Φουλ και τις καθημερινές τα αγροτουριστικά καταλύματα

Εκτός από τους Κύπριους, κλείνουν αγροτοριστικά καταλύματα Βρετανοί, Γερμανοί, Πολωνοί, Ελβετοί και Ισραηλινοί

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΑΛΕΞΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ


Στο 100% βρίσκεται η πληρότητα των αγροτουριστικών καλυμμάτων, ιδιαίτερα σε ορισμένα καλύμματα καταλύματα με ολοκληρωμένες υπηρεσίες, δήλωσε στην Brief η κ. Αννίτα Δημητριάδου, Πρόεδρος της Εταιρείας Αγροτουρισμού.

Όπως ανέφερε η κυρία Δημητριάδου η ζήτηση είναι μεγάλη το διάστημα του καλοκαιριού για τα αγροτουριστικά καταλύματα και είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που καρποφορούν οι ενέργειες στην ύπαιθρο.

Σε υψηλή ζήτηση τα αγροτουριστικά καλύματα

Τα αγροτουριστικά καταλύματα είναι σε υψηλή ζήτηση, όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Εταιρείας Αγροτουσιμού αυτό το διάστημα με πρώτη την κυπριακή αγορά αλλά και με τις άλλες αγορές να αξιοποιούν τα αγροτουριστικά καταλύματα όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Πολωνία, η Ελβετία και το Ισραήλ.

>>Διαβάστε επίσης: Περδίος: Θέλει να αναπτύξει τον τουρισμό και στην ενδοχώρα<<

Σύμφωνα με την κυρία Δημητριάδου, το διάστημα των καλοκαιριών διακοπών, η ζήτηση των αγροτουριστικών καλυμμάτων δεν περιορίζεται μόνο τα Σαββατοκύριακα αλλά και τις καθημερινές. 

Τι να προσέξει ο κόσμος πριν να κλείσει σε κάποιο κατάλυμα

Ο κόσμος όπως ανέφερε, πρέπει αρχικά να δει σε ποιες περιοχές θέλει να κλείσει, αφού υπάρχουν πολλές επιλογές στις επαρχίες και η Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού τις έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της για όσους επιθυμούν να περιηγηθούν και να επιλέξουν το κατάλυμα τους.

>>Διαβάστε επίσης: Περδίος: Στο 75% η Κυπριακή τουριστική κίνηση σε σχέση με το 2019<<

Μέσω της ιστοσελίδας, ο κόσμος όπως ανέφερε μπορεί να επιλέξει το κατάλυμα του με βάση την ποιότητα αλλά και τιμή. 

Παράλληλα, μέσω της λειτουργό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν όλες τις κατάλληλες πληροφορίες για τα καταλύματα και να λάβουν συμβουλές για τις δραστηριότητες που παρέχονται στην περιοχή.

Υπάρχουν καταλύματα, όπως ανέφερε η κυριά Δημητριάδου τα οποία είναι κατά άτομο από €50 και πάνω αλλά αυτό επηρεάζεται ανάλογα και με τις υπηρεσίες που προσφέρει το κάθε κατάλυμα, ανάλογα δηλαδή με την πολυτέλεια ή την απλότητα του καταλύματος.

Οι δράσεις της Εταιρείας Αγροτουρισμού για προσέλκυση ενδιαφέροντος

Σύμφωνα με τη Πρόεδρο της Εταιρείας Αγροτουρισμού, δρουν με βάση ένα Ετήσιο Σχέδιο Δράσης το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με την στρατηγική τουρισμού του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Οι δράσεις αυτές είναι κυρίως το μάρκετινγκ και η διαδικτυακή προώθηση και προβολή σε χώρες που ενδιαφέρουν την εταιρεία, όπως ανέφερε.

Παράλληλα, η Εταιρεία Αγροτουρισμού λαμβάνει μέρος σε εκθέσεις για προβολή των καταλυμάτων του Αγροτουρισμού ενώ προάγουν και τα συμφέροντα των μελών στην Κύπρο. 
Πέραν αυτών, όπως ανέφερε η κυριά Δημητριάδου υπάρχουν αρκετά σχέδια επιχορήγησης για την ύπαιθρο/ ορεινά τα οποία αξιοποιούνται δεόντως όπως χαρακτήρισε.

>>Διαβάστε επίσης: Πού θα ταξιδέψουν οι Κύπριοι τον Αύγουστο<<

Ένα παράδειγμα σχεδίου, όπως εξήγησε είναι τα 3.000 εργαστήρια που επιχορηγούνται φέτος σε χωρία για διάφορες παραδοσιακές τέχνες, οι οποίες παρέχονται δωρεάν στο κοινό και τους τεχνίτες. 

Αλεξία Μιχαηλίδου
 
2129