ΕΡΕΥΝΑ: 2.371 θέσεις εργασίας με μισθό 800-4.000 ευρώ

Η Brief παρουσιάζει μερικές από τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας καθώς και τους μισθούς που προσφέρονται για αυτές

Ολοένα και περισσότεροι Κύπριοι επανέρχονται στην αγορά εργασίας με αποτέλεσμα η χώρα μας να πλησιάζει σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης, κάτι που θα ανοίξει και τον δρόμο για θέσπιση εθνικού κατώτατου μισθού. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, η ανεργία στην Κύπρο μειώθηκε στο 7% (6,5% για άνδρες και 7,5% για γυναίκες – 31.000 άνεργοι) τον Ιούλιο.

Η μείωση της ανεργίας είναι απότοκο του ολοένα και αυξανόμενου αριθμού νέων θέσεων εργασίας που ανοίγουν και τις οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τόσο άνεργα άτομα όσο και εργαζόμενοι που αναζητούν μία καλύτερη εργασία. 

Σύμφωνα με έρευνα της Brief, αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμες και αναμένουν τον κάτοχό τους σχεδόν 2.371 θέσεις εργασίας με τους προσφερόμενους μισθούς να φθάνουν ή και να ξεπερνούν -αναλόγως της θέσης βέβαια- τις 4 χιλιάδες ευρώ.

>>> ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ <<<

Η έρευνα
Ειδικότερα, στην πρώτη πλατφόρμα εξεύρεσης εργασίας στην Κύπρο, ergodotisi.com, χθες το απόγευμα υπήρχαν αναρτημένες αγγελίες που αφορούσαν συνολικά 1.578 θέσεις, εκ των οποίων 1.507 στην Κύπρο και οι υπόλοιπες στην Ελλάδα. 

Για τις 1.263 θέσεις στην Κύπρο δεν αναφερόταν ο ετήσιος μισθός, για 32 ήταν έως 10 χιλιάδες ευρώ, για 167 κυμαινόταν από 10 έως 20 χιλιάδες ευρώ, για 30 από 20 έως 30 χιλιάδες ευρώ, ενώ 15 θέσεις ήταν άνω των 30 χιλιάδων ευρώ.

Σημειώνεται πως ο μισθός -στις πλείστες περιπτώσεις αναφέρεται ο μεικτός μηνιαίος μισθός- που προσφέρεται είναι, κυρίως, αναλόγως προσόντων και εμπειρίας των υποψηφίων στον τομέα για τον οποίο είναι ανοικτή η θέση εργασίας. Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις ανάμεσα στα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι είναι η γνώση πέραν της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, κι άλλων ξένων γλωσσών, όπως ρωσικά, γερμανικά, κ.ά., μίας και κάποιες εκ των εταιρειών συνεργάζονται με ξένους ή είναι ξένων συμφερόντων.

Μερικά παραδείγματα των διαθέσιμων θέσεων εργασίας και των μισθών που προσφέρονται:

 • Για θέση Senior Net Developer (Azure) για πλήρη απασχόληση σε εταιρεία πληροφορικής που εδρεύει στη Λεμεσό, προσφέρεται ετήσιος μισθός 38.000-45.000 ευρώ. Η θέση είναι ανοικτή μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου.
 • Για θέση Back-end.NET Developer (Web Developer) σε ιδιωτική εταιρεία της Λευκωσίας που δραστηριοποιείται στον τομέα της Πληροφορικής προσφέρεται ετήσιος μισθός που κυμαίνεται από 24.000 έως 30.000 ευρώ. Η θέση αναρτήθηκε πριν από 3 μέρες και ήδη γι’ αυτή υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον. Η τελευταία μέρα διεκδίκησής της είναι η 28η Σεπτεμβρίου.
 • Για θέση Junior Accountant με πλήρη απασχόληση σε εταιρεία στην Λεμεσό, προσφέρεται μηνιαίως ακαθάριστος μισθός που κυμαίνεται από 1.500 έως 1.600 ευρώ. Η θέση είναι ανοικτή για άλλες 27 ημέρες.
 • Για θέση Managing Director Assistant σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής Συμβουλών σε Επιχειρήσεις, προσφέρεται μηνιαίως μισθός 1.000 ευρώ. Η θέση είναι ανοικτή μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου.
 • Για θέση Αποθηκάριου σε εταιρεία στη Λεμεσού προσφέρεται μηνιαίως μισθός 900 ευρώ, καθώς και όχημα της εταιρείας. Τα καθήκοντα της εργασίας είναι ετοιμασία παραγγελιών -μικρός αριθμός 10-15 την ημέρα- και παραλαβή και ταξινόμηση παραγγελιών. Η θέση είναι ανοικτή μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.
 • Για θέση Εξωτερικού Πωλητή/τριας προσφέρεται ο βασικός μηνιαίος μισθός, 13ος, προμήθεια βάση πωλήσεων μετά από έξι μήνες εργασίας, αυτοκίνητο της εταιρείας, κινητό τηλέφωνο, πενθήμερη εργασία και προοπτική ανέλιξης. Η θέση είναι ανοικτή για τους ενδιαφερόμενους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
 • Για θέση Πωλητή/τριας στη Λεμεσό προσφέρεται ο βασικός μηνιαίος μισθός. Η εργασία είναι εξαήμερη με το σύστημα βάρδιας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. 
 • Για θέση Βοηθού Πωλήσεων για εργασία Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, προσφέρεται μηνιαίως μισθός 500 ευρώ. Η θέση είναι ανοικτή μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

>>> Διαβάστε ακόμη: Θες να εργαστείς στο Δημόσιο; Δήλωσε συμμετοχή στις εξετάσεις <<< θεσεις εργασιας

Άλλες θέσεις
Επίσης, από έρευνα μας στο Διαδικτυακό Σύστημα του Τμήματος Εργασίας όπου αναρτώνται κι εκεί κενές θέσεις εργασίας, διαπιστώσαμε πως μέχρι χθες υπήρχαν στο σύστημα 2.371 κενές θέσεις, 18.331 υποψήφιοι και 1.583 εργοδότες. Οι αριθμοί αυτοί είναι μερικώς μειωμένοι σε σχέση με την προηγούμενη έρευνά μας.

Οι κενές θέσεις εργασίας χωρίζονται σε εννέα επαγγελματικές κατηγορίες και πέραν των 150 επαγγέλματα, ενώ για αναζήτηση παρέχεται η ευκαιρία οι ενδιαφερόμενοι να προσθέσουν τα προσόντα τους, το είδος απασχόλησης που επιθυμούν (μερική ή ολική απασχόληση), την διάρκεια απασχόλησης, τον ελάχιστο μηνιαίο μισθό που επιθυμούν και τα χρόνια υπηρεσίας.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Μερικές θέσεις και οι μισθοί που προσφέρονται είναι:

 • Για 34 θέσεις Μηχανικού Αεροσκαφών στην Bird Aviation Ltd με έδρα το Παλαιό Αεροδρόμιο Λάρνακας, προσφέρεται μηνιαίως μισθός που κυμαίνεται από 2.300 έως 4.500 ευρώ, αναλόγως προσόντων και εμπειρίας.
 • Για 3 θέσεις Senior Software Developer σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, προσφέρεται μηνιαίος μεικτός μισθός από 3.000 έως 4.000 ευρώ.
 • Για θέση Τεχνικού Διευθυντή σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης οικοδομικών σχεδίων, προσφέρεται μεικτός μηνιαίος μισθός από 2.000 έως 3.000 ευρώ.
 • Για 3 θέσεις Χημικών Αναλυτών σε εταιρεία παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων, προσφέρεται μεικτός μηνιαίος μισθός από 1.350 έως 2.500 ευρώ.
 • Για 2 θέσεις Τεχνικού Συγκολλητή σε εταιρεία κατασκευής μεταλλικών πορτών και παραθύρων, προσφέρεται εβδομαδιαίως μεικτός μισθός από 300 έως 500 ευρώ ή μεικτός μηνιαίος μισθός από 1.300 έως 2.167 ευρώ.
 • Για θέση Κτηνιάτρου σε εταιρεία παραγωγής παρασκευασμένων ζωοτροφών, προσφέρεται μεικτός μηνιαίος μισθός από 1.200 έως 3.500 ευρώ.
 • Για 5 θέσεις Αποθηκάριων σε υπεραγορά στη Λεμεσό προσφέρεται μεικτός μηνιαίος μισθός 1.000 με 1.100 ευρώ. 
 • Για 3 θέσεις Διανομέα Φαγητού προσφέρεται μεικτός μηνιαίος μισθός 900 έως 1.100 ευρώ. 

***Αν ψάχνετε δουλειά πάντως, στo ergodotisi.com, την κορυφαία ιστοσελίδα αναζήτησης εργασίας στην Κύπρο, μπορείτε να βρείτε καθημερινά δεκάδες νέες θέσεις εργασίας ανά κατηγορία και ανά επαρχία. Όλες οι πληροφορίες ΕΔΩ.

 

Μάριος Αδάμου
 
336
Thumbnail

Η ΚΕΔΙΠΕΣ βρίσκεται σε επαφές με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. αναφορικά με την πρόθεση να πωληθεί το ποσοστό 49% που κατέχει το κράτος στην Altamira Asset Management (Cyprus) Ltd. Η τελευταία κατέχει ποσοστό 51%. 

Η Κύπρος έχει δεσμευτεί στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι, η ΚΕΔΙΠΕΣ θα ασχολείται αποκλειστικά με τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων που πέρασαν στη δικαιοδοσία της καθώς τα περιουσιακά της στοιχεία και το μετοχικό κεφάλαιό της είναι ενεχυριασμένα προς όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας για την κρατική βοήθεια που παρείχε.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Έτσι, όλα τα έσοδα από τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων θα αποπληρώνουν την κρατική βοήθεια.

Επίσης κριτήριο για της σχέσεις της ΚΕΔΙΠΕΣ με την Altamira είναι τα αποτελέσματα και οι εισηγήσεις της μελέτης που πραγματοποιεί ο ιρλανδικός οίκος BDO, ο οποίος και ετοιμάζει το επιχειρηματικό πλάνο της ΚΕΔΙΠΕΣ.

Όπως πληροφορείται η Brief, η απάντηση της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Επιτροπής κρίνεται εξέχουσας σημασίας για την έκβαση της υπόθεσης. Η ΚΕΔΙΠΕΣ θεωρεί ότι, η Επιτροπή δεν θα φέρει ένσταση στο δεύτερο deal με την Altamira και για να ενισχύσει τη θέση της επικαλείται προηγούμενη θετική απόφασή της (Μάιος 2018) σε σχέση με κοινοποίηση συγκέντρωσης μεταξύ της Altamira Asset Management SA («Altamira», Ισπανία), που τελούσε τότε υπό τον έλεγχο της Apollo Capital Management, L.P. («Apollo», ΗΠΑ), της Cyprus Cooperative Bank («CCB», Κύπρος), και της Altamira Asset Management (Cyprus) Ltd («Altamira Cyprus», Κύπρος). Στο θέμα η Επιτροπή κατέληξε ότι «η κοινοποιηθείσα πράξη εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του κανονισμού συγκεντρώσεων». 

ad2mobile

>>> Οικονομία Κύπρος - Επιλεγμένη ροή ειδήσεων Brief <<< 

Οι νέοι ιδιοκτήτες
Ωστόσο από τότε προέκυψαν εξελίξεις που αφορούν την Altamira και τους νέους της ιδιοκτήτες.


Η Altamira Asset Management SA («Altamira», Ισπανία), έχει περάσει στα χέρια της ιταλικής doBank, ιαπωνικών συμφερόντων Softbank. 

Η doBank, που μετονομάστηκε σε doValue, απέκτησε τις μετοχές που ήλεγχε το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Apollo. Η doBank μετονομάστηκε σε doValue και οι πληροφορίες φέρουν την Altamira Κύπρου να μετονομάζεται σε doValue Cyprus Limited. Η doValue, που ελέγχει το 51% και της κυπριακής εταιρείας, παρουσιάζεται έτοιμη να εξασκήσει το δικαίωμα της πρώτης επιλογής και να αποκτήσει το ποσοστό που κατέχει το κράτος.

Το θέμα, ωστόσο, δεν είναι και τόσο εύκολο,
όπως παρουσιάζεται από τις δυο πλευρές: Αltamira Κύπρου και ΚΕΔΙΠΕΣ.

Η απαίτηση της Ε.Ε.
Η Ε.Ε. ζητά την προκήρυξη νέου ανοικτού διαγωνισμού για την εξεύρεση νέας εταιρείας διαχείρισης
ή, σε περίπτωση συνέχισης της συνεργασίας με την Altamira, αυτή να γίνει κάτω από προϋποθέσεις. 

Εάν αποφασιστεί η συνέχιση της συνεργασίας με την Altamira, τώρα doValue, η υφιστάμενη συμφωνία θα πρέπει να περάσει από αξιολόγηση ανεξάρτητου οίκου και να αναθεωρηθεί σε νέα βάση μέσα σε 15 μήνες.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Κύριο επιχείρημα είναι ότι η ανταμοιβή της διαχειρίστριας εταιρείας θα πρέπει να βασίζεται στην απόδοση που προκύπτει από τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων. 

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία μεταξύ της Altamira Asset Management υπογράφηκε στις 21/11/2017 και η λειτουργία της κοινής πλατφόρμας τέθηκε σε επιχειρησιακή λειτουργία από τα μέσα Ιανουαρίου 2018, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση των ΜΕΧ και του χαρτοφυλακίου ακινήτων της ΣΚΤ. 

Η ΚΕΔΙΠΕΣ διαχειρίζεται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του πρώην Συνεργατισμού. 

article 1