Όλες οι ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό

Τριήμερο Προϋπολογισμών 2021 - Οι τοποθετήσεις όλων των Βουλευτών

Άρχισε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Τρίτης (15/12) η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η «μαραθώνια διαδικασία», η οποία ξεκινά σήμερα (15/12) και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 17/12 με την Ολομέλεια να τοποθετείται υπέρ ή κατά του Προϋπολογισμού 2020, θεωρείται το «αποκορύφωμα» των εργασιών του Νομοθετικού Σώματος, αφού ουσιαστικά πρόκειται για την μόνη επαναλαμβανόμενη διαδικασία ανά έτος, όπου η Βουλή των Αντιπροσώπων, μπορεί να «μπλοκάρει» τα πλάνα της Εκτελεστικής Εξουσίας καταψηφίζοντας τους Προϋπολογισμούς, με την πρώτη να αναγκάζεται να προσφύγει στα «δωδεκατημόρια».

Η φετινή συζήτηση, πάντως, γίνεται εν μέσω αβεβαιότητας ως προς τη ψήφιση ή μη του κρατικού προϋπολογισμού, αφού για την ώρα οι ισορροπίες είναι αρκετά λεπτές.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σημειώνεται πως, κατά την σημερινή συζήτηση η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, θα παρουσιάσει την Έκθεση της Επιτροπής για τον Προϋπολογισμό 2021 και θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των Αρχηγών των Κομμάτων, ενώ για αύριο (16/12) είναι προγραμματισμένο να μιλήσουν συνολικά 39 Βουλευτές από όλα τα κόμματα.

Η Brief, συλλέγει όλες τις ομιλίες των Βουλευτών τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω ανά ημέρα. Σημειώνεται πως, το κείμενο θα ανανεώνεται συνεχώς.

Πρόγραμμα Ομιλητών 1ης ημέρας (16/12):

Στο ακόλουθο βίντεο αναλυτικά οι τοποθετήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού:Πρόγραμμα Ομιλητών (πρωί) Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου:

Σημειώνεται πως, η ομιλία του Βουλευτή Ζαχαρία Ζαχαρίου δεν μας είχε αποσταλεί.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις πιο πάνω ομιλίες και στο ακόλουθο βίντεο:

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Πρόγραμμα Ομιλητών (απόγευμα) Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου:

Σημειώνεται πως, για όσα ονόματα Βουλευτών δεν υπάρχουν σχετικά links που να παραπέμπουν στα αντίστοιχα θέματα, πρόκειται για περιπτώσεις που δεν έχει αποσταλεί από πλευράς των Βουλευτών η ομιλία τους.

Μπορείτε να δείτε όλες τις ομιλίες στο ακόλουθο βίντεο:

 
2210