Οι νέες κατοικίες & διαμερίσματα προς πώληση από Altamira (ΦΩΤΟΣ)

Τα κύρια χαρακτηριστικά τους και οι ενδεικτικές τιμές πώλησής τους – Τι άλλα ακίνητα διαθέτει προς πώληση η Altamira

Συνολικά 48 ακίνητα, των οποίων οι ενδεικτικές τιμές κυμαίνονται από €5.000 έως και €2.370.000 περιλαμβάνονται στις νέες αναρτήσεις της Altamira, της εταιρείας που διαχειρίζεται, κυρίως, ακίνητα της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ).

Ανάμεσα στα υπό πώληση ακίνητα περιλαμβάνονται πέντε κατοικίες, οκτώ διαμερίσματα και μία έπαυλη. Ειδικότερα στις νέες αναρτήσεις της Altamira περιλαμβάνονται:

 • 24 χωράφια, εκ των οποίων κάποια εμπορικά και οικιστικά
 • 9 οικόπεδα
 • 8 διαμερίσματα
 • 5 κατοικίες
 • 1 κτίριο μικτής χρήσης
 • 1 έπαυλη

Η Brief ανέτρεξε στην ιστοσελίδα της Altamira και παρουσιάζει τα βασικά χαρακτηριστικά, καθώς επίσης και τις ενδεικτικές τιμές πώλησης των κατοικιών και των διαμερισμάτων που περιλαμβάνονται στις νέες αναρτήσεις της εταιρείας.

>>> Διαβάστε ακόμη: Ένα στα δύο ΜΕΧ στην διαχείριση της Altamira-Ποια τα σχέδια της <<<

Οι κατοικίες
Τα κύρια χαρακτηριστικά και οι ενδεικτικές τιμές (Ε.Τ.) πώλησης των κατοικιών έχουν ως εξής:

1/ Κατοικία στο Τσέρι

 • Εμβαδόν: 188 τ.μ.
 • Υπνοδωμάτια: 3
 • Ε.Τ.: €202.000

Πρόκειται για διώροφη κατοικία στον Δήμο Τσερίου, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περί τα 690 μέτρα νοτιοανατολικά του Δημαρχείου Τσερίου και περί τα 565 μέτρα ανατολικά του Α' Δημοτικού Σχολείου Τσερίου. 

Η κατοικία βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο συντήρησης και αποτελείται από σαλόνι και τραπεζαρία ως ενιαίο χώρο, αποχωρητήριο ξένων, κουζίνα/τραπεζαρία ως ενιαίο χώρο και πλυσταριό/αποθήκη. Στον όροφο αποτελείται από τρία υπνοδωμάτια, αποθήκη και μπάνιο. Εξωτερικά διαθέτει αποθήκη, υπόγειο  χώρο στάθμευσης και ψησταριά.

Είναι κατάλληλη για ιδιοχρησία ή για ενοικίαση με καλή απόδοση. Αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες.

2/ Δύο ημιτελείς κατοικίες στην Σκούλλη

 • Εμβαδόν: 121 τ.μ. / 123 τ.μ.
 • Υπνοδωμάτια: 3 (και οι δύο)
 • Ε.Τ.: €171.000 / €182.000

Πρόκειται για δύο ημιτελής ισόγειες κατοικίες σε μια ήσυχη τοποθεσία στην Κοινότητα Σκούλλη της Επαρχίας Πάφου, σε απόσταση περί τα 200 μέτρα ανατολικά του κύριου δρόμου Πάφος - Πόλη Χρυσοχούς. 

Οι κατοικίες διαθέτουν καλές προσβάσεις προς τα γειτονικά χωριά και δήμους καθώς και σε όλες τις απαραίτητες παροχές. Τοποθετούνται στο νότιο τμήμα του ακινήτου και είναι δυναμικότητας τριών υπνοδωματίων. Οι υπολειπόμενες εργασίες περιλαμβάνουν μπογιάτισμα, ξυλουργικές εργασίες, τοποθέτηση ειδών υγιεινής κλπ.  

Το γεγονός ότι οι κατοικίες παραμένουν ημιτελής προσφέρουν την δυνατότητα σε στους προτιθέμενους αγοραστές να επιλέξουν τελειώματα της επιλογής τους. Σημειώνεται ότι οι κατοικίες διαθέτουν ξεχωριστούς τίτλους ιδιοκτησίας.

>>> ΟΛΑ ΤΑ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΔΩ <<<

3/ Ημιτελής κατοικία στο Κίτι

 • Εμβαδόν: 150 τ.μ.
 • Υπνοδωμάτια: 3
 • Ε.Τ.: €165.000

Πρόκειται για ημιτελής κατοικία η οποία διαθέτει ξεχωριστό τίτλο ιδιοκτησίας στην κοινότητα Κίτι και αποτελεί μέρος οικιστικού συγκροτήματος με συνολικά πέντε κατοικίες. Απέχει μόλις 200 μέτρα βόρεια από το Γυμνάσιο Κιτίου και 700 μέτρα βόρεια από την εκκλησιά της Παναγίας Αγγελόκτιστης. 

Εσωτερικά στο ισόγειο αποτελείται από άνετο σαλόνι/καθιστικό με ενιαία κουζίνα και έξοδο σε αυλή και στον όροφο αποτελείται από μπάνιο με αποχωρητήριο και 3 υπνοδωμάτια εκ των οποίων το ένα έχει ενσωματωμένο ντους με αποχωρητήριο.

Η κατοικία διαθέτει καλυμμένο χώρο στάθμευσης, λεβητοστάσιο και αυλή που εφάπτεσαι σε χώρο πράσινου-πάρκο.

4/ Ισόγεια κατοικία στην Άχνα

 • Εμβαδόν: 116 τ.μ.
 • Υπνοδωμάτια: 2
 • Ε.Τ.: €134.000

Πρόκειται για ισόγεια κατοικία στην Κοινότητα Άχνα της επαρχίας Αμμοχώστου. Βρίσκεται περί τα 650 μέτρα νοτιοανατολικά του Σταδίου Άχνας και περί τα 550 μέτρα βορειοδυτικά της εκκλησίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίας Μαρίνας.

Αποτελείται από σαλοτραπεζαρία, καθιστικό, κουζίνα, δυο υπνοδωμάτια και αποχωρητήριο με μπάνιο. Σημειώνεται πως το εμβαδόν της γης στην οποία έχει ανεγερθεί η κατοικία ανέρχεται στα 656 τ.μ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Πέραν των προαναφερθεισών κατοικιών, στις νέες αναρτήσεις της Altamira περιλαμβάνεται και η πιο κάτω έπαυλη:

 • Εμβαδόν: 1.070 τ.μ.
 • Υπνοδωμάτια: 5
 • Ε.Τ.: €2.370.000

Πρόκειται για διώροφη κατοικία σε μια ελκυστική και δημοφιλή τοποθεσία στον Δήμο Αγίου Αθανασίου. Βρίσκεται σε απόσταση περί τα 760 μέτρα βορειοανατολικά του κυκλικού κόμβου Αγίου Αθανασίου. Το ακίνητο είναι ιδανικά τοποθετημένο κοντά σε πληθώρα υπηρεσιών και ανέσεων όπως σχολεία, υπεραγορές, εστιατόρια κλπ. Επιπλέον, διαθέτει εξαιρετική πρόσβαση προς των αυτοκινητόδρομο και την πόλη της Λεμεσού.

Η κατοικία είναι ηλικίας 5 χρόνων περίπου και είναι κτισμένη με πολύ καλής ποιότητας υλικά. Αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο όροφο και σοφίτα. Μεταξύ άλλων διαθέτει γυμναστήριο, δωμάτιο σάουνας, 5 υπνοδωμάτια, δωμάτιο υπηρεσίας, πισίνα και roof garden. 

Το εμβαδόν των εσωτερικών χώρων ανέρχεται σε 911 τ.μ. (περίπου), του υπογείου 173 τ.μ. (περίπου), της σοφίτας 36 τ.μ. (περίπου) και της γης σε 1,812 τ.μ. (περίπου). Η κατοικία αποτελεί τα 1812/4887 μερίδια του ακινήτου.

Η κατοικία απολαμβάνει θέα προς την θάλασσα γεγονός που της προσδίδει υπεραξία. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι υπάρχει συμφωνία διανομής.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Τα διαμερίσματα
Εξάλλου, τα κύρια χαρακτηριστικά και οι ενδεικτικές τιμές πώλησης των διαμερισμάτων έχουν ως εξής:

1/ Διαμέρισμα στην Αγλαντζιά

 • Εμβαδόν: 95 τ.μ.
 • Υπνοδωμάτια: 3
 • Ε.Τ.: €135.000

Πρόκειται για διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων σε προνομιακή τοποθεσία στον Δήμο Αγλαντζιάς, κατά μήκος της Λεωφόρου Λάρνακος και περί τα 300 μέτρα νοτιοανατολικά από το κτηριακό συγκρότημα «Δορυφόρος», ενώ σε κοντινή απόσταση από αυτό βρίσκεται και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στον 3ο όροφο μιας καλοδιατηρημένης πολυκατοικίας ηλικίας 15 περίπου ετών. Το επίπεδο κατασκευής και συντήρησης του διαμερίσματος είναι καλό και αποτελείται από καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, αποχωρητήριο ξένων, μπάνιο με αποχωρητήριο, τρία υπνοδωμάτια και τρεις καλυμμένες βεράντες. 

Διαθέτει επίσης ένα καλυμμένο χώρο στάθμευσης και αποθήκη στο υπόγειο και ξεχωριστό τίτλο ιδιοκτησίας. Είναι κατάλληλο για ιδιοχρησία ή για ενοικίαση με καλή απόδοση.

2/ Δύο διαμερίσματα στα Λιβάδια

 • Εμβαδόν: 75 τ.μ. (και τα δύο)
 • Υπνοδωμάτια: 2 (και τα δύο)
 • Ε.Τ.: €78.000 / €82.000

Πρόκειται για δύο διαμερίσματα σε μια ελκυστική και αμιγώς οικιστική περιοχή στον Δήμο Λιβαδιών. Βρίσκονται σε κοντινή απόσταση νότια του Γμνασίου  Λιιβαδιών και περί το 1 χλμ βορειοανατολικά του κέντρου του Δήμου. 

Τοποθετούνται κοντά σε πληθώρα υπηρεσιών και διευκολύνσεων όπως σχολεία, υπεραγορές, τράπεζες, καταστήματα κλπ. Επιπλέον διαθέτουν εξαιρετική πρόσβαση προς τον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Αγίας Νάπας και το παραλιακό μέτωπο της Ορόκληνης. 

Τα διαμερίσματα αποτελούν μέρος κτιρίου με την ονομασία «Stelios Court 9» το οποίο ανεγέρθηκε πριν 7 χρόνια περίπου. Το επίπεδο κατασκευής και συντήρησης των διαμερισμάτων είναι καλό.

>>> Οικονομία Κύπρος - Επιλεγμένη ροή ειδήσεων Brief <<< 

3/ Πέντε διαμερίσματα στη Λάρνακα

 • Εμβαδόν: 45 τ.μ., 78 τ.μ., 79 τ.μ. και 81 τ.μ. (2)
 • Υπνοδωμάτια: 1 (το ένα) και 2 (τα τέσσερα)
 • Ε.Τ.: €70.000 - €130.000

Τα ακίνητα προς πώληση είναι πέντε άνετα διαμερίσματα σε εξαιρετική τοποθεσία στην Ενορία Χρυσοπολίτισσα του Δήμου Λάρνακας, σε απόσταση περί τα 370 μέτρα βορειοανατολικά της υπεραγοράς «Μετρό» και περί τα 630 μέτρα νότια της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού. 

Τα διαμερίσματα αποτελούν μέρος της πολυκατοικίας «Olympic Residence» η οποία ανεγέρθηκε περί το 2009. Συγκεκριμένα τα διαμερίσματα με αρ. θύρας 010, 104, 204 και 401 διαθέτουν δύο υπνοδωμάτια ενώ το διαμέρισμα με αρ. θύρας 102 διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο. Τα διαμερίσματα με αρ. θύρας 001, 204 και 401 είναι ημιτελής.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τα διαμερίσματα διαθέτουν ξεχωριστούς τίτλους ιδιοκτησίας, καθώς και ότι είναι κατάλληλα για ιδιοχρησία ή για ενοικίαση με καλή απόδοση.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως οι προαναφερθείσες ενδεικτικές πώλησης πιθανόν να υπόκεινται σε ΦΠΑ και για την υποβολή προσφορών οι ενδιαφερόμενοι καλούνται όπως ελεγχθούν τα πολεοδομικά ή και άλλα στοιχεία του ακινήτου με τις αρμόδιες αρχές. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της εταιρείας ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 8000 8200.

Μάριος Αδάμου
 
1766