Επιστρέφουν οι Άγγλοι σε Αγ.Νάπα & Πρωταρά - Πολύ καλός ο Ιούλιος

Ενδιαφέρον και από Σκανδιναβούς και Ελβετούς - Έρχονται σύντομα και οι Γάλλοι - Τι γίνεται με τον Αύγουστο

ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥ

Θετικά είναι τα σημάδια για τον τουρισμό στην περιοχή της Ελεύθερης Αμμοχώστου με τους με τους ξενοδόχους να αναφέρουν ότι θα υπάρξει αρκετή κίνηση ιδιαίτερα τον Ιούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφόρηση μας από τον ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, τα μηνύματα για τους καλοκαιρινούς μήνες είναι αρκετά ενθαρρυντικά, ειδικά για τον μήνα Ιούλιο, ο οποίος φαίνεται ότι πάει αρκετά καλά όσο αφορά τις κρατήσεις σε ξενοδοχεία.

>>> Διαβάστε επίσης: Επιχορηγημένες Διακοπές με €20 «δώρο» ανά ημέρα στην Κύπρο <<<

Από την άλλη, ο Αύγουστος φαίνεται προς το παρόν να καταγράφει λιγότερες κρατήσεις αλλά, σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, γι’ αυτό ευθύνονται οι «last minute κρατήσεις» ή αλλιώς κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από τους Κύπριους. 

Επέστρεψαν οι Βρετανοί - Τι γίνεται με τις άλλες αγορές

Όπως μας έχει σημειωθεί από τον ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, στα ξενοδοχεία της Επαρχίας έχουν επιστρέψει κυρίως οι νεαροί  τουρίστες από Αγγλία για τον Ιούλιο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζεται και από άλλες αγορές όπως Σκανδιναβία και Ελβετία ενώ αναμένονται σε περίπου δύο βδομάδες και Γάλλοι τουρίστες.

Ξενοδοχεία έμειναν κλειστά λόγω του πολέμου

Επιβεβαιώθηκε και ο φόβος που κυριαρχούσε για ξενοδοχεία τα οποία δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν την φετινή σεζόν λόγω της κρίσης που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, όντως υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες που δεν άνοιξαν και έμειναν κλειστές, ακριβώς λόγω της εξάρτησης τους στην ρωσική αγορά.

Αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι αυτά τα ξενοδοχεία αφορούν μικρή μερίδα του συνόλου αφού τα περισσότερα ξενοδοχεία της Αμμοχώστου έχουν ξεκινήσει κανονικά λειτουργία. 

Κυπριάνα Σταύρου
 
2214