Γεγονός η 1η e-δημοπρασία – Τα 10 φθηνότερα ακίνητα (Τιμές-ΦΩΤΟΣ)

Οι αρχικές τιμές δημοπράτησης των ακινήτων αυτών κυμαίνονται από τις 30.000 ευρώ έως και τις 45.000 ευρώ

Συνολικά 69 ακίνητα περιλαμβάνει ο κατάλογος της πρώτης ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-δημοπρασία) που θα γίνει στην Κύπρο σήμερα Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, στις 8 π.μ., από την εταιρεία Bidx1. Ανάμεσα στα ακίνητα περιλαμβάνονται 24 διαμερίσματα, 7 κατοικίες και δύο πολυκατοικίες, μία 6 διαμερισμάτων και μία 7 διαμερισμάτων.

Αναλυτικότερα και βάσει της έρευνας στην ιστοσελίδα της εταιρείας που κάνει δυναμική είσοδο στην αγορά ακινήτων στην Κύπρο, κατά την πρώτη e-δημοπρασία θα επιχειρηθεί η πώληση των εξής ακινήτων:

  • 28 οικόπεδα
  • 24 διαμερίσματα
  • 7 κατοικίες
  • 3 γραφεία
  • 2 καταστήματα
  • 2 εμπορικά κτίρια
  • 2 πολυκατοικίες
  • 1 κτίριο μεικτής χρήσης

>>> Διαβάστε ακόμη: Οι 7 κατοικίες της πρώτης ηλεκτρονικής δημοπρασίας (ΦΩΤΟ-Τιμές) <<<

Η Brief, ανέτρεξε στην ιστοσελίδα της Bidx1 και παρουσιάζει σήμερα τα 10 φθηνότερα υπό πώληση ακίνητα, των οποίων οι αρχικές τιμές δημοπράτησης κυμαίνονται από τις 30.000 ευρώ έως και τις 45.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως, οι υποψήφιοι αγοραστές για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην δημοπρασία, θα έπρεπε μέχρι χθες (22/10) να είχαν κάνει εγγραφή, να είχαν επιλέξει το ακίνητο για το οποίο ενδιαφέρονται και όταν αρχίσει η δημοπρασία που αναμένεται να κρατήσει έως και 2 ώρες να καταθέσουν την ανάλογη προκαταβολή.

Τα φθηνότερα ακίνητα

Οικόπεδο 283 τ.μ. στα Λιβάδεια Λάρνακας
Το οικόπεδο είναι ορθογώνιου σχήματος και βρίσκεται εντός της Οικιστικής Ζώνης «Κα6». Το εμβαδόν του είναι περί τα 283 τ.μ. και αποτελεί το 1/2 αδιανέμητο μερίδιο οικοπέδου 566 τ.μ. Υπάρχει δυνατότητα οικιστικής ανάπτυξής του, με την προϋπόθεση ότι όλες οι απαραίτητες άδειες θα εκδοθούν.

Η αρχική τιμή δημοπράτησής του έχει καθοριστεί στις 30.000 ευρώ και η προκαταβολή στις 2.000 ευρώ.

Διαμέρισμα 1 υπνοδωματίου στην Πόλη Χρυσοχούς
Το ακίνητο βρίσκεται στο κέντρο του Δήμου Πόλης και περί το 1 χλμ από την παραλία. Η άμεση περιοχή αποτελείται κυρίως από εμπορικές αναπτύξεις κατά μήκος του κύριου δρόμου (π.χ. αρτοποιείο, σουπερμάρκετ, καφετερίες, εστιατόρια κτλ.).

Αποτελεί μέρος του συγκροτήματος «Aristo Marion Village 2 apartment complex», ενός κτιρίου 12 χρονών περίπου και αποτελείται από ενιαίο χώρο σαλονιού/τραπεζαρίας με κουζίνα, ένα υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο. Η αρχική τιμή δημοπράτησής του έχει καθοριστεί στις 35.000 ευρώ και η προκαταβολή στις 2.000 ευρώ.

>>> Διαβάστε επίσης: Τα 24 διαμερίσματα της πρώτης e-δημοπρασίας (ΦΩΤΟ-Τιμές) <<<

Οικόπεδο 838 τ.μ. στον Μονιάτη Λεμεσού
Πρόκειται για κανονικού σχήματος οικόπεδο 838 τ.μ. Υπάρχει δυνατότητα οικιστικής ανάπτυξής του, με την προϋπόθεση ότι όλες οι απαραίτητες άδειες θα εκδοθούν. Η αρχική τιμή δημοπράτησής του έχει καθοριστεί στις 35.000 ευρώ και η προκαταβολή στις 2.000 ευρώ.

Οικόπεδο 788 τ.μ. στη Μοσφιλωτή
Πρόκειται για οικοπέδο κανονικού σχήματος εντός της οικιστικής Ζώνης «Η5». Είναι έκτασης περί τα 788 τ.μ., ενώ υπάρχει η δυνατότητα οικιστικής ανάπτυξης, με την προϋπόθεση ότι όλες οι απαραίτητες άδειες θα εκδοθούν. Η αρχική τιμή δημοπράτησής του έχει καθοριστεί στις 35.000 ευρώ και η προκαταβολή στις 2.000 ευρώ.

Κατάστημα λιανικού εμπορίου στον Άγιο Θεόδωρο Πάφου
Το ακίνητο εφάπτεται της οδού Γλάδστωνος και βρίσκεται περί τα 200 μ. από τις Λεωφόρους Κένεντυ και Γεώργιου Γρίβα Διγενή. Η άμεση περιοχή του ακινήτου αποτελείται κυρίως από εμπορικές μονάδες κατά μήκος του κεντρικού δρόμου (όπως φούρνο, υπεραγορά, καφετερίες, εστιατόρια κ.λπ.), καθώς και τουριστικές αναπτύξεις, όπως ξενοδοχεία και τουριστικά διαμερίσματα.

>>> Διαβάστε ακόμη: Ψάχνεις οικόπεδο; Στην Altamira θα βρεις 339 από €19.000-ΦΩΤΟΣ <<<

Αποτελείται από ένα ενιαίο εκθεσιακό χώρο καταστήματος και ένα αποχωρητήριο, διαθέτει ξεχωριστό τίτλο ιδιοκτησίας κι έχει συνολικό εμβαδόν περί τα 62 τ.μ. Η αρχική τιμή δημοπράτησής του έχει καθοριστεί στις 40.000 ευρώ και η προκαταβολή στις 2.000 ευρώ.

Διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων στα Λατσιά
Το ακίνητο είναι βρίσκεται περί τα 200 μ. δυτικά της Λεωφόρου Γιάννου Κρανιδιώτη και περί τα 1 χλμ νοτιοανατολικά του ΓΣΠ. Η ευρύτερη περιοχή του ακινήτου αποτελείται κυρίως από οικιστικές αναπτύξεις και έχει εύκολη προσβασιμότητα λόγω της εγγύτητάς του αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας - Λεμεσού.

Έχει εμβαδόν περί τα 83 τ.μ. εσωτερικού χώρου, 7 τ.μ. καλυμμένων βεραντών, 36 τ.μ. ακάλυπτων βεραντών, και επιπλέον 75 τ.μ. κήπο. Υπόκειται σε ενοικίαση με συνολικό πληρωτέο ενοίκιο €2.400 ετησίως. Η αρχική τιμή δημοπράτησής του έχει καθοριστεί στις 40.000 ευρώ και η προκαταβολή στις 2.000 ευρώ.

Διαμέρισμα 1 υπνοδωματίου στη Λευκωσία
Το διαμέρισμα βρίσκεται στην Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο κέντρο της Λευκωσίας και αποτελεί μέρος του συγκροτήματος «Vatyliotis Court 19». Βρίσκεται περί τα 470 μ. από το Πανεπιστήμιο Κύπρο και περί τα 380 μ. ανατολικά της Λεωφόρου Καλλιπόλεως και περί το 1 χιλιόμετρο ανατολικά της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου III.

Το ακίνητο διαθέτει εύκολη πρόσβαση στην περιφέρεια Λευκωσίας λόγω της κοντινής απόστασης από τις Λεωφόρους Καλλιπόλεως και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου III, ενώ διαθέτει και ξεχωριστό τίτλο ιδιοκτησίας. Η αρχική τιμή δημοπράτησής του έχει καθοριστεί στις 45.000 ευρώ και η προκαταβολή στις 2.000 ευρώ.

Κατάστημα λιανικού εμπορίου στην Λάρνακα
Πρόκειται για ισόγειο κατάστημα με μεσοπάτωμα και ακάλυπτη βεράντα, στην Ενορία Σωτήρος, εντός του Δήμου Λάρνακας. Αποτελεί μέρος διώροφου που αποτελείται από τρία καταστήματα στο ισόγειο και διαμερίσματα στον πρώτο όροφο. Διαθέτει αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης δύο καλυμμένων χώρων στάθμευσης και ξεχωριστό τίτλο ιδιοκτησίας.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Διαθέτει, ακόμη, αποκλειστικό δικαίωμα ανέγερσης επιπλέον ορόφων στην ταράτσα (ανεξάντλητος συντελεστής δόμησης). Έχει συνολικό εμβαδόν 41 τ.μ. εσωτερικού χώρου, 20 τ.μ. μεσοπατώματος και 17 τ.μ. ακάλυπτων βεραντών και υπόκειται σε ενοικίαση με συνολικό πληρωτέο ενοίκιο 3.300 ευρώ ετησίως. Η αρχική τιμή δημοπράτησής του έχει καθοριστεί στις 40.000 ευρώ και η προκαταβολή στις 2.000 ευρώ.

Διαμέρισμα 1 υπνοδωματίου στη Λευκωσία
Το διαμέρισμα βρίσκεται στην Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο κέντρο της Λευκωσίας και αποτελεί μέρος του συγκροτήματος Vatyliotis Court 19». Βρίσκεται περί τα 470 μ. από το Πανεπιστήμιο Κύπρο και περί τα 380 μ. ανατολικά της Λεωφόρου Καλλιπόλεως και περί το 1 χιλιόμετρο ανατολικά της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου III.

Η αρχική τιμή δημοπράτησής του έχει καθοριστεί στις 45.000 ευρώ και η προκαταβολή στις 2.000 ευρώ.

Διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων στην Γεροσκήπου
Το διαμέρισμα βρίσκεται στον πρώτο όροφο του συγκροτήματος «Nathalia No. 2», ενός κτιρίου 10, περίπου, χρονών το οποίο βρίσκεται σε πολύ κατάσταση. Διαθέτει κοινόχρηστη πισίνα, αποκλειστικό δικαίωμα σε χώρο στάθμευσης, καθώς και ξεχωριστό τίτλο ιδιοκτησίας. Το εμβαδόν των εσωτερικών χώρων ανέρχεται στα 87 τ.μ., ενώ διαθέτει και 11 τ.μ. καλυμμένων βεραντών.

Η αρχική τιμή δημοπράτησής του έχει καθοριστεί στις 45.000 ευρώ και η προκαταβολή στις 2.000 ευρώ.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Σημειώνεται πως, υπάρχουν κι άλλα ακίνητα με αρχική τιμή δημοπράτησης 45.000 ευρώ.

Όλα τα ακίνητα της πρώτης e-δημοπρασίας εδώ.

Μάριος Αδάμου
 
1963