Άδειες κυκλοφορίας: Έσοδα 100 εκ. ευρώ στα κυβερνητικά ταμεία

Μέχρι την Παρασκευή 08 Μαρτίου 2019 ανανέωσαν τις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων τους 578.000 κάτοχοι

Στο ποσό των 100 εκατομμυρίων  ευρώ ετησίως ανέρχονται τα έσοδα του κράτους από την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας. Από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι την Παρασκευή 08 Μαρτίου 2019 στα κυβερνητικά ταμεία μπήκε από τις ανανεώσεις  το ποσό των 69,3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο τα έσοδα ήταν της τάξης των 68.1 εκατομμυρίων ευρώ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφαλίσαμε τα υπόλοιπα 30 + εκατομμύρια που προκύπτουν ετησίως για να φθάσουμε τα 100 εκατομμύρια  αφορούν έσοδα από άδειες κυκλοφορίας που ανανεώνονται κάθε τρίμηνο ή εξάμηνο.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα το Τμήμα Οδικών Μεταφορών έδωσε τη σχετική προθεσμία για ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας  και από αύριο Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 η Τροχαία θα καραδοκεί για να καταγγέλλει. 

Το εξώδικο πρόστιμο αγγίζει τα 85 ευρώ ενώ: Εάν εντός 15 ημερών δεν καταβληθεί αυξάνεται ενάμισι φορά και εάν ούτε τότε καταβληθεί, εντός 30 ημερών (εάν δεν πληρωθεί) οι παραβάτες παραπέμπονται στο Δικαστήριο. Σε αυτή την περίπτωση η ποινή που θα επιβληθεί θα κριθεί από άλλα... δεδομένα. Σημειώνεται ότι μαζί με το πρόστιμο ο κάθε παραβάτης επιβαρύνεται με έξτρα τέλος 10% επί του συνολικού ποσού της άδειας κυκλοφορίας του οχήματός του.

Σημειώνεται ότι χωρίς άδεια κυκλοφορίας αλλά νόμιμα, αφού αυτό εδράζεται στο νόμο κυκλοφορούν 49.347 οχήματα διαφόρων κατηγοριών. Δηλαδή, τα αναπηρικά, τα κυβερνητικά οχήματα (σ.σ. Υπουργείων και άλλα), τα ασθενοφόρα, οι καρότσες κ.α.

Πόσοι ανανέωσαν 

Από τον Ιανουάριο, μέχρι την Παρασκευή 08 Μαρτίου 2019 ανανέωσαν τις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων τους 578.000 κάτοχοι. Αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό 83.16% των αυτοκινήτων που είχαν άδεια κυκλοφορίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018 και ανέρχονται στα 695.000.

Χρησιμοποιούν πολύ το Διαδίκτυο

Με βάση τα στοιχεία φαίνεται ότι η πλειοψηφία των  Κυπρίων οδηγών και κατόχων αυτοκινήτων προχώρησαν στην ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων τους, μέσω Διαδικτύου. Συνολικά, μέσω της πλατφόρμας της JCC ανανέωσε τις άδειες κυκλοφορίας ποσοστό 94.22%.

Ικανοποίηση στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών για την κινητικότητα των τελευταίων ημερών. Ο Α Ανώτερος Λειτουργός του Τμήματος Πέτρος Ξενοφώντος μιλώντας στην Brief δήλωσε ότι το κοινό επιλέγει τη μέθοδο του Διαδικτύου για την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας.

«Αυτό» ανέφερε ο κ. Ξενοφώντος, «μάς αρέσει ως Τμήμα αφού η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι κάτι που προωθούμε». Αναφορικά με την ροή των ανανεώσεων ο κ. Ξενοφώντος ανέφερε ότι αριθμητικά οι ανανεώσεις κυκλοφορίας μέχρι την Παρασκευή ήταν στα επίπεδα που μας συνήθισαν οι ενδιαφερόμενοι κάθε χρόνο. Ο κ. Ξενοφώντος κάλεσε το κοινό να ανανεώσει τις άδειες κυκλοφορίας ώστε να μην έχει προβλήματα με το νόμο.

 
1816