Οι περισσότερες κατοικίες αποτελούν μέρος οικιστικών αναπτύξεων στα Κάτω Λεύκαρα, στο Αυγόρου και στην Μελάδεια

Είκοσι τέσσερις κατοικίες, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι μέρος οικιστικών αναπτύξεων, διαθέτει προς πώληση η Gordian Holdings, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές σε δάνεια με εξασφαλίσεις και ακίνητα στην Κύπρο και την Ελλάδα, με τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας να ανέρχονται γύρω στα €5.7 δισεκατομμύρια.

Η Brief ανέτρεξε στην ιστοσελίδα της εταιρείας, έκανε έρευνα για τα υπό πώληση ακίνητά της και παρουσιάζει σήμερα (7/11) τα κύρια χαρακτηριστικά και τις τιμές πώλησης των 24 κατοικιών που διαθέτει.

>>> Διαβάστε ακόμη: Στασιμότητα στην αγορά ακινήτων από τον Ιούνιο-Στοιχεία & Πίνακες <<<


Τα ακίνητα 1

1/ Ημιτελής οικιστική ανάπτυξη στα Κάτω Λεύκαρα

Πρόκειται για ημιτελές οικιστικό συγκρότημα 10 κατοικιών, το οποίο βρίσκεται 270 μ. νοτιοδυτικά από το παρεκκλήσι του Αγίου Ραφαήλ, 235 μ. νότια από την εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και 400 μ. νότια από το κέντρο του χωριού. 

Το συγκρότημα αποτελείται από έξι κατοικίες των τριών υπνοδωματίων και τέσσερις κατοικίες των δύο υπνοδωματίων. Κάθε κατοικία έχει το δικό της καλυμμένο χώρο στάθμευσης και πρόνοια για split units.

Η έκταση του οικοπέδου όπου έχει ανεγερθεί το συγκρότημα είναι 3.740 τ.μ., ενώ η τιμή πώλησης του έχει καθοριστεί στις 830.000 ευρώ.

2/ Ημιτελής οικιστική ανάπτυξη στο Αυγόρου

Πρόκειται για άλλο ένα ημιτελές συγκρότημα κατοικιών στο Αυγόρου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 800 μ. βορειοανατολικά από το κέντρο του χωριού, 625 μ. ανατολικά του Εθνογραφικού Μουσείου και 1,1 χλμ βορειοδυτικά από το Δημοτικό Σχολείο Αυγόρου. 

Αποτελείται σήμερα από τέσσερις ημιτελείς κατοικίες, ενώ για ολόκληρη την ανάπτυξη έχει εκδοθεί άδεια οικοδομής για 18 σπίτια. Όλες οι κατοικίες θα έχουν επιφάνεια 106 τ.μ. και θα αποτελούνται από ενιαίο χώρο καθιστικού / τραπεζαρίας και κουζίνας, τουαλέτα επισκεπτών και υπνοδωμάτιο στο ισόγειο και δύο υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο στον πρώτο όροφο. 

>>> Διαβάστε ακόμη: Altamira - Άλλες 15 κατοικίες και διαμερίσματα προς πώληση (ΦΩΤΟΣ) <<<

Η γύρω περιοχή περιλαμβάνει οικιστικές εξελίξεις και ανεπτυγμένα αγροτεμάχια και η τιμή πώλησης της ανάπτυξης έχει καθοριστεί στις 420.000 ευρώ.

3/ Δύο κατοικίες στα Νέα Δήμματα της Πάφου

Πρόκειται για ημιτελές κτίριο κατοικιών στα Νέα Δήμματα της Πάφου, το οποίο βρίσκεται 150 μ. ανατολικά του δρόμου Πόλης Χρυσοχούς - Πωμού και 400 μ. βόρεια του κέντρου του χωριού. 

Αποτελείται από δύο κατοικίες, μία στο ισόγειο και μία στον πρώτο όροφο, έκτασης 135 τ.μ. Και οι δύο κατοικίες αποτελούνται από ενιαίο χώρο καθιστικού / τραπεζαρίας και κουζίνας, τρία υπνοδωμάτια (το ένα από τα οποία έχει ιδιωτικό μπάνιο) και μπάνιο. Διαθέτουν, επίσης, καλυμμένες βεράντες, ανοικτό χώρο στάθμευσης και αυλή.

Η άμεση περιοχή του ακινήτου αποτελείται από ανεπτυγμένα αγροτεμάχια, καθώς και από διάσπαρτες οικιστικές μονάδες και η τιμή πώλησής του έχει καθοριστεί στις 315.000 ευρώ. 

4/ 7 κατοικίες στην Μελάδεια της Πάφου

Πρόκειται για 7 διώροφες κατοικίες, μέρος οικιστικού συγκροτήματος 8 συνολικά κατοικιών στην Μελάδεια της Πάφου. Οι έξι από τις επτά κατοικίες είναι τριών υπνοδωματίων, ενώ η μία είναι δύο υπνοδωματίων.

Όλα αποτελούνται από ενιαίο χώρο καθιστικού / τραπεζαρίας και κουζίνας, τουαλέτα επισκεπτών, στο ισόγειο, ενώ στον πρώτο όροφο είναι τα υπόλοιπα δωμάτια. Διαθέτουν, ακόμη, θέρμανση με λέβητες πετρελαίου και διπλά τζάμια, το δικό τους χώρο στάθμευσης, πισίνα, λεβητοστάσιο και αποθήκη. Σημειώνεται πως, η μία εκ των έξι κατοικιών των τριών υπνοδωματίων διαθέτει υπνοδωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο στο ισόγειο.

>>> Διαβάστε ακόμη: Σε ανοδική πορεία ο οικοδομικός τομέας στην Κύπρο-ΣΤΟΙΧΕΙΑ <<<

Οι τιμές πώλησης των κατοικιών κυμαίνονται από 130.000 ευρώ (κατοικία δύο υπνοδωματίων) έως 200.000 ευρώ. Αξίζει, δε, να αναφερθεί πως για τα εν λόγω ακίνητα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου.

5/ Κατοικία τριών υπνοδωματίων στην Αναφωτίδα Λάρνακας

Πρόκειται για διώροφη κατοικία στην Αναφωτίδα της επαρχίας Λάρνακας, η οποία βρίσκεται 700 μ. βορειοανατολικά από το κοινοτικό κέντρο του χωριού και 70 μ. βόρεια του δρόμου Αναφωτίδας-Απλάντας.

Έχει έκταση 150 τ.μ. σε δύο επίπεδα όπου το ισόγειο αποτελείται από σαλόνι, κουζίνα και τραπεζαρία και ο πρώτος όροφος από τρία υπνοδωμάτια (ένα με μπάνιο) και ένα μπάνιο, ενώ διαθέσιμο κλειστό χώρο στάθμευσης στο ημιυπόγειο. 

Η άμεση περιοχή αποτελείται από κατοικίες όπως σπίτια και άδεια οικόπεδα κατοικιών, ενώ η τιμή πώλησης της έχει καθοριστεί στις 180.000 ευρώ.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για όλες τις κατοικίες εδώ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

α

Ποια είναι η Gordian Holdings
Η Gordian Holdings είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές σε δάνεια με εξασφαλίσεις και ακίνητα
στην Κύπρο και την Ελλάδα, με τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της Εταιρείας να ανέρχονται γύρω στα €5.7 δισ. Η Gordian Holdings είναι εγκεκριμένη Εταιρεία Εξαγοράς Πιστώσεων από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και έχει στόχο να διαχειριστεί όλες τις δανειακές και πιστωτικές απαιτήσεις που αποκτά σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές, εφαρμόζοντας πλήρως τις σχετικές νομοθεσίες.

Η Gordian Holdings ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 με σκοπό να συνεργαστεί με τραπεζικά ιδρύματα, προσφέροντας λύσεις για την αντιμετώπιση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) και τη διαχείριση ακινήτων, μέσω παροχής επενδυτικών κεφαλαίων και επιπρόσθετων επιλογών διαχείρισης. Ως εκ τούτου, διευκολύνεται η αναδιάρθρωση και η εξέλιξη του τραπεζικού συστήματος και της ευρύτερης οικονομίας της Κύπρου και της Ελλάδας. 

Η Gordian Holdings αποτελείται από μια ομάδα Κυπρίων και διεθνών επαγγελματιών, με εμπειρία στους τομείς της διαχείρισης προβληματικών χρεών, ακινήτων και επενδύσεων. Η ομάδα αυτή έχει στόχο τον εντοπισμό, την απόκτηση και τη διαχείριση επενδύσεων και νέων επιχειρηματικών ευκαιριών.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Στις 28 Αυγούστου 2018, μια εταιρεία συνδεδεμένη με την Gordian Holdings, συμφώνησε να αποκτήσει το χαρτοφυλάκιο «Project Helix» από την Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ και από τον Ιούνιο του 2019 η Gordian Holdings έγινε ο νόμιμος ιδιοκτήτης και δανειστής όλων των δανείων, πιστωτικών ανοιγμάτων και περιουσιακών στοιχείων του χαρτοφυλακίου. Η Τράπεζα Κύπρου θα συνεχίσει να διαχειρίζεται το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο για μια μεταβατική περίοδο ενώ εν τέλει η διαχείρισή του θα μεταφερθεί στην Gordian Holdings.

Αξίζει, δε, να αναφερθεί πως, η Gordian Holdings έχει φιλόδοξα σχέδια να συνεχίσει να αναπτύσσει τις δραστηριότητές της, καθώς υποστηρίζει περαιτέρω επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Μάριος Αδάμου
 
981
Thumbnail

Μειωμένος φαίνεται να είναι κάθε χρόνο από το 2015 μέχρι και το 2019 ο αριθμός των συνταξιούχων Τουρκοκυπρίων αλλά και των ποσών που λαμβάνουν ως σύνταξη από το κυπριακό κράτος.  Οι Τ/κ που είχαν κοινωνικές ασφαλίσεις στην κυπριακή δημοκρατία  λαμβάνουν από τα ταμεία του κράτους πέραν της θεσμοθετημένης σύνταξης και σύνταξη χηρείας, ανικανότητας, αναπηρίας αλλά και ορφάνιας.

ad1mobile

Άλλωστε δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς, αφού είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και ισχύει ό,τι ισχύει για όλους τους Κύπριους πολίτες.

Η Brief σταχυολόγησε τα στοιχεία από το τμήμα συντάξεων και σας παρουσιάζει αναλυτικά τα στοιχεία σχετικά με τις συντάξεις που λαμβάνουν οι Τ/κ από το κυπριακό κράτος από το 2015 μέχρι και το 2019.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Συγκεκριμένα, το 2015 το σύνολο των Τ/κ συνταξιούχων ήταν 3,893 άτομα και το ποσό που έλαβαν από τα ταμεία του κράτους ανερχόταν στα 18,5 εκατομμύρια ευρώ. Αναλυτικότερα για την εν λόγω χρονιά, θεσμοθετημένη σύνταξη λάμβαναν 2,147 Τ/κ με τα ποσά να ανέρχονται σε 10,9 εκατομμύρια ευρώ. Από εκεί και πέρα σύνταξη χηρείας λάμβαναν 1,702 Τ/κ ύψους 7,4 εκ. ευρώ. Σύνταξη ανικανότητας λάμβαναν 15 Τ/κ ύψους 48,802, σύνταξη αναπηρίας 12 Τ/κ ύψους 48,414 και επίδομα ορφάνιας λάμβαναν 17 Τ/κ ύψους 60,334. 

Από εκεί και πέρα, και συγκεκριμένα από την επόμενη χρονιά τα ποσά και οι δικαιούχοι φαίνεται να μειώνονται σταδιακά μέχρι και το 2019.

Το 2016, το σύνολο των Τ/κ συνταξιούχων ήταν 3,748 άτομα και το ποσό που έλαβαν ανερχόταν στα 18,0 εκατομμύρια ευρώ.
Αναλυτικότερα για τη συγκεκριμένη χρονιά, θεσμοθετημένη σύνταξη λάμβαναν 2,065 Τ/κ με τα ποσά να ανέρχονται σε 10,5 εκατομμύρια ευρώ.  Επίσης, σύνταξη χηρείας λάμβαναν 1,641 Τ/κ ύψους 7,2 εκ. ευρώ. Σύνταξη ανικανότητας λάμβαναν 14 Τ/κ ύψους 72,892, σύνταξη αναπηρίας 10 Τ/κ ύψους 41,123 και επίδομα ορφάνιας λάμβαναν 18 Τ/κ ύψους 64,278. 

Την επόμενη χρονιά, (2017), ο συνολικός αριθμός των Τ/κ που λάμβαναν σύνταξη από το κυπριακό κράτος ήταν 3,591 άτομα και το ποσό που έλαβαν ανερχόταν στα 17,2 εκ. ευρώ.  Αναλυτικότερα για το 2017, θεσμοθετημένη σύνταξη λάμβαναν 1,968  Τ/κ με τα ποσά να ανέρχονται σε 10,0 εκατομμύρια ευρώ.  Παράλληλα, σύνταξη χηρείας λάμβαναν 1,582  Τ/κ ύψους 7,0 εκ. ευρώ. Σύνταξη ανικανότητας λάμβαναν 13 Τ/κ ύψους 63,674, σύνταξη αναπηρίας 11 Τ/κ ύψους 41,229 και επίδομα ορφάνιας λάμβαναν 17 Τ/κ ύψους 59,968. 

ad2mobile

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<   

Το 2018 το σύνολο των Τ/κ συνταξιούχων ήταν 3,420 άτομα και το ποσό που έλαβαν από τα ταμεία του κράτους ανερχόταν στα 16,7 εκατομμύρια ευρώ. Αναλυτικότερα για το 2018, θεσμοθετημένη σύνταξη λάμβαναν 1,865 Τ/κ με τα ποσά να ανέρχονται σε 9,6 εκατομμύρια ευρώ.  Από εκεί και πέρα σύνταξη χηρείας λάμβαναν 1,518 Τ/κ ύψους 6,8 εκ. ευρώ. Σύνταξη ανικανότητας λάμβαναν 11 Τ/κ ύψους 56,427, σύνταξη αναπηρίας 10 Τ/κ ύψους 39,836 και επίδομα ορφάνιας λάμβαναν 16 Τ/κ ύψους 59,149. 

Την περσινή χρονιά (2019), το σύνολο των Τ/κ συνταξιούχων ήταν 3,324 άτομα και το ποσό που έλαβαν από τα ταμεία του κράτους ανερχόταν στα 15,9 εκατομμύρια ευρώ. Αναλυτικότερα για το 2019, θεσμοθετημένη σύνταξη λάμβαναν 1,799  Τ/κ με τα ποσά να ανέρχονται σε 9,2 εκατομμύρια ευρώ.  Παράλληλα, σύνταξη χηρείας λάμβαναν 1,492 Τ/κ ύψους 6,5 εκ. ευρώ. Σύνταξη ανικανότητας λάμβαναν 9 Τ/κ ύψους 59,293, σύνταξη αναπηρίας 8 Τ/κ ύψους 37,891 και επίδομα ορφάνιας λάμβαναν 16 Τ/κ ύψους 54,517. 

Αναφορικά με το ποσό εφάπαξ που έλαβαν οι Τουρκοκύπριοι από τα ταμεία του κράτους (θεσμοθετημένη και χηρείας) από το 2015 μέχρι και το 2019 αυτό φαίνεται να κυμαίνεται στα ίδια πάνω- κάτω επίπεδα με τον αριθμό των δικαιούχων να μειώνεται σταδιακά μέσα στα τελευταία 5 χρόνια. 
 
Συγκεκριμένα, το 2015 εφάπαξ ποσό έλαβαν 63 άτομα ύψους 769,844.
Το 2016 οι Τ/κ που έλαβαν το εν λόγω ποσό ήταν 59 και ήταν ύψους 677,481. Το 2017, έλαβαν εφάπαξ ποσό συντάξεων 51 Τ/κ ύψους 598,169. Το 2018 ο αριθμός των Τ/κ που έλαβαν το ποσό των 524,644 ευρώ ως εφάπαξ ανερχόταν σε 37 άτομα. Το 2019, οι Τ/κ που έλαβαν το  εν λόγω ποσό εφάπαξ ύψους 689,314 ευρώ ανερχόταν σε 50 άτομα. 
 

,

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ad1mobile
,

συνταξη

ad1mobile
,

χηρειας

ad1mobile
,

συνταξη

ad1mobile
,

ορφανιας

ad1mobile
,

εφαπαξ

ad1mobile
article 1