ΕΡΕΥΝΑ: Το προφίλ των ιδιωτικών πανεπιστημίων & το κόστος σπουδών

Τα πέντε ιδιωτικά πανεπιστήμια του τόπου προσφέρουν πληθώρα προγραμμάτων σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών που διεκδικούσαν μία θέση στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές έφερε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Παγκυπρίων Εξετάσεων την περασμένη Τρίτη. Σύμφωνα με την πρώτη κατανομή, πρόσβαση στη Δημόσια Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση της Κύπρου έχουν εξασφαλίσει θέση 2.802 υποψήφιοι από τους συνολικά 5.612 που διεκδικούσαν πρόσβαση σε Πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας.

Η Brief, με αφορμή την ανακοίνωση την αποτελεσμάτων των Παγκυπρίων Εξετάσεων και δίδοντας συνέχεια στη σειρά θεμάτων που ετοιμάζει και αφορούν την φοιτητική ζωή, παρουσιάζει σήμερα το προφίλ των πέντε ιδιωτικών Πανεπιστημίων της Κύπρου, τα προγράμματα σπουδών τους και τα δίδακτρα που προσφέρουν, σε μία προσπάθεια διευκόλυνσης όσων δεν πέτυχαν πρόσβαση σε Πανεπιστήμιο μέσω των Εξετάσεων, να μελετήσουν και να αξιολογήσουν τις επιλογές που έχουν για το μέλλον τους. 

>>> Διαβάστε επίσης: Είστε φοιτητής στην Κύπρο - Δείτε τις τιμές των ενοικίων <<<

Βάσει, πάντως, της έρευνας μας φάνηκε ξεκάθαρα πως τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια της Κύπρου, με γνώμονα τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί φοιτητές, προχώρησαν φέτος σε αναπροσαρμογή των διδάκτρων τους, παρέχοντας, ταυτόχρονα, διευκολύνσεις πληρωμών, με στόχο την ενθάρρυνση των σημερινών αποφοίτων της Μέσης Εκπαίδευσης και μελλοντικών σπουδαστών να αδράξουν την ευκαιρία που τους προσφέρεται και να φοιτήσουν σε ένα από αυτό. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως και τα πέντε ιδιωτικά Πανεπιστήμια του τόπου έχουν λάβει σημαντικές διακρίσεις ενώ το κύρος τους είναι αναγνωρισμένο, χωρίς υπερβολή, ανά το παγκόσμιο. 

πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC)
, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην Κύπρο, με περισσότερους από 12.000 φοιτητές από 70 και πλέον χώρες του κόσμου, οι οποίοι συνυπάρχουν σε ένα καινοτόμο και πολυεπίπεδο πλαίσιο μάθησης, αποτελεί τον ιδανικό χώρο για να χτίσετε το μέλλον σας.

Με έδρα τη Λευκωσία και παρουσία σε άλλες 18 πόλεις σε όλο τον κόσμο, το UNIC, όπως είναι γνωστό, καθοδηγείται από την επιδίωξη της αριστείας στη διδασκαλία και τη μάθηση, την καινοτομία, την έρευνα, την τεχνολογία, και ένα συνεχώς εξελισσόμενο ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν έξι Σχολές: η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, η Σχολή Επιστημών της Αγωγής, η Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών, η Νομική Σχολή, η Ιατρική Σχολή και η Σχολή Επιστημών και Μηχανικής. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει, επίσης, πρωτοποριακά προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, κάνοντας χρήση των πιο προηγμένων τεχνολογιών και των πιο σύγχρονων μοντέλων σχεδιασμού μάθησης. Όλα τα Προγράμματα Σπουδών ανά Σχολή μπορείτε να τα δείτε εδώ.

>>> Διαβάστε ακόμη: Φοιτητής στην Αθήνα; Μάθε τα πάντα για τιμές των διαμερισμάτων <<<

Αξίζει να σημειωθεί πως τα δίδακτρα του Πανεπιστημίου ανά Κλάδο Σπουδών και Πρόγραμμα διαφέρουν. Αναλυτικά τα δίδακτρα για Κύπριους και Ευρωπαίους Φοιτητές εδώ. Επίσης, τα δίδακτρα για Διεθνείς και Μη Ευρωπαίους Φοιτητές μπορείτε να δείτε εδώ. Σημειώνεται πως αναλυτικά τα δίδακτρα και για τις δύο κατηγορίες φοιτητές είναι διαθέσιμα και στο κάτω μέρος του κειμένου σε μορφή pdf.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πανεπιστήμιο, τις Σχολές του και τα Προγράμματα Σπουδών που προσφέρει, όπως και άλλες πληροφορίες σχετικά με αυτό μπορείτε να δείτε εδώ. Επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά στο 22841500 ή μέσω email στην διεύθυνση: [email protected]
 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ιδρύθηκε το 1961
από τον Ιωάννη Γρηγορίου και ήταν το πρώτο πανεπιστημιακό κολλέγιο που λειτούργησε στον τόπο, με την ονομασία Cyprus College. Στόχος του ήταν εξ αρχής να παρέχει στους φοιτητές ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών που συνδυάζουν ακαδημαϊκή και πρακτική γνώση. 

Το Κολέγιο μετεξελίχτηκε σε Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2007, μετά από αλλαγή στη νομοθεσία ώστε να επιτραπεί η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Κύπρο. Όλα τα προπτυχιακά (Bachelor), μεταπτυχιακά (Master’s) και διδακτορικά (PhD) προγράμματα έχουν εγκριθεί από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.) και αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο.

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου λειτουργούν πέντε Σχολές: η Σχολή Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, η Σχολή Θετικών Επιστημών, η Νομική Σχολή και η Ιατρική Σχολή. Επιπρόσθετα, λειτουργεί Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.

Τα δίδακτρα ανά σχολή και Κλάδο έχουν ως εξής:

 • Πτυχιακά Προγράμματα:
  *Ιατρική Σχολή: Doctor of Medicine (MD – 6 χρόνια) και Οδοντιατρική (Bachelor of Dental Surgery – 5 χρόνια) 19.000 ευρώ ανά έτος.
  *Νομική Σχολή-Νομική: 10.548 ευρώ ανά έτος (36 διδακτικές μονάδες-δ.μ.)
  *Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων:
  -Aviation Management – Commercial Operations: 10.548 ευρώ ανά έτος (36 δ.μ.)
  -Διοίκηση Επιχειρήσεων (Business Studies), Διοίκηση Ξενοδοχείων, Τουρισμού και Οργάνωση Εκδηλώσεων, Λογιστική, Marketing Communications and Social Media και Οικονομικά Επιχειρήσεων: 8.790 ευρώ ανά έτος (30 δ.μ.)
  *Σχολή Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών: Γραφικές Τέχνες, Μουσική, Νηπιαγωγικά, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Ψυχολογία – 8.790 ευρώ ανά έτος (30 δ.μ.)
  *Σχολή Θετικών Επιστημών:
  -Ακτινοδιαγνωστική-Ακτινοθεραπεία και Φυσιοθεραπεία: 10.841 ευρώ ανά έτος (37 δ.μ.)
  -Βιολογικές Επιστήμες (Γενική Βιολογία-Γενική Μικροβιολογία), Βιοϊατρικές Επιστήμες και Λογοθεραπεία: 10.548 ευρώ ανά έτος (36 δ.μ.)
  -Εργοθεραπεία: 10.255 ευρώ ανά έτος (35 δ.μ.)
  -Μαθηματικά (Θεωρητικά Μαθηματικά – Εφαρμοσμένα Μαθηματικά): 9.962 ευρώ ανά έτος (34 δ.μ.)
  -Διατροφή-Διαιτολογία, Φαρμακευτική (5 χρόνια) και Ηλεκτρολογική και Ηλεκτρονική Μηχανική: 9.669 ευρώ ανά έτος (33 δ.μ.)
  -Μηχανική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Δίκτυα Υπολογιστών-Τηλεπικοινωνίες), Νοσηλευτική και Πληροφορική (Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών – Μηχανική Λογισμικού): 9.376 ευρώ ανά έτος (32 δ.μ.)
  -Microsoft Information Systems / Web Yechnologies): 8.790 ευρώ ανά έτος (30 δ.μ.)
   
 • Μεταπτυχιακά Προγράμματα (Συνολικό Κόστος Προγράμματος):
  *Ιατρική Σχολή - Infectious Diseases: Prevention and Control: Από 14.130 ευρώ σε 9.891 ευρώ (45 δ.μ.)
  *Νομική Σχολή – Νομική (Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο – Δημόσιο Δίκαιο): Από 9.120 ευρώ σε 6.384 (30 δ.μ.)
  *Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων – Διοίκηση Επιχειρήσεων/ΜΒΑ: 9.420 ευρώ (30 δ.μ.)
  *Σχολή Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών:
  -Digital Media, Εικαστικές Τέχνες στην Εκπαίδευση, Επιστήμες της Αγωγής [Ειδική (Ενιαία) Εκπαίδευση] και Μουσική Παιδαγωγική:
  9.120 ευρώ (30 δ.μ.)
  -Ψυχολογία (Κλινική Ψυχολογία): 23.550 ευρώ (75 δ.μ.)
  *Σχολή Θετικών Επιστημών:
  -Αθλητική Φυσικοθεραπεία, Γεροντολογία, Επιστήμη του Αθλητισμού, Εφαρμοσμένη Διατροφή και Διαιτολογία (Κλινική Διαιτολογία – Διατροφή και Άσκηση) και Λογοπαθολογία: Από 9.120 ευρώ σε 6.384 ευρώ (30 δ.μ.)
  -Ασφάλεια Κυβερνοχώρου (Cybersecurity), Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγείας, Μαιευτική και Νοσηλευτική (Κοινοτική Νοσηλευτική): 9.120 ευρώ (30 δ.μ.)
   
 • Διδακτορικά Προγράμματα (Συνολικό Κόστος Προγράμματος): Δημόσια Υγείας, Διοίκηση Επιχειρήσεων-ΜΒΑ, Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία, Επιστήμες της Αγωγής, Μουσική Παιδαγωγική, Νομική, Νοσηλευτική, Πληροφορική, Φυσικοθεραπεία και Ψυχολογία - 13.500 ευρώ.

Για τα εξ αποστάσεως Προγράμματα του Πανεπιστημίου τα δίδακτρα έχουν ως εξής:

 • Αγγλική Φιλολογία και Γλωσσολογία: 6.384 ευρώ αντί 9.120 ευρώ ανά έτος
 • Διοίκηση Επιχειρήσεων (Business Studies): 6.384 ευρώ αντί 9.120 ευρώ
 • Marketing Communications and Social Media: 6.384 ευρώ αντί 9.120 ευρώ
 • Ψυχολογία: 6.384 ευρώ αντί 9.120 ευρώ

Για τα εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά προγράμματα τα δίδακτρα έχουν ως εξής:

 • Αγγλική Φιλολογία και Γλωσσολογία, Δημόσια Υγεία, Δημόσια Διοίκηση, Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), Ελληνικές Σπουδές, Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Συμβουλευτική, Επιστήμες της Αγωγής [Ειδική (Ενιαία) Εκπαίδευση, Εκπαιδευτική Ηγεσία, Πρώτη Αγωγή και Εκπαίδευση και Τεχνολογίες Μάθησης και Επικοινωνίας], Μουσική Παιδαγωγική και Συστήματα Πληροφορικής: 6.384 ευρώ αντί 9.120 ευρώ για όλη την διάρκεια του Προγράμματος.

>>> Διαβάστε ακόμη: Έτοιμος ο Φορέας να παραχωρήσει και φέτος σπουδαστικά δάνεια <<<

Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που φοιτητής/τρια σε περισσότερες ή λιγότερες από 30 διδακτικές μονάδες, τα δίδακτρα αυξάνονται ή μειώνονται ανάλογα, αφού τα δίδακτρα χρεώνονται με βάση το σύνολο των διδακτικών μονάδων. Σημειώνεται, δε, πως τα δίδακτρα μπορούν να εξοφληθούν έως και 10 δόσεις καθόλη την διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους στην βάση πλάνου που καθορίζεται κατά την εγγραφή των φοιτητών/τριών.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πανεπιστήμιο, τα Προγράμματα που προσφέρει και άλλα εδώ ή στο 22713000 ή και μέσω email στη διεύθυνση: [email protected]

frederick university

Frederick University
Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το τρίτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο που λειτουργεί στην Κύπρο. Άρχισε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2007
μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και μετά από την επιτυχημένη, πολύχρονη πορεία του Frederick Institute of Technology στην εκπαίδευση και στην έρευνα. Τον Ιανουάριο του 2012, το Πανεπιστήμιο πήρε την τελική άδεια λειτουργίας του μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Αποστολή του Πανεπιστημίου Frederick είναι η παροχή ευκαιριών μάθησης μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και η γενικότερη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Η εκπαίδευση που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Frederick είναι υψηλού ποιοτικού επιπέδου και οδηγεί σε αναγνωρισμένα προσόντα, που εξασφαλίζουν στους αποφοίτους του επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία, κινητικότητα και ανταγωνιστικότητα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Στο Πανεπιστήμιο Frederick καλλιεργείται, μεταδίδεται και εφαρμόζεται η διεπιστημονική ανταλλαγή γνώσεων.

Στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν πέντε Σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και προσφέρουν προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Έχει έδρα τη Λευκωσία, πρωτεύουσα της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ συγκεκριμένες Σχολές και Τμήματα λειτουργούν και στο παράρτημα του Πανεπιστημίου στη Λεμεσό. Οι επίσημες γλώσσες του Πανεπιστημίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Δίδακτρα και οικονομική στήριξη
Το Πανεπιστήμιο Frederick
, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνά σήμερα ο τόπος και κατανοώντας τα πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, αποφάσισε να προχωρήσει για την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020 σε περαιτέρω μείωση διδάκτρων.

Το Πανεπιστήμιο Frederick εφαρμόζει από την ίδρυσή του διαφανή και ξεκάθαρη διαδικασία για υπολογισμό των διδάκτρων. Ο υπολογισμός των διδάκτρων γίνεται με βάση τις ευρωπαϊκές πιστωτικές μονάδες, ECTS, και ανεξάρτητα των ωρών διδασκαλίας και άλλων παραμέτρων που οδηγούν σε ασάφεια ή σύγχυση ως προς το πραγματικό κόστος φοίτησης. Επιπλέον, δεν χρεώνονται πρόσθετα δίδακτρα για εργαστηριακές ασκήσεις και τα δίδακτρα είναι σαφώς καθορισμένα, ούτως ώστε ο κάθε φοιτητής να γνωρίζει εκ των προτέρων τα ακριβή του δίδακτρα για όλα τα χρόνια της φοίτησής του.

Ο υπολογισμός με βάση τα ECTS είναι η διαχρονική και εκπεφρασμένη θέση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, την οποία με επανειλημμένες εκκλήσεις του ζήτησε από τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια να εφαρμόζουν.

Επίσης, δεδομένης της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου αποφάσησε για φοιτητές από Ελλάδα να ισχύουν ειδικά μειωμένα δίδακτρα και σχέδια υποτροφιών για συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών. Οι εξ Ελλάδος ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα γραφεία του Πανεπιστημίου στην Αθήνα για περισσότερες πληροφορίες.

Αναλυτικά τα δίδακτρα για κάθε Πρόγραμμα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Υποτροφίες και Οικονομική Βοήθεια
Αξίζει, εξάλλου, να αναφερθεί πως, το Πανεπιστήμιο Frederick παρέχει οικονομική βοήθεια σε φοιτητές του με μορφή υποτροφιών βάσει της επίδοσής τους, της οικονομικής τους κατάστασης και της διάκρισής τους στον αθλητισμό ή άλλους τομείς. Τα σχέδια Υποτροφιών, Οικονομικής Βοήθειας και Βοηθημάτων ισχύουν για όλα τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Frederick.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πανεπιστήμιο, τα Προγράμματα σπουδών που προσφέρει και οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε εδώ. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά στο 22394394 ή μέσω email στην διεύθυνση: [email protected].

uclan cyprus

Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus
Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus λειτουργεί στην Κύπρο από το 2012
και βρίσκεται κάτω από την ακαδημαϊκή ομπρέλα του University of Central Lancashire (UCLan) του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι πλήρως αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, καθώς και από τον Φορέα Διασφάλισης Ποιότητας της Αγγλίας (QAA). Προσφέρει άριστη Κυπριακή-Βρετανική Ανώτατη εκπαίδευση, σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό αλλά και ερευνητικό επίπεδο.

Δομημένο σε ισχυρές ακαδημαϊκές αρχές, το UCLan Ηνωμένου Βασιλείου, ως το μητρικό Πανεπιστήμιο, μετράει περισσότερα από 190 χρόνια ιστορίας καθώς θεωρείται ένα από τα πιο αξιόλογα και πλουσιότερα Δημόσια Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Η μοναδική αυτή συνέργεια αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus λαμβάνουν δύο πτυχία, από τα Πανεπιστήμια UCLan Cyprus και UCLan UK, πλήρως αναγνωρισμένα σε Κύπρο, Ελλάδα, Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Στο UCLan Cyprus λειτουργούν 4 Σχολές: η Σχολή Διοίκησης και Επιχειρήσεων, η Νομική Σχολή, η Σχολή Επιστημών και το Ινστιτούτο Επαγγελματικών Μελετών.

Στο UCLan Cyprus τα δίδακτρα για την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020 έχουν ως εξής:

 • Προπτυχιακοί Φοιτητές: 8.500 ευρώ ετησίως αντί 9.950 ευρώ μετά από έκπτωση 1.450 ευρώ ετησίως στο πλαίσιο του Προγράμματος UCLan Cyprus Υποτροφία.
 • Μεταπτυχιακοί Φοιτητές: 8.925 ευρώ για το σύνολο του προγράμματος σπουδών αντί 10.500 ευρώ μετά από έκπτωση 1.575 ευρώ στο πλαίσιο του Προγράμματος UCLan Cyprus Scholarship. 

>>> ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Από τα δίδακτρα για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές υπάρχουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις για τις οποίες ισχύουν τα εξής δίδακτρα:

 • MBA Distance Learning: 5.900 ευρώ
 • MA Internship στον Διεθνή Τουρισμό, Φιλοξενία & Διαχείριση Εκδηλώσεων: 6.500 ευρω
 • MSc Δικαστικής Ψυχολογίας με πρακτική (2 χρόνια): 3.400 ευρώ
 • Εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο Cybersecurity: 7.350 ευρώ

Αναλυτικά τα δίδακτρα του Πανεπιστημίου για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το Πανεπιστήμιο, τα Προγράμματα Σπουδών και άλλες συναφείς πληροφορίες εδώ. Επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά στο 24694000 ή μέσω email στην διεύθυνση: [email protected].

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως στην Κύπρο λειτουργεί και πέμπτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, για το οποίο θα γίνει αναφορά σε μελλοντικό ρεπορτάζ μας. Πάντως, για όλες τις πληροφορίες σε σχέση με το Πανεπιστήμιο μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του.
 

Μάριος Αδάμου
 
2279