Αγία Νάπα/Πρωταράς: 80% κάτω οι κρατήσεις σε σχέση με πέρσι

  • Δεν άνοιξαν ούτε τα μισά ξενοδοχεία σε Αγία Νάπα και Πρωταρά - Τραγική η κατάσταση
  • Μόνη ελπίδα οι Κύπριοι αλλά μικροί οι αριθμοί
  • Βοηθά τον εγχώριο τουρισμό η υποβάθμιση της Ελλάδας - Ακυρώθηκαν και κρατήσεις σε Αγία Νάπα και Πρωταρά αλλά περιμένουν κρατήσεις της τελευταίες στιγμή

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Χαμένη θεωρούν την φετινή χρονιά οι εμπλεκόμενοι στην τουριστική βιομηχανία στην Κύπρο αφού η πανδημία του κορωνοϊου που διέλυσε τα πάντα, χτύπησε πολύ βαριά και τον τουρισμό.

Επικρατεί γενικά πλήρης αβεβαιότητα, οι κρατήσεις είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και το χειρότερο είναι ότι δεν φαίνεται και κάποια αχτίδα φωτός αφού οι αναζωπυρώσεις σε όλες τις χώρες της Ευρώπης σπέρνουν γενικά τον φόβο κάνοντας τα πράγματα χειρότερα. 

Αναζητήσαμε πληροφορίες για την κατάσταση στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά που ομολογουμένως παραδοσιακά κρατούν τα σκήπτρα στον τουρισμό στην Κύπρο φιλοξενώντας κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες αλλά και χιλιάδες Κύπριους επισκέπτες που επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους εντός. 

Για να δούμε την πραγματική εικόνα των πραγμάτων, επικοινωνήσαμε με τον Διευθυντή Μάρκετινγκ Τουριστικής Επιτροπής Αγίας Νάπας-Πρωταρά Επαρχιακής Επιτροπής Αμμοχώστου, κ. Λάκη Αβρααμίδη, τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας, κ. Χρίστο Ζαννέτο καθώς και με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου, κ. Θεόδωρο Πυρίλλη, οι οποίοι μας μίλησαν για την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τις κρατήσεις των ξενοδοχείων που φτάνουν στο -80% σε σχέση με την περσινή χρονιά. 

Μπορεί τις τελευταίες μέρες να πέρασαν από τις περιοχές κάποιος αριθμός Κύπριων αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σώζει την κατάσταση.

Όλοι αναφέρθηκαν στην τραγική κατάσταση που υπάρχει και την μεγάλη αβεβαιότητα αφού δεν φτάνει που οι κρατήσεις είναι ελάχιστες, έρχονται και ακυρώσεις της τελευταίες στιγμής λόγω της έξαρσης του ιού. 

Περιμένουν μικρή αύξηση των 15αύγουστο ευελπιστώντας σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ενώ εκτιμούν ότι η υποβάθμιση της Ελλάδας θα βοηθήσει λίγο τον εγχώριο τουρισμό. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ούτε τα μισά ξενοδοχεία σε Αγία Νάπα και Πρωταρά δεν άνοιξαν.

>>>Διαβάστε ακόμη: Το πριν & το μετά των 6 έργων που άλλαξαν την Λευκωσία (ΦΩΤΟΣ) <<<

Αβρααμίδης: 80% κάτω οι κρατήσεις - Περιμένουμε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Κύπριους

Μιλώντας στην Brief ο Διευθυντής Μάρκετινγκ Τουριστικής Επιτροπής Αγίας Νάπας-Πρωταρά Επαρχιακής Επιτροπής Αμμοχώστου, κ. Λάκης Αβρααμίδη,είπε αρχικά ότι κρατήσεις των ξενοδοχείων στην Αγία Νάπα, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο (2019), ειναι περίπου κάτω 80%, όμως το ποσοστό είναι σχετικό, αφού είναι πιθανόν το ισοζύγιο να αλλάξει. Προς το παρών υπολογίζεται στο επίπεδο αυτό όπως μας είπε.

Όσον αφορά τον Πρωταρά μας ανέφερε ότι τα επίπεδα είναι τα ίδια, περίπου 80% κάτω δηλαδή, λόγω και του γεγονότος ότι ο Πρωταράς έχει λιγότερες κλίνες από την Αγία Νάπα. Τα επίπεδα κινούνται σε παρόμοια επίπεδα βάση των κλινών που υπάρχουν.

Συνεχίζοντας μας είπε ότι ''είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, δεδομένου του γεγονότος ότι οι ξενοδόχοι ήξεραν ότι ο τουρισμός δεν θα κινείτο στα ίδια επίπεδα φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές, ζύγισαν τα πράγματα και εκτίμησαν πως θα ήταν καλύτερα γι’ αυτούς να μην ανοίξουν καθόλου για φέτος. Αυτό, συνέχισε, ήταν μια λογική πράξη για τον λόγο ότι η πίττα θα μεγάλωνε και στο τέλος θα έβγαιναν όλοι περισσότερο χαμένοι παρά κερδισμένοι. 

Δεν άνοιξαν ούτε τα μισά ξενοδοχεία

Αξίζει χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι όπως μας ενημέρωσε ο κ. Αβρααμίδης, στην Αγία Νάπα έχουν ανοίξει περίπου 50 με 55 ξενοδοχεία από το σύνολο των περίπου 150, περισσότερα από τι αναμενόταν πως θα ανοίξουν για φέτος.  Όσον αφορά τον Πρωταρά, έχουν ανοίξει περίπου 35 με 40 ξενοδοχεία από το σύνολο των περίπου 120. Ούτε τα μισά δηλαδή σε κάθε περιοχή.

Προκαλεί φόβο το 2ο κύμα

«Εξίσου σημαντικό είναι να αναφερθεί πως, οι προειδοποιήσεις περί δεύτερου κύματος κορωνοϊού, ανησυχούν πολύ τους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες της περιοχής. Είναι κάτι το οποίο μπορεί να φέρει ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή σε όλους τους τομείς της οικονομίας μας. Εάν υπάρξει δεύτερο κύμα, τότε θα είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα. Επιχειρήσεις θα κινδυνέψουν με κλείσιμό, αλλά και η αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή την στιγμή, το αν θα έρθει το 2ο κύμα, πότε θα έρθει, είναι εξίσου ψυχοπλακωτική».  

>>>Διαβάστε ακόμη: Τα λιγοστά επαγγέλματα που έδωσαν θέσεις εργασίας <<<

«Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, τα ξενοδοχεία έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που έπρεπε για να προστατεύσουν τους πελάτες τους. Τα ξενοδοχεία ήθελαν ο κόσμος που τα επέλεξε για να κάνουν διακοπές εκεί, να νοιώθει ασφάλεια, να νιώθει όσο το δυνατόν πιο άνετα, να νιώθει σαν το σπίτι τους, ούτως ώστε να απολαύσουν όσο παραπάνω γίνεται τις διακοπές τους». 

Αυξημένη η κίνηση από Κύπριους αλλά... - Αναμονή για κρατήσεις της τελευταίες στιγμής

Όσον αφορά αυτές τις μέρες αλλά και τις μέρες του 15αυγουστου που πλησιάζουν όπως μας είπε ο κ. Αβρααμίδης υπάρχει λίγη κίνηση αλλά υπάρχουν και ακυρώσεις της τελευταίες στιγμής. Επιπλέον μας είπε ότι βοήθησε τον εγχώριο τουρισμό η υποβάθμιση της Ελλάδας.

«Υπάρχει κίνηση αυτές τις μέρες λόγω αδειών όμως, έχουν γίνει κάποιες ακυρώσεις τις τελευταίες μέρες. Αναμένουμε να δούμε πόσες κρατήσεις θα προκύψουν τελευταία στιγμή για τον Δεκαπενταύγουστο». Πιστεύουμε, συνέχισε, «ότι η μεταφορά της Ελλάδας από την Κατηγορία Α στην Κατηγορία Β θα «βοηθήσει» τον δικό μας εγχώριο τουρισμό. Δηλαδή, ότι θα κάνει τους Κύπριους να προτιμήσουν να κάνουν διακοπές στην Κύπρο παρά στο εξωτερικό».

«Σημαντικό είναι να αναφερθεί όμως ότι, η κίνηση από πλευράς Κυπρίων στις περιοχές Αγίας Νάπας και Πρωταρά φαίνεται να είναι σταθερή. Η όλη κατάσταση με τον κορωνοϊό και την αναζωπύρωση προκαλεί κάποιου είδους αβεβαιότητα. Κρατήσεις υπάρχουν, όμως πριν περίπου δύο ημέρες υπήρξαν αρκετές ακυρώσεις, πιθανότατα να φταίει και η αναζωπύρωση των κρουσμάτων», ανέφερε ο κ. Αβρααμίδης.  

Συνεχίζοντας ανάφερε πως, «αναμένουμε ότι εντός της εβδομάδας θα υπάρξουν πολλές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Υπήρξε αρκετός κόσμος είχε αποφασίσει από νωρίς λόγω της κατάστασης ότι δεν θα κάνει διακοπές, υπήρξε όμως και αρκετός κόσμος ο οποίος παρά την κατάσταση έκανε τις κρατήσεις του από νωρίς για την περίοδο των αδειών».

«Πρέπει να αναφέρω ότι η αγορά έχει πολλά σκαμπανεβάσματα, ενώ εξαρτόμαστε από πάρα πολλούς παράγοντες, αρνητικούς και θετικούς», εξήγησε ο κύριος Αβρααμίδης. 

«Πιστεύουμε όμως ότι από αυτή την εβδομάδα που μπαίνει θα υπάρξει μια αυξημένη ροή κρατήσεων στα ξενοδοχεία των περιοχών Αγίας Νάπας, Παραλιμνίου και Πρωταρά. Για να είμαι ειλικρινής υπάρχουν ήδη ξενοδοχεία τα οποία έχουν πάρα πολλές κρατήσεις για την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου και πάνε αρκετά καλά, δεδομένου πάντα της κατάστασης που επικρατεί, όμως υπάρχουν άλλα που περιμένουν να δουν τι θα γίνει από πλευράς κρατήσεων από αυτή την εβδομάδα και μετά», ανέφερε.

>>>Διαβάστε ακόμη: Εθνοφρουροί, Βρετανικά Πανεπιστήμια, Δίδακτρα: Λήξαν το θέμα <<<

Μιλώντας για την κίνηση γενικά αυτές τις μέρες στην Αγία Νάπα, ο κ. Αβρααμίδης είπε πως, κατά της βραδινές  ώρες φαίνεται η αγοραστική κίνηση αφού, υπάρχουν πάρα πολλά εστιατόρια και καταστήματα που είναι ανοιχτά, τα οποία άνοιξαν κατά κύριο λόγο να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, είτε είναι Κύπριοι είτε είναι ξένοι τουρίστες. 

Δήμαρχος Αγίας Νάπας: Η επισκεψιμότητα όλο και ανεβαίνει σε υψηλότερα επίπεδα - Aπρόβλεπτη χρονιά to 2021

Σε δηλώσεις του στην Brief ο Δήμαρχος της Αγία Νάπας, κ. Χρίστος Ζαννέτος, ανέφερε πως, η επισκεψιμότητα των Κυπρίων τουριστών, οι οποίοι θα πάνε για διακοπές τον Δεκαπενταύγουστο στην Αγία Νάπα, αναμένεται  να κινηθεί σε καλύτερα επίπεδα, ενώ ταυτόχρονα πρόσθεσε πως η επισκεψιμότητα που θα υπάρξει κατά την περίοδο των διακοπών, αναμένεται ότι θα στηρίξει τις επιχειρήσεις της περιοχής που άνοιξαν φέτος. 

Πολύ χαμηλοί οι αριθμοί λόγω Αγγλίας και Ρωσίας

Από την άλλη, αναφερόμενος στον εξωτερικό τουρισμό, ο κ. Ζαννέτος επισήμανε ότι δεν αναμένεται να αλλάξουν πολλά πράγματα αν και, όπως είπε, «η επισκεψιμότητα όλο και ανεβαίνει σε  υψηλότερα επίπεδα». Παρ’ όλα αυτά, δεν δίστασε να αναφέρει πως, «οι αριθμοί παραμένουν χαμηλοί λόγω του γεγονότος ότι οι κύριες μας αγορές, όπως είναι η Ρωσία και η Αγγλία, παραμένουν ‘κλειστές’». 

Ελπίδες για μετά τις 20 Αυγούστου

Η Αγγλία έχει ανοίξει πρόσφατα, πρόσθεσε, «ήδη προσθέτει μια αύξηση στην επισκεψιμότητα ξένων τουριστών στην Αγία Νάπα, όμως μέχρι ότου να υπάρξει πλήρης προγραμματισμός από τους τουριστικούς πράκτορες, να προγραμματιστούν περισσότερες πτήσεις κ.τ.λ., σίγουρα οι αριθμοί παραμένουν χαμηλοί από την συγκεκριμένη αγορά». Συγκεκριμένα, υπάρχει ένας τουριστικός πράκτορας (Jet2) ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει πτήσεις από και προς Κύπρο, από 17 Αυγούστου, και ευχόμαστε ότι αυτό θα στηρίξει την τουριστική βιομηχανία για την περίοδο μετά τις 20 Αυγούστου και κατ’ επέκταση να διαρκέσει μέχρι και τον Νοέμβριο», τόνισε. 

>>>Διαβάστε ακόμη: Ευέλικτη Εργασία και στις τράπεζες: Οι πρακτικές & τα ωφελήματα <<<

''Δεν ανοίγει η Ρωσία''

Αυτό που αναμένεται και το γνωρίζουμε όλοι, συνέχισε, «είναι ότι δεν μπορεί από την μια μέρα στην άλλη, ένας τουριστικός πράκτορας ή μια αεροπορική εταιρία, με την αναβάθμιση των χωρών απ’ όπου θα πετάξουν, να προσφέρουν μια ραγδαία άφιξη τουριστών, κρατήσεων, πτήσεων κ.τ.λ. Ευελπιστώ ότι από το τέλος Αυγούστου και κατ’ επέκταση, τους ακόλουθους τρεις μήνες να υπάρξει μια καλή αύξηση τουριστών από την Αγγλία. Όσον αφορά την Ρωσία, δική μου εκτίμηση είναι ότι ούτε και τον Σεπτέμβρη θα μπορέσει να ανοίξει η συγκεκριμένη αγορά», είπε ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας. 

Είναι σημαντικό να αναφέρω, πρόσθεσε  ο κ. Ζαννέτος, «ότι η καλοκαιρινή περίοδος στην Κύπρο ξεκινά από τον Μάρτιο και τελειώνει τον Νοέμβριο, οι επιχειρήσεις έχουν ήδη χάσει τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, λόγω του lockdown. Υπάρχουν και επιχειρήσεις οι οποίες θα αναγκαστούν να χάσουν όλη την καλοκαιρινή season, υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες αποφάσισαν να μην ανοίξουν καθόλου φέτος». 

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση οι εργαζόμενοι 

«Εξίσου σημαντικό είναι να αναφερθεί πως, πολλοί επιχειρηματίες της Αγίας Νάπας, ξενοδόχοι, εστιάτορες, κ.τ.λ. είναι σε πλήρη απόγνωση μετά την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού. Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που είναι κλειστές. Πολλά άτομα από την επαρχία μας δούλευαν στον τομέα της τουριστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας, έχουν μείνει άνεργοι ή βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση». Ταυτόχρονα, θα ήθελα να αναφέρω ότι ακόμη και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται σε λειτουργία για την φετινή season, η πληρότητα όλων των ξενοδοχείων δεν ξεπερνά το 15% με 20%, εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις. Άρα όπως αντιλαμβάνεστε, το να λειτουργεί ένα ξενοδοχείο με τέτοιο ποσοστό πληρότητας μέσο όρο κατά την διάρκεια του μήνα, είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει και να ανταπεξέλθει. Ειδικά όταν περάσει ο Αύγουστος όπου όλοι οι Κύπριοι τουρίστες θα επιστρέψουν πίσω στις δουλείες τους», τόνισε ο κ. Ζαννέτος.

Δύσκολο και το 2021 εκτός αν βρεθεί το εμβόλιο

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «και το 2021 παραμένει μια απρόβλεπτη χρονιά,  δεν αναμένεται να είναι μια εύκολη τουριστική χρονιά. Εάν δεν βρεθεί εμβόλιο για τον κορωνοϊό, σίγουρα ο κόσμος θα νιώθει αβεβαιότητα να προγραμματίσει τις διακοπές του από νωρίς. Από την άλλη όμως, εάν υπάρξει μέχρι τότε εμβόλιο, τότε όλα θα είναι πολύ πιο θετικά τόσο για την Κύπρο, όσο και σε παγκόσμια βάση. Εάν τα πράγματα όντως εξελιχθούν έτσι, τότε το 2021 θα είναι μια καλή και ελπιδοφόρα χρονιά», εξήγησε.

''Επιλέγουν Αγία Νάπα οι Κύπριοι''

Επίσης θα ήθελα να τονίσω, συνέχισε ο κ. Ζαννέτος, «ότι τα τελευταία χρόνια, οι Κύπριοι συμπατριώτες μας, έχουν την Αγία Νάπα πολύ ψηλά στις προτιμήσεις τους για διακοπές και τουρισμό». Η Αγία Νάπα διαθέτει πολιτισμό, τουρισμό, φιλοξενία, χώρους ψυχαγωγίας, και σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία είναι πάντα αναβαθμισμένα και ανακαινισμένα για τον κόσμο που θα τα επισκεφθεί, τόνισε. 

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Οι 21 πλουσιότεροι ηθοποιοί στον κόσμο το 2020 <<<

«Η στήριξη που έχει η Αγία Νάπα, από τον εγχώριο τουρισμό,  είναι πάρα πολύ καλή, ιδίως τα Σαββατοκύριακα, και αυτό το βλέπουμε και από την επισκεψιμότητα στις παραλίες και από τον κόσμο που κινείται κατά τις βραδινές ώρες στα καταστήματα και στα εστιατόρια που υπάρχουν στην Αγία Νάπα. Θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω τον κόσμο και παράλληλα, να αναφέρω ότι με σκληρό αγώνα το προσωπικό του Δήμου, καταβάλει κάθε πιθανή προσπάθεια για να εξυπηρετήσει τον κόσμο που μας επισκέπτεται όσο καλύτερα γίνετε και ταυτόχρονα να τους προσφέρει την καλύτερη εξυπηρέτηση και εμπειρία που μπορούν να παρέχουν στους τουρίστες» τόνισε ο κ. Ζαννέτος.

Ερωτηθείς σχετικά με την αναζωπύρωση των κρουσμάτων, ο κ. Ζαννέτος ανέφερε πως, «στην Αγία Νάπα, δεν είχαμε καθόλου κρούσματα κορωνοϊού. Εύχομαι ότι αυτό θα συνεχίσει. Θέλω να πιστεύω ότι η αναζωπύρωση των κρουσμάτων δεν θα επηρεάσει την ψυχολογία των τουριστών».  

>>>Διαβάστε ακόμη: Brief Debate: Ποιος ευθύνεται για την αναζωπύρωση της πανδημίας;  <<<

Δήμαρχος Παραλιμνίου: H καλοκαιρινή περίοδος του 2020 έχει χαθεί - Nα βάλουμε μπρός για το 2021

Σε δηλώσεις του Brief ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, κ. Θεόδωρος Πυρίλλης ανέφερε πως, «η φετινή καλοκαιρινή περίοδος δουλεύει περισσότερο με τον ντόπιο τουρισμό, τον εγχώριο, τα πράγματα όμως θα ξεκαθαρίσουν καλύτερα κατά τα τέλη Αυγούστου». 

Ταυτόχρονα, συνέχισε ο κ. Πυρίλλης, «ενώ μπορεί ένα ξενοδοχείο να έχει κρατήσεις, με την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό, υπάρχει μια άλφα αβεβαιότητα, μπορεί να ανατρέψει εντελώς τα δεδομένα από την μια μέρα στην άλλη». 

Είναι σημαντικό να αναφερθεί, όπως επισήμανε ο κ. Πυρίλλης ότι «Η τουριστική περίοδος ξεκινά από τον Μάρτη και τελειώνει τον Νοέμβρη. Τρεις μήνες είχαν ήδη χαθεί λόγω του κλειδώματος. Η μείωση που υπάρχει είναι αρκετά ανησυχητική αλλά, ήταν επόμενο δεδομένου των περιστάσεων». 

Αυτή την στιγμή, συνέχισε, «έχει ανοίξει μόνο το 1/3 των ξενοδοχείων του Πρωταρά. Η μείωση ξεπερνά το 80%. Συγκεκριμένα, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, υπάρχει μια μείωση της τάξης του 85%. Υπάρχουν επιχειρηματίες στην περιοχή, που φοβούνται με κλείσιμο των επιχειρήσεων τους»

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<       

«Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι πολλά άτομα από την περιοχή, εργάζονταν σε κλάδους που συσχετίζονται με την τουριστική βιομηχανία, πολλοί από αυτούς τώρα αναγκάζονται να ζουν μόνο με το επίδομα που τους παραχωρεί το κράτος, επίδομα των €500, τόνισε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου. 

Αναφερόμενος στην περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, ο κ.  Πυρίλλης ανέφερε ότι, «Με το να υπάρχει πληρότητα στα ξενοδοχεία μόνο 2 εβδομάδες από τις 30 που είναι συνολικά η καλοκαιρινή περίοδος, ενώ ταυτόχρονα τα 2/3 των ξενοδοχείων είναι κλειστά, αντιλαμβάνεστε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Το ποσοστό που ανέφερε πιο πριν περί μείωσης της τάξεως του 85%, συμπεριλαμβάνει και την περίοδο των διακοπών του Δεκαπενταύγουστου».  

Σαν χώρα εξαρτόμαστε από τον τουρισμό,
εξήγησε ο κ. Πυρίλλη, «όμως αυτή την στιγμή όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα μετά το lockdown που έπρεπε να γίνει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Πολλά νοικοκυριά, και στην Κύπρο και στο εξωτερικό, άρχισαν να εξαντλούν τις αποταμιεύσεις τους για να μπορούν να επιβιώσουν», τόνισε. 

Κατά την δική μου άποψη, πρόσθεσε, «η καλοκαιρινή περίοδος του 2020 έχει χαθεί». «Πιστεύω ότι  θα ήταν καλό να βάλουμε μπρός για το 2021. Να δούμε πως μπορούμε να γίνουμε καλύτερη για την περίοδο του 2021. Επίσης, πιστεύω ότι πρέπει να δούμε κατά πόσων μπορούμε να λειτουργήσουμε λίγο και κατά την χειμερινή περίοδο», κατέληξε. 

>>>Διαβάστε ακόμη: ΑΝΑΛΥΣΗ: Οι κακές συνθήκες του ‘20, αρνητικοί οιωνοί για το 2021 <<<

Άννη Χαραλάμπους
 
2279