Ο Μ. Τυρίμος μας μιλάει για το Career Expo

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος κορυφαίες εταιρείες από όλους τους οικονομικούς τομείς της χώρας

Ο Μιχάλης Τυρίμος είναι ο εκτελεστικός διευθυντής (CEO) της τεχνολογικής εταιρείας Melior Capital στην οποία ανήκουν οι πλατφόρμες ergodotisi.com, ergodotisi.gr, deliveryman.com.cy κ.α., και ο επικεφαλής στρατηγικής (Chief Strategy Officer) του ομίλου εταιρειών Digital Tree. Το 2017 συν-ίδρυσε το πρώτο Cyprus Career Expo μαζί με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και την ανεξάρτητη στήριξη φορέων όπως η Student Life.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

1. Μιχάλη, τι μπορούμε να αναμένουμε από το Cyprus Career Expo αυτό το Σαββατοκύριακο;

Το Σαββατοκύριακο το Cyprus Career Expo θα χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο, είναι η έκθεση εργοδότησης, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να εξερευνήσουν εκατοντάδες ευκαιρίες εργοδότησης και καριέρας. Το δεύτερο μέρος, θα είναι το συνέδριο μας το οποίο θα τρέχει παράλληλα με την έκθεση και θα επικεντρώνεται σε θέματα εργασίας και επιχειρηματικότητας. Να σημειωθεί ότι και οι δύο δραστηριότητες, θα διεξαχθούν στον χώρο του συνεδριακού κέντρου Φιλοξένια.

2. Ποιους θα δούμε στο φετινό Cyprus Career Expo;

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος κορυφαίες εταιρείες από κάθε βιομηχανία όπως οι ελεγκτικές υπηρεσίες (KPMG, PwC, Deloitte, EY, Baker Tilly), ο τραπεζικός τομέας (Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα), ο χώρος του λιανικού εμπορίου (AlphaMega, LIDL, Leroy Merlin, IKEA), ο ενοδοχειακός τομέας (Louis Hotels), οι υπηρεσίες για επιχειρήσεις  (GAP Vassilopoulos Group), ο τεχνολογικός τομέας (TSYS, Amdocs, MindGeek), και πολλές άλλες. Θα έχουμε πέραν των 80 εκθέτων. Στο συνέδριο θα έχουν παρουσιάσεις νέοι επιχειρηματίες παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο Άλεξ Λοΐζου της Trouva  (βραβευμένος με το Forbes 30 under 30), Human Resource Managers μεγάλων ομίλων, και έμπειροι recruiters απο εταιρείες όπως την Human Asset, RED HR Solutions.

3. Ποιος μπορεί να επωφεληθεί απο το Cyprus Career Expo);

Πρωτίστως άτομα που ψάχνουν για εργοδότηση, αλλα και άτομα που αναζητούν αλλαγή καριέρας. Κατά δεύτερο, άτομα που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να διευρύνουν το δίκτυο τους και να ανελιχθούν στην επαγγελματική τους κατάρτιση. Αναμένουμε πέραν των 4,000 συμμετεχόντων, κυρίως μεταξύ ηλικιών 18 - 40. 

4. Πως θα συμβούλευες τους συμμετέχοντες να προετοιμαστούν;

Να είναι ανοιχτοί σε ευκαιρίες, να έχουν αυτοπεποίθηση, να δικτυωθούν όσο περισσότερο μπορούν, να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν από το συνέδριο, και να έχουν μαζί τους αντίγραφα του βιογραφικού τους!

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

5. Βλέπεις το Cyprus Career Expo να γίνεται θεσμος μακροπρόθεσμα; 

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχει ήδη γίνει. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά λειτουργίας του, η οποία αναμένεται να σημειώσει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από πέρυσι. Ο σκοπός μας, ανέκαθεν, ήταν η δημιουργία ενος θεσμού σε εθνικό επίπεδο, ο οποίος θα είναι χρονιαίος, θα βοηθά στην μείωση της ανεργίας στον τόπο μας και θα στηρίζεται από κορυφαίους διοργανωτές όπως είναι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στον ακαδημαικό τομέα και η ergodotisi.com στον χώρο εξεύρεσης εργασίας και ανέλιξης καριέρας. Η περσινή διοργάνωση χαιρετίστηκε εξάλλου για αυτούς τους λόγους και απο την αξιότιμη υπουργό εργασίας κα. Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Ευαγόρας Προκοπίου
 
1748
Thumbnail