Αγγίζουν το 90% οι πληρότητες των ξενοδοχείων το τριήμερο

Ικανοποιημένοι υπό τις περιστάσεις δηλώνουν οι ξενοδόχοι

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΔΗΜΟΥ

 

Πληρότητες που ενδεχομένως να αγγίξουν και το 90% αναμένουν οι ξενοδόχοι για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Οι ικανοποιητικές αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πρόκειται για την κατ’ εξοχήν περίοδο διακοπών των Κυπρίων, αναμένεται να ανεβάσουν τις πληρότητες στα ύψη.

Μιλώντας στην brief ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης σημείωσε ότι ειδικά το τριήμερο αναμένονται ψηλές πληρότητες αφού πέραν των ξένων είναι και η καθιερωμένη περίοδος διακοπών των Κυπρίων. Όπως είπε το τριήμερο αναμένονται πληρότητες που θα αγγίξουν το 90%.

Σε σχέση με τον Αύγουστο, ο κ. Ρουσουνίδης σημείωσε ότι οι πληρότητες των ξενοδοχείων αναμένεται να κυμανθούν σε ποσοστά των 75 – 80% τα οποία υπό τις περιστάσεις είναι αρκετά καλά. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως αν σκεφτεί κάποιος την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την απώλεια των Ρώσων και Ουκρανών τουριστών, αλλά και το γεγονός ότι η πανδημία βρίσκεται ακόμη εδώ, τότε τα ποσοστά αυτά μας αφήνουν ικανοποιημένους, σημείωσε.

Ειδικότερα, όσον αφορά στον Αύγουστο, ο κ. Ρουσουνίδης ανέφερε ότι στην Πάφο αναμένονται πληρότητες της τάξης του 80% περίπου, στην ελεύθερη Αμμόχωστο 75 – 80% στη Λεμεσό 70 – 75%, όπως επίσης και στη Λάρνακα, ενώ και στα ορεινά αναμένονται πληρότητες 70 – 75%. Ερωτηθείς ειδικά για τα ορεινά και για το γεγονός ότι καταγράφονται σχετικά υψηλές πληρότητες, τουλάχιστον για τον μήνα Αύγουστο, ο κ. Ρουσουνίδης σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν, αλλά και συνεχίζουν να γίνονται σημαντικές επενδύσεις σε μονάδες στα ορεινά, όπως επίσης και αναβαθμίσεις, τις οποίες βλέπει ο κόσμος και έτσι επιλέγει να περάσει μέρος των διακοπών του εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι σε προ ημερών δηλώσεις του σε σχέση με τις αφίξεις τουριστών, ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος ανέφερε ότι η τουριστική κίνηση στην Κύπρο έχει φτάσει μέχρι στιγμής στο 75% σε σχέση με το 2019, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πλέον στο νησί περισσότεροι τουρίστες από διάφορες άλλες αγορές, όπως τη Γερμανία, την Ελβετία, τη Γαλλία και την Ελλάδα. Σε δηλώσεις του, ο κ.  Περδίος είπε ότι «αν αναλογιστεί κανείς τις αντιξοότητες των τελευταίων ετών, δηλαδή την πανδημία του κορωνοϊού και τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν τα πηγαίνουμε και άσχημα. Ευτυχώς βλέπουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς των τελευταίων τριών ετών, αυτές τις προσπάθειες να έχουμε καινούργιες αγορές ή περισσότερη σημασία σε αγορές που ήταν ίσως δευτερεύουσας σημασίας στο παρελθόν».

Πρόσθεσε ότι «βλέπουμε πλέον περισσότερους Γερμανούς, Ελλαδίτες, Γάλλους, Πολωνούς, Ελβετούς, Σκανδιναβούς, Ούγγρους, Ισραηλινούς και άλλες εθνικότητες να επισκέπτονται την Κύπρο. Αυτά όλα δεν είναι αποτελέσματα μόνο της φετινής δουλειάς αλλά των τελευταίων τριών ετών από όλους τους φορείς του τουρισμού, αλλά και του Υπουργείου Μεταφορών και της Hermes για το θέμα της συνδεσιμότητας». Όπως είπε ο κ. Περδίος «λειτουργήσαμε πάρα πολύ έγκαιρα. Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, είχαμε έτοιμο ένα πλάνο Βήτα, ξέραμε προς τα που θα κινηθούμε για να αναπληρώσουμε όσο γίνεται τη χασούρα από τη ρωσική και την ουκρανική αγορά και νομίζω ότι είμαστε σε καλά επίπεδα».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΔΗΜΟΥ
 
2167