Οικόπεδα, κατοικίες και διαμερίσματα από €30.000 – Πλειοδοτήστε

Σήμερα η δεύτερη ηλεκτρονική δημοπρασία για 83 ακίνητα συνολικής αξίας πέραν των €10 εκατομμυρίων

Πραγματοποιείται σήμερα (19/2) η δεύτερη ηλεκτρονική δημοπρασία (e-δημοπρασία) από την διαδικτυακή πλατφόρμα αγοραπωλησίας ακινήτων, κατά την διάρκεια της οποίας θα επιχειρηθεί η πώληση συνολικά 83 ακινήτων, αξίας πέραν των €10 εκατομμυρίων. 

Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της BidX1, κατά την δεύτερη e-δημοπρασία θα επιχειρηθεί η πώληση 30 οικοπέδων, 18 χωραφιών, 15 διαμερισμάτων, 9 κατοικιών, 5 καταστημάτων, 2 γεωργικών τεμαχίων, 3 συγκροτημάτων κατοικιών και μίας ημιτελούς πολυκατοικίας.

Οι επιφυλασσόμενες τιμές πώλησης των ακινήτων κυμαίνονται από τις €30.000 μέχρι και τις €530.000, ενώ οι προκαταβολές κυμαίνονται μεταξύ €2.000 έως €10.000.

>>> Διαβάστε ακόμη: Πού κυμαίνονται οι τιμές αγοράς/ενοικίασης γραφείων-καταστημάτων <<<

Με αφορμή την διεξαγωγή της δεύτερης e-δημοπρασίας, η Brief ανέτρεξε στην ιστοσελίδα της BidX1 Cyprus και παρουσιάζει τα 5 φθηνότερα ακίνητα, όπως επίσης, και μερικές από τις κατοικίες και διαμερίσματα που θα διατεθούν προς πώληση.

Σημειώνεται πως, προσφορές θα γίνονται αποδεκτές από τις 8.00 το πρωί και η διαδικασία αναμένεται πως θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι.

Τα 5 φθηνότερα ακίνητα
Βάσει των στοιχείων που καταγράφονται στην ιστοσελίδα της πλατφόρμας, τα κύρια χαρακτηριστικά και οι επιφυλασσόμενες τιμές πώλησης και οι τιμές εγγύησης, των 5 φθηνότερων ακινήτων, έχουν ως εξής:

1/ Χωράφι 1.800 τ.μ. στον Πεδουλά

σ

 • Επιφυλασσόμενη τιμή: €30.000
 • Προκαταβολή: €3.000

Πρόκειται για χωράφι εντός της οικιστικής ζώνης «Η2», το οποίο διαθέτει πρόσοψη επί εγγεγραμμένου δρόμου κατά μήκος του Ανατολικού του συνόρου περί τα 65 μέτρα. Τοποθετείται περί τα 500 μέτρα βόρεια από το κέντρο του χωριού και περί τα 1.7 βόρεια από το κέντρου του χωριού Πρόδρομος. Η άμεση περιοχή αποτελείται κυρίως από κενά οικιστικά και γεωργικά χωράφια όπως και μερικές κατοικίες.

2/ Οικιστικό οικόπεδο 1.176 τ.μ. στο χωριό Λυσός Πάφου

φδ

 • Επιφυλασσόμενη τιμή: €35.000
 • Προκαταβολή: €3.000

Πρόκειται για γωνιακό οικιστικό οικόπεδο με λεία και επίπεδη επιφάνεια, το οποίο απολαμβάνει πανοραμική θέα προς τον κόλπο της Πόλεως Χρυσοχούς, ενώ έχει πρόσοψη περί τα 55 μέτρα σε δημόσιο εγγεγραμμένο δρόμο.  Το ακίνητο βρίσκεται 500 μ. δυτικά από το κέντρο του χωριού, περί τα 8 χιλ. νοτιοανατολικά από τον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς και περί τα 9 χιλ. νοτιοανατολικά από την θάλασσα. Η άμεση περιοχή περιλαμβάνει οικιστικές και τουριστικές αναπτύξεις, όπως εξοχικές κατοικίες.

3/ Οικιστικό χωράφι 1,673 τ. μ. στην Κινούσα

δ

 • Επιφυλασσόμενη τιμή: €35.000
 • Προκαταβολή: €3.000

Πρόκειται για οικιστικό χωράφι εντός της οικιστικής ζώνης «Η1», το οποίο βρίσκεται 8 χιλ ανατολικά από την πλησιέστερη θάλασσα. Η άμεση περιοχή περιλαμβάνει κυρίως οικιστικές μονάδες όπως κατοικίες και κενά οικιστικά τεμάχιο γης.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

4/ Οικιστικό χωράφι 669 τ. μ. στο χωριό Κισσόνεργας

δ

 • Επιφυλασσόμενη τιμή: €40.000
 • Προκαταβολή: €2.000

Πρόκειται για οικιστικό χωράφι το οποίο βρίσκεται περί τα 150 μέτρα νότια από τον κύριο εμπορικό δρόμο της Κισσόνεργας και 800 μέτρα βόρεια της Λεωφόρου Κισσόνεργας και την θάλασσα. Η άμεση περιοχή περιλαμβάνει οικιστικές και τουριστικές αναπτύξεις και απολαμβάνει εύκολης πρόσβασης προς το κέντρο της Κισσόνεργας, τον τουριστικό δρόμο και το κέντρο της Πάφου.

5/ Γραφείο 55 τ.μ. στην Λευκωσία

φ

 • Επιφυλασσόμενη τιμή: €50.000
 • Προκαταβολή: €2.000

Το γραφείο βρίσκεται στον 7ο όροφο εμπορικού κτηρίου, στην ενορία Τρυπιώτης στο Δήμο Λευκωσίας, το οποίο διαθέτει και ένα καλυμμένο χώρο στάθμευσης στο ισόγειο. Αυτή τη στιγμή ενοικιάζεται με ετήσιο ενοίκιο €3.000 (οι ενοικιαστές δεν επηρεάζονται).

>>> Διαβάστε εδώ ειδήσεις και στην αγγλική <<<

Διαμερίσματα-κατοικίες
Εξάλλου, τα κύρια χαρακτηριστικά και οι επιφυλασσόμενες τιμές πώλησης μερικών εκ των κατοικιών και διαμερισμάτων προς πώληση, έχουν ως εξής:

1/ Διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων 99 τ. μ. στην Πάφο

6

 • Επιφυλασσόμενη τιμή: € 55.000
 • Προκαταβολή: €3.000

Πρόκειται διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στον τέταρτο όροφο με χώρο στάθμευσης στο ισόγειο. Το ακίνητο βρίσκεται στην ενορία Αγίου Θεόδωρου, του Δήμου Πάφου. Το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Μεγάρων, περί τα 65 μ. βόρεια της Λεωφόρου Αθηνών, περί τα 250 μ. δυτικά του Παφιακού Σταδίου, περί το 1.5 χιλ. ανατολικά της παλαιάς πόλης της Πάφου και περί το 1.7 χιλ. νοτιοδυτικά του κυκλικού κόμβου Α6 και του κύριου αυτοκινητόδρομου Πάφου-Λεμεσού. Η άμεση περιοχή χαρακτηρίζεται από μικτή ανάπτυξη, όπως καταστήματα, γραφεία, διαμερίσματα και κατοικίες. Το διαμέρισμα διαθέτει εύκολη πρόσβαση και βρίσκεται κοντά σε υπηρεσίες και σχολεία.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

2/ Οροφοδιαμέρισμα 99 τ.μ. στην Λευκωσία

7

 • Επιφυλασσόμενη τιμή: €55.000
 • Προκαταβολή: €3.000

Πρόκειται για οροφοδιαμέρισμα στον 2ο όροφο. Το ακίνητο έχει εμβαδόν 99 τ.μ. εσωτερικών χώρων και 18 τ.μ. καλυμμένες βεράντες και αποτελείται από τραπεζαρία/καθιστικό, κουζίνα, καλυμμένη βεράντα, ένα μπάνιο και 3 υπνοδωμάτια. Το ακίνητο βρίσκεται στην ενορία Απ. Βαρνάβα & Αγ, Μακαρίου, στο Δήμο Στροβόλου στην επαρχία Λευκωσίας κι εφάπτεται επί της οδού Ανδρέα Κάλβου από την νότια του πλευρά και επί της οδού Γεωργίου Μιχαήλ στο ανατολικό της σύνορο. Η άμεση περιοχή περιλαμβάνει οικιστικά ακίνητα όπως σπίτια και συγκροτήματα διαμερισμάτων. 

3/ Διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων 88 τ.μ. στην κοινότητα Μανδριών στην Πάφο

8

 • Επιφυλασσόμενη τιμή: €65.000
 • Προκαταβολή: €3.000

Πρόκειται για διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στον 2ο όροφο με ισόγειο χώρο στάθμευσης.
Εκτείνεται περί τα 88 τ.μ. εσωτερικού χώρου και 6 τ.μ. καλυμμένων βεραντών στο Block 3 με αριθμό πόρτας 211. Το ακίνητο βρίσκεται στην κοινότητα Μανδριών. Το διαμέρισμα τοποθετείται περί τα 700 μέτρα νότια του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Πάφου, περί το 1 χιλιόμετρο βόρεια από την παραλία και σε πολύ μικρή απόσταση από το κέντρο του χωριού Μανδριά. Το διαμέρισμα αποτελείται από ανοικτό χώρο καθιστικού και κουζίνας και τρία υπνοδωμάτια (εκ των οποίων το ένα διαθέτει μπάνιο) και επιπλέον μπάνιο. Το κτήριο είναι περίπου 9 χρονών και είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

4/ Ανεξάρτητη διώροφη κατοικία στην Τρεμιθούσα Πάφου
a

 • Εμβαδόν: 112 τ.μ.
 • Υπνοδωμάτια: 2
 • Ε.Τ./Προκαταβολή: €70.000 / €3.000

Πρόκειται για ανεξάρτητη διώροφη κατοικία 2 υπνοδωματίων, ηλικίας περί των 18 ετών. Αποτελεί μέρος οικιστικού συγκροτήματος και περιλαμβάνει ενιαίο χώρο καθιστικού/τραπεζαρίας με τζάκι, κουζίνα, αποθηκευτικό χώρο και τουαλέτα ξένων στο ισόγειο και δυο υπνοδωμάτια και ένα αποχωρητήριο με μπάνιο στον όροφο.

Η κατοικία χρήζει ανακαίνισης, όπως τοποθέτησης ειδών υγιεινής, κουζίνας, πορτών και παραθύρων.

5/ Ανεξάρτητη κατοικία με πισίνα στην Τάλα
α

 • Εμβαδόν: 103 τ.μ.
 • Υπνοδωμάτια: 2
 • Ε.Τ./Προκαταβολή: €110.000 / €4.500

Πρόκειται για ανεξάρτητη διώροφη κατοικία 2 υπνοδωματίων, ηλικίας 8 ετών, η οποία αποτελεί μέρος οικιστικού συγκροτήματος στην Τάλα με σύνολο 31 κατοικίες. Περιλαμβάνει ενιαίο χώρο κουζίνας, καθιστικού/τραπεζαρίας, και τουαλέτα ξένων στο ισόγειο και δυο υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο στον πρώτο όροφο, καθώς και ιδιόκτητη πισίνα.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

Πώς κινήθηκε η πρώτη e-δημοπρασία
Υπενθυμίζεται πως, η διαδικτυακή πλατφόρμα αγοραπωλησίας ακινήτων, BidX1, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη της δημοπρασία στις 23 Οκτωβρίου, πετυχαίνοντας την πώληση ακινήτων συνολικής αξίας σχεδόν €9.5 εκατομμυρίων. 

Η μέθοδος της BidX1 αποδείχθηκε πολύ δημοφιλής από το λανσάρισμα της διαδικτυακής πλατφόρμας στην Κύπρο τον περασμένο Σεπτέμβριο, με περισσότερα από μισό εκατομμύριο page views από 98 διαφορετικές χώρες. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, στη δημοπρασία συμμετείχαν 220 εγγεγραμμένοι πλειοδότες, όλοι με βάση τους την Κύπρο, καταγράφοντας περίπου 2,000 προσφορές συνολικά.

Μάριος Αδάμου
 
1818