Πολύ σύντομα θα καταθέτεις επιταγές από το κινητό σου

Η νέα δυνατότητα που φέρνει η Τράπεζα Κύπρου – Θα αρκεί μια φωτογραφία της επιταγής μέσω boc mobile app

ΓΡΑΦΕΙ Ο 
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΖΑΚΟΣ

Μια νέα δυνατότητα φέρνει πολύ σύντομα η Τράπεζα Κύπρου, καθώς σύμφωνα με πηγές από την Τράπεζα, οι πελάτες του ιδρύματος θα μπορούν να φωτογραφίζουν την επιταγή τους μέσω boc mobile app και να προχωρούν με αυτόματη κατάθεση της, χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθούν κάποιο υποκατάστημα ή ATM. 

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές στην Brief, αυτή η δυνατότητα θα δοθεί σε αρχικό στάδιο μόνο σε ιδιώτες, ενώ σύντομα θα υπάρχει και η δυνατότητα για διαχείριση πάγιων καταθέσεων (γραμμάτια) μέσω της εφαρμογής της Τράπεζας Κύπρου που διατίθεται σε κινητές συσκευές.

92,5% των συναλλαγών μέσω ψηφιακών καναλιών 

Τα πιο πάνω ανήκουν στον σχεδιασμό για ψηφιακό μετασχηματισμό της Τράπεζας Κύπρου, ο οποίος θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο υποκαταστημάτων και ATMs, αλλά και την προσφορά νέων δυνατοτήτων (Διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ για το Cash Back), καθώς οι συνήθειες των πολιτών, όπως δείχνουν και τα στοιχεία, έχουν διαφοροποιηθεί. 

>>> Διαβάστε επίσης: Κωστουρής: Σε μερικά χρόνια δεν θα έχουμε επιταγές, χαρτονομίσματα <<<

Ειδικότερα, στα τέλη Απριλίου 2022, το 92,5% του αριθμού των συναλλαγών καταθέσεις, αναλήψεις μετρητών και μεταφορές εντός και εκτός Τράπεζας Κύπρου, πραγματοποιήθηκαν μέσω των ψηφιακών καναλιών, ενώ ταυτόχρονα οι ενεργοί χρήστες της τραπεζικής εφαρμογής για κινητά και οι ενεργοί χρήστες QuickPay αυξήθηκαν κατά 22.3% και 40,0% αντίστοιχα κατά τους τελευταίους 12 μήνες, με τον υψηλότερο αριθμό χρηστών QuickPay μέχρι στιγμής καταγράφηκε τον Απρίλιο 2022 με 138 χιλιάδες ενεργούς.

>>> Διαβάστε επίσης: Θα λειτουργούν ως ATM φούρνοι, περίπτερα, πρατήρια & supermarket <<<

Στον αντίποδα, οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται στα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου έχουν μειωθεί κατά 39%. Συγκεκριμένα, το 2019 έγιναν στα καταστήματα της τράπεζας 724 χιλιάδες συναλλαγές ενώ το 2021 έγιναν μόλις 440 χιλιάδες συναλλαγές καταγράφοντας μείωση 39%.

>>> Διαβάστε επίσης: Τέλος οι μισθοί σε cash και επιταγές - Μόνο με τραπεζικό έμβασμα <<<

 
1949