Δημοσκόπηση: Ποιοί φταίνε που καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός

Τι λένε οι πολίτες για την παραχώρηση των φακέλων στον Γενικό Ελεγκτή / Πού ρίχνουν την ευθύνη για τον προϋπολογισμό

Δημοσκόπηση για το θέμα της παραχώρησης των φακέλων των πολιτογραφήσεων στο Γενικό Ελεγκτή αλλά και για την καταψήφιση του προϋπολογισμού παρουσιάζει σήμερα η Offsite.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Prime το 81% των όσων απάντησαν συμφωνούν (Συμφωνώ πολύ 33% & συμφωνώ 48%) να δοθούν τα στοιχεία στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Μάλιστα για να δοθούν τα πιο πάνω στοιχεία στον Γενικό Ελεγκτή συμφωνούν και το 65% των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ, το 88% των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ και το 96% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ.

1

Σε άλλη ερώτηση για το ποιος θα φέρει μεγαλύτερη ευθύνη εάν δεν εγκριθεί ο προϋπολογισμός (η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 14-17/12)ένας στους δύο ( αλλά και ένας στους 3 Συναγερμικούς ) ρίχνει το φταίξιμο στην Κυβέρνηση, το 20% σε όλους το 12% στην αντιπολίτευση, ενώ 1 στους 10 ρίχνει την αποκλειστική ευθύνη στο ΔΗΚΟ.

1

Τέλος σε ερώτηση για το ποιος είναι ο λόγος που η Κυβέρνηση δεν δίνει τους φακέλους στο Γενικό Ελεγκτή το 75% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η Κυβέρνηση προχωρεί σε συγκάλυψη σκανδάλων ενώ μόλις το 6% θεωρεί ότι είναι εκτός αρμοδιοτήτων του Γενικού Ελεγκτή.

1

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 14-17/12 σε Παγκύπρια κάλυψη με την συμμετοχή 600 ατόμων.

1

 

 
1705