Αυτά είναι τα 40 νέα ακίνητα προς πώληση από Altamira(Τιμές-ΦΩΤΟ)

Στον νέο κατάλογο περιλαμβάνονται έξι κατοικίες και δύο διαμερίσματα – Στην πλειοψηφία τους είναι χωράφια και οικόπεδα

Άλλα 40 ακίνητα με επιφυλαχθείσες/ενδεικτικές τιμές πώλησης από 20 χιλιάδες ευρώ έως και 1.500.000 ευρώ περιλαμβάνονται στον νέο κατάλογο με τα υπό πώληση ακίνητα της Altamira, η οποία συνεχίζει να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες σε όσους θέλουν να επενδύσουν ή να αποκτήσουν ακίνητα για ιδία χρήση. Στον νέο κατάλογο περιλαμβάνονται έξι κατοικίες και δύο διαμερίσματα, ενώ για αρκετά ακίνητα οι τιμές πώλησης είναι κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ.

Από μελέτη των νέων ανακοινώσεων της εταιρείας που διαχειρίζεται ακίνητα της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας προκύπτει πως τα ακίνητα προς πώληση είναι:

  • 16 οικόπεδα με επιφυλαχθείσες/ενδεικτικές τιμές από 37.000 ευρώ.
  • 14 χωράφια με επιφυλαχθείσες/ενδεικτικές τιμές από 20.000 ευρώ.
  • 6 κατοικίες με επιφυλαχθείσες/ενδεικτικές τιμές από 131.000 ευρώ.
  • 2 διαμερίσματα με επιφυλαχθείσες/ενδεικτικές τιμές από 94.000 ευρώ.
  • 1 γραφείο με επιφυλαχθείσα/ενδεικτική τιμή 120.000 ευρώ.
  • 1 κατάστημα με επιφυλαχθείσα/ενδεικτική τιμή 110.000 ευρώ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Οι κατοικίες
Σε ό,τι αφορά τις κατοικίες τα χαρακτηριστικά και οι επιφυλαχθείσες/ενδεικτικές τιμές πώλησής τους έχουν ως εξής:

1/ Ανεξάρτητη κατοικία 115 τ.μ. στον Άγιο Δομέτιο – €131.000

Πρόκειται για κατοικία με βοηθητική οικοδομή στην ενορία Άγιος Γεώργιος, στο Δήμο Αγίου Δομετίου. Βρίσκεται περί τα 300 μέτρα βορειοανατολικά του Γ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δομετίου και περί τα 450 μέτρα νοτιοδυτικά της Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας. Το οικόπεδο διαθέτει ορθογώνιο σχήμα, ομαλή επίπεδη επιφάνεια, δυτικό προσανατολισμό και 11 μέτρα περίπου πρόσοψη σε δημόσιο δρόμο.

Η κατοικία αποτελείται από καθιστικό με τραπεζαρία, κουζίνα, μπάνιο με αποχωρητήριο και δύο υπνοδωμάτια. Το εμβαδόν καλυμμένων χώρων της κατοικίας είναι περί τα 115 τ.μ. και της βοηθητικής οικοδομής περί τα 45 τ.μ. Το εμβαδόν της γης είναι 293 τ.μ. και εμπίπτει εντός της Πολεοδομικής Ζώνης Κα4.

2/ Ισόγεια ανεξάρτητη κατοικία 190 τ.μ. στα Πέρα – €167.000

Βρίσκεται 120 μέτρα περίπου βορειοδυτικά της Εκκλησίας του χωριού. Το ακίνητο είναι τοποθετημένο κοντά σε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και διευκολύνσεις ενώ διαθέτει εύκολη πρόσβαση προς τα γειτονικά χωριά. 

Η κατοικία είναι ηλικίας 18 χρονών και δυναμικότητας 3 υπνοδωματίων και βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση συντήρησης. Το εμβαδόν του εσωτερικού χώρου της κατοικίας 190 τ.μ. και 30 τ.μ. καλυμμένες βεράντες.

ΚΑΤΟΙΚΙΑ3

3/ Δύο διώροφες κατοικίες στην Πύλα – 111 τ.μ. (€178.000) και 148 τ.μ. (€235.000)

Βρίσκονται σε απόσταση περί τα 1,4 χιλιόμετρα βόρεια του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας-Αγίας Νάπας και σε απόσταση περί τα 2,5 χιλιόμετρα νότια του πυρήνα της κοινότητας. Τοποθετούνται κοντά σε υπηρεσίες και διευκολύνσεις όπως υπεραγορές, εστιατόρια, καφετέριες κλπ. Επιπλέον διαθέτουν εξαιρετική πρόσβαση προς τον αυτοκινητόδρομο καθώς και στην τουριστική περιοχή Ορόκλινης.

Είναι κατάλληλες για ιδιοχρησία ή εκμετάλλευση (ενοικίαση) αφού λόγω του τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής μπορεί να ενοικιαστούν είτε βραχυπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα και να αποφέρουν εισόδημα. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο συντελεστής δόμησης 40% αποτελεί εγγύηση για την εύρυθμη δόμηση του περιβάλλοντος. Το συγκρότημα των εν λόγω κατοικιών ονομάζεται «Belmare Villas», ενώ οι κατοικίες διαθέτουν ξεχωριστούς τίτλους ιδιοκτησίας.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες ανέγερσης των κατοικιών έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί καθώς έχουν απομείνει οι ξυλουργικές εργασίες της κουζίνας, ενώ το επίπεδο κατασκευής και συντήρησης τους είναι καλό.

>>> Οικονομία Κύπρος - Επιλεγμένη ροή ειδήσεων Brief <<< 

ΚΑΤΟΙΚΙΑ4

4/ Ημιτελής διώροφη κατοικία 226 τ.μ. στο Γέρι - €252.000

Βρίσκεται σε απόσταση περί τα 490 μέτρα βόρεια του Δημαρχείου Γερίου και περί τα 340 μέτρα βόρεια του Α Δημοτικού σχολείου Γερίου. Το ακίνητο είναι ιδανικά τοποθετημένο κοντά σε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και διευκολύνσεις. Διαθέτει ορθογώνιο σχήμα και ομαλή επιφάνεια ενώ εφάπτεται δημόσιου δρόμου κατά μήκος του νοτιοδυτικού του συνόρου με πρόσωπο περί τα 22 μέτρα.

Η κατοικία βρίσκεται στο στάδιο όπου έχει ολοκληρωθεί περί το 45% των εργασιών. Σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια η κατοικία θα αποτελείται στο ισόγειο από σαλόνι-τραπεζαρία, καθιστικό-τραπεζαρία-κουζίνα και αποχωρητήριο ξένων. Ο όροφος θα αποτελείται από πλυσταριό, αποχωρητήριο με μπάνιο και τέσσερα υπνοδωμάτια (το κυρίως en suite). Επιπλέον, θα διαθέτει καλυμμένες βεράντες και καλυμμένο χώρο στάθμευσης. Το εμβαδό των κλειστών χώρων της κατοικίας θα ανέρχεται σε 226 τ.μ. (περίπου), των καλυμμένων βεραντών σε 16 τ.μ. (περίπου), του καλυμμένου χώρου στάθμευσης σε 32 τ.μ. (περίπου) και του οικοπέδου σε 597 τ.μ.

Το γεγονός ότι η κατοικία είναι ημιτελής δίνει την ευκαιρία στον αγοραστή να διαλέξει τελειώματα της επιλογής του.

5/ Ημιτελής κατοικία 263 τ.μ. στον Άγιο Τύχωνα - €405.000

Το οικόπεδο της κατοικίας είναι ορθογώνιο, έχει εμβαδόν 835 τ.μ. και διαθέτει πρόσωπο περί τα 31 μ. Η κατοικία αποτελείται από ημιυπόγειο, ισόγειο και όροφο και έχει εμβαδόν κλειστών χώρων περί τα 263 τ.μ. Το ημιυπόγειο αποτελείται από βοηθητικούς χώρους και αποχωρητήριο με ντους. Στο ισόγειο υπάρχει μεγάλη σαλο-τραπεζαρία και κουζίνα με έξοδο στην πισίνα, και αποχωρητήριο ξένων. 

Ο όροφος αποτελείται από 4 υπνοδωμάτια και μπάνιο. Το κυρίως υπνοδωμάτιο διαθέτει ensuite γκαρνταρόμπα, μπάνιο και ντους. Εξωτερικά υπάρχει βεράντα με κεραμικό και αυλή. 

Οι εργασίες στην οικοδομή αν και έχουν σταματήσει, ωστόσο είναι αρκετά προχωρημένες. Έχουν τοποθετηθεί όλα τα πατώματα, είδη υγιεινής, ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Τα διαμερίσματα
Όσον αφορά τα διαμερίσματα τα χαρακτηριστικά και οι επιφυλαχθείσες/ενδεικτικές τιμές πώλησής τους έχουν ως εξής:

Πρόκειται για δύο διαμερίσματα σε μια ήσυχη και αμιγώς οικιστική περιοχή στον Δήμο Γεροσκήπου της Επαρχίας Πάφου, σε απόσταση περί τα 560 μέτρα βορειοδυτικά του Δημαρχείου Γεροσκήπου και περί τα 170 μέτρα νοτιοδυτικά της Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ. Τοποθετούνται κοντά σε πληθώρα υπηρεσιών και διευκολύνσεων όπως σχολεία, υπεραγορές, τράπεζες, καταστήματα κλπ. 

Επιπλέον διαθέτουν εξαιρετική πρόσβαση προς τον αυτοκινητόδρομο και την τουριστική περιοχή Πάφου. Τα διαμερίσματα αποτελούν μέρος κτιρίου το οποίο ανεγέρθηκε πριν 9 χρόνια περίπου. Το επίπεδο κατασκευής και συντήρησης του κτιρίου και των διαμερισμάτων είναι καλό.

Το ένα διαμέρισμα είναι 76 τ.μ. και η επιφυλαχθείσα/ενδεικτική τιμή πώλησής του έχει καθοριστεί στις €94.000, ενώ το δεύτερο είναι 85 τ.μ. με επιφυλαχθείσα/ενδεικτική τιμή πώλησης €106.000. Σημειώνεται πως, και τα δύο διαμερίσματα είναι δύο υπνοδωματίων.

Άλλα ακίνητα
Μερικά από τα υπόλοιπα ακίνητα προς πώληση είναι τα εξής:

1/ Χωράφι 8.990 τ.μ. στον Ύψωνα - €1.500.000

Πρόκειται για χωράφι μεικτής χρήσης (Οικιστική και Εμπορική) σε μια δραστήρια τοποθεσία στο Δήμο Ύψωνα. Βρίσκεται σε απόσταση περί τα 700 μέτρα δυτικά του κυκλικού κόμβου Πάφου και 750 μέτρα νότια του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Πάφου. Το ακίνητο είναι τοποθετημένο κοντά σε υπηρεσίες και ανέσεις ενώ διαθέτει εξαιρετική πρόσβαση προς τον αυτοκινητόδρομο και την πόλη της Λεμεσού.

Εφάπτεται επί της οδού Ηλία Καννάουρου στο νότιο και δυτικό του σύνορο με πρόσοψη 150 μέτρα. Το τεμάχιο έχει ακανόνιστο σχήμα και επίπεδη επιφάνεια. Για το τεμάχιο υπάρχει ειδική πολιτική στο Τοπικό Σχέδιο Λεμεσού. Είναι κατάλληλο για ανέγερση τριώροφου κτηρίου εμπορικής ή μικτής χρήσης ή οικιστικής χρήσης.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ <<<

2/ Οικόπεδο 587 τ.μ. στην Αγλαντζιά - €350.000

Οικιστικό οικόπεδο στην δημοφιλή τοποθεσία «Πλατύ» στον Δήμο Αγλαντζιάς, σε πολύ μικρή απόσταση νότια της Λεωφόρου Κυρηνείας και περί τα 320 μέτρα βορειοανατολικά των εγκαταστάσεων του ΡΙΚ. Το ακίνητο είναι ιδανικά τοποθετημένο κοντά σε πληθώρα υπηρεσιών και διευκολύνσεων όπως σχολεία, υπεραγορές, τράπεζες, καταστήματα, καφετέριες, φούρνοι κλπ. Επιπρόσθετα, διαθέτει εύκολη πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο και στο κέντρο της Λευκωσίας. Γενικά πρόκειται για μια εξαιρετική τοποθεσία με διαχρονικά ψηλή ζήτηση λόγω της ελκυστικότητας και της προσπελασιμότητας της. 

Το οικόπεδο διαθέτει ορθογώνιο σχήμα και ομαλή επίπεδη επιφάνεια, ενώ εφάπτεται της οδού Ορφέος κατά μήκος του νότιου του συνόρου με πρόσωπο περί τα 23 μέτρα. Ο νότιος προσανατολισμός του, ο οποίος είναι και ο βέλτιστος, το καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικό. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για ιδιώτες ή για επιχειρηματίες ανάπτυξης γης.

3/ Γραφείο 58 τ.μ. στους Αγίους Ομολογητές - €120.000

Γραφείο σε μια κεντρική και δραστήρια τοποθεσία στην ενορία Άγιοι Ομολογητές, στον Δήμο Λευκωσίας, σε απόσταση περί τα περί τα 500 μέτρα βορειοανατολικά του Προεδρικού Μεγάρου και 265 μέτρα βορειοανατολικά του υπουργείου εξωτερικών. Το ακίνητο είναι ιδανικά τοποθετημένο κοντά σε πληθώρα υπηρεσιών και διευκολύνσεων όπως καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες, φούρνοι κλπ. Επιπλέον, διαθέτει εξαιρετική πρόσβαση προς το κέντρο της Λευκωσίας. Πρόκειται για μια εξαιρετική τοποθεσία με διαχρονικά υψηλή ζήτηση για ακίνητα λόγω της κεντρικότητας της και της προσπελασιμότητας της.

>>> ΟΛΑ ΤΑ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΔΩ <<<

Το ακίνητο βρίσκεται επί της οδού Κυριάκου Μάτση στο μεσοπάτωμα κτιρίου με την ονομασία «Athenaum». Είναι ηλικίας 24 ετών περίπου και βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης. Αποτελείται από τρεις γραφειακούς χώρους, χώρο υγιεινής και κουζίνα. Διαθέτει ξεχωριστό Τίτλο Ιδιοκτησίας και χώρο στάθμευσης στο υπόγειο. Το εμβαδόν των εσωτερικών χώρων ανέρχεται σε 60 τ.μ και της καλυμμένης βεράντας σε 10 τ.μ.

Είναι κατάλληλο για ιδιοχρησία ή για ενοικίαση με καλή απόδοση.

4/ Κατάστημα-ταβέρνα 100 τ.μ. στην Αγλαντζιά - €110.000

Το υπό εξέταση ακίνητο είναι ταβέρνα στο Δήμο Αγλαντζιάς, της Επαρχίας Λευκωσίας. Βρίσκεται εντός του πυρήνα του Δήμου, 450 μέτρα νοτιοανατολικά του Δημοτικού Σχολείου Αγλαντζιάς, 120 μέτρα βορειοδυτικά του αμφιθεάτρου Σκαλί Αγλαντζιάς, απέναντι από την Πλατεία Ηρώων. Εφάπτεται κατά μήκος του δυτικού, βόρειου και ανατολικού συνόρου με δημόσιους δρόμους. 

Η ταβέρνα θεωρείται διατηρητέα οικοδομή και έχει την ονομασία το «Στέκι του Κωστή». Η οικοδομή είναι κατασκευασμένη με τον παραδοσιακό τρόπο από πλιθάρι και πέτρα και ξύλινη οροφή από δοκούς και ψάθα. Αποτελείται από ένα ενιαίο χώρο εστίασης, μία κουζίνα και δύο τουαλέτες.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Σημειώνεται πως, ο κάθε υποψήφιος αγοραστής μπορεί να υποβάλει προσφορά χαμηλότερη ή υψηλότερη από την ενδεικτική τιμή πώλησης. Σε κάθε περίπτωση, ο επιτυχών προσφοροδότης είναι αυτός που έχει υποβάλει το υψηλότερο ποσό προσφοράς, δεδομένου ότι η αυτή έχει κριθεί ικανοποιητική από την εταιρεία.

Όλα τα νέα ακίνητα που διαθέτει προς πώληση η Altamira εδώ.

Μάριος Αδάμου
 
1963