Πόσα ξενοδοχεία λειτουργούν στην Κύπρο και πόσες κλίνες διαθέτουν

Τα περισσότερα ξενοδοχεία λειτουργούν στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και τα λιγότερα στα ορεινά θέρετρα

Πέραν των 250 ξενοδοχειακών μονάδων δυναμικότητας περίπου 60 χιλιάδων κλινών λειτουργούν στην Κύπρο, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Συγκεκριμένα και βάσει των στοιχείων, στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του έτους λειτουργούσαν ανά το παγκύπριο 254 ξενοδοχεία δυναμικότητας 59.995 κλινών. 

>>> Διαβάστε ακόμη: Ποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα έχει μόνο ένα 5άστερο ξενοδοχείο;-ΦΩΤΟΣ <<<

Ανά επαρχία
Από περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων αυτών προκύπτει πως, τα περισσότερα ξενοδοχεία συσσωρεύονται στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, ενώ τα λιγότερα στα ορεινά που αποδεικνύονται ο φτωχότερος συγγενής. 

Ειδικότερα, στην επαρχία Λευκωσίας λειτουργούσαν 21 ξενοδοχειακές μονάδες δυναμικότητας 2.518 κλινών και στην επαρχία Λεμεσού λειτουργούσαν 32 ξενοδοχειακές μονάδες δυναμικότητας 9.556 κλινών.

>>> Διαβάστε επίσης: Το προφίλ των 5άστερων ξενοδοχείων της Κύπρου (ΦΩΤΟΣ) <<<

Στην επαρχία Λάρνακας λειτουργούσαν 32 ξενοδοχειακές μονάδες δυναμικότητας 4.850 κλινών, ενώ στην επαρχία Πάφου λειτουργούσαν 61 ξενοδοχειακές μονάδες δυναμικότητας 18.917 κλινών.

Στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου λειτουργούσαν 87 ξενοδοχειακές μονάδες δυναμικότητας 22.643 κλινών και στα ορεινά θέρετρα λειτουργούσαν 21 ξενοδοχειακές μονάδες δυναμικότητας 1.511 κλινών.

>>> Διαβάστε ακόμη: Τα 15 ξενοδοχεία στην Κύπρο με πέραν των 500 κλινών (ΦΩΤΟΣ) <<<

Ανά κατηγορία
Σε ό,τι αφορά την κατηγορία των ξενοδοχείων, τα περισσότερα είναι 3 αστέρων και τα λιγότερα 1 αστεριού. 

Αναλυτικότερα, ανά το παγκύπριο λειτουργούσαν 28 πεντάστερα ξενοδοχεία. Τα 12 ήταν στην Πάφο, τα 8 στην Λεμεσό, στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου 6, ενώ Λάρνακα και Λευκωσία διέθεταν 1 5άστερο ξενοδοχείο.

>>> Διαβάστε επίσης: Το προφίλ των 31 μικρών ξενοδοχείων -έως 50 κλίνες- της Κύπρου <<<

Την ίδια ώρα, τα τετράστερα ξενοδοχεία ανέρχονταν σε 58, εκ των οποίων τα 23 ήταν στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, τα 19 στην Πάφο, τα 8 στην Λεμεσό, τα 5 στην Λάρνακα, τα 2 στην Λευκωσία και 1 στα ορεινά θέρετρα.

Τα ξενοδοχεία 3 αστέρων ήταν συνολικά 89. Τα 45 λειτουργούσαν στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, τα 19 στην Πάφο, τα 11 στην Λεμεσό, 5 στην Λάρνακα, 5 στα ορεινά θέρετρα και 4 στην Λευκωσία.

>>> Διαβάστε ακόμη: Έκτακτα σχέδια κατάρτισης εργαζομένων σε ξενοδοχειακές μονάδες <<<

Τα ξενοδοχεία 2 αστέρων ήταν συνολικά 53, εκ των οποίων τα 19 λειτουργούσαν στην Λάρνακα, τα 11 στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, τα 10 στην Λευκωσία, τα 6 στα ορεινά θέρετρα, τα 4 στην Πάφο και τα 3 στην Λεμεσό.

Τέλος, τα ξενοδοχεία 1 αστεριού ήταν 26, εκ των οποίων τα 9 λειτουργούσαν στα ορεινά θέρετρα, τα 7 στην Πάφο, τα 4 στην Λευκωσία, ενώ Λεμεσός, Λάρνακα και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου διέθεταν από 2.

Μάριος Αδάμου
 
450
Thumbnail

Άλλη μία επενδυτική ευκαιρία σε όσους αναζητούν τεμάχιο για ανέγερση συγκροτημάτων κατοικιών ή κτιρίων είτε για εμπορικούς είτε για οικιστικούς σκοπούς είτε μεικτής χρήσης, προσφέρει η Altamira, η οποία μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της πραγματοποιεί ειδική εκστρατεία.

Πρόκειται για οικιστικό χωράφι σε εξαιρετική τοποθεσία στον Δήμο Στροβόλου, σε απόσταση περί τα 320 μέτρα βόρεια του κυκλικού κόμβου «Μετρό» και περί τα 300 μέτρα βορειοδυτικά του «Jumbo». 

>>> Διαβάστε ακόμη: Ένα στα δύο ΜΕΧ στην διαχείριση της Altamira-Ποια τα σχέδια της <<<

Το ακίνητο, συνολικής έκτασης 25.317 τ.μ., είναι ιδανικά τοποθετημένο κοντά σε πληθώρα υπηρεσιών και ανέσεων όπως υπεραγορές, σχολεία, καταστήματα, εστιατόρια κλπ. Επιπλέον, διαθέτει πολύ καλές προσβάσεις προς τον αυτοκινητόδρομο και το κέντρο της Λευκωσίας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το «Pavilion» και το «Nicosia Mall» βρίσκονται σε επίσης κοντινή απόσταση.

Διαθέτει σχεδόν ορθογώνιο σχήμα και ομαλή επιφάνεια, ενώ εφάπτεται της οδού Ελαιώνων κατά μήκος του ανατολικού του συνόρου με πρόσωπο περί τα 150 μέτρα. 

>>> Διαβάστε επίσης: Altamira: 11 κατοικίες και επαύλεις από €95.000 (Τιμές-ΦΩΤΟΣ) <<<

Είναι κατάλληλο για διαχωρισμό οικοπέδων ή για ενιαία οικιστική ανάπτυξη αφού λόγω του μεγάλου εμβαδού του προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εκμετάλλευσης. Αποτελεί, δε, εξαιρετική επιλογή για ιδιώτες ή για επιχειρηματίες ανάπτυξης γης. Ο χαμηλός συντελεστής δόμησης (60%) αποτελεί εγγύηση για ένα εύρυθμα δομημένο περιβάλλον. 

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ενιαίας ανάπτυξης το ακίνητο δύναται να επωφεληθεί από αύξηση του συντελεστή δόμησης.

Η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησης του έχει καθοριστεί στα 5.000.000 ευρώ και η Altamira θα δέχεται προσφορές από υποψήφιους αγοραστές μέχρι και την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, στη 1.00 μ.μ.

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί πως η Altamira προτρέπει τους υποψήφιους αγοραστές όπως, για την υποβολή προσφορών ελέγξουν τα πολεοδομικά ή και άλλα στοιχεία του ακινήτου με τις αρμόδιες αρχές, ενώ τονίζεται πως η εταιρεία δεν δεσμεύεται να αποδεχθεί την υψηλότερη ή οποιαδήποτε άλλη προσφορά, καθώς και ότι, οι τιμές δύναται να αναπροσαρμοστούν χωρίς προειδοποίηση.

>>> Διαβάστε ακόμη: Ακίνητο κοντά στο καζίνο-θέρετρο πωλείται για €30 εκατ. (Video) <<<

Σημειώνεται, τέλος, πως η προαναφερθείσα επιφυλασσόμενη τιμή δύναται να υπόκειται σε ΦΠΑ.

Δείτε πιο κάτω φωτογραφίες του ακινήτου, όπως αυτές παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της Altamira:

ad1mobile
, article 1