Οι 10 ακριβότερες επαύλεις που πωλούν οι τράπεζες – ΦΩΤΟΣ/Τιμές

Τα κύρια χαρακτηριστικά και οι τιμές πώλησης των ακριβότερων επαύλεων/βιλών που διαθέτουν προς πώληση οι τράπεζες

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΜΑΡΙΟΣ ΑΔΑΜΟΥ

Ακίνητα μεγάλης αξίας διαθέτουν, πλέον, στο χαρτοφυλάκιο τους οι τράπεζες, οι οποίες μέσω συνεργαζόμενων εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, καταβάλλουν προσπάθειες πώλησής τους.

Ανάμεσα στα εν λόγω ακίνητα περιλαμβάνονται και πολλές επαύλεις ανά το παγκύπριο και ειδικότερα στις παράλιες περιοχές, με τις τιμές πώλησής τους να ξεπερνούν τα €2.000.000.

Η Brief, ανέτρεξε στις ιστοσελίδας των εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με τις οποίες συνεργάζονται οι Τράπεζα Κύπρου (REMU), Ελληνική Τράπεζα (APS) και ΚΕΔΙΠΕΣ (Altamira), και παρουσιάζει τα κύρια χαρακτηριστικά, όπως επίσης και τις τιμές πώλησης, των 10 ακριβότερων επαύλεων/βιλών που διατίθενται προς πώληση.

Σημειώνεται πως, στην ιστοσελίδα της REMU υπάρχει και έπαυλη €9.700.000 για την οποία, όπως αναφέρεται, έχει ήδη υπάρξει προσφορά και δεν περιλαμβάνεται στο ρεπορτάζ.

>>> Διαβάστε ακόμη: Επενδυτικές ευκαιρίες σε βιομηχανικά ακίνητα προσφέρει η Altamira <<<

Οι επαύλεις
1/ Πολυτελής έπαυλη στη Μουτταγιάκα (APS Cyprus – Ελληνική Τράπεζα)

  • Τιμή πώλησης: €2,400,000

Το ακίνητο βρίσκεται περίπου 500 μέτρα νότια του κεντρικού δρόμου που συνδέει τη Λεμεσό και τη Λευκωσία

Η κατασκευή της βίλας ξεκίνησε πριν από περίπου 10 χρόνια και πρόσφατα ολοκληρώθηκε. Αποτελείται από καθιστικό, σαλόνι και τραπεζαρία ως ενιαίο χώρο, κουζίνα με σαλόνι και αποθήκη, WC επισκεπτών και WC στο ισόγειο. Ο 1ος όροφος αποτελείται από 4 υπνοδωμάτια, το κυρίως με WC / μπάνιο και ντουλάπα και τα άλλα 3 με ξεχωριστές τουαλέτες και ντους. 

Το υπόγειο αποτελείται από καλυμμένες θέσεις στάθμευσης, λεβητοστάσιο, δωμάτιο υπηρεσίας με ντους, σάουνα, αίθουσα home cinema και άλλα βοηθητικά δωμάτια.

Επιπλέον, η έπαυλη έχει καλυμμένες βεράντες, αυλή, πισίνα και θέα στη θάλασσα. 

2/ Έπαυλη 3 υπνοδωματίων στην Αγλαντζιά (APS Cyprus – Ελληνική Τράπεζα)

  • Τιμή πώλησης: €1.215.000

Πρόκειται για έπαυλη που ανεγέρθηκε το 1985 και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο. Το υπόγειο αποτελείται από χώρο στάθμευσης και δωμάτιο υπηρεσίας, το ισόγειο αποτελείται από σαλόνι, μπαρ, ενιαίο χώρο τραπεζαρίας, κουζίνα, τουαλέτα και αποθήκη, ενώ ο πρώτος όροφος αποτελείται από τρία υπνοδωμάτια (το ένα με ιδιωτικό μπάνιο), γραφείο και μπάνιο.

Σημειώνεται πως, η έπαυλη αυτή τη στιγμή κατοικείται. 

3/ Έπαυλη 5 υπνοδωματίων στην Νήσου (APS Cyprus – Ελληνική Τράπεζα)

  • Τιμή πώλησης: €1.150.000

Πρόκειται για πολυτελή έπαυλη 5 υπνοδωματίων, η οποία προσφέρεται για ανακαίνιση και αξιοποίηση ως κατοικία ή ως πρεσβεία, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση.

Η έπαυλη διαθέτει, επίσης, πισίνα. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

4/ Έπαυλη 3 υπνοδωματίων στα Κούκλια (REMU – Τράπεζα Κύπρου) α

  • Τιμή πώλησης: €868.450

Πρόκειται για ευρύχωρη έπαυλη 3 υπνοδωματίων, μέρος του συγκροτήματος «Aphrodite Hills» στα Κούκλια της Πάφου.

Το ισόγειο περιλαμβάνει έναν ανοιχτό χώρο που φιλοξενεί το σαλόνι, την τραπεζαρία και την κουζίνα, μια τουαλέτα επισκεπτών, δύο υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο, ενώ ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει το ιδιωτικό υπνοδωμάτιο με βεράντα. Το υπόγειο περιλαμβάνει αποδυτήριο, λεβητοστάσιο και ντους και αποθήκη. 

Το ακίνητο διαθέτει επίσης ιδιωτική πισίνα, διαμορφωμένο κήπο, χώρο μπάρμπεκιου και καλυμμένο χώρο στάθμευσης. 

Σημειώνεται πως, στο ίδιο συγκρότημα διατίθενται προς πώληση άλλες 6 παρόμοιου τύπου επαύλεις με τιμές πώλησης €737.500 - €839.000.

5/ Πολυτελής έπαυλη στο Δάλι (Altamira – ΚΕΔΙΠΕΣ)

  • Τιμή πώλησης: €820.000

Πρόκειται για πολυτελή διώροφη έπαυλη με δύο πισίνες (η μία εσωτερική) σε μια ελκυστική τοποθεσία στον Δήμο Ιδαλίου, η οποία ανεγέρθηκε το 2009 περίπου και το επίπεδο κατασκευής και συντήρησης της είναι πολύ καλό.

Αποτελείται από σαλόνι/τραπεζαρία ως ενιαίο χώρο, κουζίνα/τραπεζαρία ως ενιαίο και αποχωρητήριο ξένων στο ισόγειο. Στον όροφο διαθέτει γραφείο, τρία υπνοδωμάτια όλα με αποχωρητήριο/μπάνιο ενώ το κυρίως υπνοδωμάτιο διαθέτει και γκαρνταρόμπα. 

Στο υπόγειο υπάρχει εσωτερική πισίνα, καθιστικό, 2 αποχωρητήρια, αποθήκη, σάουνα και χώρος στάθμευσης. Εξωτερικά διαθέτει πισίνα, βοηθητική οικοδομή, ψησταριά και βεράντες.

6/ Έπαυλη 4 υπνοδωματίων στην Πύλα (Altamira – ΚΕΔΙΠΕΣ)

  • Τιμή πώλησης: €730.000

Είναι ηλικίας 26 ετών και το επίπεδο κατασκευής και συντήρησης είναι καλό. Έχει μεγάλο εμβαδόν γης το οποίο αξιοποιείται με τη διαμόρφωση ενός όμορφου κήπου και την ύπαρξη πισίνας.

Αποτελείται από ισόγειο, όροφο και σοφίτα. Το ισόγειο αποτελείται δύο σαλόνια/τραπεζαρία ως ενιαίο χώρο με τζάκι, κουζίνα και αποχωρητήριο ξένων. Ο πρώτος όροφος αποτελείται από 4 υπνοδωμάτια (το κυρίως en-suite με τζακούζι και γκαρνταρόμπα) και μπάνιο. Η σοφίτα διαθέτει ενιαίο χώρο. 

Εξωτερικά η κατοικία διαθέτει πισίνα, βοηθητική οικοδομή, ψησταριά και μικρό σιντριβάνι.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

7/ Έπαυλη 4 υπνοδωματίων στον Στρόβολο (Altamira – ΚΕΔΙΠΕΣ)  α

  • Τιμή πώλησης: €720.000

Ανεγέρθηκε περί το 1998 και αποτελείται από δύο σαλόνια, τραπεζαρία, κουζίνα, γραφείο, αποχωρητήριο ξένων, 4 υπνοδωμάτια (τα 2 en-suite), μπάνιο και πλυσταριό. 

Επιπλέον, διαθέτει βοηθητική οικοδομή η οποία αποτελείται από δυο υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα και χώρο υγιεινής.

Σημειώνεται πως, η κατοικία αυτή την στιγμή κατοικείται.

8/ Έπαυλη 3 υπνοδωματίων στην Πύλα (REMU – Τράπεζα Κύπρου) α

  • Τιμή πώλησης: €590.000

Η έπαυλη αποτελείται από σαλόνι / τραπεζαρία και κουζίνα, ένα υπνοδωμάτιο και μπάνιο στο ισόγειο και δύο υπνοδωμάτια (και τα δύο en-suite) στον πρώτο όροφο. Απολαμβάνει τη χρήση αυλής με ιδιωτική πισίνα και καλυμμένο χώρο στάθμευσης με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη πόρτα. 

Διαθέτει, επίσης, κεραμικό δάπεδο, εκτός από τα υπνοδωμάτια (παρκέ), διπλά τζάμια με παντζούρια στα υπνοδωμάτια, πάγκους κουζίνας από γρανίτη και χωριστές μονάδες.

9/ Έπαυλη 4 υπνοδωματίων στον Άγιο Θεόδωρο Πάφου (APS Cyprus – Ελληνική Τράπεζα) α

  • Τιμή πώλησης: €580.000

Πρόκειται για πολυτελή έπαυλη με πισίνα, γκαράζ, σκεπαστές βεράντες και αίθουσα παιχνιδιών. Η βίλα αποτελείται από δύο ορόφους και είναι περίπου 20 ετών. 

Βρίσκεται 650 μ. Βορειοανατολικά του «King's Avenue Mall», ενώ η γύρω περιοχή χαρακτηρίζεται από οικιστική ανάπτυξη και βρίσκεται κοντά σε διάφορες ανέσεις. 

10/ Έπαυλη 3 υπνοδωματίων στην Πύλα (REMU – Τράπεζα Κύπρου) α

  • Τιμή πώλησης: €540.000

Η έπαυλη αποτελεί μέρος του συγκροτήματος «Larnaca Bay», το οποίο βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα. Βρίσκεται 650 μ. νότια του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας - Αγίας Νάπας και 900 μ. δυτικά του Palm Beach Hotel.

Αποτελείται από ενιαίο σαλόνι / τραπεζαρία και κουζίνα, τουαλέτα επισκεπτών, μπάνιο και τρία υπνοδωμάτια (ένα εκ των οποίων είναι en-suite). Απολαμβάνει τη χρήση αυλής με ιδιωτική πισίνα και καλυμμένο χώρο στάθμευσης. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί πως στις πλείστες περιπτώσεις στην τιμή πώλησης δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ, τον οποίο θα κληθεί να καταβάλει ο αγοραστής.

Για περισσότερες πληροφορίες και όλα τα ακίνητα που διαθέτουν οι τράπεζες προς πώλησης, μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες της REMU, της APS και της Altamira.
 

Μάριος Αδάμου
 
2058