Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακόμη και για parking!

Η ACB E- AUCTIONS LTD δουλεύει καθημερινά για διάθεση των ακινήτων

• Οι ενυπόθηκοι οφειλέτες μπορούν να παρακολουθούν τον πλειστηριασμό μόνο με εγγραφή στο σύστημα

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΧΡΥΣΩ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ


Κατοικίες, οικόπεδα, επαγγελματικοί χώροι, καταστήματα, γραφεία και αποθήκες μέχρι και χώρους στάθμευσης διατίθενται στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που πραγματοποιούνται πλέον σε καθημερινή βάση  από την εταιρεία ACB E-AUCTIONS LTD. Η εταιρεία ανήκει εξ ολοκλήρου στον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου και έχει ως αποκλειστική δραστηριότητά της τη διαχείριση του ηλεκτρονικού συστήματος πλειστηριασμού, βάσει των προνοιών του περί Πώλησης Ενυπόθηκου Ακινήτου μέσω Ηλεκτρονικού Συστήματος Πλειστηριασμού Διατάγματος του 2019.

Στους πλειστηριασμούς διατίθενται επίσης βιομηχανικοί και βιοτεχνικοί χώροι, οικόπεδα με κτίσματα, αγροτεμάχια και αγροτεμάχια με κτίσματα και ξενοδοχειακές μονάδες.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διενεργούνται μόνο σε εργάσιμη ημέρα από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, από τις 10:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ., εκτός από ημέρες αργίας.  Στις περιπτώσεις αναστολής των πλειστηριασμών οι συμμετέχοντες υποψήφιοι προσφοροδότες θα ειδοποιούνται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την αναστολή ή με μήνυμα που θα εμφανίζεται στην οθόνη παρακολούθησης και υποβολής προσφορών του πλειστηριασμού που ματαιώνεται.

Όλοι οι πλειστηριασμοί στο Σύστημα ξεκινούν στις 10:00 π.μ. και διαρκούν για δύο ώρες (μέχρι τις 12.00) αλλά και κατά τις παρατάσεις του χρόνου εφόσον προκύψουν (μέχρι ακόμα μία ώρα). Αυτή είναι η πρώτη φάση του πλειστηριασμού.

Οι φάσεις του πλειστηριασμού
Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, σε περίπτωση που υπάρχει υποψήφιος ή υποψήφιοι προσφοροδότες με προνομιακό καθεστώς, ακολουθεί δεύτερη φάση υποβολής προσφορών 15 λεπτών μόνο μεταξύ υποψήφιων προσφοροδοτών με προνομιακό καθεστώς.

Σε περίπτωση υποβολής προσφοράς κατά το τελευταίο λεπτό του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, δηλαδή από τις 11:59:00 έως 11:59:59 δίδεται αυτόματη παράταση πέντε λεπτών. Για κάθε προσφορά που υποβάλλεται κατά το τελευταίο λεπτό της παράτασης, δίδεται νέα αυτόματη παράταση 5 λεπτών, εφόσον υποβληθεί μεγαλύτερη προσφορά. Οι παρατάσεις μπορούν να συνεχιστούν για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο της μιας ώρας από την ορισθείσα ώρα λήξης του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, οπότε ολοκληρώνεται και η πρώτη φάση της διαδικασίας υποβολής προσφορών το αργότερο μέχρι τις 13.00.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Η ACB E-AUCTIONS LTD είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση, τον έλεγχο και την αξιόπιστη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Πλειστηριασμού, μέσω του οποίου πραγματοποιείται η διαδικασία ηλεκτρονικού πλειστηριασμού ενυπόθηκου ακινήτου, το οποίο ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου

Ενυπόθηκοι δανειστές
Όπως εξήγησε στη Brief αρμόδια πηγή «το Σύστημα διενεργεί πλειστηριασμούς ενυπόθηκων ακινήτων, εκ μέρους των ενυπόθηκων δανειστών, προς όφελος των οποίων είχε εγγραφεί υποθήκη. Οι ενυπόθηκοι δανειστές μπορούν να είναι πιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων, λοιπές εταιρείες και ιδιώτες».

Για να συμμετάσχει κάποιος σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς θα πρέπει να εγγραφεί ως υποψήφιος προσφοροδότης και να λαμβάνει μέρος για δικό του λογαριασμό ή ως εκπρόσωπος άλλων φυσικών ή νομικών προσώπων. Στην περίπτωση αυτή, όσοι εκπροσωπούνται πρέπει να είναι εγγεγραμμένα μέλη στο Σύστημα, ως υποψήφιοι προσφοροδότες.

Οι ενυπόθηκοι οφειλέτες έχουν το δικαίωμα να παρακολουθούν τον πλειστηριασμό του ακινήτου τους εφόσον εγγραφούν στο Σύστημα ως μέλη για να έχουν πρόσβαση ως παρατηρητές της διαδικασίας πλειστηριασμού του ακινήτου τους. Επίσης μπορούν να παρακολουθούν τη διαδικασία υποβολής προσφορών μόνο για το δικό τους ακίνητο.

Χρύσω Αντωνιάδου
 
2278