Κωτσόβολος: Θέλει το 35% της αγοράς στην Κύπρο - Αγορές με δόσεις

Η επέκταση στην Κυπριακή αγορά και οι αγορές με δόσεις που αλλάζουν το παιχνίδι στην Κύπρο

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ


Τα οικονομικά της αποτελέσματα για την περίοδο 2019-2020 παρουσίασε την Τετάρτη (30/6) η Ελληνική εταιρία ηλεκτρικών ειδών Κωτσόβολος, η οποία λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1950.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών της αποτελεσμάτων ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Κωτσόβολος κ. Γιάννης Βασιλάκος μίλησε με ενθουσιασμό για την απόφαση της εταιρίας να επεκταθεί και στην Κύπρο, ανοίγοντας δύο μεγάλα καταστήματα σε Λευκωσία και Λεμεσό, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στο άνοιγμα περισσότερων καταστημάτων σε Λάρνακα, Πάφο και Παραλίμνι σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ο κ. Βασιλάκος ανέφερε ότι οι πρώτες σκέψεις που υπήρχαν για καταστήματα στην Κύπρο ήταν για το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας. Τελικά επιλέγηκαν Λεμεσός και Λευκωσία αρχικά ενώ όπως είπε στην Λάρνακα ενδεχομένως να γίνει στο μέλλον ενώ έκανε και αναφορά σε πιθανό δεύτερο κατάστημα στη Λευκωσία. Το σίγουρο όπως είπε είναι ότι η εταιρία ήρθε για να μείνει, και είναι διατεθιμένη να... αλλάξει το παιχνίδι στην Κύπρο! 

Παράλληλα, ο κ. Βασιλάκος δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η κίνηση της εταιρίας να επεκταθεί στην Κύπρο ήταν κάτι «λογικό» αφού όπως εξήγησε υπάρχουν πολλά κοινά μεταξύ της ελληνικής και της κυπριακής αγοράς. Συνεχίζοντας ανέφερε πως, «ο πληθυσμός της Κύπρου είναι στα 1,1 εκατ., είναι μια αγορά που αυτή τη στιγμή κινείται στα 150 εκατ., είναι μικρή και δύσκολη αγορά λόγω του ότι έχει εξαιρετικούς ανταγωνιστές στημένους με εταιρίες με πολύ μεγάλο παρελθόν και πιστά κοινά», οπότε όπως εξήγησε, «δεν θα είναι εύκολο». Ωστόσο πρόσθεσε, «με δύο μαγαζιά, με ένα πολύ δυνατό site και ένα ισχυρό τηλεφωνικό κέντρο, θεωρούμε ότι στα επόμενα 5 χρόνια θα μπορούσαμε να πλησιάσουμε το 30 με 35% της Κυπριακής αγοράς, άρα να κινηθούμε κοντά στα 50 εκατ.». «Δεν θα είναι εύκολο», είπε χαρακτηριστικά, «γιατί η Κυπριακή αγορά είναι απαιτητική και με πολύ καλούς ανταγωνιστές, αλλά θα δώσουμε τον αγώνα μας.»

Το κατάστημα στη Λευκωσία
δ

Το ένα από τα 2 πρώτα καταστήματα του Κωτσόβουλου στην Κύπρο θα βρίσκεται στο γνωστό πρώην κατάστημα «Debenhams» στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' στη Λευκωσία, το οποίο αποτελείται από τρεις ορόφους, έκτασης 2,100 τ.μ. και με αποθήκη 903 τ.μ.

Εξηγώντας την απόφαση για στέγαση του καταστήματος στο συγκεκριμένο κτήριο, ο κ. Βασιλάκος είπε ότι έχει επιλεχθεί γιατί εκτιμούν ότι «θα έχει εξαιρετικό μέλλον».  Ταυτόχρονα, ο κ. Βασιλάκος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι αν και στην περιοχή τη δεδομένη στιγμή γίνονται έργα, εκτιμούν ότι η ανάπλαση της Λεωφόρου θα βοηθήσει το κατάστημα της Λευκωσίας. 

Το κατάστημα στη Λεμεσό
δ

Το δεύτερο κατάστημα θα στεγαστεί στο κτήριο πρώην «iq option» στην περιοχή Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό. Μιλώντας για το κατάστημα της Λεμεσού,  ο κ. Βασιλάκος ανέφερε ότι «είναι ένα σύγχρονο, πανέμορφο καράβι, σαν να φτιάχτηκε για μας». Να αναφέρουμε ότι το κατάστημα αποτελείται από 2 ορόφους, έκτασης 2,080 τ.μ. με αποθήκη 165 τ.μ. Ταυτόχρονα, ο κ. Βασιλάκος αναφερόμενος στο κατάστημα της Λεμεσού ανέφερε ότι πρόκειται για «το ομορφότερο κατάστημα συνολικά στο group» ενώ αστειευόμενος εξέφρασε την επιθυμία του όλα τα καταστήματα της Κωτσόβολος να ήταν σαν εκείνο. 

Οι αλλαγές που θα φέρουν τα πάνω-κάτω στα Κυπριακά δεδομένα
δ
Η επέκταση της Κωτσόβολος στην Κύπρο αναμένεται ότι θα φέρουν τα πάνω-κάτω στην Κυπριακή αγορά αφού μαζί της η εταιρία θα εισάγει μια πρωτοβουλία που αν όχι πρωτόγνωρη για τα Κυπριακά δεδομένα, θα αποτελέσει τουλάχιστον ως κίνητρο για τον καταναλωτή να προτιμήσει την Κωτσόβολος από κάποιο άλλο ανταγωνιστή. 

Η εταιρία εφαρμόζει στην Ελλάδα σύστημα πληρωμής των προϊόντων με ΑΤΟΚΕΣ δόσεις, κάτι που θα εφαρμόζει και στην Κύπρο.

Πλάνο δόσεων Κωτσόβολος
σ
Η όλη θεωρία του πλάνου της εταιρίας είναι να μπορεί ο καταναλωτής, χωρίς πιστωτική κάρτα, να αγοράσει ό,τι έχει ανάγκη και να ορίσει αυτός το ποσό της δόσης που τον εξυπηρετεί, αλλά και τον αριθμό των μηνών που θα χρειαστεί για την αποπληρωμή.

Είναι ένας τρόπος πληρωμής μέσω προσωπικού – καταναλωτικού δανείου  το οποίο χαρίζει στον καταναλωτή την ευκολία προσαρμοσμένη στα μέτρα του. Οι μηνιαίες δόσεις παραμένουν σταθερές καθ’ όλη τη διάρκεια του πλάνου, προκειμένου να διευκολύνει τον πελάτη να προγραμματίσει καλύτερα την πληρωμή του με μέγιστο όριο δόσεων- τις 60.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Το μόνο που έχει να κάνει ο πελάτης είναι να πάει σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος με την ταυτότητα και ένα πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας.

Ταυτόχρονα ο πελάτης είναι αυτός που επιλεγεί το ποσό της δόσης που τον εξυπηρετεί, όπως €10, €20, €30 ή την διάρκεια της πληρωμής από 1 έως 60 μήνες. Το πλάνο δόσεων του παρέχει την ευελιξία να πληρώσει παραπάνω από μια δόση το μήνα, σε περίπτωση που αυτός το επιθυμεί.

Οι δόσεις μπορούν να πληρωθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα του δικτύου Κωτσόβολος, στις συνεργαζόμενες τράπεζες ή μέσω web banking. Τέλος, δεν υπάρχει απολύτως κανένας περιορισμός στο είδος του προϊόντος που θα επιλέξει ο πελάτης για αγορά μέσω του πλάνου δόσεων.
 

Άννη Χαραλάμπους
 
1708