόσιου δρόμου σε μέρος του δυτικού του συνόρου με πρόσωπο περί τα 5 μέτρα. 4

4/ Γεωργικό χωράφι 12.161 τ.μ. στον Δήμο Λατσιών, διατίθεται προς πώληση έναντι 304.000 ευρώ. Βρίσκεται περί τα 1,6 χλμ δυτικά του εργοστασίου της «Carlsberg». 

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Διαθέτει ακανόνιστο σχήμα και ομαλή επιφάνεια, ενώ εφάπτεται δημόσιου δρόμου κατά μήκος του ανατολικού του συνόρου. Σημειώνεται πως, το ακίνητο ενοικιάζεται. 5

5/ Κτηνοτροφικό χωράφι 8.404 τ.μ. στον Δήμο Ιδαλίου, διατίθεται προς πώληση έναντι 277.000 ευρώ. Βρίσκεται περί τα 3,5 χλμ βόρεια του κέντρου του Δήμου. 

Διαθέτει σχεδόν ορθογώνιο σχήμα και ομαλή μορφολογία εδάφους. Εφάπτεται δημόσιου δρόμου σε μέρος του νοτιοδυτικού του συνόρου. Εντός του ακινήτου υπάρχει ημιτελές υπόστεγο μεταλλικής κατασκευής, εμβαδού 1200 τ.μ (περίπου). 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως, ο κάθε υποψήφιος αγοραστής μπορεί να υποβάλει προσφορά χαμηλότερη ή υψηλότερη από την ενδεικτική τιμή πώλησης. Σε κάθε περίπτωση, ο επιτυχών προσφοροδότης είναι αυτός που έχει υποβάλει το υψηλότερο ποσό προσφοράς, δεδομένου ότι η αυτή έχει κριθεί ικανοποιητική από την εταιρεία.

Όλα τα χωράφια στην επαρχία Λευκωσίας που διαθέτει προς πώληση η Altamira εδώ.

Μάριος Αδάμου
 
2171