Είσαι φοιτητής και θες να νοικιάσεις; Η τιμή ενοικίων ανά πόλη

Πόσα θα πληρώνει μηνιαία ένας φοιτητής αν θέλει να ενοικιάσει στούντιο, μονάρι ή δυάρι - Αναλυτικά ποσά για κάθε Επαρχία

*Το θέμα δημοσιεύτηκε στο Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief - Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες

ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥ

Είναι πλέον γεγονός ότι, λόγω και της ακρίβειας, έγινε δύσκολη υπόθεση η εύρεση φοιτητικής στέγης, αφού φοιτητές και γονείς προσπαθούν να βρουν διαμερίσματα με προσιτό ενοίκιο κάτι που φυσικά δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο, αφού οι τιμές τους έχουν αναπόφευκτα αυξηθεί σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. 

Η Brief προχώρησε σε ερευνά και αναζήτησε στοιχεία σχετικά με την μέση τιμή των ενοικίων ανά πόλη, σε περιοχές που συνήθως νοικιάζουν οι φοιτητές. 

Μέση τιμή ενοικίων ανά Επαρχία

Μιλώντας στην Brief o Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΚΣΙΑ) και διευθυντής της FOX Smart Estate Agency, Γιώργος Μουσκίδης, σημείωσε ότι οι μέσες τιμές ενοικίου έχουν ως εξής:

ΣΤΟΥΝΤΙΟ

  • ΛΕΥΚΩΣΙΑ: €380 - €480
  • ΛΕΜΕΣΟΣ:  €450 - €600
  • ΛΑΡΝΑΚΑ-ΠΑΦΟΣ-ΕΠ.ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: €320 - €450

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΕΝΟΣ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟΥ:

  • ΛΕΥΚΩΣΙΑ: €440 - €620
  • ΛΕΜΕΣΟΣ: €490 - €800
  • ΛΑΡΝΑΚΑ-ΠΑΦΟΣ-ΕΠ.ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: €450 - €750

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΔΥΟ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΩΝ:

  • ΛΕΥΚΩΣΙΑ: €660 - €800
  • ΛΕΜΕΣΟΣ: €750 - €1100
  • ΛΑΡΝΑΚΑ-ΠΑΦΟΣ-ΕΠ.ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: €660 - €780

Να σημειώσουμε ότι οι τιμές αυτές ισχύουν για καλής κατάστασης διαμερίσματα εκτός φοιτητικών εστιών, αφού οι τιμές των εστιών σε Πανεπιστήμια διαφοροποιούνται επειδή συνήθως καλύπτουν όλα τα έξοδα, όπως ίντερνετ, νερό, ρεύμα κτλ.

Τι ισχύει με τις περιοχές σε Λευκωσία και Λεμεσό που συχνάζουν περισσότερο οι φοιτητές 

Σχετικά με τις περιοχές που συχνάζουν περισσότερο οι φοιτητές στη Λευκωσία όπως στην Έγκωμη, στον Άγιο Δομέτιο, στην Παλλουριώτισσα, στο Καϊμακλί, στον Στρόβολο και τις περιοχές που συχνάζουν οι φοιτητές στη Λεμεσό όπως στο κέντρο της πόλης κοντά στο ΤΕΠΑΚ, ο κ. Μουσκίδης ανέφερε ότι ισχύουν οι ίδιες μέσες τιμές με τις πιο πάνω, εκτός από τις τιμές σε παλαιότερα κτήρια και πολυκατοικίες, οι οποίες είναι χαμηλότερες και δεν υπερβαίνουν τις μέσες τιμές των διαμερισμάτων καλής ποιότητας.

*Το θέμα δημοσιεύτηκε στο Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief - Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες

Κυπριάνα Σταύρου
 
2129