Βλέπουν τζίρο 2019 τα εμπορικά κέντρα στις τουριστικές περιοχές

Αυξημένη η κίνηση στα εμπορικά κέντρα λόγω του τουριστικού ρεύματος - Ωστόσο υπάρχουν ανησυχίες για δύσκολο Χειμώνα

ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ακάθεκτη συνεχίζει η διαρκώς αυξανόμενη κίνηση στα εμπορικά κέντρα της Κύπρου, παρά την ακρίβεια και τις τσουχτερές τιμές που την ακολουθούν.

Όπως όλα δείχνουν, υπάρχει υψηλή επισκεψιμότητα στα Malls, η οποία επηρεάστηκε θετικά από το μεγάλο τουριστικό ρεύμα που καταγράφηκε το καλοκαίρι στην Κύπρο.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Μιλώντας στην Brief, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου (ΠΑΣΥΛΕ) Μάριος Αντωνίου, ανέφερε ότι το εμπόριο στα εμπορικά κέντρα (Malls) της Κύπρου κινείται αρκετά καλά, τόσο στην επισκεψιμότητα που καταγράφεται, όσο και στον τζίρο των επιχειρήσεων.

«Στις παράλιες πόλεις, κυρίως στην Πάφο, μας έδωσαν ώθηση οι αφίξεις των τουριστών, μέχρι που σε κάποιες περιπτώσεις καταγράφηκαν αριθμοί κοντά στην χρονιά ρεκόρ του 2019», είπε ο κ. Αντωνίου, επισημαίνοντας ότι γενικότερα τα ευεργετικά οφέλη του τουρισμού έχουν πάντα προεκτάσεις και σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

>>> Διαβάστε επίσης: Πληθωρισμός και τουρίστες έπαιξαν ρόλο στην αύξηση των τιμών <<<

Ερωτηθείς αν άλλαξαν οι καταναλωτικές συνήθεις και ο κόσμος ψωνίζει λιγότερες ποσότητες σε σχέση με προηγουμένως, ο ΓΓ του ΠΑΣΥΛΕ σημείωσε ότι δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα στο λιανεμπόριο αφού, εκτός από τον τουρισμό, δόθηκε ώθηση και από την έναρξη των εκδηλώσεων και των γάμων.

«Οι πολλές εκδηλώσεις και γάμοι που έγιναν φέτος το καλοκαίρι είχαν και αυτές προεκτάσεις στις επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης. Βοήθησαν πάρα πολύ την αγορά», πρόσθεσε.

>>> Διαβάστε επίσης:  Συνεχίζουν τις εξόδους οι Κύπριοι αλλά με μικρότερο budget <<<

Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνίου, οι καταναλωτικές συνήθειες φαίνεται να άλλαξαν περισσότερο στις υπεραγορές, όπου ο κόσμος είναι πιο προσεκτικός με το τι θα αγοράσει και εστιάζει στις προσφορές, θέμα που ανέδειξε και η Brief σε προηγούμενο της δημοσίευμα.

Ωστόσο, ο κ. Αντωνίου δεν δίστασε να εκφράσει την ανησυχία του για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση την χειμερινή περίοδο.

«Ανησυχούμε  ότι από τον Σεπτέμβρη και μετά, επειδή τελείωσε το καλοκαίρι και ο τουρισμός δεν θα είναι τόσο αυξημένος, θα είναι πιο δύσκολη η κατάσταση. Αναμένεται να είναι δύσκολος ο χειμώνας», είπε συγκεκριμένα.

Κυπριάνα Σταύρου