Οι περισσότερες κατοικίες αποτελούν μέρος οικιστικών αναπτύξεων στα Κάτω Λεύκαρα, στο Αυγόρου και στην Μελάδεια

Είκοσι τέσσερις κατοικίες, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι μέρος οικιστικών αναπτύξεων, διαθέτει προς πώληση η Gordian Holdings, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές σε δάνεια με εξασφαλίσεις και ακίνητα στην Κύπρο και την Ελλάδα, με τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας να ανέρχονται γύρω στα €5.7 δισεκατομμύρια.

Η Brief ανέτρεξε στην ιστοσελίδα της εταιρείας, έκανε έρευνα για τα υπό πώληση ακίνητά της και παρουσιάζει σήμερα (7/11) τα κύρια χαρακτηριστικά και τις τιμές πώλησης των 24 κατοικιών που διαθέτει.

>>> Διαβάστε ακόμη: Στασιμότητα στην αγορά ακινήτων από τον Ιούνιο-Στοιχεία & Πίνακες <<<


Τα ακίνητα 1

1/ Ημιτελής οικιστική ανάπτυξη στα Κάτω Λεύκαρα

Πρόκειται για ημιτελές οικιστικό συγκρότημα 10 κατοικιών, το οποίο βρίσκεται 270 μ. νοτιοδυτικά από το παρεκκλήσι του Αγίου Ραφαήλ, 235 μ. νότια από την εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και 400 μ. νότια από το κέντρο του χωριού. 

Το συγκρότημα αποτελείται από έξι κατοικίες των τριών υπνοδωματίων και τέσσερις κατοικίες των δύο υπνοδωματίων. Κάθε κατοικία έχει το δικό της καλυμμένο χώρο στάθμευσης και πρόνοια για split units.

Η έκταση του οικοπέδου όπου έχει ανεγερθεί το συγκρότημα είναι 3.740 τ.μ., ενώ η τιμή πώλησης του έχει καθοριστεί στις 830.000 ευρώ.

2/ Ημιτελής οικιστική ανάπτυξη στο Αυγόρου

Πρόκειται για άλλο ένα ημιτελές συγκρότημα κατοικιών στο Αυγόρου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 800 μ. βορειοανατολικά από το κέντρο του χωριού, 625 μ. ανατολικά του Εθνογραφικού Μουσείου και 1,1 χλμ βορειοδυτικά από το Δημοτικό Σχολείο Αυγόρου. 

Αποτελείται σήμερα από τέσσερις ημιτελείς κατοικίες, ενώ για ολόκληρη την ανάπτυξη έχει εκδοθεί άδεια οικοδομής για 18 σπίτια. Όλες οι κατοικίες θα έχουν επιφάνεια 106 τ.μ. και θα αποτελούνται από ενιαίο χώρο καθιστικού / τραπεζαρίας και κουζίνας, τουαλέτα επισκεπτών και υπνοδωμάτιο στο ισόγειο και δύο υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο στον πρώτο όροφο. 

>>> Διαβάστε ακόμη: Altamira - Άλλες 15 κατοικίες και διαμερίσματα προς πώληση (ΦΩΤΟΣ) <<<

Η γύρω περιοχή περιλαμβάνει οικιστικές εξελίξεις και ανεπτυγμένα αγροτεμάχια και η τιμή πώλησης της ανάπτυξης έχει καθοριστεί στις 420.000 ευρώ.

3/ Δύο κατοικίες στα Νέα Δήμματα της Πάφου

Πρόκειται για ημιτελές κτίριο κατοικιών στα Νέα Δήμματα της Πάφου, το οποίο βρίσκεται 150 μ. ανατολικά του δρόμου Πόλης Χρυσοχούς - Πωμού και 400 μ. βόρεια του κέντρου του χωριού. 

Αποτελείται από δύο κατοικίες, μία στο ισόγειο και μία στον πρώτο όροφο, έκτασης 135 τ.μ. Και οι δύο κατοικίες αποτελούνται από ενιαίο χώρο καθιστικού / τραπεζαρίας και κουζίνας, τρία υπνοδωμάτια (το ένα από τα οποία έχει ιδιωτικό μπάνιο) και μπάνιο. Διαθέτουν, επίσης, καλυμμένες βεράντες, ανοικτό χώρο στάθμευσης και αυλή.

Η άμεση περιοχή του ακινήτου αποτελείται από ανεπτυγμένα αγροτεμάχια, καθώς και από διάσπαρτες οικιστικές μονάδες και η τιμή πώλησής του έχει καθοριστεί στις 315.000 ευρώ. 

4/ 7 κατοικίες στην Μελάδεια της Πάφου

Πρόκειται για 7 διώροφες κατοικίες, μέρος οικιστικού συγκροτήματος 8 συνολικά κατοικιών στην Μελάδεια της Πάφου. Οι έξι από τις επτά κατοικίες είναι τριών υπνοδωματίων, ενώ η μία είναι δύο υπνοδωματίων.

Όλα αποτελούνται από ενιαίο χώρο καθιστικού / τραπεζαρίας και κουζίνας, τουαλέτα επισκεπτών, στο ισόγειο, ενώ στον πρώτο όροφο είναι τα υπόλοιπα δωμάτια. Διαθέτουν, ακόμη, θέρμανση με λέβητες πετρελαίου και διπλά τζάμια, το δικό τους χώρο στάθμευσης, πισίνα, λεβητοστάσιο και αποθήκη. Σημειώνεται πως, η μία εκ των έξι κατοικιών των τριών υπνοδωματίων διαθέτει υπνοδωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο στο ισόγειο.

>>> Διαβάστε ακόμη: Σε ανοδική πορεία ο οικοδομικός τομέας στην Κύπρο-ΣΤΟΙΧΕΙΑ <<<

Οι τιμές πώλησης των κατοικιών κυμαίνονται από 130.000 ευρώ (κατοικία δύο υπνοδωματίων) έως 200.000 ευρώ. Αξίζει, δε, να αναφερθεί πως για τα εν λόγω ακίνητα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου.

5/ Κατοικία τριών υπνοδωματίων στην Αναφωτίδα Λάρνακας

Πρόκειται για διώροφη κατοικία στην Αναφωτίδα της επαρχίας Λάρνακας, η οποία βρίσκεται 700 μ. βορειοανατολικά από το κοινοτικό κέντρο του χωριού και 70 μ. βόρεια του δρόμου Αναφωτίδας-Απλάντας.

Έχει έκταση 150 τ.μ. σε δύο επίπεδα όπου το ισόγειο αποτελείται από σαλόνι, κουζίνα και τραπεζαρία και ο πρώτος όροφος από τρία υπνοδωμάτια (ένα με μπάνιο) και ένα μπάνιο, ενώ διαθέσιμο κλειστό χώρο στάθμευσης στο ημιυπόγειο. 

Η άμεση περιοχή αποτελείται από κατοικίες όπως σπίτια και άδεια οικόπεδα κατοικιών, ενώ η τιμή πώλησης της έχει καθοριστεί στις 180.000 ευρώ.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για όλες τις κατοικίες εδώ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

α

Ποια είναι η Gordian Holdings
Η Gordian Holdings είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές σε δάνεια με εξασφαλίσεις και ακίνητα
στην Κύπρο και την Ελλάδα, με τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της Εταιρείας να ανέρχονται γύρω στα €5.7 δισ. Η Gordian Holdings είναι εγκεκριμένη Εταιρεία Εξαγοράς Πιστώσεων από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και έχει στόχο να διαχειριστεί όλες τις δανειακές και πιστωτικές απαιτήσεις που αποκτά σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές, εφαρμόζοντας πλήρως τις σχετικές νομοθεσίες.

Η Gordian Holdings ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 με σκοπό να συνεργαστεί με τραπεζικά ιδρύματα, προσφέροντας λύσεις για την αντιμετώπιση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) και τη διαχείριση ακινήτων, μέσω παροχής επενδυτικών κεφαλαίων και επιπρόσθετων επιλογών διαχείρισης. Ως εκ τούτου, διευκολύνεται η αναδιάρθρωση και η εξέλιξη του τραπεζικού συστήματος και της ευρύτερης οικονομίας της Κύπρου και της Ελλάδας. 

Η Gordian Holdings αποτελείται από μια ομάδα Κυπρίων και διεθνών επαγγελματιών, με εμπειρία στους τομείς της διαχείρισης προβληματικών χρεών, ακινήτων και επενδύσεων. Η ομάδα αυτή έχει στόχο τον εντοπισμό, την απόκτηση και τη διαχείριση επενδύσεων και νέων επιχειρηματικών ευκαιριών.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Στις 28 Αυγούστου 2018, μια εταιρεία συνδεδεμένη με την Gordian Holdings, συμφώνησε να αποκτήσει το χαρτοφυλάκιο «Project Helix» από την Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ και από τον Ιούνιο του 2019 η Gordian Holdings έγινε ο νόμιμος ιδιοκτήτης και δανειστής όλων των δανείων, πιστωτικών ανοιγμάτων και περιουσιακών στοιχείων του χαρτοφυλακίου. Η Τράπεζα Κύπρου θα συνεχίσει να διαχειρίζεται το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο για μια μεταβατική περίοδο ενώ εν τέλει η διαχείρισή του θα μεταφερθεί στην Gordian Holdings.

Αξίζει, δε, να αναφερθεί πως, η Gordian Holdings έχει φιλόδοξα σχέδια να συνεχίσει να αναπτύσσει τις δραστηριότητές της, καθώς υποστηρίζει περαιτέρω επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Μάριος Αδάμου
 
434
Thumbnail

Αυξήσεις παρουσίασαν και πάλι συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες για τους πρώτους δέκα μήνες του 2019. Αυξήσεις υπήρξαν τόσο στο ηλεκτρικό ρεύμα όσο  και στα ενοίκια και στα εγχώρια προϊόντα ενώ για την ίδια περίοδο σημαντική μείωση παρουσίασαν οι τιμές στα πετρελαιοειδή.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Οκτώβριο του 2019 αυξήθηκε κατά 0,40 μονάδες και έφτασε στις 101,29 μονάδες σε σύγκριση με 100,89 μονάδες το Σεπτέμβρη του 2019. Σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018 ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή μειώθηκε κατά 1%. 

Παράλληλα, ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2018 –Οκτωβρίου 2019 σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2017 - Οκτωβρίου 2018 παρουσίασε αύξηση 0,6% ενώ κατά το αντίστοιχο προηγούμενο δωδεκάμηνο είχε αυξηθεί κατά 1%.
 
Αναλυτικότερα, την περίοδο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου του 2019 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 υπήρξε αύξηση στις τιμές των εγχώριων προϊόντων κατά 2,4% με τη μεγαλύτερη αύξηση σε αυτήν την κατηγορία να παρουσιάζουν το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό κατά 9,7% καθώς και τα εγχώρια γεωργικά προϊόντα κατά 3,7%. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην ίδια κατηγορία των εγχώριων προϊόντων παρατηρήθηκε μείωση κατά 0,4% στα εγχώρια βιομηχανικά προϊόντα. 

Για την ίδια περίοδο στα εισαγόμενα προϊόντα υπήρξε μείωση της τάξης του 1,1%
με τη μεγαλύτερη μείωση να προέρχεται από τα εισαγόμενα γεωργικά κατά 4,1% ενώ ακολουθούσαν τα εισαγόμενα βιομηχανικά με μείωση 1,1%. 

ad2mobile

>>> Οικονομία Κύπρος - Επιλεγμένη ροή ειδήσεων Brief <<< 

Παράλληλα, μεγάλη μείωση μέσα σε ένα χρόνο παρατηρήθηκε στα πετρελαιοειδή – των οποίων οι τιμές συνέχισαν την καθοδική τους πορεία- όπου και η μείωση έφτασε στο 7,1% με το δείκτη να φτάνει τις 96,27 μονάδες το 2019 από τις 97,30 το 2018. 

Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι στην κατηγορία των υπηρεσιών για την ίδια χρονική περίοδο παρατηρήθηκε μικρή αύξηση στις τιμές η οποία ανήλθε στο 1,6% με τη μεγαλύτερη αύξηση μέσα σε ένα χρόνο να παρουσιάζουν τα ενοίκια κατά 3,4% αλλά και οι μεταφορές κατά 3,6% καθώς και η Συντήρηση και Επισκευή κατοικιών κατά 3%. 

Μικρή αύξηση επίσης για την ίδια περίοδο παρατηρήθηκε στις Ασφάλειες κατά 0,2%, στις Υπηρεσίες από κρατικούς φορείς κατά 1%, στην εκπαίδευση κατά 1,8%, στην Ιατρική περίθαλψη κατά 0,8%, στα εστιατόρια και στα καφενεία κατά 1,7% και στις προσωπικές και οικιακές φροντίδες κατά 2,7%. 

Μείωση των τιμών στην κατηγορία των Υπηρεσιών είχαμε σε μία περίπτωση, αυτή των επικοινωνιών όπου και οι τιμές μειώθηκαν κατά 2,5%. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Συγκρίνοντας, τις τιμές του Οκτωβρίου του 2019 με τον Οκτώβριο του 2018 υπήρξε μεγάλη μείωση στα τρόφιμα και στα μη αλκοολούχα ποτά που έφτασε τις 3,12 μονάδες όπως και στις μεταφορές όπου η μείωση έφτασε τις 5,04 μονάδες. Μείωση στις τιμές υπήρξε, επίσης, στην κατηγορία της Επίπλωσης και του Οικιακού εξοπλισμού κατά 0,16 όπως επίσης και στην υγεία κατά 0,27 μονάδες.

Για τον Οκτώβριο του 2019 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018
η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στις επικοινωνίες κατά 2,70 μονάδες, στην εκπαίδευση κατά 1,70 μονάδες καθώς και στα εστιατόρια και στα ξενοδοχεία κατά 1,16 μονάδες.

article 1