Ο κορωνοϊός έπληξε και την βιομηχανία γαμήλιου τουρισμού

Οι ακυρώσεις που έγιναν και ποια τα μηνύματα για το 2021 και τα επόμενα χρόνια

Πλήγμα και στην βιομηχανία του γαμήλιου τουρισμού επιφέρει ο κορωνοϊός, με πέραν των 2.000 προγραμματισμένων γάμων να επηρεάζονται, με αποτέλεσμα οι μελλόνυμφοι να αναγκάζονται να προβούν σε επαναπρογραμματισμό.

Παρότι το πλήγμα θεωρείται σημαντικό, αφού κατά μέσο όρο για αυτές τις τελετές αναμενόταν να φθάσουν στην Κύπρο περί τις 60.000 τουρίστες, εντούτοις, οι προοπτικές του τουριστικού γάμου προμηνύονται αρκετά θετικές και αναμένεται ότι το 2021 θα είναι μία «χρυσή» χρονιά.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Για τον επηρεασμό της βιομηχανίας και τις προοπτικές, η Brief επικοινώνησε με την ιδρύτρια της startup εταιρίας και πλατφόρμας BookYourWeddingDay.com, Μαρία Ευριπίδου, και καταγράφει τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται σήμερα, εν μέσω της πανδημίας.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας η κα Ευριπίδου τόνισε πως, «η κρίση της πανδημίας μας επηρέασε και συνεχίζει να μας επηρεάζει, ωστόσο, οι ενδείξεις δείχνουν πως οι προοπτικές για το μέλλον είναι ευοίωνες».

Ερωτηθείσα πόσοι πολιτικοί γάμοι ξένων υπηκόων που θα πραγματοποιούνταν στην Κύπρο έχουν επηρεαστεί από την παρούσα κατάσταση, είπε ότι «έχουν επηρεαστεί πέραν των 2.000 προγραμματισμένων γάμων, με μέσο όρο κρατήσεων γύρω στα 35 άτομα. Ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να αυξηθεί κι άλλο από την στιγμή που πρέπει να παρατείνεται το κλείσιμο των αεροδρομίων και οι περιορισμοί στις χώρες αυτών που επιθυμούν να έρθουν στην Κύπρο για να τελέσουν τον γάμο τους», υπογράμμισε.

Σύμφωνα, εξάλλου, με την κα Ευριπίδου, αρκετά από τα ζευγάρια που επηρεάστηκαν από τις ακυρώσεις πτήσεων, είχαν κρατήσεις με την Thomas Cook και μετά την χρεοκοπία της έπρεπε να επαναπρογραμματίσουν το ταξίδι τους με άλλες αεροπορικές εταιρείες και συνεπώς δέχθηκαν διπλό κτύπημα μέσα σε λίγους μόνο μήνες.

Επίσης, αρκετοί από όσους προγραμμάτιζαν να έρθουν για να τελέσουν τον γάμο τους αυτούς τους μήνες, θα συνοδεύονταν από φίλους τους και συγγενείς τους και δεν είναι σίγουρο ότι αυτά τα πρόσωπα θα μπορέσουν να είναι μαζί τους όταν θα γίνει ο νέος προγραμματισμός. 

Μάλιστα, είπε, κάποιοι που επαναπρογραμμάτισαν τον γάμο τους για το 2021, θα έρθουν στην Κύπρο με λιγότερα άτομα απ’ ό,τι αρχικά είχαν προγραμματίσει.

Το θετικό, τόνισε η ιδρύτρια της πλατφόρμας BookYourWeddingDay.com, είναι πως οι περισσότεροι απ’ όσους επηρεάζονται, έχουν ήδη αρχίσει τον επαναπρογραμματισμό του ταξιδίου τους για το 2021, ενώ οι ακυρώσεις δεν ξεπερνούν το 10%.

Με δεδομένα τα πιο πάνω η κα Ευριπίδου εκτίμησε ότι το 2021 θα είναι πάρα πολύ καλή χρονιά για τον γαμήλιο τουρισμό στην Κύπρο.

Σε σχέση με τις κρατήσεις, η κα Ευριπίδου είπε πως, «πέρσι τον Απρίλιο γίνονταν μέσω της πλατφόρμας μας γύρω στις 25 κρατήσεις καθημερινώς. Φέτος γίνονται από 2 έως 4. Θεωρώ σημαντικό, όμως, το γεγονός ότι παρότι είναι λίγες οι κρατήσεις που γίνονται, πραγματοποιούνται κρατήσεις και για το 2022 και το 2023, κάτι που είναι ενθαρρυντικό για τις προοπτικές των επόμενων χρόνων», συνέχισε.

Πως επηρεάζεται η εταιρεία και η έκκληση για τις κρατικές εγγυήσεις
Σε ό,τι αφορά την start up εταιρεία η κα Ευριπίδου ανέφερε ότι, «παρά το γεγονός πως οι κρατήσεις είναι μειωμένες και κυρίως ασχολούμαστε με τον επαναπρογραμματισμό τελετών, ως εταιρεία δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μερική αναστολή των εργασιών μας, ένεκα του ότι το customer service μας αυξήθηκε ραγδαία. Διαθέτουμε 24/7 live chat και είναι η εύκολη λύση για κάθε ζευγάρι να επικοινωνεί για βοήθεια. Έτσι όλη η ομάδα μας εργάζεται χωρίς διακοπή», είπε.

Με δεδομένα τα πιο πάνω, υπογράμμισε, «αυτή την στιγμή η εταιρεία διανύει μία εποχή με αυξημένα έξοδα και ελάχιστα έσοδα. Δεν έχουμε κανένα δάνειο έτσι δεν μπορούμε να επωφεληθούμε ούτε και από το πρόγραμμα αναστολής δόσεων», είπε.

«Αυτό που θα βοηθήσει εταιρείες όπως την δική μας, που τα τελευταία χρόνια είχαμε μόνο άνοδο, είναι το πρόγραμμα παραχώρησης νέων δανείων με κρατικές εγγυήσεις, το οποίο ετοίμασε το Υπουργείο Οικονομικών και απευθύνεται στις φερέγγυες εταιρείες. Δυστυχώς μέχρι σήμερα αυτό το πρόγραμμα δεν έχει ψηφιστεί από την Βουλή και εύχομαι αυτό να συμβεί το συντομότερο, γιατί είναι ένα σημαντικό εργαλείο για πολλές επιχειρήσεις και θα τους δώσει την απαραίτητη βοήθεια για να ανταπεξέλθουν των δυσκολιών που βιώνουν», εξήγησε η κα Ευριπίδου.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Η δυναμική της βιομηχανίας
Κληθείσα να αναφερθεί στην δυναμική της βιομηχανίας του γαμήλιου τουρισμού η κα Ευριπίδου είπε πως, κατά μέσο όρο κάθε χρόνο τελούνται στην Κύπρο περί τους 8.000 πολιτικοί γάμοι ξένων υπηκόων, εκ των οποίων οι 5.000 είναι πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Σύμφωνα με την ίδια, «τα τελευταία χρόνια ο γαμήλιος τουρισμός στην Κύπρο, είχε έσοδα γύρω στα 120 εκατομμύρια ευρώ».

«Κατά την άποψή μου, ο γαμήλιος τουρισμός είναι ίσως η κυριότερη αγορά θεματικού τουρισμού για την χώρα μας. Όπως είπα, κάθε χρόνο τελούν τον γάμο τους στην Κύπρο γύρω στα 5.000 ζευγάρια από το Ηνωμένο Βασίλειο που συνοδεύονται, κατά μέσο όρο, από 35 καλεσμένους και παραμένουν μέσο όρο 10 βράδια. Λόγω του ακριβού κόστους της τέλεσης γαμήλιων τελετών στο Ηνωμένο Βασίλειο και λόγω των πολυτελή θέρετρων, του καλού καιρού, την ευκαιρία να τελείς τον γάμο σου με φόντο το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και πολλών άλλων που προσφέρει η Κύπρος έκανε την χώρα μας τον νούμερο 1 προορισμό από το Ηνωμένο Βασίλειο», υπογράμμισε.

Ένας πολύ σημαντικός λόγος που έκανε την Κύπρο τον νούμερο 1 προορισμό, συνέχισε, «πιστεύω ότι είναι το γεγονός ότι δεν απαιτούσαμε ως χώρα διαδικαστικές διαδικασίες από τους Άγγλους πολίτες που θεωρούνται πολύπλοκες. Οι διαδικασίες αυτές δεν πρέπει να αλλάξουν τώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο βγαίνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν συμβεί κάτι τέτοιο ο γαμήλιος τουρισμός δεν θα συνεχίσει να έχει άνοδο αλλά ίσως μειωθεί», εκτίμησε η κα Ευριπίδου.

Επίσης, συμπλήρωσε, η Κύπρος λαμβάνει αρκετές κρατήσεις από ζευγάρια από το Ισραήλ, τον Λίβανο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με διαφορετικές θρησκείες που δεν μπορούν να παντρευτούν στην χώρα καταγωγής και διαμονής τους τους. «Επίσης ως χώρα λαμβάνουμε και κρατήσεις από την Ρωσία», είπε.

Δυναμική άλλων χωρών
«Κάτι που ενθουσίασε όλη την ομάδα του BookYourWeddingDay.com είναι το γεγονός ότι ξεκινήσαμε να λαμβάνουμε ένα μικρό αριθμό κρατήσεων από άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες όπως Γερμανία, Βέλγιο, Εσθονία, Σουηδία, Νορβηγία κάτι που δεν συνέβαινε πριν από την BookYourWeddingDay.com εποχή και προήλθαν από το online marketing που πραγματοποιούμε συνεχώς». 

Έτσι, συνέχισε, «τώρα ετοιμάζουμε καμπάνια με συντονισμένες ενέργειες για προβολή των διαφόρων χώρων που προσφέρει η χώρα μας». «Προσωπικά πιστεύω ότι αν γίνει τώρα σωστή και στοχευμένη προβολή σε αυτές τις χώρες μέχρι το 2024 η Κύπρος θα λαμβάνει ένα σημαντικό μερίδιο από αυτές τις αγορές», τόνισε. 

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<
 
Το BookYourWeddingDay.com
Αξίζει να σημειωθεί πως, το BookYourWeddingDay.com είναι η πρώτη και μοναδική πλατφόρμα στον κόσμο όπου προσφέρει άμεση κράτηση της ημερομηνίας και της ώρας της γαμήλιας τελετής. Έχει συγχρονίσει τα ημερολόγια των διαφόρων χώρων που προφέρουν γαμήλιες τελετές όπως είναι ξενοδοχεία και άλλοι χώροι μαζί με τα πλησιέστερα τους δημαρχία. Έτσι πλέον οι κρατήσεις γίνονται στην στιγμή, ενώ προηγουμένως χρειάζονταν κάποιες εβδομάδες λόγω των πολλών εμπλεκομένων στην διαδικασία κράτησης.

Αρκετοί τουριστικοί οργανισμοί του εξωτερικού, όπως ο κολοσσός TUI του Ηνωμένου Βασιλείου, υπέγραψαν συμφωνίες με το BookYourWeddingDay.com από την πρώτη στιγμή. 

Το BookYourWeddingDay.com, επίσης, έχει λάβει αρκετά βραβεία στο εξωτερικό για την Καινοτόμα υπηρεσία που προσφέρει.
 

Μάριος Αδάμου
 
1062
Thumbnail

Γράφει 
Ξένια Προδρόμου

ad1mobile

Κρίσιμη η σημερινή (3/7) ημέρα για τους δικαιούχους του Σχεδίου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς αναμένεται αν θα ψηφιστεί ο νόμος για νέα παράταση πληρωμής των οφειλών, αλλά και η αποφυγή αυτοδίκαιης ακύρωσης, για τις οποίες δεν καταβλήθηκαν δόσεις για συγκεκριμένη περίοδο (μεταξύ της 1ης Μαρτίου και της 30ής Ιουνίου 2020)

Μετά από δύο συνεδριάσεις που προηγήθηκαν στις 22 και στις 29 Ιουνίου 2020, η πρόταση για τροποποιήσεις για το Σχέδιο στο τμήμα φορολογίας, σήμερα (3/7) οδηγείται στη Βουλή για να ληφθούν οι αποφάσεις, που αφορά τους φορολογούμενους και δικαιούχους του σχεδίου.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Με την ψήφιση του νόμου, θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν οι ενδιαφερόμενοι φορολογούμενοι της νέας παράτασης υποβολής αιτήσεων, αλλά και τα πρόσωπα τα οποία ήταν ενταγμένα σε σχέδιο και δεν κατέστει δυνατό να καταβάλουν τις δόσεις τους, να μπορέσουν τώρα να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές τους, σύμφωνα με την τοποθέτηση του Βουλευτή Ηλία Μυριάνθους, στην συζήτηση της πρότασης νόμου.

Τις παραπάνω θέσεις αναγνώρισε το Υπ. Οικονομικών και το Τμήμα φορολογίας, αλλά εισηγήθηκε τροποποιήσεις. Για παράδειγμα σε περίπτωση προώθησης της πρότασης νόμου προς ψήφιση, θα ήταν προτιμότερο, όπως είχε υπογραμμιστεί από την πλευρά τους, οι προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων και φορολογικών δηλώσεων να μη συμπίπτουν με την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, γιατί δύναται να δημιουργήσει λειτουργικά προβλήματα.

Σκοπός της πρότασης νόμου:

Σκοπός της πρότασης νόμου, η οποία κατατέθηκε από τον κ. Ηλία Μυριάνθους εκ μέρους του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ στις 19 Ιουνίου 2020, είναι η τροποποίηση του περί της Διαδικασίας Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Φορολογικών Οφειλών Νόμου, ώστε:

1.να επεκταθεί η περίοδος καταβολής ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών προς το Τμήμα Φορολογίας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020 και 

2.να αποφευχθεί η αυτοδίκαιη ακύρωση ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών για τις οποίες δεν καταβλήθηκαν δόσεις μεταξύ της 1ης Μαρτίου και της 30ής Ιουνίου 2020.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Τι περιλάμβανε η πρόταση που συζητήθηκε στις συνεδριάσεις:
Ο εισηγητής της πρότασης νόμου, αναλύοντας περαιτέρω τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις:
1.επεκτείνεται η περίοδος υποβολής αίτησης εκ μέρους δικαιούχων για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών προς το Τμήμα Φορολογίας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020 αντί μέχρι τη 14η Αυγούστου 2020, που ισχύει σήμερα,  

2. επανακαθορίζεται η ημερομηνία μέχρι την οποία θα θεωρούνται υποβληθείσες οι φορολογικές δηλώσεις, οι οποίες απαιτούνται για σκοπούς εξέτασης από τον Έφορο Φορολογίας αίτησης για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020 αντί μέχρι την 30ή Ιουνίου 2020 και

3.δε θα λαμβάνονται υπόψη δόσεις οι οποίες δεν καταβλήθηκαν από πρόσωπα τα οποία ήταν ενταγμένα σε σχέδιο ρύθμισης ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών κατά την περίοδο μεταξύ 1ης Μαρτίου και 30ής Ιουνίου 2020 για σκοπούς ακύρωσης του σχεδίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις κρίνονται αναγκαίες, καθότι λόγω των έκτακτων μέτρων που έλαβε η Δημοκρατία προς αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19 δεν ήταν δυνατή η αξιοποίηση από τους ενδιαφερόμενους φορολογούμενους της ήδη παραχωρηθείσας με νόμο παράτασης υποβολής αιτήσεων, αλλά ούτε ήταν δυνατό τα πρόσωπα τα οποία ήταν ενταγμένα σε σχέδιο ρύθμισης ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών να καταβάλουν τις δόσεις τους, με αποτέλεσμα να επίκειται η αυτοδίκαιη, βάσει του νόμου, ακύρωση υφιστάμενων σχεδίων στις περιπτώσεις που οι μη καταβληθείσες δόσεις υπερβαίνουν τις πέντε. 

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Σε σχέση με την πρόνοια της πρότασης νόμου για μη συνυπολογισμό των μη καταβληθεισών δόσεων στις καθυστερήσεις δόσεων για σκοπούς ακύρωσης σχεδίου ρύθμισης ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, δήλωσε ότι αυτή βασίζεται σε παρόμοιες ρυθμίσεις που έχει ήδη εγκρίνει μέσω της ψήφισης σχετικών νομοθεσιών η Βουλή των Αντιπροσώπων και αφορούν στην αναστολή δόσεων δανείων για σκοπούς προστασίας των δανειοληπτών, καθώς και δόσεων οφειλετών που είναι ενταγμένοι σε σχέδια ρύθμισης αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων κοινωνικών εισφορών. 

Τέλος, επισήμανε ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις δεν επηρεάζουν με οποιοδήποτε τρόπο τις φορολογικές οφειλές που δυνατό να ενταχθούν σε σχέδιο ρύθμισης ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, με βάση τις διατάξεις του υφιστάμενου νόμου.  

Συμφώνησαν το ΥΠΟΙΚ και Τμήμα φορολογίας αλλά αντιπρότεινα ημερομηνίες:

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών και του Τμήματος Φορολογίας, οι οποίοι έδωσαν το παρόν τους στις συνεδριάσεις, χωρίς να διαφωνούν με τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της πρότασης νόμου, επισήμαναν ότι για την ορθότερη απόδοση των σκοπών και των επιδιώξεών της, σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε ο εισηγητής της, το κείμενό της πρέπει να τροποποιηθεί, προκειμένου να περιληφθεί πρόνοια σχετικά με την παράταση της ημερομηνίας υποβολής αίτησης για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών προς το Τμήμα Φορολογίας.  

Περαιτέρω, δήλωσαν ότι, σε περίπτωση προώθησης της πρότασης νόμου προς ψήφιση, θα ήταν προτιμότερο οι προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων και φορολογικών δηλώσεων να μη συμπίπτουν με την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθότι ο καθορισμός των εν λόγω προθεσμιών εντός της περιόδου αυτής δημιουργεί πρακτικά και λειτουργικά προβλήματα στο Τμήμα Φορολογίας ως προς την εφαρμογή του νόμου.  

Ο εκπρόσωπος του ΣΕΛΚ συμφώνησε με τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της πρότασης νόμου.
Στο στάδιο της συζήτησης του θέματος την επιτροπή απασχόλησε επίσης η προτεινόμενη παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων για σκοπούς εξέτασης αίτησης για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, η οποία έληξε την 30ή Ιουνίου 2020, και το κατά πόσο θα ήταν δυνατή η ψήφιση του προτεινόμενου νόμου μετά την παρέλευση της εν λόγω ημερομηνίας.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Συναφώς, ο εκπρόσωπος του Τμήματος Φορολογίας δήλωσε ότι οποιαδήποτε αλλαγή στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για σκοπούς του νόμου, ακόμα και μετά τη λήξη της, δεν επηρεάζει την ισχύ του νόμου.  Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι, σε περίπτωση που η Βουλή των Αντιπροσώπων αποφασίσει, ακόμα και μετά την 30ή Ιουνίου 2020, να επεκτείνει την εν λόγω προθεσμία, τότε για την περίοδο μεταξύ της 1ης Ιουλίου 2020 και της ημερομηνίας έναρξης της ισχύος του προτεινόμενου νόμου δε θα παρέχεται η δυνατότητα ένταξης οφειλετών σε σχέδια ρύθμισης ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών.  
 
Η επιτροπή, στη βάση των όσων διημείφθησαν, εξουσιοδότησε τον εισηγητή του προτεινόμενου νόμου όπως, σε συνεργασία με τη γραμματεία της επιτροπής και τους αρμόδιους εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών, μελετήσει και υποβάλει στην επιτροπή νέο κείμενο πρότασης νόμου, σύμφωνα με τα πιο πάνω.
Συναφώς, στις 29 Ιουνίου 2020 κ
ατατέθηκε ενώπιον της επιτροπής νέο κείμενο πρότασης νόμου, με το οποίο προβλέπονται τα ακόλουθα:

1.    Υποβολή αίτησης για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών προς το Τμήμα Φορολογίας μέχρι τη 14η Ιανουαρίου 2021.

2.    Υποβολή φορολογικών δηλώσεων για σκοπούς εξέτασης από τον Έφορο Φορολογίας αίτησης για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2020.

3.    Μη συνυπολογισμός των δόσεων που δεν καταβλήθηκαν από πρόσωπα τα οποία ήταν ενταγμένα σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών την περίοδο μεταξύ 1ης Μαρτίου και 30ής Ιουνίου 2020 για σκοπούς ακύρωσης της ρύθμισης.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, αφού έλαβε υπόψη όλα όσα τέθηκαν ενώπιόν της, επιφύλαξε την τελική τοποθέτηση όλων των εκπροσωπούμενων σε αυτήν πλευρών κατά τη συζήτηση του θέματος στην ολομέλεια του σώματος.

ad2mobile

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Στην πρώτη συνεδρία της επιτροπής κλήθηκαν και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών και του Τμήματος Φορολογίας του ίδιου υπουργείου, καθώς και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ).

Στην Βουλή σήμερα (3/7) αναμένεται να δώσουν το παρόν τους, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Άγγελος Βότσης, και οι βουλευτές Άριστος Δαμιανού,    Μαρίνος Μουσιούττας     Αντρέας Καυκαλιάς, Σάβια Ορφανίδου (εκπροσωπώντας τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου), Γιώργος Λιλλήκας, Μιχάλης Γιωργάλλας , Μάριος Μαυρίδης, Γιώργος Περδίκης,Ονούφριος Κουλλά, Άννα Θεολόγου και Στέφανος Στεφάνου

article 1