Με εκπτώσεις έως και 80% ανοίγουν malls & καταστήματα τη Δευτέρα

Πανέτοιμο να ανεβάσει ρολά το λιανεμπόριο / Με σημαντικές εκπτώσεις θα υποδεχθούν τους καταναλωτές τα καταστήματα

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΜΑΡΙΟΣ ΑΔΑΜΟΥ

Πανέτοιμο και παροπλισμένο με σημαντικές προσφορές και εκπτώσεις είναι το λιανικό εμπόριο, το οποίο ετοιμάζεται να ανεβάσει, εκ νέου, ρολά αύριο Δευτέρα (8/2), μετά την άρση του lockdown που επιβλήθηκε αρχές Ιανουαρίου.

Μάλιστα, όπως επεσήμαναν εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του λιανεμπορίου και των εμπορικών κέντρων στην Brief, οι εκπτώσεις στις πλείστες περιπτώσεις θα ξεπερνούν το 50% και μπορεί να φθάσουν ακόμη και το 80%.

Στόχος αυτών των προσφορών θα είναι η ενίσχυση της ρευστότητας των καταστημάτων και η διάθεση του στοκ που έχει μείνει αναξιοποίητο, συνεπεία των περιοριστικών μέτρων.

Αδημονούν για το άνοιγμα των καταστημάτων οι μικρομεσαίοι
Ειδικότερα και μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Στέφανος Κουρσάρης, ανέφερε πως «οι επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, κι ειδικά οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, αδημονούν για το άνοιγμα ένεκα του ότι έμειναν χωρίς εισοδήματα».

Πιστεύουμε, πρόσθεσε, «ότι οι επιχειρήσεις θα επανέλθουν δυναμικά μετά από 1 μήνα, σχεδόν, κλεισίματος και προτεραιότητα θα δοθεί στη διάθεση του χειμερινού στοκ και αναμένουμε ότι θα υπάρξουν σημαντικές μειώσεις στις τιμές των προϊόντων».

Ερωτηθείς που θα κυμαίνονται οι εκπτώσεις ο κ. Κουρσάρης αφού υπέδειξε πως δεν θα είναι οι συνήθεις εκπτώσεις, είπε ότι «οι εκπτώσεις μπορεί να φθάνουν έως και 70% ή και 80% σε κάποιες περιπτώσεις». 

«Υπάρχει μεγάλη στενότητα όσον αφορά την ρευστότητά των επιχειρήσεων, οι λογαριασμοί τρέχουν κανονικά και συνεπώς δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από το να προσφέρουν όσον το δυνατόν χαμηλότερες τιμές για να εξασφαλίσουν κάποια εισοδήματα και καλυφθούν σημαίνοντα και επείγοντα λειτουργικά τους έξοδα, αλλά και για να διατεθεί το στοκ τους, καθώς και για να δημιουργήσουν απόθεμα για να αγοράσουν εμπόρευμα για την επόμενη σεζόν», εξήγησε εκφράζοντας την ευχή να μην χρειαστεί, εκ νέου, να κλείσουν οι επιχειρήσεις.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Μ. Αντωνίου: «Η αρχή στο λιανεμπόριο θα είναι δυναμική»
Εκ μέρους των επιχειρηματιών λιανεμπορίου, ο ΓΓ του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριος Αντωνίου, ανέφερε στην Brief πως «είμαστε έτοιμοι για το αυριανό (8/2) άνοιγμα του λιανεμπορίου και η αρχή θα είναι πολύ δυναμική και θα συνοδεύεται με ξεπούλημα τιμών».

«Υπάρχει παρά πολύ αδιάθετο στοκ που είχε παραληφθεί τους προηγούμενους μήνες και έχει πληρωθεί, αλλά λόγω του lockdown δεν έχει πωληθεί και συνεπώς, λόγω και της επείγουσας ανάγκης που έχουν οι επιχειρήσεις για ρευστότητα, θα υπάρχουν πολύ δελεαστικές προσφορές και εκπτώσεις», συμπλήρωσε.

Κληθείς να πει που θα κυμαίνονται οι προσφορές και οι εκπτώσεις, ο κ. Αντωνίου είπε πως σε αρκετές περιπτώσεις οι εκπτώσεις θα ξεπερνούν το 50% και μπορεί να φθάσουν το 60% με 65%, τόσο σε είδη ένδυσης και υπόδησης, όσο και σε ηλεκτρονικά είδη και είδη τεχνολογίας.

Ο κ. Αντωνίου τόνισε, παράλληλα, και την ανάγκη αυστηρής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, συστήνοντας ιδιαίτερη προσοχή τόσο στους καταναλωτές όσο και τους επιχειρηματίες και καταστηματάρχες, υποδεικνύοντας πως ενδεχόμενο νέο πισωγύρισμα θα ήταν επικίνδυνο και καταστροφικό.

Που θα φθάσουν οι εκπτώσεις στα malls
Από πλευράς των εμπορικών κέντρων, ο CEO του Nicosia Mall, Γιώργος Γεωργίου, δήλωσε στην Brief πως, οι προετοιμασίες για το αυριανό (8/2) άνοιγμα των καταστημάτων είναι πυρετώδεις. «Έχουν απολυμανθεί όλοι οι χώροι, έγινε γενική καθαριότητα, απολυμάνθηκαν, επίσης, όλα τα συστήματα εξαερισμού, οι καταστηματάρχες και οι εργαζόμενοι έκαναν rapid test και είμαστε έτοιμοι για την αυριανή μέρα», εξήγησε.

Το άνοιγμα όλων των καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο, συνέχισε, θα συνοδεύεται με σημαντικές εκπτώσεις, οι οποίες θα κυμαίνονται από 30% έως και 80%, τόσο σε είδη ένδυσης και υπόδησης όσο και σε προϊόντα τεχνολογίας, σημειώνοντας πως αυτές οι εκπτώσεις θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση για να κινηθεί, εκ νέου, το παζάρι.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

«Η σεζόν του Χειμώνα χάθηκε, διότι όταν χάσεις την περίοδο των Χριστουγέννων και όλο τον Ιανουάριο, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να καλύψεις αυτή την ζημιά. Απλά οι καταστηματάρχες θα προσπαθήσουν την όσον το δυνατόν μεγαλύτερη ρευστοποίηση των υπαρχόντων αποθεμάτων τους», επεσήμανε ο κ. Γεωργίου.

Την ίδια ώρα, απηύθυνε έκκληση προς το κοινό που θα επισκεφθεί τόσο τα εμπορικά κέντρα όσο και τα υπόλοιπα καταστήματα που θα ανοίξουν, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, υποδεικνύοντας ότι «όλοι μας πρέπει να τηρήσουμε μία υπεύθυνη στάση και να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα αυτού του εγχειρήματος, που είναι για ακόμη μια φορά η επανεκκίνηση της οικονομίας».

Μάριος Αδάμου
 
2171