ΑΝΑΛΥΣΗ: Διψασμένοι για ταξίδι οι Κύπριοι

Η μεγάλη δίψα του κοινού για ταξίδι άφησε κατά μέρους την ακρίβεια

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ BRIEF

Η μεγάλη δίψα του κοινού για ταξίδι άφησε κατά μέρους την ακρίβεια, τις όποιες συνθήκες προκαλεί ακόμη η πανδημία και την ευρύτερη αναστάτωση σε πολλά επίπεδο, στον παγκόσμιο χάρτη εξελίξεων και δεδομένων. 

Η αύξηση που καταγράφεται στα ταξίδια των κατοίκων Κύπρου κατά τον Αύγουστο του 2022 σε σύγκριση με πέρσι είναι θεαματική και προσεγγίζει σχεδόν το 60%. Βεβαίως, ούτε το 2021, ούτε και το 2020 προσφέρονται για συγκρίσεις καθότι οι πανδημικές συνθήκες, τα κρούσματα οι νοσηλείες και φυσικά τα περιοριστικά μέτρα για είσοδο σε κάποια χώρα, τα πιστοποιητικά ή η χρήση μάσκας σχεδόν παντού καθιστούσαν το ταξίδι μια δύσκολη διαδικασία. Τα δεδομένα φέτος είναι διαφοροποιημένα και αυτό ώθησε τα ταξίδια σε αριθμούς που θυμίζουν τα προ πανδημίας επίπεδα. 

>>Διαβάστε επίσης: ΑΝΑΛΥΣΗ: Ο τουρισμός «αγνοεί» πληθωρισμό και Ρωσία<<

Στον ακόλουθο πίνακα παρατίθενται στοιχεία στα οποία ανέτρεξε και επεξεργάστηκε η Brief από τη βάση δεδομένων της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου. Η σύγκριση που γίνεται αφορά στον Αύγουστο των ετών 2018 και 2019 με το 2022, ακριβώς για να αναδειχθεί το στοιχείο ποσοτικής εγγύτητας των καλών ετών πριν την πανδημία με το τρέχον έτος, το οποίο παρά τις πολλές προκλήσεις αποτελεί μια χρονιά αποκατάστασης σε διάφορα πεδία της οικονομίας. Ένα εξ αυτών τα ταξίδια, τα οποία αποτέλεσαν μεγάλο θύμα της πανδημίας, κατά τη διετία 2020 με 2021. 

>>Διαβάστε επίσης: ΑΝΑΛΥΣΗ: Μειωμένος ο αριθμός εταιρειών στην Κύπρο <<

sdvkjsd

Σχεδόν οι μισοί ταξιδεύουν Ελλάδα

Σημειώνεται ότι τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό κατά τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους ανήλθαν στις 153,563 σε σύγκριση με 96,558 τον Αύγουστο 2021, σημειώνοντας αύξηση 59,0% όπως υπογραμμίζει στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο η Στατιστική Υπηρεσία για τα στοιχεία του 2022. Οι κυριότερες χώρες από τις οποίες επέστρεψαν οι κάτοικοι Κύπρου τον Αύγουστο 2022 ήταν η Ελλάδα με 43,2%, το Ηνωμένο Βασίλειο με 7,2% και η Ιταλία με 6,0%. 

Συντακτική ομάδα Brief
 
2177