Πήρες quiet promotion. Αξίζουν τελικά οι περισσότερες ευθύνες;

Σου έδωσαν περισσότερες ευθύνες που θυμίζει προαγωγή αλλά ποτέ δεν σου την ανακοίνωσαν – Αξίζει τελικά;

Για όσους δεν γνωρίζουν το «quiet promotion» είναι αυτό που συμβαίνει όταν ο προϊστάμενος σου ή κάποιος υπεύθυνος στην εταιρεία που απασχολείσαι σου δίνει περισσότερες ευθύνες και καθήκοντα και φορτώνει περισσότερο το ήδη βαρυφορτωμένο σου εργασιακό πρόγραμμα, αλλά χωρίς ωστόσο να σου ανακοινώσει ποτέ ότι προάχθηκες. 

Αυτή η τακτική γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη και ακολουθείται από όλο και περισσότερους managers προκαλώντας νέους πονοκεφάλους στους εργαζόμενους αλλά και αρκετά ερωτήματα για το «τί σημαίνουν» τελικά τα διευρυμένα καθήκοντα που μόλις απέκτησαν.

Αξίζουν τελικά οι περισσότερες ευθύνες; 

Αυτές οι επιπλέον ευθύνες που δεν συνοδεύονται από προαγωγή μπορεί να σημαίνουν δύο πράγματα. Είτε είσαι υποψήφιος/α για προαγωγή και απλά περνάς από «τεστ», είτε λόγω στενότητας ο εργοδότης σου προσπαθεί να εκμεταλλευθεί όσο το δυνατόν καλύτερα προς όφελος του τον χρόνο σου στη δουλειά. 

Τώρα, εάν αυτή η απόφαση – δηλαδή οι περισσότερες ευθύνες και δουλειά – συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα χωρίς προαγωγή τότε θα πρέπει να θεωρείς σίγουρο το γεγονός ότι αυτός ο φόρτος εργασίας δεν πρόκειται να «μεταφραστεί» σε εργασιακά και μισθολογικά ωφελήματα. 

Η βασική αρχή είναι απλή: Με τα περισσότερα καθήκοντα και ευθύνες έρχεται μεγαλύτερος μισθός και περισσότερα ωφελήματα. 

Άρα η απάντηση είναι απλή. Αν δεν δεις αυτή τη βασική αρχή τότε θα πρέπει να σταματήσεις να διερωτάσαι αν αξίζουν τελικά ή περισσότερες ευθύνες ή όχι. Δεν αξίζουν… 

Μάθε περισσότερα για ευκαιρίες καριέρας ΕΔΩ 

 
2279