ΕΡΕΥΝΑ: Ανοικτές 1.200 θέσεις εργασίας-Οι μισθοί που προσφέρονται

Οι 10 τομείς με τις περισσότερες θέσεις εργασίας και οι προσφερόμενοι μισθοί

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΜΑΡΙΟΣ ΑΔΑΜΟΥ

Μικρή μείωση παρουσίασε η ανεργία στην Κύπρο τον Ιούλιο
, αφού σύμφωνα με τα διορθωμένα στοιχεία για τις εποχικές διακυμάνσεις που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε στις 33.082 σε σύγκριση με 33.243 τον Ιούνιο.

Στην μικρή, έστω, μείωση της ανεργίας, φαίνεται πως συνέβαλε σημαντικά το γεγονός ότι μετά το πλήρες unlock της οικονομίας τον Ιούνιο, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις και εταιρείες ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας.

Αυτό, μάλιστα, φαίνεται και μέσα από τα στοιχεία που εξασφάλισε η Brief από την μεγαλύτερη πλατφόρμα εργοδότησης στην Κύπρο, ergodotisi.com, καθώς και στον αριθμό των αγγελιών που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Όπως μας αναφέρθηκε, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία κινητικότητα στο άνοιγμα νέων θέσεων, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρατηρείται και από ανέργους καθώς και από εργαζομένους που αναζητούν καλύτερη εργασία, αφού τόσο τον Ιούνιο όσο και τον Ιούλιο το Ergodotisi.com κατέγραψε νέα ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Σύμφωνα, δε, με έρευνα μας στην ιστοσελίδα της Ergodotisi, αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμες 1.200 θέσεις εργασίας, με τους μισθούς να κυμαίνονται από τον βασικό μισθό έως και €52.500 (ετήσιος μισθός).

Σημειώνεται πως ο μισθός -στις πλείστες περιπτώσεις αναφέρεται ο μεικτός μηνιαίος μισθός- που προσφέρεται είναι, κυρίως, αναλόγως προσόντων και εμπειρίας των υποψηφίων στον τομέα για τον οποίο είναι ανοικτή η θέση εργασίας και περιλαμβάνει στις πλείστες περιπτώσεις 13ο μισθό, ταμείο προνοίας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλεια ζωής, bonus σε ειδικές περιπτώσεις κι εκπτώσεις σε προϊόντα της εταιρείας.

Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις ανάμεσα στα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι είναι η γνώση πέραν της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, κι άλλων ξένων γλωσσών, όπως ρωσικά, γερμανικά, κ.ά., μίας και κάποιες εκ των εταιρειών συνεργάζονται με ξένους ή είναι ξένων συμφερόντων.

Οι τομείς με τις περισσότερες θέσεις εργασίας
Βάσει της έρευνας μας, οι δέκα κλάδοι-ειδικότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό κενών θέσεων εργασίας είναι οι:

1/ Χρηματοοικονομικά/Χρηματοπιστωτικά

2/ Πληροφορική

3/ Forex

4/ Λογιστές

5/ Διοίκηση επιχειρήσεων

6/ Υπάλληλοι HORECA

7/ Εξυπηρέτηση Πελατών

8/ Οικονομολόγοι

9/ Γραμματειακά

10/ Πωλητές – Καταστήματα

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Οι θέσεις και οι μισθοί
Μερικά παραδείγματα των διαθέσιμων θέσεων εργασίας και των μισθών που προσφέρονται:

 • Για θέση Full Stack Developer σε ιδιωτική εταιρεία που εδρεύει στην Λευκωσία και δραστηριοποιείται στον τομέα της Πληροφορικής, προσφέρεται ετήσιος μισθός €32.500 έως €52.500 αναλόγως εμπειρίας και προσόντων. Περισσότερα ΕΔΩ.
 • Για θέση Λογιστή σε εταιρεία που εδρεύει στην Λεμεσό, προσφέρεται ανταγωνιστικό πακέτο ετήσιων απολαβών €25.000 έως €28.000, αναλόγως εμπειρίας και προσόντων. Περισσότερα ΕΔΩ.
 • Για θέση Τεχνικού Κουφωμάτων Αλουμινίου σε εταιρεία με έδρα την Λευκωσία, προσφέρεται μικτός μηνιαίος μισθός €2.100. Περισσότερα ΕΔΩ.
 • Για θέση Εξωτερικού Πωλητή Λογισμικού σε εταιρεία που εδρεύει στην Λευκωσία και δραστηριοποιείται στον τομέα της Πληροφορικής, προσφέρεται μηνιαίος μισθός €2.000 συν προμήθεια και αύξηση €200 τον πρώτο χρόνο. Περισσότερα ΕΔΩ.
 • Για θέση Φαρμακοποιού σε ιδιωτική εταιρεία που εδρεύει στην Λευκωσία, προσφέρεται ελκυστικό πακέτο απολαβών, συμπεριλαμβανομένου μηνιαίου μισθού €1.700+, 13ου μισθού, ταμείου προνοίας, προμήθειας και άλλων ωφελημάτων. Περισσότερα ΕΔΩ.
 • Για θέση Οδηγού σε εταιρεία με έδρα την Λευκωσία, η οποία συνεργάζεται με διεθνή εταιρεία που προσφέρει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών παράδοσης, προσφέρεται πακέτο απολαβών που υπερβαίνει τα €1.600 τον μήνα συν bonus. Περισσότερα ΕΔΩ.
 • Για θέση IT Administrator σε εταιρεία με έδρα την Λευκωσία, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των Λογιστικών/Ελεγκτικών Γραφείων, προσφέρεται μηνιαίος μισθός €1.500 ή και περισσότερα, αναλόγως προσόντων. Περισσότερα ΕΔΩ.
 • Για θέση Software Customer Support (Beginner) σε ιδιωτική εταιρεία με έδρα την Λευκωσία, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της Πληροφορικής, προσφέρεται ακαθάριστος μηνιαίος μισθός έως €1.200, χωρίς 13ο μισθό, και αύξηση €100 μετά τον πρώτο χρόνο εργασίας. Περισσότερα ΕΔΩ.
 • Για θέση Λειτουργού Εξυπηρέτησης Πελατών, σε εταιρεία με έδρα την Λεμεσό, προσφέρεται ικανοποιητικό πακέτο απολαβών (δεν αναφέρεται ο ακριβής μισθός), 13ος μισθός και άριστες-ευχάριστες συνθήκες εργασίας. Περισσότερα ΕΔΩ.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Κυβερνητικές θέσεις εργασίας
Στην πλατφόρμα της Ergodotisi μπορεί να βρει κανείς και κυβερνητικές θέσεις εργασίας. Αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμες συνολικά 16 θέσεις:

 • 1 θέση Ανώτερου Νομικού Λειτουργού – Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ): Η θέση είναι Πρώτου Διορισμού και ο ετήσιος μισθός ανέρχεται στις €57.696,21 και καταβάλλεται σε 13 ισόποσες δόσεις. Προσφέρεται επίσης μισθολογική αύξηση κάθε τρία χρόνια. Περισσότερα ΕΔΩ.
 • 2 θέσεις Φυσιοθεραπευτή – ΟΚΥΠΥ: Οι θέσεις είναι Πρώτου Διορισμού και ο ετήσιος μισθός ανέρχεται στις €26.541,66 και καταβάλλεται σε 13 ισόποσες δόσεις. Προσφέρεται, επίσης, μισθολογική αύξηση κάθε τρία χρόνια. Περισσότερα ΕΔΩ.
 • 8 θέσεις Επιθεωρητή Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών – Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (Υπουργείο Υγείας). Αναλυτικά οι πληροφορίες ΕΔΩ.
 • 1 θέση Λειτουργού Εξωσωματικής Κυκλοφορίας – ΟΚΥΠΥ: Η θέση είναι Πρώτου Διορισμού και ο ετήσιος μισθός ανέρχεται στις €26.541,66 και θα καταβάλλεται σε 13 ισόποσες δόσεις. Προσφέρεται, επίσης, μισθολογική αύξηση κάθε 3 χρόνια. Περισσότερα ΕΔΩ.
 • 4 θέσεις Ιατρικών Λειτουργών – ΟΚΥΠΥ: Οι θέσεις αφορούν στις Ειδικότητες της Ουρολογίας, της Νευρολογίας, της Δερματολογίας και της Υπερβαρικής Οξυγονοθεραπείας. Όλες οι θέσεις είναι Πρώτου Διορισμού και προσφέρεται ετήσιος μισθός €57.696 και μισθολογική αύξηση κάθε τρία χρόνια. Περισσότερα ΕΔΩ.

Για όλες τις θέσεις εργασίας στην Κύπρο στo ergodotisi.com, την κορυφαία ιστοσελίδα αναζήτησης εργασίας, ΕΔΩ.

Μάριος Αδάμου
 
1660