ΑΝΑΛΥΣΗ: Οι 5 σταθμοί του 2019 πριν την τελική φάση του Κυπριακού

Γιατί απελευθερώνεται η διαδικασία μετά τον Μάιο και πόσους μήνες περιθώριο έχουν Αναστασιάδης και Ακκιντζί 
  • Τα γεγονότα που αναμένουν οι δυο πλευρές, οι Εγγυήτριες και ο ΟΗΕ από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο 
  • Αρχές Καλοκαιριού εκτιμάται ότι αρχίζει και η τελική φάση του κυπριακού της υφιστάμενης διαδικασίας 
  • Κρίσιμο το μεσοδιάστημα Μαΐου 2019 και Απριλίου 2020 
ΓΡΑΦΕΙ Ο 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ
Twitter: @tsangarisp
 

Σε διαδικασία «προθέρμανσης» και «ασκήσεις επί χάρτου» βρίσκονται οι δυο πλευρές για το κυπριακό, το οποίο οσονούπω θα αρχίσει να εισέρχεται και πάλι στην καθημερινότητα της πολιτικής ζωής του τόπου. 

Η Brief συγκέντρωσε τους σταθμούς που υπάρχουν μέχρι την έναρξη της «τελικής φάσης» του κυπριακού, η οποία αναμένεται να αρχίσει με την είσοδο του Καλοκαιριού του 2019. Οι εκτιμήσεις όλων, πολιτικών και διπλωματικών κύκλων με τους οποίους συνομίλησε η Brief, συγκλίνουν στο σενάριο αυτό, ότι δηλαδή η διαδικασία που αναμένεται να επανεκκινήσει θα συνεπάγεται παράλληλα και την «τελική φάση», η οποία είτε θα καταλήξει σε λύση βάσει των προεργασιών που έγιναν, είτε σε αδιέξοδο και πλέον θα πρέπει η κάθε πλευρά να ανασυνταχθεί και να εξεύρει ιδέες και πλάνα για το πώς θα επαναρχίσει ένας καινούργιος διάλογος, ποια θα είναι η βάση του (δύο κράτη, Συνομοσπονδία ή αν θα υπάρξει επιμονή σε ΔΔΟ ή κάποια παραλλαγή των πιο πάνω). 

Ωστόσο μέχρι να υπάρξει κινητικότητα στο κυπριακό, μεσολαβούν κάποιοι «σταθμοί», οι οποίοι έχουν την δική τους σημασία και ρόλο στα του κυπριακού. Άλλοι άμεσα και άλλοι έμμεσα επηρεάζουν τις διεργασίες και ως εκ τούτου οι εκτιμήσεις θέλουν την διαδικασία «να παίρνει για τα καλά μπρος» μόλις ξεπεραστούν αυτά τα γεγονότα, τα οποία ολοκληρώνονται τέλη Μαΐου 2019

Σταθμός 1 - 30 Ιανουαρίου – Έκθεση ΟΥΝΦΙΚΥΠ
Την 23η Ιανουαρίου η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, σε διαδικασία κλειστών διαβουλεύσεων, για την έκθεση του ΓΓ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Η τελική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία θα είναι και ανοιχτή, για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης, έχει οριστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου. 

>>> Διαβάστε επίσης: EDITORIAL: Κάποιος λέει ψέματα… πάλι <<<

Οι διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του ψηφίσματος, έγιναν αρχικά σε επίπεδο “P3” (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία), μετέπειτα σε επίπεδο των πέντε μονίμων μελών. Το προσχέδιο ψηφίσματος ετοίμασε η Βρετανία. 

Αξιοσημείωτο επί τούτου είναι πως οι δυο στόχοι της Τουρκικής πλευράς ως προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ φαίνεται να μην επιτυγχάνονται. Η Άγκυρα, σύμφωνα με πληροφορίες, προώθησε δυο σημαντικές αλλαγές ως προς το καθεστώς της Ειρηνευτικής Δύναμης. 

Πρώτον, ήθελε την υποβάθμιση του στρατιωτικού ρόλου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και μετατροπή της ή καλύτερα απόκτηση περισσότερο αστυνομικό χαρακτήρα. Μια θέση, την οποία δεν πέτυχε, τουλάχιστον σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες να περάσει στο συγκεκριμένο ψήφισμα. 

Δεύτερον. Προέκρινε την συχνότερη ανανέωση ΟΥΝΦΙΚΥΠ, δηλαδή η εντολή της να ανανεώνεται σε μικρότερα διαστήματα των έξι μηνών απ’ ότι γίνεται μέχρι σήμερα. Μια θέση, η οποία και πάλι (τουλάχιστον σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες) δεν εντάχθηκε στο συγκεκριμένο ψήφισμα.
 

Σταθμός 2 - Φεβρουάριος 2019 – Κάθοδος Λουτ
Η έγκριση του Ψηφίσματος για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ συνδέεται και με την κάθοδο της συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ. «Η σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ αναμένεται να επισκεφθεί την Κύπρο στο εγγύς μέλλον και σύντομα θα αποφασίσει τις ημερομηνίες», ανέφερε η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ειρηνευτική δύναμη και την αποστολή των καλών υπηρεσιών, την 23η Ιανουαρίου.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief - Για να μην χάνεστε σε «ειδήσεις» <<<

Αν και η ψήφιση της έκθεσης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ δεν συνδέεται άμεσα με τους όρους εντολής της κα Λουτ, το γεγονός ότι η Σύμβουλος θέλησε να μεταθέσει την κάθοδό της στην Κύπρο (αρχικά προγραμματιζόταν για εντός Ιανουαρίου) καταδεικνύει δυο πράγματα: Πρώτον την δυσκολία που υπάρχει ώστε να επιτευχθεί σύγκλιση στους όρους αναφοράς μεταξύ των δυο πλευρών και δεύτερον ότι είναι κατανοητό και από πλευράς των Ηνωμένων Εθνών πως δεν μπορεί να υπάρξει εκκίνηση της διαδικασίας πριν τον Μάιο και συνεπώς αφήνεται και από πλευράς τους ένα «πιο ευέλικτο περιθώριο χρόνου» στα όσα πρέπει να γίνουν ως προετοιμασία. 

Όπως και να έχουν τα πράγματα όμως, η Χολ Λουτ, αναμένεται στην Κύπρο εντός Φεβρουαρίου χωρίς ωστόσο να υπάρχουν και ιδιαίτερα αυξημένες προσδοκίες. 


Σταθμός 3- Τέλη Φεβρουαρίου – Αποτελέσματα ExxonMobil
Μια άλλη παράμετρος – σταθμός, που επηρεάζει έμμεσα τα του Κυπριακού, είναι και το Κεφάλαιο της Ενέργειας. Αυτό αναλύθηκε εκτενέστερα και σε άλλες -προηγούμενες- αναλύσεις της Brief

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από πλευράς της ExxonMobil μετά τις γεωτρήσεις στο «Delphyne-1» και «Glaucus-1» θα έχουν την δική τους σημασία κυρίως ως προς την δυναμική που θα αποκτήσει μια ενδεχόμενη διαδικασία στο κυπριακό. 


Σταθμός 4 - 31 Μαρτίου 2019 – Δημοτικές Εκλογές Τουρκία 
Οι Δημοτικές Εκλογές στην Τουρκία, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 31 Μαρτίου του 2019, πρόκειται και τον πλέον σημαντικό για την Τουρκική πλευρά σταθμό πριν είναι σε θέση να προβεί ή να εμπλακεί ενεργά στα του κυπριακού.  

Πρόκειται ουσιαστικά για τις πρώτες εκλογές μετά την οικονομική κρίση που χτύπησε την Τουρκία και την ίδια ώρα θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες για τον Ερντογάν, ο οποίος θέλει να επιβεβαιώσει την «παντοδυναμία του». Καθόλου τυχαίο και το γεγονός ότι στις εκλογές αυτές διατηρεί ισχυρή συμμαχία με τους εθνικιστές του MHP. Κινήσεις από πλευράς Άγκυρας στο κυπριακό, οι οποίες ενδεχομένως να κριθούν ως «διαλλακτικές» από το MHP θεωρούνται ως απειλή για την συμμαχία ενόψει εκλογών. Ο Ερντογάν θέλει να κυριαρχήσει στην πλειοψηφία των 81 Επαρχιών της Τουρκίας (οι εκλογές αφορούν 30 μητροπολιτικούς και 1,351 επαρχιακούς Δήμους και κατ’ επέκταση αντίστοιχους Δημάρχους καθώς και 1,251 περιφερειακούς και 20,500 δημοτικούς Συμβούλους).

>>> Αναλύσεις - Έρευνες Brief <<<

Εκτιμήσεις ωστόσο θέλουν την Άγκυρα να συνεχίζει την ίδια τακτική και να διατηρεί τις ίδιες θέσεις -όπως τις διατύπωσε και στο Κρανς Μοντανά- ως προς τα «θέματα – κλειδιά» του κυπριακού που είναι οι Εγγυήσεις και η διατήρηση τουρκικού στρατού μετά και τη λύση. Μια θέση, την οποία δεν εκτιμάται ότι η Άγκυρα θα εγκαταλείψει εύκολα ανεξαρτήτως εκλογών, ανεξαρτήτως συμμαχιών και ανεξαρτήτως άλλων εσωτερικών ζητημάτων αφού αυτό φαίνεται να αποτελεί «τουρκική εθνική πολιτική». Ότι δηλαδή η παρουσία του Τουρκικού Στρατού και η συνέχιση της «αιχμαλωσίας» της Κύπρου μέσα από τις Εγγυήσεις και του μονομερές δικαιώματος επέμβασης ακόμη και μετά από τη λύση είναι εκ των ων ουκ άνευ για την Άγκυρα. 

Σταθμός 5 - 26 Μαΐου 2019 – Ευρωεκλογές 
Τελικός σταθμός είναι οι Ευρωεκλογές. Για τις οποίες ωστόσο η Ε/κ πλευρά δεν αναμένεται ότι θα εγείρει θέμα ολοκλήρωσης τους και μετά να επαναρχίσει ο όποιος διάλογος. 

Όμως πρόκειται για ένα γεγονός, το οποίο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επηρεάζει την ρητορική των κομμάτων στο εσωτερικό μέτωπο. Ιδιαίτερα στην περίπτωση επανέναρξης της όποιας διαδικασίας πριν τις εκλογές, τότε αυτομάτως το κυπριακό θα βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας. Κάτι όμως, που κρίνεται από την ε/κ πλευρά ως διαχειρίσιμο. 

8 μήνες περιθώριο 
Εν ολίγοις, καταγράφεται ως σταθμός αφού με την ολοκλήρωση και αυτού του γεγονότος, το «πεδίο» είναι ανοικτό για τις όποιες εξελίξεις στο κυπριακό χωρίς να υπάρχει κάποια εκλογική αναμέτρηση στο μεσοδιάστημα μέχρι τον Απρίλιο του 2020 όπου θα διεξαχθούν οι «προεδρικές» εκλογές στα κατεχόμενα. 

Αυτό συνεπάγεται ότι υπάρχει ένα περιθώριο 8 περίπου μηνών, το οποίο τα Ηνωμένα Έθνη κρίνουν ως ένα «καλό χρονικό περιθώριο» για καθοριστικές έως και τελικές εξελίξεις για την ολοκλήρωση της υφιστάμενης διαδικασίας. Είτε με λύση είτε χωρίς, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται μεταγενέστερα και στην μια και στην άλλη περίπτωση. 

Παναγιώτης Τσαγγάρης
 
306
Thumbnail
ad2mobile

Σαράντα τέσσερα νέα ακίνητα προς πώληση διαθέτει η Altamira, με τις επιφυλασσόμενες τιμές πώλησής τους να αρχίζουν από τα 800 ευρώ και να φθάνουν το 1.020.000 ευρώ. Η πλειοψηφία των ακινήτων αυτών αφορά σε χωράφια και οικόπεδα τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν για ανέγερση κατοικιών ή και επενδυτικών ακινήτων.

Ειδικότερα και βάσει της έρευνας μας στην ιστοσελίδα της διαχειρίστριας εταιρείας των ακινήτων του πρώην Συνεργατισμού τα νέα ακίνητα είναι:

ad1mobile
  • 34 χωράφια με επιφυλασσόμενες τιμές πώλησης από 800 ευρώ έως 1.020.000 ευρώ
  • 9 οικόπεδα με επιφυλασσόμενες τιμές πώλησης από 55.000 ευρώ έως 250.000 ευρώ
  • 1 γραφείο 65 τ.μ. αξίας 86.000 ευρώ

>>> Διαβάστε ακόμη: Χωράφια και οικόπεδα από €25.000 προσφέρει η Altamira (ΦΩΤΟΣ) <<<

Από περαιτέρω μελέτη των ανακοινώσεων της Altamira, προκύπτει πως τα πέντε ακριβότερα από τα νέα ακίνητα προς πώληση είναι:

, ,

1/ Μισό μερίδιο οικιστικού τεμαχίου στην Αγία Φύλαξη. Το τεμάχιο έχει ολικό εμβαδόν 22,091 τ.μ. και πρόσωπο δρόμου περί τα 60 μέτρα. Το μεγαλύτερο μέρος του είναι επίπεδο, ενώ το υπόλοιπο βρίσκεται πάνω σε πλαγιά προσφέροντας μοναδική θέα την πόλη της Λεμεσού και τη θάλασσα. 

Η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση τα τελευταία χρόνια, λόγω του εύρυθμου δομημένου περιβάλλοντος και τις καλές προσβάσεις προς το κέντρο και τον αυτοκινητόδρομο.

Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησής του έχει καθοριστεί στο 1.020.000 ευρώ.

ad1mobile
, ,

2/ Μισό μερίδιο εμπορικού χωραφιού στο Δήμο Αραδίππου. Βρίσκεται σε απόσταση περί τα 475 μέτρα νοτιοανατολικά του Δημαρχείου και περί τα 750 μέτρα βορειοανατολικά της Λεωφόρου Ελευθερίας. Το ακίνητο βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία του Δήμου κοντά σε υπεραγορές, καταστήματα, εστιατόρια, σχολεία κα άλλες ανέσεις. 

Επιπλέον, διαθέτει καλή πρόσβαση προς τον αυτοκινητόδρομο και το κέντρο της Λάρνακας. Έχει ορθογώνιο σχήμα και ομαλή επίπεδη επιφάνεια ενώ εφάπτεται δημόσιου δρόμου κατά μήκος του ανατολικού του συνόρου με πρόσωπο περί τα 41 μέτρα. Η πώληση αφορά το βόρειο ήμισυ του τεμαχίου.

Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησής του έχει καθοριστεί στις 301.000 ευρώ.

>>> Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί τον Ιανουάριο <<<

ad1mobile
, ,

3/ Οικιστικό χωράφι 2.676 τ.μ. στην Πέγεια. Βρίσκεται σε απόσταση περί τα 935 μέτρα νοτιοδυτικά του Δημαρχείου και περί το 1 χλμ βορειοδυτικά του Δημοτικού Σταδίου. Το ακίνητο είναι τοποθετημένο κοντά σε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και ανέσεις όπως σχολεία, καταστήματα, εστιατόρια κλπ. Επιπλέον, διαθέτει εξαιρετική πρόσβαση προς την τουριστική περιοχή του κόλπου των Κοραλλίων. Η άμεση περιοχή του ακινήτου χαρακτηρίζεται από οικιστική ανάπτυξη με πολυτελής κατοικίες και διαμερίσματα.

Ο χαμηλός συντελεστής δόμησης της περιοχής αποτελεί εγγύηση για ένα εύρυθμα δομημένο περιβάλλον. Το χωράφι είναι κατάλληλο για διαχωρισμό οικοπέδων ή για ενιαία οικιστική ανάπτυξη, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή για επιχειρηματίες ανάπτυξης γης ή για ιδιώτες. Επίσης, προσφέρει καλή θέα προς τη γύρω περιοχή.

Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησής του έχει καθοριστεί στις 274.000 ευρώ.

ad1mobile
, ,

4/ Οικιστικό οικόπεδο 656 τ.μ. στη Γερμασόγεια. Βρίσκεται σε απόσταση περί τα 150 μέτρα βόρεια του αυτοκινητόδρομου και περί τα 1,2 χλμ. βορειοδυτικά του κυκλικού κόμβου Γερμασόγειας. Το ακίνητο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από κάθε είδους υπηρεσίες και διευκολύνσεις όπως υπεραγορές, καταστήματα, σχολεία κλπ. Επιπλέον, διαθέτει εξαιρετική πρόσβαση προς τον αυτοκινητόδρομο και το κέντρο της Λεμεσού.

Το οικόπεδο διαθέτει ορθογώνιο σχήμα, ομαλή επίπεδη επιφάνεια και εφάπτεται δημόσιου δρόμου με πρόσωπο περί τα 30 μέτρα. Σημαντικό πλεονέκτημα του ακινήτου είναι το ότι εφάπτεται χώρου πρασίνου. Είναι κατάλληλο για ανέγερση τριώροφου κτηρίου και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για επιχειρηματίες ανάπτυξης γης ή για ιδιώτες.

Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησής του έχει καθοριστεί στις 250.000 ευρώ.

ad1mobile
, ,

5/ Οικιστικό χωράφι 4.014 τ.μ. στην Βορόκληνη. Βρίσκεται περί τα 375 μέτρα βόρεια από τον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Αμμοχώστου, περί τα 700 μέτρα δυτικά από την εμπορική Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ και περί τα 1700 μέτρα βορειοδυτικά από τις παραλίες τις περιοχής και την τουριστική περιοχή της κοινότητας. 

Η άμεση περιοχή του ακινήτου χαρακτηρίζεται από ακίνητα κυρίως οικιστικής χρήσης, όπως κατοικίες, πολυκατοικίες και κενά τεμάχια. Διαθέτει ορθογώνιο σχήμα με επίπεδη και ομαλή επιφάνεια. Επιπλέον, εφάπτεται εγγεγραμμένου δρόμου στο βορειοανατολικό του σύνορο, με πρόσωπο περί τα 5 μέτρα και σε υπό εγγραφή δρόμο κατά μήκος του βόρειου του συνόρου, με πρόσωπο περί τα 35 μέτρα.

Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησής του έχει καθοριστεί στις 250.000 ευρώ.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Τα φθηνότερα
Στον αντίποδα, τα πέντε φθηνότερα από τα νέα ακίνητα της Altamira είναι:

, ,

1/ Οικιστικό χωράφι 28 τ.μ. στην Χοιροκοιτία. Βρίσκεται περί τα 800μ. νοτιοανατολικά του κέντρου του χωριού, ενώ εφάπτεται δρόμου και διαθέτει ακανόνιστο σχήμα με σχεδόν επίπεδες επιφάνειες. 

Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησής του έχει καθοριστεί στα 800 ευρώ.

ad1mobile
, ,
ad2mobile

2/ Δύο εφαπτόμενα χωράφια 1.218 τ.μ. και 3.011 τ.μ. στην κοινότητα Οίκος. Βρίσκονται περί τα 2 χλμ. νοτιοανατολικά του κέντρου του χωριού. Ως ενιαία μονάδα εφάπτεται δημόσιου εγγεγραμμένου μονοπατιού, διαθέτει ακανόνιστο σχήμα με ανώμαλη επιφάνεια. 

Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησής τους έχει καθοριστεί στις 3.700 ευρώ και 9.000 ευρώ αντίστοιχα. Ως ενιαία μονάδα διατίθενται προς 12.700 ευρώ.

ad1mobile

>>> Οικονομία Κύπρος - Επιλεγμένη ροή ειδήσεων Brief <<< 

, ,

3/ Οικιστικό χωράφι 186 τ.μ. στον Λυθροδόντα. Βρίσκεται περί τα 800 μέτρα δυτικά του κέντρου του χωριού. Το χωράφι είναι περίκλειστο όμως βρίσκεται σε απόσταση περί τα 160 μέτρα νότια από τον πλησιέστερο δημόσιο εγγεγραμμένο δρόμο. Διαθέτει σχεδόν ορθογώνιο σχήμα με επικλινή επιφάνεια. 

Στο βόρειο του σύνορο, εφάπτεται ποταμού. Εμπίπτει εντός της Οικιστικής Ζώνης H2 (51%) με ανώτατο συντελεστή δόμησης 90%, και εντός της Ζώνης Προστασίας Ζ3 (49%) με ανώτατο συντελεστή δόμησης 1%. 

Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησής του έχει καθοριστεί στις 7.000 ευρώ.

ad1mobile
, ,

4/ Γεωργικό χωράφι 4.014 τ.μ. στην Χοιροκοιτία. Βρίσκεται περί τα 2 χλμ. βορειοδυτικά του κέντρου του χωριού. Είναι περίκλειστο, ενώ διαθέτει ακανόνιστο σχήμα με σχεδόν επίπεδη επιφάνεια. 

Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησής του έχει καθοριστεί στις 8.000 ευρώ.

ad1mobile
, ,

5/ Γεωργικό χωράφι 1.171 τ.μ. στην Ενορία Παναγίας Ευαγγελίστριας στον Δήμο Ιδαλίου. Βρίσκεται περί τα 1,8 χλμ. Ανατολικά του κέντρου του Δήμου. Εφάπτεται σε εγγεγραμμένο χωματόδρομο, διαθέτει τραπέζιο σχήμα με ομαλή επιφάνεια. 

Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησής του έχει καθοριστεί στις 8.000 ευρώ.

ad1mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Σημειώνεται πως, ο κάθε υποψήφιος αγοραστής μπορεί να υποβάλει προσφορά χαμηλότερη ή υψηλότερη από την ενδεικτική τιμή πώλησης. Σε κάθε περίπτωση, ο επιτυχών προσφοροδότης είναι αυτός που έχει υποβάλει το υψηλότερο ποσό προσφοράς, δεδομένου ότι η αυτή έχει κριθεί ικανοποιητική από την εταιρεία.

Όλα τα νέα ακίνητα που διαθέτει προς πώληση η Altamira εδώ.

,

***Αν ψάχνετε δουλειά , στo ergodotisi.com, την κορυφαία ιστοσελίδα αναζήτησης εργασίας στην Κύπρο, μπορείτε να βρείτε καθημερινά δεκάδες νέες θέσεις εργασίας ανά κατηγορία και ανά επαρχία. Όλες οι πληροφορίες ΕΔΩ.

ad1mobile
article 1