Σε συναγερμό τα κρεοπωλεία – Περιμένουν νέες αυξήσεις στο κρέας

Παγκύπρια συνάντηση Συνδέσμου Κρεοπωλών την Τετάρτη (7/9) με κύριο θέμα συζήτησης τις αυξήσεις στα κρέατα που έρχονται

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΑΛΕΞΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ


Πρωταρχικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει τη Τετάρτη (7/9), στην Παγκύπρια συνάντηση του Συνδέσμου Κρεοπωλών η μεγάλη αύξηση των τιμών στα κρέατα σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστα Λειβαδιώτη.

Μιλώντας στην Brief ο κ. Λειβαδιώτης, δήλωσε ότι στη συνάντηση θα γίνει προσπάθεια διαχείρισης των αυξήσεων στις τιμές των κρεάτων για προστασία του καταναλωτή.

Οι αυξήσεις των τιμών στα κρέατα

Όπως ανέφερε ο κ. Λειβαδιώτης, συγκεκριμένα τις τελευταίες 15 μέρες σημειώθηκε 30% αύξηση στο βοδινό κρέας και 5% στο χοιρινό κρέας.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Συμπλήρωσε ότι το χοιρινό κρέας μέσα σε 2 μήνες δέχτηκε 4 διαδοχικές αυξήσεις των 10 σεντς, με αποτέλεσμα από το €1,60 να φτάσει στα €2, δηλαδή συνολικά 25% αύξηση.

Σύμφωνα με τον κ. Λειβαδιώτη, προηγήθηκε και αύξηση στο κοτόπουλο της τάξεως του 25%.

Πρωταρχικός λόγος των αυξήσεων στις τιμές, ο πληθωρισμός

Ο πληθωρισμός και συγκεκριμένα οι αυξήσεις στα βασικά αγαθά, είναι όπως εξήγησε ο κ. Λειβαδιώτης η αιτία αύξησης των τιμών στα κρέατα. Όπως συμπλήρωσε, οι αυξήσεις των αγαθών ιδιαίτερα των σιτηρών αλλά και των μεταφορών είναι οι λόγοι που αυξάνονται και οι τιμές κρεάτων. 

>>Διαβάστε επίσης: Η ξηρασία στην Ευρώπη φέρνει αυξήσεις σε κρέας και γαλακτοκομικά<<

Αναμένουμε κι άλλες αυξήσεις στις τιμές των κρεάτων

Όπως προειδοποίησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών, η τάση είναι ανοδική σε όλα τα αγαθά, προειδοποιώντας ότι στο επόμενο διάστημα θα δούμε κι άλλες αυξήσεις στις τιμές των κρεάτων.

Σύμφωνα και με τον κ. Λειβαδιώτη,  περίπου ένα 10% των καταναλωτών μπορεί να μειώσει τις αγορές κρεάτων λόγω των αυξήσεων, όμως λόγω της αναγκαιότητας του κρέατος ως αγαθό δεν θα υπάρξει μεγάλη μείωση στην αγορά κρεάτων.

Συμβουλές στους καταναλωτές

Λόγω των αυξήσεων των τιμών σε κρέατα και άλλα αγαθά, ο κ. Λειβαδιώτης, προτρέπει τους καταναλωτές στις αγορές τους να παίρνουν ότι χρειάζεται, χωρίς σπατάλες, καθώς και καλή διαχείριση  των κρεάτων.

Αλεξία Μιχαηλίδου
 
2278