Η TUI ενώνει Πάφο και Λάρνακα με 11 προορισμούς στην Βρετανία

Οι πτήσεις είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν από το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου – Ποιες οι προσδοκίες των ξενοδόχων

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΜΑΡΙΟΣ ΑΔΑΜΟΥ

Με 11 προορισμούς στην Βρετανία αναμένεται πως θα ενώσει τα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου η TUI, η οποία προγραμματίζει να ξεκινήσει εκ νέου τις πτήσεις της προς την Κύπρο από το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έτυχε η Brief από την διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων, Hermes Airports, οι πτήσεις της βρετανικής TUI προς Κύπρο θα αρχίσουν σταδιακά από το ερχόμενο Σάββατο και θα κορυφωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου, αναλόγως και του ενδιαφέροντος που θα επιδειχθεί από Βρετανούς.

Ειδικότερα, η TUI προγραμματίζει τις πρώτες πτήσεις της προς Κύπρο από τα Αεροδρόμια Γκάτγουικ, Μπρίστολ, Μπέρμιγχαμ και Ανατολικά Μίντλαντς προς το Αεροδρόμιο Πάφου, το Σάββατο (5/9), ενώ την Κυριακή (6/9) θα αρχίσει πτήσεις από τα Αεροδρόμια Μάντσεστερ, Νιουκάστλ, Μπέρμιγχαμ, Ανατολικά Μίντλαντς και Μπρίστολ προς το Αεροδρόμιο Λάρνακας.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εβδομαδιαίων αφίξεων της TUI UK, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα: α

Ελκυστικά πακέτα διακοπών
Πάντως, η TUI σε μία προσπάθεια να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερο Βρετανούς να επισκεφθούν την Κύπρο, διαφημίζει στην ιστοσελίδα της αρκετά ελκυστικά πακέτα διακοπών, προσφέροντας, μάλιστα, και σημαντικές εκπτώσεις.

Μεταξύ άλλων, η εταιρεία δίνει την δυνατότητα σε Βρετανούς να κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία της Κύπρου εξοικονομώντας £200, νοουμένου ότι το ελάχιστο κόστος των διακοπών τους θα ανέρχεται στις £1.250.

Επίσης, η εταιρεία προσφέρει συνολικά 89 πακέτα διακοπών σε διάφορα ξενοδοχεία της Κύπρου, κυρίως σε Πρωταρά, Αγία Νάπα και Πάφο, των οποίων οι τιμές αρχίζουν από £312 και φθάνουν τις £1.305 για διαμονή 7 ημερών. Αναλυτικά οι προσφορές ΕΔΩ.  

Συγκρατημένη αισιοδοξία ξενοδόχων
Αν και η TUI προσφέρει ελκυστικά πακέτα διακοπών σε πολλά ξενοδοχεία της Κύπρου, εντούτοις, οι ξενοδόχοι κρατούν μικρό καλάθι και εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία.

Μιλώντας στην Brief ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, Θάνος Μιχαηλίδης, κι ερωτηθείς ποιες είναι οι προσδοκίες του Συνδέσμου σε σχέση με την επανέναρξη των πτήσεων της TUI, ανέφερε πως «οι προσδοκίες μας είναι αρκετά περιορισμένες. Ναι μεν η TUI είναι, ίσως, ο μεγαλύτερος διοργανωτής ταξιδίων που έχουμε και σίγουρα ευελπιστούμε ότι όταν με το καλό ξεκινήσουν οι πτήσεις να υπάρξει τουριστικό ρεύμα από την Βρετανία, εντούτοις, υπάρχει αρκετά μεγάλη αβεβαιότητα στην αγορά».

Προς το παρόν, συνέχισε, «δεν έχουμε εικόνα πως θα ανταποκριθεί η βρετανική αγορά σε σχέση με τις διακοπές στην Κύπρο. Συνεπώς, είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι κι ευελπιστούμε, επαναλαμβάνω, πως θα έχουμε τουριστικό ρεύμα από την Βρετανία, γιατί σε αντίθεση περίπτωση η πλειοψηφία των ξενοδοχείων στην Πάφο θα κλείσουν εντός Οκτωβρίου.

Κληθείς να πει εάν ήδη ξενοδόχοι έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να κλείσουν εντός Οκτωβρίου, ο κ. Μιχαηλίδης απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας πως, «εάν δεν υπάρξει αλλαγή από την αγγλική αγορά τότε ναι θα κλείσουν αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες στην Επαρχία Πάφου από τον Οκτώβριο και ίσως από τα μέσα Οκτωβρίου».

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Αυτό, συνέχισε, σημαίνει, ότι «ξενοδοχεία που παραδοσιακά λειτουργούσαν τον χειμώνα στην Πάφο, να μην μπορέσουν να λειτουργήσουν τον χειμώνα και να επαναλειτουργήσουν αρχές του Απριλίου του 2021».

Ερωτηθείς για τις εκτιμήσεις αναφορικά με τις πληρότητες των ξενοδοχείων που λειτουργούν για τον Σεπτέμβριο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου ανέφερε ότι ο μέσος όρος πληρότητας αναμένεται να κυμανθεί στο 15%, τονίζοντας πως «αυτό που απασχολεί τώρα τους ξενοδόχους, είναι το κατά πόσο θα μπορέσουν να μείνουν ανοικτά τα ξενοδοχεία τους, όλο το Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη μήνα, αφού οι πληρότητες είναι πάρα πολύ χαμηλές και ο αριθμός των κρατήσεων είναι πολύ αργός».

Σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες, ο κ. Μιχαηλίδης είπε, πως οι πληρότητες κυμάνθηκαν στο 20% με 30% με κυρίως εγχώριο τουρισμό, σημειώνοντας πως η αγορά είναι πολύ μικρή για να δώσει ουσιαστικές πληρότητες στις ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν.
 

Μάριος Αδάμου
 
1350
Thumbnail