Το προφίλ των πολυκαταστημάτων DIY στην Κύπρο

Όλες οι πληροφορίες της αγοράς Do It Yourself και Home Improvement

Έξι μήνες ζωής συμπληρώνονται σε μερικές μέρες -εγκαινιάστηκε στις 28 Νοεμβρίου- για το πρώτο κατάστημα επίπλωσης σπιτιού και DIY στην Κύπρο του μαλτέζικου όμιλου Alf Mizzi and Sons, Homemate, το οποίο από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν οι καταναλωτές. Με την κάθοδο του Homemate, ο αριθμός των πολυκαταστημάτων DIY στην κυπριακή αγορά ανήλθε στους επτά.

Με αφορμή, όμως, την συμπλήρωση έξι μηνών ζωής του νέου DIY, η Brief συνέλεξε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και για τα επτά πολυκαταστήματα της Κύπρου, τις οποίες και παρουσιάζει σήμερα.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η αγορά του DIY στην Κύπρο έχει πολλές λάβει, πλέον, πολλές και διαφορετικές προεκτάσεις και συνδέεται με τον οικιακό εξοπλισμό, τα έπιπλα, τα μαστορέματα και τα διάφορα εργαλεία.
  super home

Super Home Center: Για να μην ψάχνετε αλλού
Το πρώτο Super Home Center άνοιξε το 1999.
Η δημιουργία του έφερε τις λύσεις που ικανοποιούν όλες τις ανάγκες για το σπίτι, τον κήπο, το γραφείο, το εργοστάσιο ή οποιοδήποτε άλλο χώρο.

Ο Κύπριος καταναλωτής αγκάλιασε το πρωτοποριακό αυτό κατάστημα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το Super Home Center είχε γίνει μέρος της καθημερινής του ζωής.

Η τεράστια γκάμα προϊόντων -πέραν των 50.000 προϊόντων σε περισσότερες από 18 κατηγορίες-, η άριστη εξυπηρέτηση, οι άνετοι χώροι στάθμευσης, η εύκολη πρόσβαση αλλά και οι χαμηλές τιμές επιβεβαιώνουν καθημερινά το σλόγκαν της εταιρείας «...και μην ψάχνετε αλλού!».

Παράλληλα, τα καταστήματα Super Home Center προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως κοπή ξυλείας, χρωμοσυνθέσεις, κατ’ οίκον παραδόσεις, τηλεφωνικές παραγγελίες, καθώς επίσης και την δυνατότητα συλλογής βαθμών στο μεγαλύτερο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique by Ermes.

Σήμερα το Super Home Center διαθέτει πέντε καταστήματα. Δύο στη Λευκωσία -το ένα στο The Mall of Engomi-, ένα στη Λεμεσό, ένα στην Λάρνακα και ένα στην Πάφο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ή καλέστε στον παγκύπριο αριθμό εξυπηρέτησης 7777 7545.
  ικεα

ΙΚΕΑ: Όλα για το σπίτι
Με επιτυχημένη παρουσία και πορεία σε 42 χώρες ανά το παγκόσμια, η ΙΚΕΑ άνοιξε το πρώτο και μοναδικό, μέχρι στιγμής, κατάστημά της στην Κύπρο το 2007.
Στόχος της εταιρείας ήταν και είναι η κατάκτηση ηγετικής θέσης στην λιανική αγορά επίπλων και ειδών οικιακού εξοπλισμού στην Κύπρο.

Η διεθνής σουηδική αλυσίδα επίπλων και οικιακού εξοπλισμού διαθέτει ευρεία γκάμα προϊόντων επίπλωσης, διακόσμησης και εξοπλισμού σπιτιού, σε πολύ καλές τιμές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΙΚΕΑ στην Κύπρο εκπροσωπείται από τον Όμιλο Εταιριών FOURLIS. Ο Όμιλος FOURLIS, συνέχεια της εταιρείας που δημιούργησε το 1950 ο Αναστάσιος Φουρλής εδώ και 69 χρόνια επενδύει στoυς εργαζόμενους του, στην ποιότητα του χώρου εργασίας, στις καινοτόμες υποδομές και στις λειτουργικές σχέσεις με τους προμηθευτές. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνει σταθερά υψηλό επίπεδο παραγωγικότητας, αλλά και μεγιστοποίηση της ικανοποίησης των πελατών. 

Σήμερα, ο Όμιλος FOURLIS αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς Ομίλους καταναλωτικών αγαθών στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Ρουμανία και την Τουρκία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ή καλέστε στο 22502502.
  leroy

Leroy Merlin: Κάθε λύση για κάθε σπίτι
Η ιστορία των Leroy Merlin αρχίζει από το 1923
, όταν ο Adolphe Leroy και η Rose Merlin, σύζυγοι και συνέταιροι, ανοίγουν ένα κατάστημα με αμερικάνικα στοκ. Αυτή η πρώτη επιτυχία τους ενθαρρύνει και αποφασίζουν να πωλούν προϊόντα κατασκευής και έπιπλα σε χαμηλές τιμές. Το 1966, ανοίγει στη βόρεια Γαλλία το πρώτο κατάστημα ειδών μαστορέματος, όπου οι πελάτες αυτοεξυπηρετούνται. Έτσι ξεκινά η ανάπτυξη σε όλη τη χώρα και τα καταστήματα Leroy Merlin πολλαπλασιάζονται.

Η Leroy Merlin γίνεται διεθνής το 1989 με το άνοιγμα του πρώτου της καταστήματος στην Ισπανία, στο Leganés, νότια της Μαδρίτης. Σιγά σιγά, τα καταστήματα εξαπλώνονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στη Ρωσία, στη Βραζιλία, και στην Κίνα.

Το 2011 η Η Leroy Merlin ανοίγει και το πρώτο κατάστημα στην Κύπρο, στην περιοχή της Λευκωσίας. Σήμερα η εταιρεία προσφέρει στους καταναλωτές μία ευρεία γκάμα προϊόντων που ξεπερνούν τις 45.000 σε τιμές που απευθύνονται προς όλα τα βαλάντια. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ή καλέστε στο 22473400.
  kleima

A & G KLEIMA LTD: Ό,τι θέλεις θα το βρεις
Η A & G KLEIMA LTD ξεκίνησε τις εργασίες της το 1991
με δύο μικρά καταστήματα στη Λάρνακα. Το ένα ασχολείτο με την πώληση οικιακών συσκευών και το δεύτερο με την πώληση επίπλων.

Αντανακλώντας τις προτιμήσεις των καταναλωτών, η εταιρία στοχεύει στο να προσφέρει στους πελάτες της υψηλής ποιότητας προϊόντα μέσα από μια μεγάλη ποικιλία σε προσιτές τιμές.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Όραμα και δέσμευσή της εταιρείας είναι η συνεχής ανάπτυξη και η επιτυχία προς όφελος των πελατών της.

Σήμερα η A & G KLEIMA LTD διαθέτει καταστήματα σε Λευκωσία και Λάρνακα, ενώ σύντομα θα ανοίξει κατάστημα και στην Λεμεσό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ή καλέστε στο 24641960.
  mangas

P. MANGAS & SONS
Η P.MANGAS & SONS LTD ιδρύθηκε το 1978, στη Λεμεσό.
Οι δραστηριότητές της είναι η εισαγωγή και διανομή επιλεγμένων προϊόντων σε λογικές τιμές για επαγγελματίες υδραυλικούς, επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, αρχιτέκτονες, εσωτερικούς διακοσμητές και ιδιώτες, με στόχο να προσφέρει πάντα, την κατάλληλη λύση για κάθε ανάγκη.

Σήμερα, με νέο υπερσύγχρονο κατάστημα στη Λεμεσό, ανεβάζει κατακόρυφα τα standards της αγοράς προσφέροντας μια από τις πιο ενημερωμένες οικονομικές και φιλικές αγοραστικές εμπειρίες για το κυπριακό κοινό που αγαπά τα μαστορέματα, την ποιότητα, τις έξυπνες λύσεις και κυρίως, τις συμφέρουσες τιμές.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ή καλέστε στο 25828000.
  bricolage

MR. BRICOLAGE: Για όλα τα μαστορέματα
H Mr. Bricolage είναι μια Γαλλική αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης που προσφέρει προϊόντα βελτίωσης του σπιτιού και do-it-yourself προϊόντα
. Η εταιρεία έχει περίπου 80 καταστήματα και 435 καταστήματα franchise σε όλη τη Γαλλία, ενώ δραστηριοποιείται σε πολυάριθμες ευρωπαϊκές χώρες.

Η εταιρεία ήρθε στην Κύπρο στο τέλος του 2015, ανοίγοντας κατάστημα στη Λάρνακα, μετά από συμφωνία που υπεγράφη με τη Lazaros Hadjiforados & Sons. Διαθέτει προϊόντα για μαστορέματα και λειτουργικές λύσεις για κάθε σπίτι.

Το κατάστημα της Λάρνακας απλώνεται σε μια έκταση 4.200 τ.μ., διαθέτει πέραν των 200 θέσεων στάθμευσης και φιλοξενεί περίπου 40.000 προϊόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ή καλέστε στο 24652951.
  homemate

Homemate: Μοναδικός συνδυασμός επίπλωσης Σπιτιού & DIY
Το Homemate αποτελεί μία νέα πραγματικότητα στην κυπριακή αγορά που προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό επίπλωσης Σπιτιού & DIY.
Δραστηριοποιείται αυτόνομα στην Κύπρο, υπό την αιγίδα και πολύτιμη καθοδήγηση του ομίλου Alf Mizzi and Sons (www.alfmizziandsons.com), μιας πρωτοπόρας εταιρείας από την Μάλτα με ενεργή συμμετοχή σε διάφορους τομείς της οικονομίας και με παρουσία σε διάφορες χώρες. 

Σε ένα εύκολα προσβάσιμο χώρο πέραν των 7000 τ.μ. στην Λακατάμεια, που έχει διαμορφωθεί ειδικά για να προσφέρει μια ευχάριστη εμπειρία αγορών, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων που σχετίζονται με τη βελτίωση σπιτιού.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Όραμα της εταιρείας είναι, μέσω της μεγάλης ποικιλίας προϊόντων και της εξαιρετικής σχέσης μεταξύ της ποιότητας και της τιμής, να παρέχει στους πελάτες της ολοκληρωμένες λύσεις για το σπίτι μετατρέποντας το στο σπίτι των ονείρων τους.

Σημειώνεται πως, η εταιρεία Homemate ιδρύθηκε το 1998 στη Μάλτα και είναι το μεγαλύτερο κέντρο βελτίωσης σπιτιού της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ή καλέστε στο 77775522.

Μάριος Αδάμου
 
192
Thumbnail
  • Καθαρό το χρηματοπιστωτικό σύστημα, όμως υπάρχουν και άλλοι…
  • Ο νέος Διοικητής ΚΤΚ ρίχνεται στη μάχη για να «καθαρίσει» την εικόνα της Κύπρου
,

Γράφει Χρύσω Αντωνιάδου

ad1mobile

Η Κύπρος δέχεται συστηματικά τα πυρά των ξένων, κυρίως των Αμερικανών, για περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή άλλως ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, φαινόμενο το οποίο αφορά και επηρεάζει ανεξαιρέτως όλα τα κράτη παγκόσμια. Παρά τις δράσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται για να χτυπηθεί το κακό στη ρίζα του, η έμμεση παρουσία ολιγαρχών από τη Ρωσία, Λευκορωσία και Ουκρανία κυρίως, αλλά και από τρίτες χώρες, βρίσκει το νησί στο στόχαστρο των ΗΠΑ και άλλων διεθνών οργανισμών. Κύριος στόχος τους, παρά τις περί αντιθέτου επίσημες δηλώσεις της Κύπρου ότι η χώρα πατάσσει το  φαινόμενο του ξεπλύματος, είναι να συνεχίσουν να «ενοχλούν» το νησί για το θέμα καλώντας τις αρμόδιες αρχές να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα.  

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Ο  νέος Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Κωνσταντίνος Ηροδότου, που επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα, καθώς συμμετείχε κατ’ επανάληψη σε αποστολές και συναντήσεις με ξένους οργανισμούς και χώρες που πρόβαλλαν αιτήματα για περαιτέρω καταπολέμηση του φαινομένου, φαίνεται πως δεν τα βάζει κάτω. Θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της μάχης για να πειστούν όλοι ότι, η Κύπρος έχει ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες για χρησιμοποίησή της ως παράδεισος ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και δεν θα διστάσει, όπως μαθαίνει η Brief, να ζητήσει ακόμη και άλλα μέτρα ώστε να «καθαρίσει» και η παραμικρή κηλίδα.

Κοινή συνεργασία

Σε συνεργασία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την Έφορο Ασφαλίσεων, το Συμβούλιο του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, το Συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων καθώς επίσης και με τη συνδρομή του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών και την Εθνική    Αρχή Παιγνίων    και    Εποπτείας Καζίνο, θα αναληφθούν στοχευμένες δράσεις. Ήδη, υπάρχουν ρητές δεσμεύσεις προς την Τρόικα και πρόνοιες στο μνημόνιο με τους δανειστές, οι οποίες κατά ένα μεγάλο μέρος έχουν υλοποιηθεί.

Η άφιξη της Επιτροπής Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία αξιολογεί το σύστημα της Κύπρου, είναι η ευκαιρία για να βγουν προς τα έξω τα σωστά μηνύματα. Ακόμη, κι αν η αντιπροσωπεία εντόπισε και θα ζητήσει και επισήμως περαιτέρω μέτρα, με τη συγγραφή και κοινοποίηση της έκθεσής της, τον Σεπτέμβριο του 2019.

Γενικά η Moneyval, κατά τις συναντήσεις με διάφορες πλευρές, διαπίστωσε ενδιαφέρον, ετοιμότητα και προθυμία για βελτιώσεις και την κοινή δήλωση ότι έχουν γίνει πάρα πολλά στο χρηματοπιστωτικό τουλάχιστον σύστημα.

Άλλες οντότητες

Ωστόσο, πέραν από τις τράπεζες, οι οποίες τυγχάνουν αυστηρής εποπτείας και δεν μπορούν να ενεργούν κατά το δοκούν, υπάρχουν και άλλοι παίκτες στο σύστημα, άλλες οικονομικές οντότητες και ομάδες επαγγελματιών, οι οποίοι πιθανόν να είναι πιο ελαστικοί στην τήρηση του γράμματος του νόμου και των οδηγιών. Χωρίς να «φωτογραφίζεται» οποιοδήποτε Σώμα, ανάμεσα στις οντότητες που διερευνώνται, είναι μέλη της κοινότητας των φορολογικών συμβούλων ή ακόμη και πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες άσκησης καθηκόντων αξιωματούχων σε αυτές και παροχής διεύθυνσης εγγεγραμμένου γραφείου και άλλα νομικά ή φυσικά πρόσωπα που ασκούν καθήκοντα εμπιστευματοδόχου σε trust, πάροχοι υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών και κτηματομεσίτες.        

Αυτές τις ομάδες και τη συμπεριφορά τους έναντι των κανόνων συμμόρφωσης εκτιμάται ότι θα παρακολουθήσει από κοντά η Moneyval και θα ζητήσει αυστηρότερη παρακολούθηση των συναλλαγών και εμπορικών πράξεων που γίνονται από πελάτες τους. 

Να σημειωθεί ότι, η Κύπρος είναι μέλος της Επιτροπής Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης που ασχολείται με την αξιολόγηση των μέτρων που λαμβάνονται κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, από της ίδρυσής της το 1997. 

Απανωτές αξιολογήσεις

Το σύστημα της Κύπρου για καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες αξιολογήθηκε τέσσερις φορές από την Επιτροπή Moneyval, τον Απρίλιο του 1998, τον Σεπτέμβριο του 2001, τον Απρίλιο του 2005 και τον Ιούνιο του 2010. 

Οι διαδοχικές αξιολογήσεις δημοσιεύθηκαν τον Ιούνιο του 1998, τον Ιούνιο του 2002, τον Μάρτιο του 2006 και τον Σεπτέμβριο του 2011, αντίστοιχα. Όλες οι αναφορές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «η Κύπρος πρέπει να επαινεθεί για τον περιεκτικό τρόπο με τον οποίο υιοθέτησε μέτρα τα οποία συνάδουν με τα διεθνή πρότυπα και για το περιεκτικό νομικό πλαίσιο που τέθηκε σε εφαρμογή».

Η τέταρτη Έκθεση Αξιολόγησης της Κύπρου από την Ολομέλεια της Επιτροπής Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2011.

Μετά από σχετικό αίτημα του Eurogroup στις 9 Μαρτίου 2013, η Επιτροπή πραγματοποίησε «ειδική» αξιολόγηση για την αποτελεσματική εφαρμογή των διαδικασιών προσδιορισμού ταυτότητας των πελατών στον κυπριακό τραπεζικό τομέα. 

Από την πλευρά της η Κύπρος ανέθεσε στη Deloitte Ιταλίας, με τη σύμφωνη γνώμη της Τρόικα, να αξιολογήσει το επίπεδο συμμόρφωσης των πιστωτικών ιδρυμάτων με την κείμενη νομοθεσία ως προς την επίδειξη δέουσας επιμέλειας. Οι εκθέσεις με τις δύο ειδικές αξιολογήσεις παρουσιάστηκαν στην Τρόικα στις 24 Απριλίου 2013.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Καμία ένδειξη για συστημικές ανεπάρκειες

ad2mobile

Σύμφωνα με τα πορίσματα, δεν υπάρχει αναφορά ή ένδειξη συστημικών ανεπαρκειών. Οι εκθέσεις καταδεικνύουν ότι τα βασικά δομικά στοιχεία του πλαισίου AML/CFT της Κύπρου είναι επαρκή, ότι τα αποτρεπτικά μέτρα και οι διαδικασίες στα πιστωτικά ιδρύματα είναι γενικά σε υγιή βάση, και ότι, γενικά, παρουσιάζουν υψηλό επίπεδο συμμόρφωσης με τις νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις. Μάλιστα, τονίζεται ότι σε ορισμένα θέματα είναι πιο απαιτητικές από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές και άλλες διεθνείς. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις εκθέσεις, ορισμένοι τομείς απαιτούν προσοχή και επιδέχονται προτάσεις για περαιτέρω βελτιώσεις.

Οι κυπριακές αρχές δηλώνουν με κάθε ευκαιρία ότι παραμένουν πλήρως δεσμευμένες να προβούν στις απαραίτητες βελτιώσεις και διορθώσεις.

article 1