Επένδυση: 10 ακίνητα προς πώληση με εξασφαλισμένο ενοίκιο

Ακίνητα από €95.000 μέχρι τα €9.000.000

Πενήντα επενδυτικά ακίνητα ανά το Παγκύπριο, κάποια εκ των οποίων ενοικιάζονται, προσφέρει η Altamira.

Οι ενδεικτικές τιμές πώλησης των εν λόγω ακίνητων αρχίζουν από €95.000 και φθάνουν τα €9.000.000.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η Brief ανέτρεξε στην ιστοσελίδα της Altamira και παρουσιάζει τα 10 από τα επενδυτικά ακίνητα που διαθέτει και τα οποία αυτή την στιγμή ενοικιάζονται.

Τα κύρια χαρακτηρίστηκα και οι ενδεικτικές πωλήσεις των εν λόγω ακινήτων, έχουν ως εξής: 

1/Εμπορικό Κτήριο - Πόλη Χρυσοχούς, Πάφος
 

 • Εμβαδόν: 450 τ.μ.
 • Τιμή: € 845.000

Ισόγειο εμπορικό κτήριο σε κεντρική τοποθεσία του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς της Επαρχίας Πάφου, σε απόσταση περί τα 480 μέτρα νότια του Δημαρχείου Πόλης Χρυσοχούς και περί τα 410 μέτρα νοτιοδυτικά του κέντρου του Δήμου. Είναι τοποθετημένο κοντά σε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και διευκολύνσεις ενώ διαθέτει πολύ καλές προσβάσεις προς τα γειτονικά χωριά.

Το κτήριο ανεγέρθηκε πριν από 22 χρόνια περίπου και το επίπεδο κατασκευής και συντήρησης του είναι καλό. Αποτελείται από ισόγειο, μεσοπάτωμα και υπόγειο. Στο ισόγειο υπάρχει ενιαίος χώρος καταστήματος ενώ το μεσοπάτωμα αποτελείται από εκθεσιακό χώρο, αποθήκη, γραφείο και αποχωρητήρια. Επιπλέον, το υπόγειο αποτελείται από χώρους στάθμευσης. Το εμβαδό του ισογείου ανέρχεται στα 450 τ.μ. (περίπου), του μεσοπατώματος σε 250 τ.μ. (περίπου) και του υπογείου σε 800 τ.μ. (περίπου). Το ακίνητο ενοικιάζεται.  

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

2/Εμπορικό κτίριο - Ομόνοια, Λεμεσός

 • Εμβαδόν: 302 τ.μ.
 • Τιμή: €1.000.000

Τα ακίνητα προς πώληση είναι ένα ισόγειο εμπορικό κτήριο με μεσοπάτωμα και ένα οικόπεδο σε μια κεντρική τοποθεσία στην Ενορία Ομόνοια του Δήμου Λεμεσού. Βρίσκονται σε απόσταση περί τα 320 μέτρα νοτιοανατολικά της συμβολής των Λεωφόρων Πάφου-Ομονοίας και αποτελούν ενιαία ιδιοκτησιακή μονάδα η οποία βρίσκεται επί της Λεωφόρου Πάφου. Είναι ιδανικά τοποθετημένα κοντά σε κάθε είδους υπηρεσίες και διευκολύνσεις όπως υπεραγορές, τράπεζες, καταστήματα, φούρνους κλπ. Πρόκειται για περιοχή αρκετά δραστήρια με έντονη κινητικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, τα ακίνητα διαθέτουν εξαιρετική πρόσβαση προς το κέντρο της Λεμεσού.

Το κτίριο ανεγέρθηκε περί το 1992 και χρησιμοποιείται ως εκθεσιακός χώρος. Βρίσκεται σε καλό επίπεδο συντήρησης και αποτελείται από ενιαίο εκθεσιακό χώρο και αποχωρητήριο στο ισόγειο. Στο μεσοπάτωμα διαθέτει δύο γραφεία, ενιαίο χώρο και αποχωρητήριο. Το εμβαδό του ισογείου ανέρχεται σε 302 τ.μ (περίπου) και του μεσοπατώματος σε 106 τ.μ (περίπου). Το τεμάχιο εμπίπτει εντός της εμπορικής ζώνης Εβ4. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο συντελεστής δόμησης επιτρέπει την ανέγερση τετραώροφης οικοδομής.

Το οικόπεδο χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης του κτιρίο Διαθέτει ορθογώνιο σχήμα και εφάπτεται της οδού Ισοκράτους στο νοτιοδυτικό του σύνορο με πρόσωπο περί τα 23 μέτρα. Το τεμάχιο εμπίπτει εντός της οικιστικής ζώνης Κα4. Το ακίνητο ενοικιάζεται.

3/ Πολυκατοικία - Αραδίππου, Λάρνακα

 • Εμβαδόν: 1.213 τ.μ.
 • Τιμή: € 1.000.000

Τριώροφη πολυκατοικία στον Δήμο Αραδίππου της Επαρχίας Λάρνακας, σε απόσταση περί τα 405 μέτρα νότια του κυκλικού κόμβου «Ριζοελιάς» και περί τα 560 μέτρα βόρεια του Αστυνομικού Σταθμού Αραδίππου. Το ακίνητο είναι τοποθετημένο κοντά σε υπηρεσίες και διευκολύνσεις ενώ διαθέτει εξαιρετικές προσβάσεις προς τον αυτοκινητόδρομο και την πόλη της Λάρνακας.Η πολυκατοικία ανεγέρθηκε περί το 2010 και το επίπεδο κατασκευής και συντήρησης είναι καλό. Αποτελείται από 12 διαμερίσματα. Το συνολικό εμβαδό των εσωτερικών χώρων ανέρχεται σε 1,213 τ.μ (περίπου). Σημειώνεται ότι επί τόπου έχουν γίνει προσθήκες/μετατροπές στην οικοδομή. Τα διαμερίσματα 1-2 στο ισόγειο έχουν ενοποιηθεί. Το κτίριο ενοικιάζεται με καλή απόδοση. Αποτελεί ιδανική επιλογή για επένδυση.


4/ Kτίριο μικτής χρήσης - Στρόβολος, Λευκωσία

 • Εμβαδόν: 993 τ.μ.
 • Τιμή: € 1.100.000

Τετραώροφο κτίριο μικτής χρήσης σε εξαιρετική τοποθεσία στην Ενορία Άγιος Βασίλειος του Δήμου Στροβόλου της Επαρχίας Λευκωσίας. Βρίσκεται σε απόσταση περί τα 500 μέτρα νοτιοδυτικά του Δημαρχείου Στροβόλου και σε πολύ κοντινή απόσταση νοτιοανατολικά του «Πεδιαίου» Ποταμού. Τοποθετείται κοντά σε πληθώρα υπηρεσιών και διευκολύνσεων όπως τράπεζες, σχολεία, υπεραγορές, καταστήματα, καφετέριες κλπ.

Το ακίνητο εφάπτεται της Λεωφόρου Στροβόλου στο νοτιοανατολικό του σύνορο και της οδού Ηλία Βενέζη στο βορειοδυτικό του σύνορο.  Αποτελείται από 2 καταστήματα με μεσοπατώματα στο ισόγειο, διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στο μεσοπάτωμα και έξι διαμερίσματα  τριών υπνοδωματίων στους άνω ορόφους. Το εμβαδό των καταστημάτων  ανέρχεται 149 τ.μ (περίπου), των μεσοπατωμάτων σε 102 τ.μ. (περίπου), του διαμερίσματος στο μεσοπάτωμα σε 91 τ.μ  (περίπου), των διαμερισμάτων στους άνω ορόφους σε 651 τ.μ (περίπου), των καλυμμένων βεραντών σε 105 τ.μ και του οικοπέδου σε 567 τ.μ.

Ένα κατάστημα και δύο διαμερίσματα ενοικιάζονται. Το κτίριο είναι κατάλληλο για ενοικίαση με ικανοποιητική απόδοση. Το κτίριο ενοικιάζεται μερικώς.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

5/ Κτήριο - Λακατάμεια, Λευκωσία

 • Εμβαδόν: 648 τ.μ. 
 • Τιμή: € 1.250.000

Κτήριο στην Ενορία Άγιος Νικόλαος του Δήμου Λακατάμειας σε πολύ κοντινή απόσταση βόρεια του Ε' Δημοτικού Σχολείου Λακατάμειας και περί τα 335 μέτρα νότια του οδού Πεύκου. Το ακίνητο διαθέτει πολύ καλές προσβάσεις προς τους γειτονικούς δήμους, την πόλη της Λευκωσίας και σε όλες τις απαραίτητες παροχές. Το κτήριο ανεγέρθηκε περί το 2000 και το επίπεδο κατασκευής και συντήρησης του είναι καλό. Λειτουργεί ως νηπιαγωγείο και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο. Το εμβαδό των εσωτερικών χώρων ανέρχεται σε 648 τ.μ (περίπου), του υπογείου σε 213 τ.μ (περίπου), της αποθήκης σε 129 τ.μ (περίπου) και του μηχανοστασίου σε 9 τ.μ (περίπου). Το κτήριο ενοικιάζεται. 


6/ Μικτής χρήσης ανάπτυξη - Ενορία Άγιος Γεώργιος, Λεμεσός

 • Εμβαδόν: 996 τ.μ. 
 • Τιμή: € 1.380.000

Τετραώροφο κτήριο σε μια μοναδική και εξαιρετική τοποθεσία, στην ενορία Άγιου Γεωργίου του Δήμου Λεμεσού. Τοποθετείται σε γωνιακό οικόπεδο, επί της συμβολής των Λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού και Δέσποινας & Νίκου Παττίχη, σε απόσταση περί τα 600 μέτρα νοτιοανατολικά του κυκλικού κόμβου Τροόδους.

Είναι ιδανικά τοποθετημένο κοντά σε κάθε είδους υπηρεσίες και διευκολύνσεις, ενώ διαθέτει καλές προσβάσεις προς το κέντρο της πόλης και τον αυτοκινητόδρομο.

>>> Διαβάστε ακόμη: Χωράφια από €700 στα Λεύκαρα προσφέρει η Altamira (ΦΩΤΟΣ)<<<

Το επίπεδο κατασκευής και συντήρησης του κτηρίου είναι καλό και αποτελείται από τρία καταστήματα στο ισόγειο και έξι διαμερίσματα στους ορόφους. Ο κάθε όροφος αποτελείται από ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων και ένα διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων. Το συνολικό εμβαδό των καταστημάτων στο ισόγειο ανέρχεται σε 360 τ.μ. (περίπου) και 96 τ.μ. (περίπου) μεσοπάτωμα. Τα διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων έχουν εμβαδό εσωτερικών χώρων 123 τ.μ. (περίπου) και 19 τ.μ. καλυμμένων βεραντών το κάθε ένα. Τα διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων έχουν εμβαδό εσωτερικών χώρων 89 τ.μ. (περίπου) και    14 τ.μ (περίπου) καλυμμένων βεραντών το κάθε ένα.

Το ακίνητο διαθέτει ανεξάντλητο συντελεστή δόμησης, γεγονός που επιτρέπει την περαιτέρω οικοδομική ανάπτυξή του, με την ανέγερση επιπρόσθετων ορόφων. Μέρος του κτηρίου ενοικιάζεται καθιστώντας το κατάλληλο για επένδυση (ενοικίαση) αλλά και ιδιοχρησία.

7/ Κτίριο Μικτής Χρήσης - Ύψωνας, Λεμεσός

 • Εμβαδόν: 1.035 τ.μ.
 • Τιμή: € 1.530.000

Τριώροφο κτίριο μικτής χρήσης σε μια δραστήρια τοποθεσία στον Δήμο Ύψωνα της Επαρχίας Λεμεσού. Βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ηλία Καννάουρου σε απόσταση περί τα 700 μέτρα νοτιοανατολικά του κέντρου του Δήμου και περί τα 490 μέτρα νοτιοανατολικά του Α’ Δημοτικού Σχολείου Ύψωνα. Κατά μήκος της Λεωφόρου Ηλία Καννάουρου υπάρχει πληθώρα υπηρεσιών και διευκολύνσεων όπως υπεραγορές, καταστήματα, φούρνοι, εστιατόρια ενώ στην άμεση περιοχή του ακινήτου υπάρχουν σχολεία και άλλες ανέσεις. Επιπρόσθετα, το ακίνητο διαθέτει εξαιρετικές προσβάσεις προς τον αυτοκινητόδρομο και την πόλη της Λεμεσού.

Το ισόγειο του κτιρίου ανεγέρθηκε πριν 21 περίπου χρόνια ενώ ο 1ος και 2ος όροφος ανεγέρθηκαν πριν από 16 χρόνια περίπου.  Το επίπεδο κατασκευής και συντήρησης του κτιρίου είναι καλό. Αποτελείται από 12 καταστήματα στο ισόγειο και μια διώροφη κατοικία στους άνω ορόφους. Από τα 12 καταστήματα τα τέσσερα έχουν ενοποιηθεί ανά δύο. Η κατοικία είναι δυναμικότητας 4 υπνοδωματίων. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την άδεια οικοδομής το κενό οικόπεδο χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης. Το εμβαδό του ισογείου ανέρχεται 680 τ.μ (περίπου), της κατοικίας σε 355 τ.μ (περίπου) και της σοφίτας σε 50 τ.μ (περίπου).

Τα 9 από τα 12 καταστήματα ενοικιάζονται. Για την κατοικία υπάρχει δέσμευση αποχώρησης στις 31/12/2019. Το κτίριο αποτελεί καλή επιλογή για επένδυση ενώ διαθέτει ανεξάντλητο συντελεστή δόμησης.

8/ Εμπορικό κτίριο - Στρόβολος, Λευκωσία

 • Εμβαδόν: 1.369 τ.μ.
 • Τιμή: €1.670.000

Τριώροφο εμπορικό κτήριο σε εξαιρετική τοποθεσία στον Δήμου Στροβόλου. Βρίσκεται επί της Λεωφόρου Στροβόλου, σε απόσταση περί τα 300 μέτρα βόρεια του κυκλικού κόμβου της Υπεραγοράς Μετρό και περί τα 530 μέτρα ανατολικά του «Jumbo». Το ακίνητο είναι ιδανικά τοποθετημένο κοντά σε πληθώρα υπηρεσιών και ανέσεων ενώ διαθέτει εξαιρετικές προσβάσεις προς το κέντρο της Λευκωσίας και τον αυτοκινητόδρομο. Πρόκειται για μια ελκυστική και δραστήρια περιοχή αφού η λεωφόρος Στροβόλου αποτελεί ένα από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Λευκωσίας.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Το κτήριο είναι ηλικίας 20 χρονών περίπου, βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης και αποτελείται από ισόγειο κατάστημα με μεσοπάτωμα, δύο άνω ορόφους με γραφεία και υπόγειο με χώρους στάθμευσης και δύο αποθήκες. Το εμβαδό του καταστήματος ανέρχεται σε 475 τ.μ (περίπου), του μεσοπατώματος 237 τ.μ (περίπου) και του κάθε ορόφου σε 447 τ.μ (περίπου). Το κτήριο αφορά το 1/2 μερίδιο του τεμαχίου και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα, με εμβαδό γης περί τα 1237 τ.μ.

Το ακίνητο ενοικιάζεται αποφέροντας ικανοποιητική απόδοση. Σημειώνεται ότι εμπίπτει εντός της Εμπορικής Ζώνης Εβ3 η οποία επιτρέπει την ανέγερση εξαώροφης οικοδομής.
 

9/ Κτιριακό Συγκρότημα - Αραδίππου, Λάρνακα

 • Εμβαδόν: 4.550 τ.μ
 • Τιμή: €5.600.000

Το ακίνητο προς πώληση είναι συγκρότημα κτιρίων το οποίο αποτελείται από τέσσερα (4) κτίρια. Βρίσκεται σε απόσταση περί το 1 χλμ βορειοδυτικά του Σταδίου ΓΣΖ και περί τα 280 μέτρα νότια της υπεραγοράς «LIDL». Είναι τοποθετημένο κοντά σε πληθώρα υπηρεσιών και ανέσεων όπως υπεραγορές, σχολεία, καταστήματα κλπ. Επιπλέον, διαθέτει εξαιρετική πρόσβαση προς τον αυτοκινητόδρομο και την πόλη της Λάρνακας .

Το συγκρότημά αποτελείται από δύο εμπορικής χρήσης και δύο οικιστικής χρήσης κτίρια. Τα δύο κτίρια εμπορικής χρήσης αποτελούνται από ισόγειο, μεσοπάτωμα, δύο ορόφους και υπόγειο. Τα δύο κτίρια οικιστικής χρήσης αποτελούνται από ισόγειο χώρο στάθμευσης και τρείς ορόφους διαμερισμάτων.  Το εμβαδό του κτιρίου εντός του ακινήτου 7/361 (εμπορικό) ανέρχεται σε 2,450 τ.μ. Εντός των ακινήτων 7/736 & 7/572 υπάρχουν τρία κτίρια. Το εμβαδό του Block A (εμπορικό) ανέρχεται σε 1,300 τ.μ, του Block B (οικιστικό) ανέρχεται σε 780 τ.μ και του Block C (οικιστικό) σε 570 τ.μ.

Τα κτίρια ενοικιάζονται και αποτελούν καλή επιλογή για επένδυση. Πωλούνται ως ενιαία ιδιοκτησιακή μονάδα.
 

10/ Εμπορικό κτίριο - Κέντρο Λευκωσίας

 • Εμβαδόν: 3.400 τ.μ.
 • Τιμή: €9.000.000

Τα ακίνητα προς πώληση είναι ένα εμπορικό κτήριο και ένα οικόπεδο σε μια μοναδική και κεντρική τοποθεσία στην Ενορία Τρυπιώτης στο Δήμο Λευκωσίας. Τα ακίνητα αποτελούν μια ενιαία ιδιοκτησιακή μονάδα, η οποία βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μακαρίου, μια από τις πιο πολυσύχναστες οδούς της πρωτεύουσας. Στην άμεση περιοχή του ακινήτου υπάρχει πληθώρα υπηρεσιών και διευκολύνσεων όπως πολυκαταστήματα, τράπεζες, εστιατόρια, καφετέριες καθώς και πολυκατοικίες διαμερισμάτων και γραφείων. Πρόκειται για ένα εξαώροφο κτήριο το οποίο ανεγέρθηκε πριν 30 χρόνια περίπου. Το κενό οικόπεδο χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης του κτηρίου.

Το ακίνητο βρίσκεται περί τα 200 μέτρα βορειοανατολικά από τη συμβολή των Λεωφόρων Μακαρίου & Ευαγόρου και περί τα 200 μέτρα βορειοδυτικά από τη συμβολή των Λεωφόρων Μακαρίου & Στασάνδρου. Το κτήριο διαθέτει εμβαδόν κλειστού χώρου περί τα 3,400τμ και αποτελείται από 14 καταστήματα στο ισόγειο και 12 γραφεία στους 6 κάθετους ορόφους. Μέρος των καταστημάτων και των γραφείων ενοικιάζονται. Το οικόπεδο, με αρ. τεμαχίου 1042, εφάπτεται επί της οδού Ζίνας Κάνθερ, με πρόσωπο περί τα 23 μέτρα ενώ το ακίνητο με αρ. τεμαχίου 1035 εφάπτεται επί της Λεωφόρου Μακαρίου, με πρόσωπο περί τα 21 μέτρα.

Το ακίνητο εμπίπτει εντός της Πολεοδομικής Ζώνης ΠΕΖ, Ζώνη Εμπορικής Ανάπτυξης Κέντρου, με Ανώτατο Συντελεστή Κάλυψης 250%. Το ακίνητο έχει την δυνατότητα για επιπλέον ανάπτυξη, τόσο σε οικιστικό όσο και σε εμπορικό επίπεδο. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ακίνητο μπορεί να επωφεληθεί από διάφορα πολεοδομικά κίνητρα, όπως επιπλέον συντελεστή δόμησης, καθώς εμπίπτει εντός του Σχεδίου Περιοχής Κέντρου Λευκωσίας. Το κτίριο ενοικιάζεται μερικώς.

η Άννη Χαραλάμπους
 
2128