Ο ηλεκτρονικός τζόγος αυξάνει τα έσοδα του στοιχήματος

43% αύξηση μέσα σε δύο χρόνια- Δυναμικά συνεχίζει ο τζόγος στην Κύπρο

Αύξηση ύψους 4% παρατηρήθηκε τη δεύτερη τριμηνία του 2019 στα μεικτά έσοδα των αποδεκτών Κλάσης Α (επίγειο στοίχημα)και Κλάσης Β (ηλεκτρονικό στοίχημα) με τα ποσά να ανέρχονται στα €176,480,276, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 (€169,131,411). Σε σύγκριση με την δεύτερη τριμηνία του 2017, τα έσοδα σημείωσαν άνοδο της τάξης του 43%.

Από τα μεικτά έσοδα των αποδεκτών, τα €69,566,295 αφορούν στους αποδέκτες Κλάσης Α, ενώ τα €106,913,981 αφορούν στους αποδέκτες Κλάσης Β.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ
    
Τα μεικτά έσοδα αποδεκτών Κλάσης Α (επίγειο στοίχημα) σημείωσαν, όμως, κατά την τριμηνία Απριλίου-Ιουνίου 2019 μείωση ύψους 12% σε σχέση με τη δεύτερη τριμηνία του 2018 και αύξηση 27% συγκριτικά με την αντίστοιχη τριμηνία του 2017. Όσον αφορά στα μεικτά έσοδα αποδεκτών της Κλάσης Β (ηλεκτρονικό στοίχημα), κατά την δεύτερη τριμηνία του τρέχοντος έτους, σημείωσαν αύξηση ύψους 18%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη τριμηνία του 2018.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Κέρδη παικτών

Τα κέρδη των παικτών Κλάσης Α και Β ανήλθαν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019 στα €157,637,494, σημειώνοντας αύξηση ύψους 7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018. Συγκρίνοντας, όμως, τα κέρδη των παικτών της δεύτερης τριμηνίας του 2017, παρατηρείται ποσοστιαία αύξηση ύψους 45%. Το μεγαλύτερο μερίδιο των κερδών και πιο συγκεκριμένα τα €100,584,150, αφορούσαν και αυτή την τριμηνία στους παίκτες του ηλεκτρονικού τζόγου. Τα κέρδη των παικτών επίγειου στοιχήματος ήταν € 57,053,344.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Αποδοχές στοιχήματος
 
Οι αποδοχές στοιχήματος Κλάσης Α και Β κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019 ανήλθαν στα €18,842,782 σημειώνοντας στο σύνολό τους μείωση 14%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους (€21,901,580). Αναλυτικότερα, οι αποδοχές του επίγειου στοιχήματος ανήλθαν κατά τη δεύτερη τριμηνία του 2019 στα €12,512,951, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 14%, συγκριτικά με την αντίστοιχη τριμηνία του 2018, ενώ οι αποδοχές του ηλεκτρονικού στοιχήματος έφτασαν κατά το τρίμηνο αυτό τα €6,329,831, ποσό κατά 15% μικρότερο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Υποστατικά 

Αναφορικά με το συνολικό αριθμό υποστατικών επίγειου στοιχήματος παγκύπρια, μειώθηκε κατά 3% το δεύτερο τρίμηνο του 2019, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Συγκεκριμένα, τα αδειοδοτημένα υποστατικά έφτασαν τα 554 παγκύπρια, με τη Λευκωσία να διατηρεί την πρώτη θέση (182 υποστατικά) και τη Λεμεσό να ακολουθεί (173 υποστατικά). Τρίτη σε αριθμό υποστατικών ήταν η Λάρνακα (97 υποστατικά), τέταρτη η Πάφος (59 υποστατικά) και πέμπτη η Αμμόχωστος (43 υποστατικά). 

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Τέλος, η φραγή παράνομων ιστοσελίδων παροχής υπηρεσιών στοιχήματος κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019 σημείωσε αύξηση (1656%), σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Συγκεκριμένα, η λίστα φραγής απαριθμούσε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 μόλις 548 ιστοσελίδες, ενώ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019 απαριθμεί συνολικά 9624 ιστοσελίδες. Ο αριθμός των ιστοσελίδων σε φραγή σημείωσε επίσης αύξηση ύψους 10%, συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2019, με 893 παράνομες ιστοσελίδες να προστίθενται αυτό το τρίμηνο στη λίστα.

Αντρέας Πολυκάρπου
 
986
Thumbnail

Ημέρα «κλειδώματος» η σημερινή (3/6), καθώς το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποφασίσει και θα ανακοινώσει με συγκεκριμένες ημερομηνίες, το άνοιγμα όσων περιλαμβάνονται στην Τρίτη φάση χαλάρωσης των μέτρων, αλλά και επιμέρους ζητήματα που ζητήθηκαν να εξετάσει η επιδημιολογική ομάδα, η οποία «ανηφόρισε» το προεδρικό για μια ακόμη φορά χθες (2/6), ώστε να παρουσιάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και στους αρμόδιους Υπουργούς, τα δεδομένα από τη δεύτερη χαλάρωση.

Το ζήτημα για το πότε ανοίγουν τα νηπιαγωγεία, τα γυμναστήρια, τα malls και πότε θα γίνονται πιο μαζικά οι γάμοι, οι βαφτίσεις και άλλες εκδηλώσεις βρίσκονται κάθε μέρα στην επικαιρότητα και σύμφωνα με πληροφόρηση της Brief που επιβεβαιώθηκε από τις χθεσινές δηλώσεις, ήταν στο τραπέζι του προεδρικού.

ad1mobile

Παράλληλα έγινε συζήτηση χθες και για επίσπευση της χαλάρωσης ορισμένων μέτρων. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Επομένως σήμερα 3/ 6 αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις για όλα τα πιο πάνω, με το πέρας της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα και με τον Υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει το τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη, είπε ότι έχει δοθεί το «πράσινο φως» για μια σειρά από δραστηριότητες σχετικά και με σχολεία, όπως είναι η προδημοτική εκπαίδευση και τα νηπιαγωγεία, και δραστηριότητες, όπως τα γυμναστήρια, οι κατασκηνώσεις, τα θερινά σχολεία. 

- Νηπιαγωγεία:
Η Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μαρία Κολιού, σε δηλώσεις της μετά τη σύσκεψη, είπε ότι θα επαναλειτουργήσουν σύντομα τα νηπιαγωγεία, ίσως και 9 Ιουνίου ή κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνη, αλλά υπό προϋποθέσεις.

-  Γυμναστήρια: 
Για τα γυμναστήρια, η κ. Κολιού, είπε ότι θα λειτουργήσουν υπό αυστηρές προϋποθέσεις και έκανε αναφορά για κλείσιμο ραντεβού στα γυμναστήρια, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

- Γάμοι
Οι «γάμοι της Κύπρου», λόγω «πολυκοσμίας» καθιστά πιο δύσκολη την απόφαση είπε η κ. Κολιού και η ημερομηνία ίσως δοθεί για αργότερα. Το σίγουρο είναι ότι ο Σεπτέμβρης «σίγουρα θα είναι μήνας γάμων», όχι όμως όπως τους ξέρουμε στην Κύπρο, καθώς «θα μπουν αυστηρές προϋποθέσεις και μέτρα». Υπάρχουν διάφορα κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται, όπως οι αποστάσειε, ο τρόπος που σερβίρεται το φαγητό και άλλα, εξήγησε.

- Συναυλίες
Για τις συναυλίες η κ. Κολιού είπε ότι προβληματίζονται για το λόγω της δυσκολίας να ελεγχθούν οι αποστάσεις μεταξύ των παρευρισκόμενων.

Αυτό που επισήμαναν πάντως είναι ότι είναι θετική η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου και γι’ αυτό γίνονται τώρα οι συζητήσεις για το πως προχωράμε. 

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

 

Ειδικότερα, «η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι πολύ καλή σε σύγκριση με άλλες χώρες», ανέφερε ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, καθηγητής ιολογιας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας της Κύπρου. «Μετράμε ένα-δύο κρούσματα την ημέρα. Χθες είχαμε τρία εισαγόμενα πάλι - αυτά είναι πολύ ελεγχόμενα – καθώς επίσης και ένα-δύο κρούσματα επιπλέον. Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα αρχίσουμε να βλέπουμε μηδενικά κρούσματα πράγμα που μας κάνει να προχωρήσουμε θαρραλέα στην τρίτη φάση» δήλωσε.
 
Ακόμη, ως προς το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο κύμα της επιδημίας, με αφορμή την έξαρση που παρατηρείται σε αραβικές χώρες ο κ. Καραγιάννης είπε ότι συζητήθηκε και αυτό καθώς το θέμα αυτό είναι κάτι που τους απασχολεί εφόσον ανοίξουν και τα οδοφράγματα και στο ενδεχόμενο να έρθουν φοιτητές από αυτές τις χώρες στην κατεχόμενη Κύπρο». «Εκεί φυσικά θα περιμένουμε να δούμε τι εξελίξεις θα υπάρξουν μεταξύ των δύο ηγετών», είπε ο κ. Καραγιάννης.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι στην τρίτη φάση (9η Ιουνίου – 13 Ιουλίου), σύμφωνα με τον πρώτο σχεδιασμό, θα επαναλειτουργούσαν

 • Εμπορικά Κέντρα/Πολυκαταστήματα
 • Αεροδρόμια/Αεροπορικές Εταιρείες - Έχει αποφασιστεί όπως ανοίξουν τις πύλες τους την 9/6 και 19/6 -
 • Λιμάνια, εξυπηρέτηση και κρουαζιερόπλοιων
 • Υπηρεσίες εστίασης, εξυπηρέτηση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
 • Ξενοδοχεία - Με Διάταγμα που εξέδωσε ο Υπ. Υγείας την προηγούμενη εβδομάδα τα ξενοδοχεία άνοιξαν χθες 1/6, 
 • Παραλίες- Το Άνοιγμα παραλιών, επιτράπηκε τελικά από τις 23 Μαΐου, περιλαμβανομένων οργανωμένων παραλιών, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από το Υπουργείο Υγείας.
 • Θέατρα και σινεμά ανοιχτού χώρου
 • Γυμναστήρια
 • Αθλητικά Πρωταθλήματα (χωρίς φιλάθλους)
 • Καλοκαιρινά προγράμματα σχολών ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
 • Μέτρα Διακίνησης
 • Κατάργηση όλων των περιορισμών διακίνησης Υπενθυμίζεται ότι έχουν καταργηθεί από την Β’ Φάση χαλάρωσης των μέτρων 

 

ad2mobile

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσης με τον πρώτο σχεδιασμό θα ακολουθήσει και η Φάση 4, που αρχίζει στις 14 Ιουλίου και θα προνοεί τον τρόπο επαναλειτουργίας για:

 • Θέατρα και σινεμά κλειστού χώρου
 • Φεστιβάλ και Συναυλίες
 • Καζίνο
 • Παιδότοποι σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
article 1