ΕΡΕΥΝΑ: Ανοικτές 2.200 θέσεις εργασίας με μισθό 850-7.000 ευρώ

Η Brief παρουσιάζει μερικές από τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας καθώς και τους μισθούς που προσφέρονται για αυτές

Στο 6,6% μειώθηκε η ανεργία στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε αυτή τη βδομάδα η Eurostat.  

Βάσει των όσων ανακοινώθηκαν, στην χώρα μας η ανεργία μειώθηκε από 8,0% τον Σεπτέμβριο του 2018 και 6,8% τον Αύγουστο του 2019, σε 6,6% το Σεπτέμβριο του 2019. Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ετήσια μείωση στην ΕΕ. 

Ειδικότερα, η ανεργία μειώθηκε από 35.000 άτομα το Σεπτέμβριο του 2018, σε 30.000 τον Αύγουστο του 2019 και σε 29.000 το Σεπτέμβριο του 2019 (6,3% για τους άνδρες και 6,9% για τις γυναίκες).

Η σημαντική μείωση της ανεργίας τους τελευταίους μήνες στην Κύπρο, είναι απότοκο και του ολοένα αυξανόμενου αριθμού νέων θέσεων που δημιουργούνται. Μάλιστα, σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα της Brief, στην μεγαλύτερη πλατφόρμα εργοδότησης στην Κύπρο, το ergodotisi.com, και στην πλατφόρμα εξευρέσεως εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, την περασμένη Παρασκευή (1/11) υπήρχαν ανοικτές 2.196 θέσεις εργασίας, για τις οποίες προσφέρονταν μηνιαίοι μισθοί (ακαθάριστοι και μη) από 850 ευρώ έως και 7.000 ευρώ.

>>> Διαβάστε ακόμη: Πόσα είναι τα εισοδήματα των Κυπρίων-Αναλυτικά στοιχεία <<<

Η έρευνα
Ειδικότερα, στο ergodotisi.com υπήρχαν 1.764 θέσεις. Για τις 1.457 δεν αναφερόταν ο προσφερόμενος μισθός, για 33 κυμαινόταν έως τις 10.000 ευρώ ετησίως, για 205 από 10.001-20.000 ευρώ, για 50 από 20.001-30.000 ευρώ, ενώ για 19 προσφερόταν ετήσιος μισθός πέραν των 30.000 ευρώ.

Μερικά παραδείγματα των διαθέσιμων θέσεων εργασίας και των μισθών που προσφέρονται:

Για θέση Full-stack Web Developer (PHP) στη Λεμεσό προσφέρεται ακαθάριστος μισθός 25.000-35.000 ευρώ τον χρόνο, καθώς και άλλα ωφελήματα. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Για θέση Φαρμακοποιού σε Λευκωσία και Λάρνακα, προσφέρεται εξαιρετικό πακέτο απολαβών, συμπεριλαμβανομένου μηνιαίου μισθού 1.700 ευρώ, 13ος μισθός, μπόνους πωλήσεων, κ.ά. Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Για θέση Senior Accountant στη Λευκωσία προσφέρεται ετήσιο πακέτο απολαβών 20.000 ευρώ, αναλόγως προσόντων και πείρας, καθώς και άλλα ωφελήματα. Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

>>> Διαβάστε επίσης: Η ΑΝΑΔ, ο προϋπολογισμός του 2020 και τα προγράμματα της <<<

Για θέση Digital Advertising Specialist, στην Λάρνακα, προσφέρεται ανταγωνιστικό πακέτο απολαβών (1.500 ευρώ ακαθάριστος μισθός τον μήνα) και άλλα ωφελήματα. Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Για θέση Υπεύθυνου Καταστήματος (Store Manager – Subway) στη Λεμεσό προσφέρεται ακαθάριστος μηνιαίος μισθός 1.400 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Για θέση Καθαριστή/στριας Τζαμιών (στη Λευκωσία, για εξαήμερη εργασία (Δευτέρα-Σάββατο) και ωράριο 7.00 π.μ. – 4.30 μ.μ. (συμπεριλαμβανομένου διαλείμματος), προσφέρεται μηνιαίος μισθός 1.200 ευρώ. Το σύστημα εργοδότησης είναι ωρομίσθιο και επιπρόσθετα προσφέρεται άδεια ανάπαυσης σύμφωνα με τον νόμο, ασφάλεια και πληρωμένες διαδρομές εκτός επαρχίας. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Για θέση Οδηγού σε βιομηχανία κατασκευής σκαλωσιών στην Λεμεσό, για πενθήμερη εργασία, προσφέρεται μηνιαίος μισθός 1.200 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Για θέση Οδηγού Ταξί για την Λευκωσία (έδρα Έγκωμη), προσφέρεται μισθός επί εβδομαδιαίας βάσεως τύπου προμήθειας με απολαβές μέχρι και 450 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Για θέση Ταμία σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα για εξαήμερη εργασία προσφέρονται μικτές απολαβές 900-1.000 ευρώ συν tips. Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Για θέση Βοηθού Λογιστηρίου στη Λευκωσία προσφέρεται πακέτο αποδοχών αναλόγως προσόντων και εμπειρίας (10.001-20.000 ευρώ ετησίως), με προοπτική ανέλιξης. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

>>> Διαβάστε ακόμη: ΑΝΑΛΥΣΗ - Χαμηλότερα αμειβόμενες οι γυναίκες στην Κύπρο-ΣΤΟΙΧΕΙΑ <<<

Για θέση Γραμματέα στη Λευκωσία για εξαήμερη εργασία από τις 9.00 π.μ. έως τις 6.00 μ.μ. με μία ώρα διάλειμμα, εκτός Τετάρτης και Σαββάτου που το ωράριο είναι 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ., προσφέρονται πλήρες ωφελήματα και 13ος μισθός. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

Για θέση Εξωτερικού Πωλητή/τριας σε Λεμεσό και Λάρνακα, προσφέρονται ο βασικός μισθός, προμήθεια και προοπτική ανέλιξης. Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Άλλες θέσεις
Από περαιτέρω έρευνα και στην Πλατφόρμα Εργοδότησης του Υπουργείου Εργασίας, μέχρι την Παρασκευή υπήρχαν ανοικτές 2.196 θέσεις, ενώ στο σύστημα ήταν εγγεγραμμένοι 16.558 υποψήφιοι και 1.472 εργοδότες.

Οι κενές θέσεις εργασίας χωρίζονται σε εννέα επαγγελματικές κατηγορίες και πέραν των 150 επαγγέλματα, ενώ για αναζήτηση παρέχεται η ευκαιρία οι ενδιαφερόμενοι να προσθέσουν τα προσόντα τους, το είδος απασχόλησης που επιθυμούν (μερική ή ολική απασχόληση), την διάρκεια απασχόλησης, τον ελάχιστο μηνιαίο μισθό που επιθυμούν και τα χρόνια υπηρεσίας.

>>> Διαβάστε επίσης: Δημόσιο - Πού θα δημιουργηθούν νέες θέσεις και πού θα καταργηθούν <<<

Μερικές θέσεις και οι μισθοί που προσφέρονται είναι:
Για θέση Technical Superintendent, σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα «άλλες υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες», στη Γερμασόγεια, με διάρκεια απασχόλησης πάνω από 6 μήνες, προσφέρεται μηνιαίος μεικτός μισθός 6.500-7.500 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Για θέση AMDOCS HR Business Lead, σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στη Λεμεσό, προσφέρεται ακαθάριστος μηνιαίος μισθός 3.000-4.000 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.  

Για θέση PHP Developer, σε εταιρεία που ασχολείται με δραστηριότητες ηλεκτρικών συστημάτων, στη Λεμεσό, προσφέρεται μεικτός μηνιαίος μισθός 2.000-4.000 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Για θέση Τεχνικού Διευθυντή, σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης οικοδομικών σχεδίων, με έδρα τον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού, προσφέρεται μεικτός μηνιαίος μισθός 2.000-3.000 ευρώ. Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.  

Για θέση Πολιτικού Μηχανικού, σε εργοληπτική εταιρεία με έδρα το Παραλίμνι, προσφέρεται μηνιαίος μεικτός μισθός 2.000-2.500 ευρώ. Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Για θέση Φαρμακοποιού στην Λεμεσό, προσφέρεται μηνιαίος ακαθάριστος μισθός 1.950-2.150 ευρώ. Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.  

Για θέση Διευθυντή Κινεζικών Εστιατορίων στην Αγλαντζιά, προσφέρεται ακαθάριστος μηνιαίος μισθός 1.500-2.000 ευρώ. Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

>>> Διαβάστε ακόμη: Σε ποια επαγγέλματα υπάρχουν κενές θέσεις <<<

Για θέση Οινολόγου σε Οινοποιείο στη Λεμόνα, προσφέρεται μηνιαίος ακαθάριστος μισθός 1.000-2.000 ευρώ. Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Για θέση Μάγειρα Α στη Λεμεσό, προσφέρεται μηνιαίος ακαθάριστος μισθός 1.465-1.800 ευρώ. Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Για θέση Ξυλουργού-Επιπλοποιού, σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Πάφο, προσφέρεται ακαθάριστος μισθός 1.500 ευρώ τον μήνα. Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Για θέση Επιστάτη σε Εργοτάξιο στην Λευκωσία, προσφέρεται ακαθάριστος μηνιαίος μισθός 1.200-1.500 ευρώ. Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.  

Για θέση Γραφέα Αποθήκης, σε εταιρεία με έδρα στις Βρετανικές Βάσεις, προσφέρεται μηνιαίος ακαθάριστος μισθός 1.100-1.300 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

>>> ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ <<

Κυβερνητικές θέσεις
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως την περασμένη Παρασκευή (1/11) είχαν προκηρυχθεί μέσω της Επίσημης Εφημερίδας της Δημοκρατίας και αρκετές θέσεις εργασίας στο Δημόσιο. 

Ειδικότερα προκηρύχθηκαν:

 • Μία θέση Διευθυντή Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών. 
 • Μία θέση Βοηθού Διευθυντή Κλινικής/Τμήματος στις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας με Ειδικότητα Παθολογίας. 
 • Δύο θέσεις Πρώτου Λειτουργού Εκπαίδευσης στη Μέση Γενική Εκπαίδευση.
 • Δύο θέσεις Επιθεωρητή Α΄ (Μέση Γενική Εκπαίδευση).
 • 19 θέσεις Διευθυντών ΣΑχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης .
 • Δύο θέσεις Επιθεωρητή Γενικών Μαθημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης.
 • Μία θέση Επιθεωρητή Ειδικών Μαθημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης.
 • 12 θέσεις Διευθυντών Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης.
 • 18 θέσεις Βοηθών Διευθυντών Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης. 
 • 9 θέσεις Διευθυντών Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης (Προδημοτική Εκπαίδευση) .
 • 10 θέσεις Βοηθών Διευθυντών Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης (Προδημοτική Εκπαίδευση).
 • Μία θέση Διευθυντή Ειδικής Εκπαίδευσης.
 • Δύο θέσεις Βοηθού Διευθυντή Ειδικής Εκπαίδευσης.
 • Δέκα θέσεις Δικαστών από το Ανώτατο Δικαστήριο (3 Προέδρου Επαρχιακών Δικαστηρίων, 4 Ανώτερου Επαρχιακού Δικαστή και 3 Επαρχιακού Δικαστή).
 • Μία θέση Λογιστή στην Αρχή Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνο Κύπρου.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Λεπτομέρειες για όλες τις προαναφερθείσες θέσεις μπορείτε να βρείτε εδώ και στο κάτω μέρος του κειμένου (μορφή αρχείου: pdf).

***Αν ψάχνετε συνεπώς εργασία, στo ergodotisi.com, την κορυφαία ιστοσελίδα αναζήτησης εργασίας στην Κύπρο, μπορείτε να βρείτε καθημερινά δεκάδες νέες θέσεις εργασίας ανά κατηγορία και ανά επαρχία. Όλες οι πληροφορίες ΕΔΩ.

Μάριος Αδάμου
 
986
Thumbnail

Ημέρα «κλειδώματος» η σημερινή (3/6), καθώς το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποφασίσει και θα ανακοινώσει με συγκεκριμένες ημερομηνίες, το άνοιγμα όσων περιλαμβάνονται στην Τρίτη φάση χαλάρωσης των μέτρων, αλλά και επιμέρους ζητήματα που ζητήθηκαν να εξετάσει η επιδημιολογική ομάδα, η οποία «ανηφόρισε» το προεδρικό για μια ακόμη φορά χθες (2/6), ώστε να παρουσιάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και στους αρμόδιους Υπουργούς, τα δεδομένα από τη δεύτερη χαλάρωση.

Το ζήτημα για το πότε ανοίγουν τα νηπιαγωγεία, τα γυμναστήρια, τα malls και πότε θα γίνονται πιο μαζικά οι γάμοι, οι βαφτίσεις και άλλες εκδηλώσεις βρίσκονται κάθε μέρα στην επικαιρότητα και σύμφωνα με πληροφόρηση της Brief που επιβεβαιώθηκε από τις χθεσινές δηλώσεις, ήταν στο τραπέζι του προεδρικού.

ad1mobile

Παράλληλα έγινε συζήτηση χθες και για επίσπευση της χαλάρωσης ορισμένων μέτρων. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Επομένως σήμερα 3/ 6 αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις για όλα τα πιο πάνω, με το πέρας της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα και με τον Υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει το τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη, είπε ότι έχει δοθεί το «πράσινο φως» για μια σειρά από δραστηριότητες σχετικά και με σχολεία, όπως είναι η προδημοτική εκπαίδευση και τα νηπιαγωγεία, και δραστηριότητες, όπως τα γυμναστήρια, οι κατασκηνώσεις, τα θερινά σχολεία. 

- Νηπιαγωγεία:
Η Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μαρία Κολιού, σε δηλώσεις της μετά τη σύσκεψη, είπε ότι θα επαναλειτουργήσουν σύντομα τα νηπιαγωγεία, ίσως και 9 Ιουνίου ή κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνη, αλλά υπό προϋποθέσεις.

-  Γυμναστήρια: 
Για τα γυμναστήρια, η κ. Κολιού, είπε ότι θα λειτουργήσουν υπό αυστηρές προϋποθέσεις και έκανε αναφορά για κλείσιμο ραντεβού στα γυμναστήρια, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

- Γάμοι
Οι «γάμοι της Κύπρου», λόγω «πολυκοσμίας» καθιστά πιο δύσκολη την απόφαση είπε η κ. Κολιού και η ημερομηνία ίσως δοθεί για αργότερα. Το σίγουρο είναι ότι ο Σεπτέμβρης «σίγουρα θα είναι μήνας γάμων», όχι όμως όπως τους ξέρουμε στην Κύπρο, καθώς «θα μπουν αυστηρές προϋποθέσεις και μέτρα». Υπάρχουν διάφορα κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται, όπως οι αποστάσειε, ο τρόπος που σερβίρεται το φαγητό και άλλα, εξήγησε.

- Συναυλίες
Για τις συναυλίες η κ. Κολιού είπε ότι προβληματίζονται για το λόγω της δυσκολίας να ελεγχθούν οι αποστάσεις μεταξύ των παρευρισκόμενων.

Αυτό που επισήμαναν πάντως είναι ότι είναι θετική η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου και γι’ αυτό γίνονται τώρα οι συζητήσεις για το πως προχωράμε. 

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

 

Ειδικότερα, «η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι πολύ καλή σε σύγκριση με άλλες χώρες», ανέφερε ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, καθηγητής ιολογιας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας της Κύπρου. «Μετράμε ένα-δύο κρούσματα την ημέρα. Χθες είχαμε τρία εισαγόμενα πάλι - αυτά είναι πολύ ελεγχόμενα – καθώς επίσης και ένα-δύο κρούσματα επιπλέον. Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα αρχίσουμε να βλέπουμε μηδενικά κρούσματα πράγμα που μας κάνει να προχωρήσουμε θαρραλέα στην τρίτη φάση» δήλωσε.
 
Ακόμη, ως προς το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο κύμα της επιδημίας, με αφορμή την έξαρση που παρατηρείται σε αραβικές χώρες ο κ. Καραγιάννης είπε ότι συζητήθηκε και αυτό καθώς το θέμα αυτό είναι κάτι που τους απασχολεί εφόσον ανοίξουν και τα οδοφράγματα και στο ενδεχόμενο να έρθουν φοιτητές από αυτές τις χώρες στην κατεχόμενη Κύπρο». «Εκεί φυσικά θα περιμένουμε να δούμε τι εξελίξεις θα υπάρξουν μεταξύ των δύο ηγετών», είπε ο κ. Καραγιάννης.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι στην τρίτη φάση (9η Ιουνίου – 13 Ιουλίου), σύμφωνα με τον πρώτο σχεδιασμό, θα επαναλειτουργούσαν

 • Εμπορικά Κέντρα/Πολυκαταστήματα
 • Αεροδρόμια/Αεροπορικές Εταιρείες - Έχει αποφασιστεί όπως ανοίξουν τις πύλες τους την 9/6 και 19/6 -
 • Λιμάνια, εξυπηρέτηση και κρουαζιερόπλοιων
 • Υπηρεσίες εστίασης, εξυπηρέτηση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
 • Ξενοδοχεία - Με Διάταγμα που εξέδωσε ο Υπ. Υγείας την προηγούμενη εβδομάδα τα ξενοδοχεία άνοιξαν χθες 1/6, 
 • Παραλίες- Το Άνοιγμα παραλιών, επιτράπηκε τελικά από τις 23 Μαΐου, περιλαμβανομένων οργανωμένων παραλιών, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από το Υπουργείο Υγείας.
 • Θέατρα και σινεμά ανοιχτού χώρου
 • Γυμναστήρια
 • Αθλητικά Πρωταθλήματα (χωρίς φιλάθλους)
 • Καλοκαιρινά προγράμματα σχολών ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
 • Μέτρα Διακίνησης
 • Κατάργηση όλων των περιορισμών διακίνησης Υπενθυμίζεται ότι έχουν καταργηθεί από την Β’ Φάση χαλάρωσης των μέτρων 

 

ad2mobile

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσης με τον πρώτο σχεδιασμό θα ακολουθήσει και η Φάση 4, που αρχίζει στις 14 Ιουλίου και θα προνοεί τον τρόπο επαναλειτουργίας για:

 • Θέατρα και σινεμά κλειστού χώρου
 • Φεστιβάλ και Συναυλίες
 • Καζίνο
 • Παιδότοποι σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
article 1