Γεμίζουμε Τουρίστες - Στο 60% του ‘19 οι κρατήσεις μέχρι τώρα

Αν διατηρηθούν σε αυτά τα επίπεδα θα έχουμε μια χρονιά καλύτερη από την περσινή

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΔΗΜΟΥ


Μπορεί οι τουριστικές κρατήσεις να μην βρίσκονται στα επίπεδα του 2019 κατά την αντίστοιχη χρονικά περίοδο, ωστόσο κινούνται με ικανοποιητικούς ρυθμούς γεγονός που αφήνει παράθυρο αισιοδοξίας για τη φετινή χρονιά.

Μιλώντας στην Brief, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης ανέφερε ότι αυτή την περίοδο οι κρατήσεις κυμαίνονται στο 60% περίπου των κρατήσεων της αντίστοιχης περιόδου του 2019. Μπορεί όπως ανέφερε να απέχουν από τη χρονιά ορόσημο για τον κυπριακό τουρισμό, ωστόσο φαίνεται να κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, αν όλη η χρονιά κυλήσει σε ένα ποσοστό της τάξης του 60%, σε σχέση με το 2019, τότε θα επιτευχθεί ο στόχος να έχουμε μια χρονιά καλύτερη από την περσινή, η οποία είχε κλείσει στο 50% του 2019.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν τουρίστες στη χώρα μας, ο κ. Ρουσουνίδης ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει να υπάρχει μια ροή αφίξεων, ιδιαίτερα από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ, αλλά αφίξεις καταγράφονται και από άλλες κυρίως ευρωπαϊκές χώρες όπως είναι η Γαλλία και η Γερμανία. Σίγουρα όσο πλησιάζει το καλοκαίρι αναμένεται ότι οι αφίξεις θα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο για να κορυφωθούν την περίοδο Ιουλίου, Αυγούστου.

Από την πλευρά της, η Γενική Διευθύντρια του ΣΤΕΚ, Χρυσαίμιλη Ψηλογένη, είχε δηλώσει προ ημερών στην Brief ότι όσον αφορά στις κρατήσεις αν και είναι ακόμα σχετικά νωρίς για να υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα, εντούτοις σημείωσε πώς υπάρχουν αρκετές κρατήσεις κυρίως από Άγγλους και Ισραηλινούς.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ειδικά φέτος αναμένεται να υπάρξουν αρκετές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί σε πολλά επίπεδα. Τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι αρκετά ρευστά και αναμένεται ότι μετά τον Μάϊο θα μπορούμε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα όσον αφορά τις κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ψηλογένη.

Στο μεταξύ, οι προσπάθειες των αρμοδίων για προσέλκυση τουριστών δεν σταματούν εδώ. Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος αναμένεται να πραγματοποιήσει ένα νέο ταξίδι στη Σαουδική Αραβία, περί τα τέλη του μήνα, όπου εκεί αναμένεται να έχει επαφές τόσο με τουριστικούς αξιωματούχους όσο και με tour operators αλλά και αεροπορικές εταιρείες. Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο ταξίδι του στη συγκεκριμένη χώρα μέσα σε περίοδο μερικών μηνών και αυτό γιατί το υφυπουργείο Τουρισμού διαβλέπει τεράστιες προοπτικές από την αγορά της Σαουδικής Αραβίας. Στο πρόσφατο ταξίδι του στην Τζέντα, ο κ. Περδίος είχε διαπιστώσει σοβαρή δυναμική για την πραγματοποίηση απευθείας πτήσης από και προς την Σαουδική Αραβία, η οποία θα ξεκλειδώσει το ενδιαφέρον της σαουδικής τουριστικής αγοράς προς την Κύπρο.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΔΗΜΟΥ
 
2128