Αυξάνονται οι αλλοδαποί που αγοράζουν ακίνητα

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία για όλες τις πόλεις- Πάφος και Λεμεσός οδηγούν την αγορά ακινήτων από αλλοδαπούς

Πάνω από τρείς χιλιάδες ήταν τα πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν από αλλοδαπούς τους οκτώ πρώτους μήνες του 2019 με τα περισσότερα να έχουν κατατεθεί από αλλοδαπούς εκτός Ε.Ε. και τα οποία ήταν περισσότερα από τα διπλάσια από όσα κατέθεσαν οι αλλοδαποί εντός Ε.Ε.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Συγκεκριμένα, κατατέθηκαν από πολίτες της Ε.Ε. 1004 πωλητήρια έγγραφα ενώ από αλλοδαπούς (πολίτες τρίτων χωρών) κατατέθηκαν 2,141 πωλητήρια έγγραφα από τον Ιανουάριο του μέχρι και τον Αύγουστο του 2019.

Τα πρωτεία για ακόμα μια φορά είχαν οι παραλιακές μας πόλεις και συγκεκριμένα η Πάφος καθώς και η Λεμεσός, με τις υπόλοιπες πόλεις να ακολουθούν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για ολόκληρη την περίοδο των οκτώ μηνών οι παραλιακές πόλεις κατέχουν τα πρωτεία σε πωλητήρια εγγράφων από αλλοδαπούς ενώ η Λευκωσία παρέμενε στην τελευταία θέση.

Αναλυτικότερα, στην Πάφο κατατέθηκαν 496 πωλητήρια έγγραφα από αλλοδαπούς πολίτες της Ε.Ε.  καθώς και 806 από πολίτες τρίτων χωρών. Συνολικά για την Πάφο κατατέθηκαν 1,302 πωλητήρια έγγραφα από αλλοδαπούς.

Στη Λεμεσό τους πρώτους 8 μήνες του 2019 κατατέθηκαν 180 πωλητήρια έγγραφα από πολίτες χωρών της Ε.Ε. ενώ για την ίδια περίοδο του 2019 κατατέθηκαν 710 πωλητήρια έγγραφα από πολίτες εκτός Ε.Ε.. Συνολικά για τη Λεμεσό κατατέθηκαν 890  πωλητήρια έγγραφα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο του 2019.

Στη Λάρνακα κατατέθηκαν για ολόκληρη την περίοδο των οκτώ μηνών του 2019, 497 πωλητήρια έγγραφα από αλλοδαπούς με την πλειοψηφία να προέρχεται από πολίτες εκτός Ε.Ε. οι οποίοι κατέθεσαν 374 πωλητήρια έγγραφα τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019. Την ίδια περίοδο από πολίτες χωρών εντός της Ε.Ε. κατατέθηκαν 123 πωλητήρια έγγραφα.

Στην επόμενη θέση ακολουθεί η Αμμόχωστος όπου και κατατέθηκαν συνολικά 241 πωλητήρια έγγραφα τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019 από αλλοδαπούς πολίτες με την πλειοψηφία να είναι από πολίτες τρίτων χωρών όπου και κατέθεσαν 146 πωλητήρια έγγραφα ενώ οι αλλοδαποί πολίτες από χώρες εντός της Ε.Ε. κατέθεσαν 95 πωλητήρια έγγραφα.

Στη Λευκωσία – η οποία και προσέλκυσε τους λιγότερους επενδυτές ακινήτων το πρώτο οκτάμηνο του 2019- κατατέθηκαν 215 πωλητήρια έγγραφα από αλλοδαπούς πολίτες εκ των οποίων η πλειοψηφία ήταν από πολίτες  της Ε.Ε. οι οποίοι και κατέθεσαν 110 πωλητήρια έγγραφα για τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019. Την ίδια περίοδο του 2019 οι πολίτες εκτός Ε.Ε. κατέθεσαν 105 πωλητήρια έγγραφα.

Αντρέας Πολυκάρπου
 
2058