Όλα όσα έγιναν στο πρώτο ταξίδι Λεμεσός - Πειραιάς (ΦΩΤΟ&VIDEO)

H Brief έκανε το 60ωρο ταξίδι με το DALEELA- Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το πρώτο ταξίδι της Ακτοπλοϊκής Σύνδεσης

Στο πρώτο ταξίδι του DALEELA για την επανέναρξη της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας βρέθηκε μετά από πρόσκληση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας η Brief. 

Μετά από 21 χρόνια και το τελευταίο ταξίδι, που έγινε στις 8 Οκτωβρίου 2001 με το πλοίο Salamis Star, η ακτοπλοϊκή σύνδεση των δυο χωρών έγινε από τις 19 Ιουνίου πραγματικότητα.

Κατ' αρχήν στις 19 Ιουνίου έγινε μια λυτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λιμάνι Λεμεσού παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου και κρατικών αξιωματούχων.

3

σ

Μετά το τέλος της εκδήλωσης και την αποχώρηση του Προέδρου Αναστασιάδη, η Πρέδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου μαζί με την Υπουργό Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου, τον Υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο, τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, Βασίλη Δημητριάδη, τον Υφυπουργό Τουρισμού, Σάββα Περδίο και άλλους κρατικούς αξιωματούχους ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του πλοίου.

Δείτε φωτογραφιες απο την ξενάγηση στο πλοιο

ewgsdfcv

afesgbdvc

dsbxc

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι τις Κυριακής 19 Ιουνίου, σάλπαρε το M/V Daleela από το λιμάνι Λεμεσού για Πειραιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο ταξίδι του M/V Daleela είχαν επιβιβαστεί 173 άτομα, μεταξύ αυτών οι Υφυπουργοί Ναυτιλίας και Τουρισμού, Βασίλης Δημητριάδης και Σάββας Περδίος, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, Βουλευτές, δημοσιογράφοι και μέλη της ομάδας που εργάστηκε για το όλο εγχείρημα.

Μια πολύ όμορφη εμπερεία, ένα επαγγελματικό ταξίδι 60 ωρών στην Μεσόγειο μόλις είχε αρχίσει. Εξερευνώντας το πλοίο η Brief εντόπισε και μερικούς επιβάτες οι οποίοι θέλησαν από το πρώτο κιόλας ταξίδι να μεταβούν στην Ελλάδα είτε με το αυτοκίνητο τους είτε χωρίς με τον εναλλακτικό πλεόν τρόπο, διά θαλάσσης. 

Χαρακτηριστική όμως είναι η περίπτωση μιας επιβάτιδας η οποία έβαλε στο πλοίο το βαν της το οποίο είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα όσα έχει ένα σπίτι και με αυτό θα κάνει τον γύρο της Ελλάδας.

Δείτε πιο κάτω όσα δήλωσαν: 

Στο πλοίο όπως αναφέραμε επιβιβάστηκαν και οι Υφυπουργοί Ναυτιλίας και Τουρισμού, ο Δήμαρχος Λεμεσού καθώς και Βουλευτές εκ των οποίων και ο Μαρίνος Μουσιούττας Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών οι οποίοι μίλησαν αποκλειστικά στην Brief.

Ο Υ. Ναυτιλίας κ. Βασίλης Δημητριάδης χαρακτήρισε την συγκεκριμένη ημέρα ως πάρα πολύ σημαντική, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος. 

«Μετά από 21 χρόνια επιτέλους δημιουργούμε την ενναλακτική συνδεσιμότητα που τόσο πολύ ήθελαν οι συμπολίτες μας», σημείωσε, καλώντας ταυτόχρονα τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτό το εγχείρημα, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Σχετικά με τις πρώτες εντυπώσεις ο Υφυπουργός Ναυτιλίας σημείωσε πως ήταν πολύ θετικές, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως υπάρχουν ωστόσο περιθώρια βελτίωσης. 

Δείτε πιο κάτω δηλώσεις την Brief:  

Όσα ανέφερε ο κ. Μάριος Μιχαήλ εκ μέρους της ανάδοχης εταιρείας 

Οι εσωτερικοί χώροι και οι καμπίνες

Στο πλοιο υπάρχουν αρκετές καμπίνες οι οποίες χωρίζονται σε Α' και Β' κατηγορία. Η διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι στις καμπίνες Β κατηγορίας δεν υπάρχουν εντός μπάνιο και τουαλέτα, ωστόσο οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα κοινά αποχωρητίρια τα οποία βρίσκοντα δίπλα από αυτές τις καμπίνες.

Εντός του πλοίου υπάρχουν επίσης καμπίνες για άτομα με αναπηρία καθώς και η καμπίνα του καπετάνιου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις καμπίνες και τους χώρους του πλοίου: 

τδφυηγξ κξ

τ7ικθηου8

ρργθτγνυηξ

ωχβδφβχ

ασφδγφηγ

<ωζχδβχψφ

θδτγ

4σρυδτφυγη

σαφζδωχψβ

φγωξηβκ,ξ.ηξβ,μ

ρδυτφθγξηβξ

ρφφψγξωηβ

δσφαδγχφ

Μετά από οκτώ και πλέον ώρες ταξιδιού γύρω στις 8:00 το βράδυ στο σαλόνι είχε ήδη αρχίσει το γλέντι. Οι περισσότεροι επιβάτες είχαν ήδη πάρει τις θέσεις τους και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας έβγαλε το Υπουργικό κοστούμι και πήρε τον ρόλο του dj ανεβάζοντας την διάθεση των επιβατών με τα τραγούδια του.

Όλα όσα έγιναν το πρώτο βράδυ: 

>>> Διαβάστε επίσης: Ανέλαβε χρέη DJ στο πλοίο ο Υφυπουργός Ναυτιλίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από 30 ώρες ταξίδι έφτασε στον Πειραιά το M/V Daleela, το οποίο είχε σαλπάρει την Κυριακή 19 Ιουνίου από το Λιμάνι της Λεμεσού, την Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 6:00 το απόγευμα.

Στον Πειραιά έγινε μια ζεστή υποδοχή των επιβατών από τη φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά και ακολούθησε τελετή από τον Δήμο Πειραιά και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας. 

Ομιλίες απηυθύναν ο Αντιδήμαρχος Πειραιά, Δημήτρης Καρύδης, ο Έλληνας Υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα, Κυριάκος Κενεβέζος και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Βασίλης Δημητριάδης. 

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την άφιξη του πλοίου στον Πειραιά, την υποδοχή και την εκδήλωση:

ΦΕΑΕΔςΔΔ

gtrfeawdw

tgrfseffe

btvrfdeadadawd

Γύρω στις 11 το βράδυ επιβιβάστηκαν όλοι οι επιβάτες στο πλοιο. Το πλοίο αν και ήταν προγραμαμτισμένο να ξεκινήσει για το ταξίδι της επιστροφής στις 1:00 μετά τα μεσάνυχτα ωστόσο το πλοίο αναχώρησε για το λιμάνι της Λεμεσού στις 6:30 το πρωί από το Λιμάνο του Πειραιά.

Στο Λιμάνι Λεμεσού έφτασε το DALEELA λίγο μετά τις 11 το μεσημέρι της Τετάρτης (22/6) από το 30ωρο ταξίδι από το Λιμάνι του Πειραιά. 

ωρψαδσςδαδα

Λίγα λόγια για το ταξίδι: 

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα, για πρώτη φορά η Digital Tree μου εμπιστεύθηκε μια διαφορετική αποστολή, να καλύψω δημοσιογραφικά ένα ιστορικό ταξίδι, ένα εγχείρημα για το οποίο εργάστηκαν πολλά άτομα τόσο κρατικοί αξιωματούχοι όσο και υπαλλήλοι των υφυπουργείων και των δύο χωρών.

Όπως σε κάθε νέο εγχείρημα υπήρχαν τα μικρά προβλήματα τα οποία τόσο η ανάδοχος εταιρεία όσο και τα Υφυπουργεία μερίμνησαν να τα λήσουν τόσο κατά την διάρκεια του ταξιδιού όσο και μετά το τέλος. 

Ωστόσο οι επιβάτες που ταξίδεψαν σε αυτό το παρθενικό ταξίδι έδειξαν κατανόηση και οι εντυπώσεις ήταν ιδιαίτερα θετικές.

σζωδβχνφγη

Δείτε πιο κάτω περισσότερες φωτογραφίες από το ταξίδι: 

ΜΙΜΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
 
2041