Χιλιάδες δανειολήπτες πήραν επιστολές για ένταξη τους στο «ΕΣΤΙΑ»

Η Brief συνέλεξε στοιχεία από την Τράπεζα Κύπρου, την Ελληνική Τράπεζα, την Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων και τον Οργανισμό Χρηματοδότησης Στέγης

  • Κυβέρνηση και Τράπεζες επενδύουν πολλά στο Σχέδιο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το μεγάλο πρόβλημα των ΜΕΔ.
  • Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν ήδη αποστείλει σχετικές επιστολές στους εν δυνάμει δικαιούχους και η ανταπόκριση είναι θετική.
  • Η εξαγγελία του «ΕΣΤΙΑ» αναμένεται να γίνει εντός Μαρτίου και οι πρώτες πληρωμές από το κράτος στο τέλος του έτους.

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες των τραπεζών ενόψει της εφαρμογής του Σχεδίου «ΕΣΤΙΑ», το οποίο αναμένεται πως θα εξαγγελθεί εντός Μαρτίου, με τις τράπεζες και τους δανειολήπτες να έχουν προθεσμία μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. 

Ήδη τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν αποστείλει χιλιάδες επιστολές προς τους εν δυνάμει δικαιούχους ούτως ώστε να είναι έτοιμοι να υποβάλουν αιτήσεις και να αρχίσουν να επωφελούνται από τις πρόνοιες του Σχεδίου. Μάλιστα, πέραν από τις τράπεζες κινήσεις έγιναν και από τους ίδιους τους δανειολήπτες, με αρκετούς από αυτούς να έχουν ήδη επικοινωνήσει με τις τράπεζες εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για ένταξη στο «ΕΣΤΙΑ».

>>> ΕΣΤΙΑ - Προστασία α’ κατοικίας. 10 ερωτήσεις και απαντήσεις <<<

Ενόψει της πολυαναμενόμενης εφαρμογής του Σχεδίου, στο οποίο επενδύουν Κυβέρνηση και τράπεζες για περαιτέρω αντιμετώπιση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων που συνεχίζουν να βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, η Brief επικοινώνησε με τις δύο μεγάλες τράπεζες του τόπου – Ελληνική Τράπεζα και Τράπεζα Κύπρου -, καθώς και με την Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ – εταιρεία στην οποία μεταφέρθηκαν τα ΜΕΔ του πρώην Συνεργατισμού) και τον Οργανισμό Χρηματοδότησης Στέγης (ΟΧΣ) και συνέλεξε σχετικά στοιχεία. 

Βάσει των στοιχείων που εξασφαλίσαμε, οι εν δυνάμει δικαιούχοι του Σχεδίου «ΕΣΤΙΑ» αναμένεται να φθάσουν ή και να ξεπεράσουν τους 14.700 (το Υπουργείο Οικονομικών υπολόγιζε από την αρχή 15.000).

ΤΚ

Κινητικότητα στην Τράπεζα Κύπρου
Ειδικότερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τράπεζας Κύπρου ο αριθμός των πελατών της που πληρούν τα κριτήρια για ένταξη στο Σχέδιο αναμένεται να φθάσει τις 5.000, ενώ μέχρι στιγμής η τράπεζα έχει αποστείλει 4.320 επιστολές σε αντίστοιχο αριθμό πελατών της, μέσω της οποίας τους ενημερώνει ότι είναι εν δυνάμει δικαιούχοι, καλώντας τους να επικοινωνήσουν μαζί της προκειμένου να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Όπως πληροφορούμαστε, ο αριθμός των πελατών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Τράπεζας έχει ήδη φθάσει τις 3.000, ενώ πέραν των 3.800 πελατών της έχουν επικοινωνήσει από μόνοι τους μαζί της για να ενημερωθούν σχετικά με το «ΕΣΤΙΑ» και κατά πόσον μπορούν να ενταχθούν σε αυτό.

>>> Η Τράπεζα Κύπρου πώλησε ΜΕΔ €33,7 εκατ σε Τσέχους <<<

Σημειώνεται πως, οι υπόλοιποι -από αυτούς που έλαβαν επιστολή - είτε δεν ενδιαφέρθηκαν, αφού έχουν επιλέξει άλλη λύση για διευθέτηση των υποχρεώσεων τους, είτε έχουν αφαιρεθεί από υποψήφιοι, αφού μετά από μελέτη των στοιχείων τους η Τράπεζα διαπίστωσε ότι δεν πληρούν τα βασικά κριτήρια για ένταξη, ενώ σε άλλες περιπτώσεις η Τράπεζα δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί τους.

Σημειώνεται, επίσης, πως μετά την υλοποίηση του Helix, που αφορούσε πώληση πακέτου δανείων καθαρής αξίας €2,8 δις, η Τράπεζα Κύπρου περιόρισε τα κόκκινα δάνειά της στα €5 δις που αντιστοιχούν στο 37% του συνολικού της δανειακού χαρτοφυλακίου, με τις Μη Εξυπηρετούμενες Χορηγήσεις (ΜΕΧ) να παρουσιάζουν συνολική μείωση κατά €10 δις τον Σεπτέμβριο του 2018 σε σύγκριση με την κορύφωσή τους τον Δεκέμβριο του 2014.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Προσεκτικές κινήσεις από Ελληνική Τράπεζα
Σε ό,τι αφορά την Ελληνική Τράπεζα
, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έτυχε η Brief, η Τράπεζα έχει αποστείλει μέχρι σήμερα 1.000, περίπου, επιστολές σε δανειολήπτες που φαίνεται ότι εμπίπτουν στο Σχέδιο «ΕΣΤΙΑ», ενώ σημαντικός αριθμός εν δυνάμει δικαιούχων έχουν επικοινωνήσει από μόνοι τους μαζί της.

Πηγή, πάντως, της Τράπεζας, σε επικοινωνία μας, τόνισε στην Brief πως είναι νωρίς για εκτιμήσεις, ενώ η Τράπεζα αναμένει την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους δανειολήπτες που εμπίπτουν στους εν δυνάμει δικαιούχους του Σχεδίου για ένταξή τους σε αυτό.

>>> Δικαιούσαι να ενταχθείς στο «ΕΣΤΙΑ»; Τι λέει η Ελληνική (video) <<<

Όπως μας λέχθηκε, η Ελληνική έχει προετοιμαστεί αλλά προβαίνει σε προσεκτικές κινήσεις και για τον λόγο αυτό αποφεύγει να προβαίνει σε ακριβείς εκτιμήσεις, αφού τελεί εν αναμονή των στοιχείων για τα δάνεια της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας τα οποία έχουν μεταφερθεί στο χαρτοφυλάκιο της μετά την σύναψη σχετικής συμφωνίας τον περασμένο Αύγουστο.

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί πως τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια στην Ελληνική Τράπεζα ανήλθαν στα €2.526 εκατ. στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, σε σύγκριση με €2.162 εκατ. στις 31 Δεκεμβρίου 2017. Η αύξηση αυτή, όπως είχε ανακοινωθεί κατά την διάρκεια των ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα 9μήνου, ήταν αποτέλεσμα της Απόκτησης του καλού κομματιού της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, αφού περιλαμβάνονται και ΜΕΔ ύψους €433 εκατ. στις 31 Αυγούστου 2018, τα οποία καλύπτονται στην πλειοψηφία τους από το Προγράμματος Προστασίας Περιουσιακών Στοιχείων.

ΚΕΔΙΠΕΣ

Οι κινήσεις της ΚΕΔΙΠΕΣ
Όσον αφορά την ΚΕΔΙΠΕΣ
, όπως πληροφορούμαστε, αρμόδιοι λειτουργοί της Altamira Asset Management έχουν επικοινωνήσει μέχρι στιγμής τηλεφωνικώς με το 78% των πελατών που φαίνεται ότι εμπίπτουν στα κριτήρια του «ΕΣΤΙΑ», ενώ κάποιοι ήδη έχουν ανταποκριθεί θετικά και κάποιοι άλλοι πελάτες θα αναμένουν την ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομικών. 

Βάσει της ίδιας πληροφόρησης, οι λογαριασμοί που είναι υπό εξέταση, για πιθανή ένταξή τους στο «ΕΣΤΙΑ», ανέρχονται περίπου στους 6.700. «Αν οι αιτητές πληρούν τα κριτήρια, αυτό θα εξεταστεί κατά την προσκόμιση των αποδεικτικών στοιχείων|, τόνισε χαρακτηριστικά στην Brief πηγή της Κυπριακής Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων.  

>>> Moody’s: Θετική η μείωση των ΜΕΔ κατά 5,6 δις τον Σεπτέμβριο <<<

Σημειώνεται πως στην ΚΕΔΙΠΕΣ, σύμφωνα και με την αποτίμηση της συμφωνίας του πρώην Συνεργατισμού με την Ελληνική Τράπεζα τον περασμένο Αύγουστο, αυτή την στιγμή βρίσκονται χορηγήσεις ονομαστικής αξίας ύψους €7.371 εκατ., η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αφορά σε ΜΕΔ, καθώς και σε δάνεια που έχουν τερματιστεί και για τα οποία έχουν ήδη κινηθεί διαδικασίες εξασφάλισης τους μέσω εκποιήσεων.

ΟΧΣ

Τα δύο τρίτα του ΟΧΣ θα επωφεληθούν του «ΕΣΤΙΑ»
Κατάλληλα προετοιμασμένος ενόψει της εφαρμογής του Σχεδίου «ΕΣΤΙΑ» είναι και ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης (ΟΧΣ), ο οποίος εκτιμά πως περί τους 2.000 δανειολήπτες του μπορούν να ενταχθούν σε αυτό
. Σύμφωνα με πληροφορίες της Brief, ήδη ο Οργανισμός έχει ήδη προβεί σε ενημέρωση, ενώ ένας μικρός αριθμός δανειοληπτών έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον από μόνος του.

«Εμείς ως Οργανισμός εδώ και καιρό προετοιμαζόμαστε και λαμβάνουμε μέτρα με στόχο την είσπραξη των οφειλόμενων ποσών και όσον το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση των ΜΕΔ. Είναι γι’ αυτό, άλλωστε, που θεωρούμε το ‘ΕΣΤΙΑ’ ως μία καλή λύση για αντιμετώπιση του προβλήματος των ΜΕΔ», μας ανέφερε πηγή του Οργανισμού. 

Πέραν του Σχεδίου, όμως, ο ΟΧΣ προβαίνει και σε όλες τις προβλεπόμενες από τον σχετικό Κώδικα της Κεντρικής Τράπεζας διαδικασίες για μείωση των ΜΕΔ, όπως η αποστολή επιστολών στους δανειολήπτες. «Επίσης, ένας αριθμός δανειοληπτών έχει προχωρήσει στην πώληση των ακινήτων που είχε ως εγγύηση σε μία προσπάθεια αποπληρωμής των οφειλόμενων προς τον Οργανισμό», ανέφερε πηγή του ΟΧΣ στην Brief εκφράζοντας την ελπίδα το Σχέδιο «ΕΣΤΙΑ» να εφαρμοστεί σύντομα και να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για ένταξη δανειοληπτών που εμπίπτουν στα κριτήριά του σε αυτό.

>>> Εκποιήσεις, διάφοροι μύθοι και ο ασύμμετρος πολιτικός παράγοντας <<<

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί πως σήμερα στον ΟΧΣ το ύψος των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων φθάνει το 46,8% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου (632 εκατ. ευρώ) ή τα 296 εκατ. ευρώ κι εκτιμάται ότι τα δύο τρίτα των δανειοληπτών με ΜΕΔ θα ενταχθεί στο Σχέδιο, το οποίο, κατά τον Οργανισμό, αποτελεί μία καλή λύση για δραστική μείωση του προβλήματος.

Σημειώνεται, εξάλλου, πως από ιδρύσεώς του μέχρι και πολύ πρόσφατα, ο ΟΧΣ χρηματοδοτούσε αποκλειστικά πρώτη κατοικία και, ως εκ τούτου, τα ΜΕΔ του αφορούν αποκλειστικά δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία.

ΕΣΤΙΑ2

Το «ΕΣΤΙΑ» και οι στόχοι του
Υπενθυμίζεται πως, στόχος του Σχεδίου «ΕΣΤΙΑ», την εφαρμογή του οποίου ανέλαβε το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, είναι η εξεύρεση μιας κοινωνικά αποδεκτής λύσης μέσω της παροχής οικονομικής βοήθειας από το κράτος σε δανειολήπτες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια που είναι εξασφαλισμένα με Επιλέξιμη Κύρια Κατοικία ανοικτής αγοραίας αξίας μικρότερης των €350.000.

Οι δανειολήπτες που θα ενταχθούν στο Σχέδιο, στο τέλος κάθε έτους, θα λαμβάνουν από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας χορηγία ίση με το ένα τρίτο (1/3) των δόσεων του δανείου τους, υπό την προϋπόθεση ότι αποπληρώνουν στην τράπεζά τους τα δύο τρίτα (2/3) των μηνιαίων δόσεων του Αναδιαρθρωμένου Δανείου Κύριας Κατοικίας. 

Για παράδειγμα, εάν η δόση που θα συμφωνηθεί ανέρχεται στα 300 ευρώ, τότε ο δανειολήπτης θα καταβάλλει 200 ευρώ τον μήνα και στο τέλος του χρόνου το κράτος θα καταβάλει το ποσό των 1.200 ευρώ.

>>> Όλα ανοιχτά για το μέλλον της συνεργασίας με την Altamira <<<

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας για τον Σεπτέμβριο του 2018, τα συνολικά ΜΕΧ στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα υποχώρησαν από τα €16,6 δις τον Ιούνιο στα €11,02 δισεκατομμύρια, που αποτελεί το ιστορικά χαμηλότερο σημείο μετά την οικονομική κρίση του 2013. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΤΚ, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του προηγούμενου έτους οι ΜΕΧ μειώθηκαν κατά €10 δις.
 
Ως ποσοστό επί των συνολικών δανείων, οι ΜΕΧ υποχώρησαν στο 31,8% από 40,3% στο τέλος Ιουνίου και 43% στο τέλος Δεκεμβρίου του 2017, ενώ οι συσσωρευμένες προβλέψεις ανήλθαν στο 51,9% από 48,3% στο τέλος Ιουνίου.

Μάριος Αδάμου
 
264
Thumbnail

Εκατοντάδες ακίνητα φαίνεται πως έχει συσσωρεύσει και διαχειρίζεται το Real Estate Management Unit της Τράπεζας Κύπρου, γνωστό ως REMU. Η Brief στο πλαίσιο των παρουσιάσεων της με τα ακίνητα που διαχειρίζονται οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται οι κυπριακές τράπεζες, παρουσιάζει σήμερα τα 10 ακριβότερα ακίνητα υπό την διαχείριση της REMU.

Ανάμεσα στα ακίνητα, των οποίων οι επιφυλαχθείσες τιμές κυμαίνονται από 9.750.000 ευρώ έως και 34 εκατομμύρια ευρώ, περιλαμβάνονται το εμπορικό κέντρο «Ορφανίδη», πολυτελής ανάπτυξη που βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής στην οδό Γλάδστωνος στην Λευκωσία και τουριστικά οικόπεδα σε Μενεού-Δρομολαξιά και Πόλη Χρυσοχούς.

Μάλιστα, κατά την έρευνα μας εντοπίσαμε και άλλα δύο ακίνητα 19.250.000 ευρώ και 16.030.000 ευρώ, τα οποία είχαν ήδη πωληθεί.

>>> Διαβάστε ακόμη: Πέραν των 500 ακινήτων έως €100.000 διαθέτει η APS (ΦΩΤΟΣ) <<<

ad1mobile
, ,

Το πρώην mall «Ορφανίδη» πωλείται έναντι 34 εκατ. ευρώ
Το ακριβότερο ακίνητο είναι το εμπορικό κέντρο όπου στεγαζόταν επί πολλά χρόνια το πρώην mall «Ορφανίδη»
παρά την Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού. Πρόκειται για 3όροφο εμπορικό ακίνητο συνολικής έκτασης 59.437 τ.μ. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται για το ακίνητο, έχει συνολικά 1.126 θέσεις στάθμευσης -516 θέσεις στο υπόγειο και 610 στο ισόγειο-. Στο πατάρι βρίσκονται γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων και αποδυτήρια εργαζομένων, ενώ ο πρώτος όροφος χωρίζεται σε δύο περιοχές. Μία μεγάλη μονάδα σούπερ μάρκετ και μία περιοχή εμπορικών κέντρων, αποτελούμενη από καταστήματα και εστιατόρια.

Η επιφυλαχθείσα τιμή πώλησης του εμπορικού ακινήτου έχει ορισθεί στα 34 εκατομμύρια ευρώ.

ad1mobile
, ,

Εμπορικό ακίνητο & εκθεσιακός χώρος
Το δεύτερο πιο ακριβό ακίνητο είναι 2όροφο εμπορικό ακίνητα-εκθεσιακός χώρος στον Στρόβολο
, που βρίσκεται κοντά σε μικρή απόσταση βόρεια του The Mall of Cyprus και του IKEA. 

Το κτίριο αποτελείται από ένα ισόγειο συνολικής επιφάνειας 5.184 τ.μ., που αποτελείται από την κύρια είσοδο του κτιρίου, χώρο υποδοχής, εκθεσιακό χώρο, γραφεία και άλλους βοηθητικούς χώρους. 

Ο πρώτος όροφος, συνολικής έκτασης 4.599 τ.μ., αποτελείται από γραφεία, εκθεσιακούς χώρους, χώρους υποδοχής και άλλους βοηθητικούς χώρους, ενώ το υπόγειο, συνολικής έκτασης 2.565 τ.μ., αποτελείται από χώρο αποθήκευσης ανοιχτού χώρου και άλλους βοηθητικούς χώρους.

Η επιφυλαχθείσα τιμή πώλησής του έχει ορισθεί στα 18.300.000 ευρώ.

ad1mobile
, ,

Αγροτεμάχιο 72, σχεδόν, τετραγωνικών μέτρων
Μεγάλο αγροτεμάχιο στην περιοχή της Λακατάμειας είναι το τρίτο πιο ακριβό ακίνητο που διαχειρίζεται η REMU.
Η συνολική έκταση του είναι 71.984 τ.μ. και αποτελεί μερίδιο 16% μεγαλύτερου αγροτεμαχίου. 

Το αγροτεμάχιο έχει κανονικό ορθογώνιο σχήμα με επίπεδη επιφάνεια. Έχει επίσης μια πολύ μεγάλη πρόσοψη προς τον αυτοκινητόδρομο Α9 που επιτρέπει πολλαπλά σημεία πρόσβασης στο δρόμο, ενώ δυτικά του βρίσκονται το Nicosia Mall και το Ιδιωτικό Σχολείο Pascal.

Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησής του έχει ορισθεί στα 18 εκατ. ευρώ.

>>> Διαβάστε επίσης: Χωράφια και οικόπεδα από €25.000 προσφέρει η Altamira (ΦΩΤΟΣ) <<<

ad1mobile
, ,
ad2mobile

Αναπτυξιακά ακίνητα στο Πισσούρι
Αναπτυξιακά ακίνητα και δη 126 οικιστικά οικόπεδα και 1 αγροτεμάχιο στο χωριό Πισσούρι διατίθενται προς πώληση σε τιμή-πακέτο έναντι 17.850.000 ευρώ.

ad1mobile

Τα 126 οικόπεδα εμπίπτουν στην οικιστική ζώνη H6, έχουν μέσο μέγεθος 815 τ.μ. και τα περισσότερα έχουν ομαλή κλίση επιφάνειας με θέα στη θάλασσα. Το αγροτεμάχιο ανέρχεται σε 23.425 τ.μ., αν και καταλήγει σε μια γεωργική χωροταξία (Γ3), βρίσκεται στα όρια της οικιστικής ζώνης (H6) και έχει μια ομαλή επιφάνεια.

Όλα τα ακίνητα καλύπτονται από όλες τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (νερό, τηλεπικοινωνίες και ηλεκτρισμός) και οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια της ανάπτυξης είναι σε ισχύ.

, ,

Οκτώ βιομηχανικά τεμάχια στη Λευκωσία
Το πέμπτο πιο ακριβό ακίνητο προς πώληση αποτελείται από οκτώ βιομηχανικά τεμάχια συνολικής έκτασης 54.421 τ.μ.
Τα ακίνητα βρίσκονται 600 μέτρα βόρεια του ΓΣΠ και 80 μ. δυτικά του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού.

Η άμεση περιοχή περιλαμβάνει βιομηχανικές μονάδες και ανεπτυγμένα αγροτεμάχια, ενώ τα ακίνητα καλύπτονται από όλες τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας (νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τηλεπικοινωνίες). Σε κάποια από τα τεμάχια υπάρχουν κενά βιομηχανικά κτίρια.

Η επιφυλαχθείσα τιμή πώλησης των ακινήτων αυτών έχει ορισθεί στα 16 εκατ. ευρώ.
 

ad1mobile
, ,
ad2mobile

Τουριστικό αγροτεμάχιο στην Πόλη Χρυσοχούς
Στην έκτη θέση με τα ακριβότερα ακίνητα βρίσκεται τουριστικό αγροτεμάχιο στην Πόλη Χρυσοχούς
, το οποίο βρίσκεται 650 μ. Βόρεια του κεντρικού δρόμου Πόλις-Πάφου.

Έχει μάλλον οβάλ σχήμα με επίπεδη και ομαλή επιφάνεια και επωφελείται από προσόψεως δρόμου 300 μέτρων και η συνολική έκταση του ανέρχεται στα 64.058 τ.μ. Επίσης, βρίσκεται κοντά στην τουριστική περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς, αποτελούμενη αποκλειστικά από εξοχικές κατοικίες, ξενοδοχεία, καταστήματα και άλλα τουριστικά καταλύματα. 

Σημειώνεται πως, το αγροτεμάχιο εμπίπτει στο σύστημα NATURA 2000 και διατίθεται προς πώληση έναντι 13.250.000 ευρώ.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

, ,

Μεγάλο οικόπεδο στην Έγκωμη
Το έβδομο ακριβότερο ακίνητο είναι οικόπεδο 19.811 τ.μ.
και αποτελεί μερίδιο 6% σε αγροτεμάχιο 331.450 τ.μ. στην Έγκωμη. Βρίσκεται κοντά στην υπεραγορά «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» και η πρόσοψή του συνδέεται με τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή. 

Το εν λόγω ακίνητο διατίθεται προς πώληση έναντι 11.500.000 ευρώ.

ad1mobile
, ,
ad2mobile

Υπό πώληση το «Ledra Arcade» έναντι 10,5 εκατ. ευρώ
Το όγδοο ακριβότερο ακίνητα είναι το εμπορικό κέντρο «Ledra Arcade».
Βρίσκεται στην Οδό Λήδρας, 250 μ. Βόρεια της Πλατείας Ελευθερίας. Όπως αναφέρεται το εμπορικό κέντρο είναι μερικώς εγκαταλελειμμένο, ενώ διαθέτει και υπόγειο χώρο στάθμευσης.

ad1mobile

Η επιφυλαχθείσα τιμή πώλησής του έχει ορισθεί στα 10.500.000 ευρώ.

, ,
ad2mobile

Τρία χωράφια κοντά στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Στην ένατη θέση με τα ακριβότερα ακίνητα βρίσκονται τρία γειτονικά μεγάλα χωράφια στον Δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού, κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας
. Η συνολική έκτασή τους φθάνει τα 189.952 τ.μ. 

Η άμεση περιοχή έχει έντονο αγροτικό χαρακτήρα και αποτελείται κυρίως από αγροτικά πεδία για ξηρές καλλιέργειες, αχρησιμοποίητες εκτάσεις και διάσπαρτα σπίτια.

Η επιφυλαχθείσα τιμή πώλησής τους σε τιμή-πακέτο έχει ορισθεί στα 10.210.000 ευρώ.

ad1mobile

, ,

Πολυτελής ανάπτυξη στην οδό Γλάδστωνος
Το δέκατο πιο ακριβό ακίνητο που διαχειρίζεται η REMU είναι μία πολυτελής ανάπτυξη που αποτελείται από έξι πολυκατοικίες και τέσσερις βίλες, υπό την ονομασία «Gladstone Residence».
Η ανάπτυξη βρίσκεται υπό κατασκευή στην Οδό Γλάδστωνος στη Λευκωσία.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Η ανάπτυξη με την ολοκλήρωσή της θα έχει συνολική έκταση 8.051 τ.μ., ενώ θα διαθέτει υπόγειο 2.519 τ.μ. στο οποίο θα κατασκευαστούν συνολικά 69 θέσεις στάθμευσης.

Η επιφυλαχθείσα τιμή πώλησης της ανάπτυξης έχει ορισθεί στα 9,750.000 ευρώ.

ad1mobile
article 1