Έρχονται νέες αυξήσεις & καθυστερήσεις στα καινούργια αυτοκίνητα

Υπάρχουν καθυστερήσεις στην παράδοση - Δεν υπάρχουν σημάδια βελτίωσης της κατάστασης λέει ο Πρ. Συνδέσμου Εισαγωγέων

ΓΡΑΦΕΙ Ο 

ΜΙΜΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Με τον ερχομό της πανδημίας αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία οι αυξήσεις στα αγαθά είναι ιδιαίτερα αισθητές στους καταναλωτές και ειδικότερα σε αγαθά τα οποία κοστίζουν όπως είναι τα μηχανοκίνητα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Brief, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μηχανοκίνητων και Ηλεκτρικών Οχημάτων, κ. Αλέξη Άννινο για τις εισαγωγές, τις παραδόσεις αλλά και τις αυξήσεις.

Μιλώντας στην Brief, ο κ. Άννινος ανέφερε ότι οι υπάρχουν αρκετές παραγγελίες στα καινούρια αυτοκίνητα, η διαθεσιμότητα όμως από τα εργοστάσια γίνεται με κάποιες δυσκολίες λόγω της πανδημίας, συμπληρώνοντας πως η κατάσταση έχει χειροτερέψει ακόμη περισσότερο μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία με αποτέλεσμα καθυστερήσεις στην παραγωγή και στις αποστολές.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Σύμφωνα με τον κ. Άννινο, οι τιμές στα αυτοκίνητα έχουν αυξηθεί όπως σε όλα τα αγαθά αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο προσθέτοντας ότι οι αυξήσεις αυτές διαφοροποιούνται από το μοντέλο και τον κατασκευαστή.

Παράλληλα, δήλωσε ότι υπάρχει αρκετή καθυστέρηση στην παράδοση των αυτοκινήτων και τα αυτοκίνητα τα οποία είναι διαθέσιμα προς πώληση στην Κύπρο είναι πολύ λίγα.

Σε ερώτηση μας για το αν οι κύπριοι μπορεί να επιλέξουν κάποιο άλλο αυτοκίνητο το οποίο είναι διαθέσιμο άμεσα απάντησε ότι "σε περίπτωση που δεν υπάρχει το αυτοκίνητο με τα είδη που θέλουν μπορεί να κάνουν συμβιβασμό ως προς το χρώμα ή μικρά χαρακτηριστικά όμως δεν αλλάζουν τις ανάγκες ως προς το αυτοκίνητο που θέλουν να αγοράσουν".

Τέλος όπως δήλωσε ο κ. Άννινος υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην παράδοση των αυτοκινήτων και δεν υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια ότι θα βελτιωθεί η παρούσα κατάσταση πολύ σύντομα και αναμένει ότι η κατάσταση θα μείνει ως έχει ή θα χειροτερέψει, κατέληξε.

Μίμης Χριστοφόρου
 
2278