Λεμεσός - Πειραιάς: Εξαντλήθηκαν οι VIP και first class καμπίνες

Πόσοι έκλεισαν θέση για ταξίδι στην Ελλάδα με πλοίο - Ποια κατηγορία δεν προτιμούν - Το ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή

*Χορηγός Business Hour By Brief η RCB Bank

ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΑ

Λίγες ημέρες μετά που ξεκίνησαν οι κρατήσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, έχουν ήδη εξαντληθεί όλα τα εισιτήρια για τις VIP καμπίνες ενώ παράλληλα έχουν μείνει πολύ λίγες διαθέσιμες καμπίνες 1ης κατηγορίας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Άκης Κελεπέσιης, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Top Kinisis η οποία ανέλαβε το σύστημα των κρατήσεων στην εκπομπή Business Hour By Brief, οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση και το ενδιαφέρον για εισιτήρια είναι αυξημένο.

Μέχρι την Τρίτη (17/7), πέραν των 4000 επιβατών έχουν κλείσει τα εισιτήριά τους. «Φαίνεται ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν πάρα πολύ καλά. Αναμένουμε ότι πέραν των 8000 επιβατών θα ταξιδέψουν το καλοκαίρι και από Ελλάδα και από Κύπρο».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον κ. Κελεπέσιη, από τους 4000 επιβάτες που έκλεισαν θέση, το 35% είναι Ελλαδίτες και το 65% Κύπριοι. «Οι Ελλαδίτες είναι πιο εξοικειωμένοι όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση που υπάρχει από τον Πειραιά σε διάφορα νησιά».

Οι καμπίνες με τη μεγαλύτερη ζήτηση

Όπως δήλωσε ο κ. Κελεπέσιης οι VIP καμπίνες έχουν εξαντληθεί για όλες τις καθορισμένες ημερομηνίες ταξιδιώς ωστόσο σημειώνεται ότι ο αριθμός των καμπίνων αυτών είναι περιορισμένος.

Συγκεκριμένα στο πλοίο έχει μεταφορική ικανότητα 400 άτομα, με 6 VIP καμπίνες, 38 καμπίνες 1ης κλάσης (110 επιβάτες), 68 καμπίνες 2ης κλάσης (180 επιβάτες), 110 αεροπορικές θέσεις και μπορεί να μεταφέρει πέραν των 100 οχημάτων.

Παράλληλα έχουν εξαντληθεί στην ολότητά τους και οι καμπίνες 1ης κατηγορίας. «Υπάρχουν διαθέσιμες κάποιες καμπίνες 2ης κατηγορίας και οι θέσεις οι αεροπορικές πολύ λίγες έχουν πωληθεί. Ο κόσμος έχει προτιμήσει τις καμπίνες κυρίως της 1ης κατηγορίας λόγω του ότι είναι και οι τιμές ελκυστικές».

€10 πέναλτι αν ακυρώσεις του εισιτήριο σου

Στην ιστοσελίδα της Top Kinisis οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν τα εισιτήρια για τις διαθέσιμες ημερομηνίες και για το είδος καμπίνας αλλά και για τον αριθμό ατόμων που θα ταξιδέψουν, ενώ στη δεύτερη σελίδα μπορεί να γίνει επιλογή για μεταφορά αυτοκινήτου, μοτοσυκλέτας ή ποδηλάτου.

Πέραν από το εστιατόριο, την καφετέρια και το ιατρείο που προβλέπεται στη σύμβαση, στο πλοίο θα λειτουργούν μπαρ και παιδότοπος, αλλά και καζίνο, ενώ η τιμή για πλήρες γεύμα δεν θα ξεπερνά τα €12.

Οι τιμές

1

Τα δρομολόγια

2

Το μενού

3

4

Ερωτηθείς ο κ. Κελεπέσιης εάν μπορεί ένας πολίτης να κλείσει εισιτήριο και εκτός της ιστοσελίδας απάντησε αρνητικά. Ωστόσο δήλωσε παράλληλα πως εάν κάποιος δεν μπορεί «έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί κάποιο γραφείο της Top Kinisis για να κλείσει τα εισιτήρια του».

Στο μεταξύ αξίζει να σημειωθεί πως εάν κάποιος επιθυμεί να αλλάξει τις ημερομηνίες που θέλει να ταξιδέψει ή να ακυρώσει το εισιτήριό του αυτό είναι εφικτό και η διαδικασία είναι εύκολη. Όμως υπάρχει χρέωση €10.

Με τα αυτοκίνητά τους στην Ελλάδα οι Κύπριοι

Όπως έγινε γνωστό δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες εάν το επιθυμούν να έχουν μαζί τους στην Ελλάδα το αυτοκίνητο τους ή την μοτοσυκλέτα τους ή το ποδήλατό τους.

Συνολικά πέραν των 1000 αυτοκινήτων μέχρι αυτή τη στιγμή θα ταξιδέψουν για την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα περίπου 150 σκύλοι και γάτοι θα πάνε Ελλάδα μαζί με τους ιδιοκτήτες τους.

Δείτε στο βίντεο όλα όσα δήλωσε στην εκπομπή Business Hour By Brief ο κ. Κελεπέσιης

 
2256