Το προφίλ των πολυκαταστημάτων DIY στην Κύπρο

Όλες οι πληροφορίες της αγοράς Do It Yourself και Home Improvement

Έξι μήνες ζωής συμπληρώνονται σε μερικές μέρες -εγκαινιάστηκε στις 28 Νοεμβρίου- για το πρώτο κατάστημα επίπλωσης σπιτιού και DIY στην Κύπρο του μαλτέζικου όμιλου Alf Mizzi and Sons, Homemate, το οποίο από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν οι καταναλωτές. Με την κάθοδο του Homemate, ο αριθμός των πολυκαταστημάτων DIY στην κυπριακή αγορά ανήλθε στους επτά.

Με αφορμή, όμως, την συμπλήρωση έξι μηνών ζωής του νέου DIY, η Brief συνέλεξε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και για τα επτά πολυκαταστήματα της Κύπρου, τις οποίες και παρουσιάζει σήμερα.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η αγορά του DIY στην Κύπρο έχει πολλές λάβει, πλέον, πολλές και διαφορετικές προεκτάσεις και συνδέεται με τον οικιακό εξοπλισμό, τα έπιπλα, τα μαστορέματα και τα διάφορα εργαλεία.
  super home

Super Home Center: Για να μην ψάχνετε αλλού
Το πρώτο Super Home Center άνοιξε το 1999.
Η δημιουργία του έφερε τις λύσεις που ικανοποιούν όλες τις ανάγκες για το σπίτι, τον κήπο, το γραφείο, το εργοστάσιο ή οποιοδήποτε άλλο χώρο.

Ο Κύπριος καταναλωτής αγκάλιασε το πρωτοποριακό αυτό κατάστημα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το Super Home Center είχε γίνει μέρος της καθημερινής του ζωής.

Η τεράστια γκάμα προϊόντων -πέραν των 50.000 προϊόντων σε περισσότερες από 18 κατηγορίες-, η άριστη εξυπηρέτηση, οι άνετοι χώροι στάθμευσης, η εύκολη πρόσβαση αλλά και οι χαμηλές τιμές επιβεβαιώνουν καθημερινά το σλόγκαν της εταιρείας «...και μην ψάχνετε αλλού!».

Παράλληλα, τα καταστήματα Super Home Center προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως κοπή ξυλείας, χρωμοσυνθέσεις, κατ’ οίκον παραδόσεις, τηλεφωνικές παραγγελίες, καθώς επίσης και την δυνατότητα συλλογής βαθμών στο μεγαλύτερο πρόγραμμα επιβράβευσης Unique by Ermes.

Σήμερα το Super Home Center διαθέτει πέντε καταστήματα. Δύο στη Λευκωσία -το ένα στο The Mall of Engomi-, ένα στη Λεμεσό, ένα στην Λάρνακα και ένα στην Πάφο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ή καλέστε στον παγκύπριο αριθμό εξυπηρέτησης 7777 7545.
  ικεα

ΙΚΕΑ: Όλα για το σπίτι
Με επιτυχημένη παρουσία και πορεία σε 42 χώρες ανά το παγκόσμια, η ΙΚΕΑ άνοιξε το πρώτο και μοναδικό, μέχρι στιγμής, κατάστημά της στην Κύπρο το 2007.
Στόχος της εταιρείας ήταν και είναι η κατάκτηση ηγετικής θέσης στην λιανική αγορά επίπλων και ειδών οικιακού εξοπλισμού στην Κύπρο.

Η διεθνής σουηδική αλυσίδα επίπλων και οικιακού εξοπλισμού διαθέτει ευρεία γκάμα προϊόντων επίπλωσης, διακόσμησης και εξοπλισμού σπιτιού, σε πολύ καλές τιμές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΙΚΕΑ στην Κύπρο εκπροσωπείται από τον Όμιλο Εταιριών FOURLIS. Ο Όμιλος FOURLIS, συνέχεια της εταιρείας που δημιούργησε το 1950 ο Αναστάσιος Φουρλής εδώ και 69 χρόνια επενδύει στoυς εργαζόμενους του, στην ποιότητα του χώρου εργασίας, στις καινοτόμες υποδομές και στις λειτουργικές σχέσεις με τους προμηθευτές. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνει σταθερά υψηλό επίπεδο παραγωγικότητας, αλλά και μεγιστοποίηση της ικανοποίησης των πελατών. 

Σήμερα, ο Όμιλος FOURLIS αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς Ομίλους καταναλωτικών αγαθών στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Ρουμανία και την Τουρκία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ή καλέστε στο 22502502.
  leroy

Leroy Merlin: Κάθε λύση για κάθε σπίτι
Η ιστορία των Leroy Merlin αρχίζει από το 1923
, όταν ο Adolphe Leroy και η Rose Merlin, σύζυγοι και συνέταιροι, ανοίγουν ένα κατάστημα με αμερικάνικα στοκ. Αυτή η πρώτη επιτυχία τους ενθαρρύνει και αποφασίζουν να πωλούν προϊόντα κατασκευής και έπιπλα σε χαμηλές τιμές. Το 1966, ανοίγει στη βόρεια Γαλλία το πρώτο κατάστημα ειδών μαστορέματος, όπου οι πελάτες αυτοεξυπηρετούνται. Έτσι ξεκινά η ανάπτυξη σε όλη τη χώρα και τα καταστήματα Leroy Merlin πολλαπλασιάζονται.

Η Leroy Merlin γίνεται διεθνής το 1989 με το άνοιγμα του πρώτου της καταστήματος στην Ισπανία, στο Leganés, νότια της Μαδρίτης. Σιγά σιγά, τα καταστήματα εξαπλώνονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στη Ρωσία, στη Βραζιλία, και στην Κίνα.

Το 2011 η Η Leroy Merlin ανοίγει και το πρώτο κατάστημα στην Κύπρο, στην περιοχή της Λευκωσίας. Σήμερα η εταιρεία προσφέρει στους καταναλωτές μία ευρεία γκάμα προϊόντων που ξεπερνούν τις 45.000 σε τιμές που απευθύνονται προς όλα τα βαλάντια. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ή καλέστε στο 22473400.
  kleima

A & G KLEIMA LTD: Ό,τι θέλεις θα το βρεις
Η A & G KLEIMA LTD ξεκίνησε τις εργασίες της το 1991
με δύο μικρά καταστήματα στη Λάρνακα. Το ένα ασχολείτο με την πώληση οικιακών συσκευών και το δεύτερο με την πώληση επίπλων.

Αντανακλώντας τις προτιμήσεις των καταναλωτών, η εταιρία στοχεύει στο να προσφέρει στους πελάτες της υψηλής ποιότητας προϊόντα μέσα από μια μεγάλη ποικιλία σε προσιτές τιμές.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Όραμα και δέσμευσή της εταιρείας είναι η συνεχής ανάπτυξη και η επιτυχία προς όφελος των πελατών της.

Σήμερα η A & G KLEIMA LTD διαθέτει καταστήματα σε Λευκωσία και Λάρνακα, ενώ σύντομα θα ανοίξει κατάστημα και στην Λεμεσό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ή καλέστε στο 24641960.
  mangas

P. MANGAS & SONS
Η P.MANGAS & SONS LTD ιδρύθηκε το 1978, στη Λεμεσό.
Οι δραστηριότητές της είναι η εισαγωγή και διανομή επιλεγμένων προϊόντων σε λογικές τιμές για επαγγελματίες υδραυλικούς, επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, αρχιτέκτονες, εσωτερικούς διακοσμητές και ιδιώτες, με στόχο να προσφέρει πάντα, την κατάλληλη λύση για κάθε ανάγκη.

Σήμερα, με νέο υπερσύγχρονο κατάστημα στη Λεμεσό, ανεβάζει κατακόρυφα τα standards της αγοράς προσφέροντας μια από τις πιο ενημερωμένες οικονομικές και φιλικές αγοραστικές εμπειρίες για το κυπριακό κοινό που αγαπά τα μαστορέματα, την ποιότητα, τις έξυπνες λύσεις και κυρίως, τις συμφέρουσες τιμές.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ή καλέστε στο 25828000.
  bricolage

MR. BRICOLAGE: Για όλα τα μαστορέματα
H Mr. Bricolage είναι μια Γαλλική αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης που προσφέρει προϊόντα βελτίωσης του σπιτιού και do-it-yourself προϊόντα
. Η εταιρεία έχει περίπου 80 καταστήματα και 435 καταστήματα franchise σε όλη τη Γαλλία, ενώ δραστηριοποιείται σε πολυάριθμες ευρωπαϊκές χώρες.

Η εταιρεία ήρθε στην Κύπρο στο τέλος του 2015, ανοίγοντας κατάστημα στη Λάρνακα, μετά από συμφωνία που υπεγράφη με τη Lazaros Hadjiforados & Sons. Διαθέτει προϊόντα για μαστορέματα και λειτουργικές λύσεις για κάθε σπίτι.

Το κατάστημα της Λάρνακας απλώνεται σε μια έκταση 4.200 τ.μ., διαθέτει πέραν των 200 θέσεων στάθμευσης και φιλοξενεί περίπου 40.000 προϊόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ή καλέστε στο 24652951.
  homemate

Homemate: Μοναδικός συνδυασμός επίπλωσης Σπιτιού & DIY
Το Homemate αποτελεί μία νέα πραγματικότητα στην κυπριακή αγορά που προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό επίπλωσης Σπιτιού & DIY.
Δραστηριοποιείται αυτόνομα στην Κύπρο, υπό την αιγίδα και πολύτιμη καθοδήγηση του ομίλου Alf Mizzi and Sons (www.alfmizziandsons.com), μιας πρωτοπόρας εταιρείας από την Μάλτα με ενεργή συμμετοχή σε διάφορους τομείς της οικονομίας και με παρουσία σε διάφορες χώρες. 

Σε ένα εύκολα προσβάσιμο χώρο πέραν των 7000 τ.μ. στην Λακατάμεια, που έχει διαμορφωθεί ειδικά για να προσφέρει μια ευχάριστη εμπειρία αγορών, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων που σχετίζονται με τη βελτίωση σπιτιού.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Όραμα της εταιρείας είναι, μέσω της μεγάλης ποικιλίας προϊόντων και της εξαιρετικής σχέσης μεταξύ της ποιότητας και της τιμής, να παρέχει στους πελάτες της ολοκληρωμένες λύσεις για το σπίτι μετατρέποντας το στο σπίτι των ονείρων τους.

Σημειώνεται πως, η εταιρεία Homemate ιδρύθηκε το 1998 στη Μάλτα και είναι το μεγαλύτερο κέντρο βελτίωσης σπιτιού της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ή καλέστε στο 77775522.

Μάριος Αδάμου
 
305
Thumbnail
  • Φαίδων Καλοζώης, ο τεχνοκράτης που προειδοποιούσε για την oικονομική κατρακύλα της Κύπρου
  • Γιώργος Παντελή, ο ανώτερος λειτουργός που συνέδεσε το όνομά του με τα νομοσχέδια του «κουρέματος»

ΓΡΑΦΕΙ Η 
ΧΡΥΣΩ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ

ad1mobile

Δυο πρωτοκλασάτα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, ο Φαίδων Καλοζώης και ο Γιώργος Παντελή, διεκδικούν την «καυτή καρέκλα» του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, μετά την αφυπηρέτηση τού επί 17 χρόνια Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστου Πατσαλίδη, ο οποίος βρίσκεται σε προαφυπηρετική άδεια μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Πληροφορίες της Brief αναφέρουν ότι, παρόλο που στον κατάλογο των υποψηφίων βρίσκονται συνολικά 30 άτομα από τη Δημόσια Υπηρεσία και τον ιδιωτικό τομέα, η επικράτηση τού ενός εκ των δυο στελεχών του Υπουργείου φαίνεται να είναι δεδομένη, παρόλο που στο «παιγνίδι» μπαίνει συχνά πυκνά και το όνομα του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόση Τσιόλα.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Τα δυο τεχνοκρατικά στελέχη έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην περίοδο πριν και μετά την κρίση του 2013.

Οι προειδοποιήσεις Καλοζώη
Ο Φαίδων Καλοζώης, ως Επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΓΔΔΧ)
του Υπουργείου Οικονομικών, είναι γνωστός για τις συνεχείς παραινέσεις, εισηγήσεις και υποδείξεις του για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η κυπριακή οικονομία προ της κρίσεως, με κύρια την εισήγησή του, το 2011, ότι η Κύπρος θα έπρεπε να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο μηχανισμό στήριξη. 

Είναι χαρακτηριστική η κατάθεσή του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία με την οποία δήλωνε ότι «είναι ανορθόδοξο ένα κράτος να μην έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία για ένταξη στον μηχανισμό και ο βασικότερος λόγος ήταν ότι η Κύπρος δεν προλάβαινε να προσφύγει στον μηχανισμό καθώς η διαδικασία της προετοιμασίας του Μνημονίου θα έπαιρνε χρόνο, ενώ η χρεοκοπία της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν θέμα εβδομάδων». Τότε, μιλώντας έξω από τα δόντια είχε δηλώσει ότι «η Κύπρος είναι παγκόσμιο φαινόμενο καθώς όταν αποκλείστηκε από τις αγορές η αξιολόγηση ήταν κατηγορίας Α, που σημαίνει υψηλής ποιότητας πιστοληπτική ικανότητα». 

Το «κούρεμα» του Παντελή
Ο Γιώργος Παντελή, Οικονομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών και Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεύθυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
, ως ανώτερος λειτουργός του Υπουργείου, το 2013, έδωσε οδηγίες στη Νομική Υπηρεσία, κατ’ εντολή του Μιχάλη Σαρρή και εν γνώσει του Πανίκου Δημητριάδη, να ετοιμαστεί νομοσχέδιο με πρόνοιες για αποκοπή ποσοστών (haircut) «κουρέματος» από τις καταθέσεις στις εμπορικές τράπεζες.

Η ενέργεια αυτή έγινε χωρίς να τύχει ενημέρωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο προϊστάμενος του Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρίστος Πατσαλίδης.

Συγκεκριμένα, ο Παντελή είχε λάβει οδηγίες από τον Μιχάλη Σαρρή πριν από τις εργασίες του Eurogroup της 15ης Μαρτίου 2013, στο οποίο συμμετείχε ο Υπουργός με τη διαπραγματευτική του ομάδα. Τη συγκεκριμένη περίοδο υπήρξαν σοβαρές υπόνοιες και σχετικές καταγγελίες με τεκμηριωμένα στοιχεία ότι το θέμα του «κουρέματος» των καταθέσεων ήταν ήδη γνωστό ότι θα παρουσιαζόταν έντονα και αμετάκλητα κατά τη Σύνοδο του Eurogroup. 

Μάλιστα, ο Νίκος Αναστασιάδης σε επιστολή του στις 20 Μαρτίου 2013 προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών κ. Πατσαλίδη, έξω φρενών με τις ενέργειες των κυβερνητικών τεχνοκρατών, είχε ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας με κύριο αντικείμενο: «Ποιος εκ των λειτουργών που συνόδευαν τον Υπουργό Οικονομικών έδωσε οδηγίες το πρωί της 15ης Μαρτίου 2013, δηλαδή πριν από την ολοκλήρωση της Συνόδου του Eurogroup, στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, για να ετοιμαστεί νομοσχέδιο με πρόνοιες αποκοπής ποσοστών (haircut) από τις καταθέσεις στις τράπεζες;».

Πρώτου διορισμού και προαγωγής
Σύμφωνα με το σχέδιο υπηρεσίας, η θέση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών είναι πρώτου διορισμού και προαγωγής. Ένα βασικό κριτήριο, εκτός των ακαδημαϊκών προσόντων, είναι η πείρα πέραν των 10 ετών σε συναφή καθήκοντα. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Επίσης έχουν κενωθεί και βρίσκονται σε διαδικασία πλήρωσης οι θέσεις των Γενικών Διευθυντών της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, του Υπουργείου Παιδείας και Γεωργίας και του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Eκτός από τη θέση του Γενικού Διευθυντή, στο Υπουργείο Οικονομικών έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις του Διευθυντή Διεύθυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Διευθυντή Προϋπολογισμού. 

article 1