Ranking: Οι 13 Ευρωπαϊκές χώρες που θα ανοίξουν το καλοκαίρι

Ποιες χώρες θα ανοίξουν τα σύνορά τους για τον Τουρισμό το καλοκαίρι - Τα δεδομένα

Η Ευρώπη άρχισε να χαλαρώνει σιγά-σιγά τους περιορισμούς που επέβαλε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ ορισμένες χώρες ετοιμάζονται να καλωσορίσουν τουρίστες τους επόμενους μήνες, δίνοντας την ελπίδα ότι όχι μόνο θα σώσουν το καλοκαίρι αλλά και τον Τουρισμό.

Πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αποφασισμένες να θέσουν ξανά τον τουρισμό στο χάρτη για το καλοκαίρι. Γι’ αυτόν τον λόγο,  χαλαρώνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς διάρκειας δύο μηνών για τους Ευρωπαίους πολίτες. 

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Οι 5 πιο καταστροφικές οικονομικές κρίσεις & ο COVID-19<<<

Κάποιες προωθούν διμερείς συμφωνίες με γειτονικές χώρες για άνοιγμα των χερσαίων συνόρων τον Μάιο και τον Ιούνιο ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών.

Το εβδομαδιαίο Ranking της Brief λοιπόν σας παρουσιάζει τις 13 Ευρωπαϊκές χώρες που θα ανοίξουν το καλοκαίρι.

Οι 13 Ευρωπαϊκές χώρες που θα ανοίξουν το καλοκαίρι
1/
Αυστρία
2/ Βέλγιο
3/ Κροατία
4/ Κύπρος
5/ Δανία
6/ Ελλάδα
7/ Ισλανδία
8/ Ιταλία
9/ Ολλανδία
10/ Πολωνία
11/ Νορβηγία 
12/ Σουηδία
13/ Ελβετία x


1/ Αυστρία x

Τα διασυνοριακά ταξίδια θα επιτρέπονται κυρίως με γειτονικές χώρες. Τα σύνορα αναμένεται να ανοίξουν πρώτα με τη Γερμανία, την Ελβετία, το Λιχτενστάιν, την Τσεχία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία στις 15 Ιουνίου. 

Τα αεροδρόμια της Βιέννης, του Ίνσμπρουκ και του Σάλτσμπουργκ λειτουργούν αλλά με περιορισμένες υπηρεσίες έως τις 31 Μαΐου το νωρίτερο. Μπαρ και εστιατόρια είναι ανοιχτά, ενώ τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν από τις 29 Μαΐου. Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε καταστήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς, και δεν θα υπάρξουν μεγάλες εκδηλώσεις μέχρι τον Ιούνιο. 

Τα πιστοποιητικά υγείας είναι απαραίτητα για την είσοδο και εκείνα χωρίς πιστοποιητικό, πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες. Διατίθενται εγκαταστάσεις δοκιμών στο αεροδρόμιο της Βιέννης για €190.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Οι 10 κορυφαίες θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό<<<

2/ Βέλγιο x

Είναι πιθανό ότι τα διεθνή ταξίδια θα είναι ξεκινήσουν από τις 15 Ιουνίου. 

Οι δημόσιες συγκοινωνίες λειτουργούν, όπου οι μάσκες είναι υποχρεωτικές. 

Τα μουσεία άνοιξαν από τις 18 Μαΐου, ενώ ορισμένα τουριστικά αξιοθέατα, καφετέριες και εστιατόρια θα αρχίσουν να ανοίγουν ξανά από τις 8 Ιουνίου και μετά. 

Επί του παρόντος, όλοι οι ταξιδιώτες που φθάνουν στο Βέλγιο πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες. Εάν, από τα μέσα Ιουνίου, ανοίξουν ξανά τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, τα ταξίδια του Βελγίου αναμένεται να είναι δυνατά ακόμη και για μη ευρωπαίους παραθεριστές, εάν το επιτρέπουν οι εθνικοί τους ταξιδιωτικοί κανόνες.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Τα επίπεδα ρύπανσης πριν/μετά το Lockdown σε 6 πόλεις <<<

3/ Κροατία x

Ορισμένες συνοριακές διαβάσεις σε μεγάλες διαδρομές είναι ανοιχτές για περιορισμένη κυκλοφορία. 

Δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία για το άνοιγμα των συνόρων σε άλλους τουρίστες, όμως επιτρέπονται ορισμένες διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις. 

Πάρκα, καταστήματα, μουσεία, ξενοδοχεία, υπαίθρια εστιατόρια και μπαρ είναι ανοιχτά ενώ λειτουργούν επίσης ορισμένες δημόσιες συγκοινωνίες.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Οι 11 εταιρίες που προσλαμβάνουν εν καιρώ κορωνοϊού<<<

4/ Κύπρος x

Το άνοιγμα των αεροδρομίων από τις 9 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.

Το άνοιγμα των αεροδρομίων θα γίνει σε δύο φάσεις: η πρώτη φάση από 9 έως 19 Ιουνίου και η δεύτερη φάση στις 20 Ιουνίου.

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή (22/5), οι χώρες στις οποίες θα επιτρέπεται να ταξιδέψουν στην Κύπρο χωρίζονται σε 2 κατηγορίες.

Η Α Κατηγορία περιλαμβάνει: Ελλάδα, Μάλτα, Βουλγαρία, Νορβηγία, Αυστρία, Φινλανδία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Δανία, Γερμανία, Σλοβακία, Λιθουανία.

Η Β κατηγορία περιλαμβάνει: Ελβετία, Πολωνία, Ρουμανία, Κροατία, Εσθονία, Τσεχία.
 
Στην Α Φάση, όπως εξήγησε ο κ. Καρούσος, για όσους προέρχονται από τις χώρες και των δύο κατηγοριών, θα απαιτείται προκειμένου να επιτραπεί η επιβίβαση τους, η προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου από πιστοποιημένο εργαστήριο, με αρνητικό αποτέλεσμα, και ο οποίος έλεγχος να έγινε εντός 72 ωρών πριν την αναχώρηση.

Κατά τη Β Φάση, η οποία ξεκινά 20 Ιουνίου, πρόσθεσε, για επιβάτες προερχόμενους από τις χώρες που περιλαμβάνονται στην κατηγορία Α δεν θα απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου.

Για όσες χώρες δεν περιλαμβάνονται στις δύο κατηγορίες ανά πάσα στιγμή, διευκρίνισε, θα επιτρέπονται πτήσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία, μόνο με επιβάτες, οι οποίοι είναι Κύπριοι υπήκοοι, νόμιμα διαμένοντες στην Κύπρο και σε άτομα, στα οποία θα παραχωρείται ειδική άδεια.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Τα 15 καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο<<<

5/ Δανία z

Η κυβέρνηση της Δανίας δήλωσε ότι θα αποφασίσει για τον έλεγχο των συνόρων και τις ταξιδιωτικές συμβουλές έως την 1η Ιουνίου. 

Τα αεροδρόμια της Κοπεγχάγης και του Μπίλουντ είναι ανοιχτά, με έμμεσες πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Η διέλευση επιτρέπεται προς το παρόν μόνο για όσους έχουν «άξιο σκοπό», όπως άτομα από γειτονικές χώρες που επιστρέφουν στην πατρίδα τους. Καταστήματα, πάρκα και μερικά ξενοδοχεία είναι ανοιχτά και λειτουργούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Τα εστιατόρια και τα μπαρ άνοιξαν από τις 18 Μαΐου. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι πρόκειται να ανοίξουν ξανά μετά τις 8 Ιουνίου.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Τα 20 ακριβότερα αυτοκίνητα στον κόσμο<<<

6/ Γερμανία x

Τα γερμανικά σύνορα δεν έχουν ανοίξει ακόμη, αλλά υπάρχουν περιορισμένες πτήσεις που επιτρέπονται μόνο για βασικά ταξίδια. 

Ορισμένα καταστήματα έχουν ανοίξει ξανά, ενώ τα ξενοδοχεία αναμένεται να ανοίξουν στις 25 Μαΐου. Τα μεγάλα events είναι πιθανό να γίνουν μετά τον Αύγουστο.

>>>Διαβάστε ακόμη:Ranking: Οι 10 χώρες με τους μεγαλύτερους Προϋπολογισμούς Άμυνας <<<

7/ Ελλάδα c

Τα σύνορα θα ανοίξουν για τους διεθνείς τουρίστες από την 1η Ιουλίου. Ορισμένες έμμεσες διεθνείς πτήσεις λειτουργούν και οι απευθείας πτήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να συνεχιστούν από την 1η Ιουνίου. 

Προς το παρόν, όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες κατά την άφιξη. 

Καθ 'όλη τη διάρκεια του Ιουνίου, καφετέριες, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κινηματογράφοι, λούνα-παρκ και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις θα αρχίσουν να ανοίγουν σταδιακά. Μεγάλες συγκεντρώσεις, συμπεριλαμβανομένων αθλητικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ, είναι απίθανο να επιστρέψουν αυτό το καλοκαίρι.

>>>Διαβάστε ακόμη:Ranking: Οι χώρες με το ταχύτερο internet στον κόσμο <<<

8/ Ισλανδία x

Η κυβέρνηση πιθανότατα θα μειώσει τους περιορισμούς στις διεθνείς αφίξεις το αργότερο στις 15 Ιουνίου. Τα σύνορα έχουν παραμείνει ανοιχτά για τις χώρες Σένγκεν. 

Επίσης, απαιτείται ένα υγειονομικό πιστοποιητικό κατά την είσοδο, ή κάποιος μπορεί να επιλέξει μια εναλλακτική λύση της απομόνωσης 14 ημερών. 

Οι τουρίστες που φτάνουν στη χώρα θα πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή παρακολούθησης της χώρας. 

Ορισμένες πτήσεις λειτουργούν, όπως και ορισμένα ταξί και λεωφορεία. 

Η κοινωνική αποστασιοποίηση πρέπει να τηρείται δημόσια.

>>>Διαβάστε ακόμη:Ranking: Οι 10 χώρες με τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα <<<

9/ Ιταλία xs

Τα σύνορα πρόκειται να ανοίξουν ξανά στους τουρίστες από τις 3 Ιουνίου. 

Επιτρέπεται στα εστιατόρια να πουλήσουν φαγητό σε πακέτο, τα πάρκα είναι ανοιχτά. μπαρ, εστιατόρια, μουσεία και καταστήματα άνοιξαν ξανά τη Δευτέρα (18/5). 

Τα ξενοδοχεία πιθανότατα θα ανοίξουν ξανά από τον Ιούνιο, ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί από τις κρατήσεις.

>>>Διαβάστε ακόμη:Ranking: Οι 10 χώρες με τον περισσότερο ιατρικό εξοπλισμό <<<

10/ Ολλανδία
xs

Τα σύνορα είναι ανοιχτά για τουρίστες από χώρες του Σένγκεν, ενώ ορισμένες πτήσεις εκτελούνται με το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά απαιτείται μια πλήρης δήλωση υγείας. 

Ξενοδοχεία και μερικά καταστήματα είναι ανοιχτά. Υπαίθρια μπαρ και εστιατόρια, μουσεία, κινηματογράφοι και μουσικοί χώροι πρόκειται να ανοίξουν από την 1η Ιουνίου, ενώ τα πάρκα διακοπών και τα κάμπινγκ πρόκειται να ανοίξουν την 1η Ιουλίου.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Οι 14 χειρότερες πανδημίες στην ιστορία και ο κορωνοϊός <<<

11/ Πολωνία x

Τα σύνορα για τους διεθνείς τουρίστες είναι πιθανό να είναι ανοιχτά από τις 13 Ιουνίου.

Οι περιορισμοί καταργούνται σταδιακά από τις 4 Μαΐου και επιτρέπονται τα ταξίδια σε παραλίες, εθνικά πάρκα και πόλεις. 

Οι διεθνείς πτήσεις είναι πιθανό να αρχίσουν να λειτουργούν ξανά από τις 23 Μαΐου. Από τώρα, όλες οι αφίξεις πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες. 

Τα ξενοδοχεία επετράπη να ανοίξουν από τις 4 Μαΐου, αλλά χωρίς τροφοδοσία. Οι αίθουσες τέχνης, τα μουσεία και τα καταστήματα πρόκειται να ανοίξουν από τις 18 Μαΐου.

Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε δημόσιους χώρους.

>>>Διαβάστε ακόμη:Ranking: 8 χαρακτηριστικά τουριστικά μέρη πριν/μετά τον κορωνοϊό  <<<

12/ Σουηδία s

Τα σύνορα είναι ανοιχτά για χώρες της ΕΕ και υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Περιορισμένες πτήσεις λειτουργούν επίσης μεταξύ Στοκχόλμης και Λονδίνου. 

Καθώς η Σουηδία δεν μπήκε ποτέ σε πλήρη lockdown, καταστήματα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ και μερικά μουσεία είναι ανοιχτά.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ranking: Οι 10 αεροπορικές εταιρίες που εξακολουθούν να πετούν <<<

13/ Ελβετία s

Η διέλευση των συνόρων από και προς τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Αυστρία πρόκειται να ανοίξει ξανά από τις 15 Ιουνίου. 

Καταστήματα, ξενοδοχεία, εστιατόρια και αγορές είναι ανοιχτά. Τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, τα μουσεία, τα χιονοδρομικά κέντρα, τα υπαίθρια αθλήματα με έως και πέντε άτομα, οι ορεινές υπηρεσίες και άλλες δραστηριότητες αναψυχής είναι πιθανό να ξαναρχίσουν από τις 8 Ιουνίου.

Οι μάσκες συνιστώνται σε δημόσιους χώρους.
 

Άννη Χαραλάμπους
 
1082
Thumbnail

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ


>>> Αν έχετε πρόβλημα και δεν βλέπετε φωτογραφίες, έγγραφα, πίνακες στο θέμα μπορείτε να πατήσετε εδώ <<<

ad1mobile

Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία των τελευταίων ετών δείχνουν ότι το πρόβλημα του χάσματος αμοιβών ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες στην Κύπρο παρουσιάζει σημαντική βελτίωση, εντούτοις το Υπουργείο Εργασίας προχωρά σε περαιτέρω ενέργειες για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Προς αυτή την κατεύθυνση ζητήθηκε ήδη έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο νέας πρότασης για συγχρηματοδότηση στα πλαίσια της Προγραμματικής περιόδου 2021-2027, ώστε να τρέξει ξανά το πρόγραμμα «Δράσεις για Μείωση του Χάσματος Αμοιβών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών», το οποίο υλοποιήθηκε και προηγουμένως, δηλαδή την περίοδο 2010-2015. Το εν λόγω πρόγραμμα το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο με συνολικό προϋπολογισμό €2 εκατομμύρια είχε στόχο στην αντιμετώπιση των αιτιών που δημιουργούν και συντηρούν το χάσμα αμοιβών στην Κύπρο.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Οι Δράσεις για Μείωση του Χάσματος Αμοιβών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών:

Με τους στόχους να παραμένουν το ίδιο σημαντικοί αλλά και με μεγαλύτερη ανάγκη για μείωση του χάσματος αμοιβών, η νέα πρόταση, για την οποία η απόφαση εκκρεμεί ακόμα, αφορά η στα ακόλουθα νέα μέτρα:

•  Διοργάνωση Έκθεσης γνωριμίας μαθητών με επαγγέλματα (στα οποία παρατηρείται διαχωρισμός με βάση το φύλο), στα πρότυπα Έκθεσης Σταδιοδρομίας, η οποία θα απευθύνεται κυρίως σε μαθητές (λυκείου ή/και γυμνασίου), με σκοπό την ενημέρωσή τους για το περιεχόμενο της εργασίας, τις προοπτικές καριέρας, τα μέσα αναμενόμενα επίπεδα απολαβών, τις εκπαιδευτικές ή άλλες απαιτήσεις άσκησης του επαγγέλματος, με στόχο την επιλογή επαγγέλματος μακριά από στερεότυπα φύλου.  Απώτερος στόχος της προτεινόμενης δράσης είναι η καταπολέμηση του επαγγελματικού διαχωρισμού με βάση το φύλο.

•  Πραγματοποίηση στοχευμένων ενημερωτικών επισκέψεων σε επιχειρήσεις για το Μοντέλο Πιστοποίησης Επιχειρήσεων για την Εφαρμογή Καλών Πρακτικών για την Ισότητα των Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον. Συγκεκριμένα, προτείνεται η πραγματοποίηση επιτόπου επισκέψεων σε επιχειρήσεις, για ενημέρωσή τους ως προς τα οφέλη από την υιοθέτηση πρακτικών που προωθούν την ισότητα στο εργασιακό περιβάλλον, με έμφαση στη συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, και καθοδήγηση ως προς την υιοθέτηση συγκεκριμένων πρακτικών στην επιχείρηση.  Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις θα ενθαρρύνονται να αιτηθούν πιστοποίησης από τον Φορέα Πιστοποίησης Επιχειρήσεων για την Εφαρμογή Καλών Πρακτικών για την Ισότητα των Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον.

•  Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων ειδικών εκπαιδευτικών επισκέψεων των μόνιμων Λειτουργών/Επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων στο εξωτερικό για θέματα σύγκρισης και αξιολόγησης θέσεων εργασίας και για θέματα επιθεώρησης της νομοθεσίας για την ίση αμοιβή ανδρών και γυναικών, με στόχο την ενίσχυση και αναβάθμιση των μηχανισμών παρακολούθησης και επιθεώρησης της ισότητας των φύλων στις αμοιβές.

Να σημειώσουμε ότι τα πιο πάνω στοιχεία, περιλαμβάνονται σε απάντηση της Υπ. Εργασίας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή της Αλληλεγγύης Μιχάλη Γιωργάλλα.

Στην 7η θέση η Κύπρος το 2018  μεταξύ των κρατών-μελών που πέτυχαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση:

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, το ποσοστό του χάσματος αμοιβών το 2018  στην Κύπρο, όπως δείχνουν και τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat ήταν 13,7% σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν 14,8%.  

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Την ίδια ώρα σημειώνεται συνεχή σταδιακή βελτίωση στο χάσμα αμοιβών στην Κύπρο, αφού το έτος 2010 καταγράφηκε ποσοστό 16,8% και το έτος 2013 ποσοστό 14,9%.  

Επιπλέον σε σύγκριση με την Ε.Ε., το 2010 η Κύπρος είχε ποσοστό χάσματος υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ε.Ε. που ήταν 16,5%, ενώ από το 2011 και μετά παρουσιάζει ποσοστό χαμηλότερο από τον μέσο όρο της Ε.Ε.

Ειδικότερα το Υπουργείο Εργασίας σημειώνει, ότι παρά την αρνητική επίδραση της οικονομικής ύφεσης στο χάσμα αμοιβών σε επίπεδο Ε.Ε., δεν παρατηρήθηκε η ίδια εικόνα στην περίπτωση της Κύπρου.  

Συγκεκριμένα, η Κύπρος κατείχε το 2016 την ένατη θέση μεταξύ των κρατών-μελών που πέτυχαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των φύλων κατά την περίοδο 2013-2016, παρά την οικονομική κρίση και παρά την εφαρμογή αυστηρού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής κατά την περίοδο αυτή.  Αξιολογώντας, μάλιστα, την πρόοδο που επιτεύχθηκε στην Κύπρο σε πιο μακροπρόθεσμη βάση, το 2018 η Κύπρος κατείχε την έβδομη θέση μεταξύ των κρατών-μελών που πέτυχαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των φύλων κατά την περίοδο 2010-2018.

Τι λέει η Επίτροπος Ισότητας Φύλων


Μιλώντας στην Brief η Επίτροπος Ισότητας Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου, μας επιβεβαίωσε ότι στον ιδιωτικό τομέα παρατηρείται συχνά η παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας, όπου γυναίκες ενώ ασκούν την ίδια εργασία με άνδρες εντούτοις πληρώνονται λιγότερο από τους άνδρες.

Πως αντιμετωπίζεται:
Μέσα στους στόχους του Εθνικού Σχεδίου Δράσης του 2019-2023, αναφερόμαστε, όπως μας τόνισε η κ. Αντωνίου, στο χάσμα αμοιβών με διάφορες δράσεις και ιδιαίτερα στο θεσμό του Επιθεωρητή Εργασίας, όπου εκεί μπορούν οι γυναίκες να καταγγέλλουν - ή μπορεί και αυτόκλητα ο επιθεωρητής να κάνει τους ελέγχους αν όντως γυναίκες και άντρες που κάνουν την ίδια δουλειά αμείβονται το ίδιο.

«Η νομοθεσία χρειάζεται εκσυγχρονισμό»
Συγκεκριμένα, «για την νομοθεσία για ίση αμοιβή πρέπει να προστεθεί η παράμετρος όπως, για την απόκτηση πιστοποιητικού ισότητας, οι εργοδότες ή η επιχείρηση να δημοσιοποιεί τις αμοιβές των υπαλλήλων της, στο πλαίσιο της διαφάνειας».

Σκοπός αυτής της παραμέτρου, όπως μας εξήγησε η κ Αντωνίου, δεν είναι το θέμα της ενημέρωσης, αλλά το θέμα προστασίας των δικών των εργαζομένων.

Μάλιστα όπως αναφέρει, αυτό ισχύει νομοθετικά σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, που επιβάλλεται στους εργοδότες να δημοσιοποιούν τις απολαβές των εργαζομένων.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

ad2mobile

«Έχουμε αρκετό χρόνο ακόμη»
Εμείς ως γραφείο της Επιτρόπου Ισότητας, προτείναμε τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας με αυτή την παράγραφο και διάσταση, πρόσθεσε.

«Είναι ακόμα ανοιχτή αυτή η συζήτηση αν και θεωρώ ότι έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας μέχρι να καταλήξουμε και να το καταχωρήσουμε νομοθετικά», παραδέχτηκε στην Brief.

Μπορεί να ακούγεται λίγο φιλολογικό αυτό με το πιστοποιητικό, αλλά εταιρείες που έχουν επαφή διεθνώς, ιδιαίτερα με την Ευρώπη εκτιμάται ιδιαίτερα όταν είναι κάτοχοι  του πιστοποιητικού ισότητας, μας επεσήμανε.

Επιπλέον σημείωσε ότι, τα τελευταία χρόνια έχουν πιστοποιηθεί γύρω στις 60 επιχειρήσεις από το συγκεκριμένο φορέα.

article 1