Ανάμεσά τους δύο κατοικίες και το εργοστάσιο «ΣΟΠΑΖ»

Είκοσι εννέα ακίνητα, μεταξύ αυτών και δύο κατοικίες και το εργοστάσιο «ΣΟΠΑΖ», περιλαμβάνονται στη νέα φουρνιά εκποιήσεων της Altamira, η οποία για πρώτη φορά για κάποια από αυτά δεν θέτει τελική ημερομηνία για υποβολή προσφορών από υποψηφίους για απόκτησή της. Βάσει της έρευνας της Brief από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, το πιο φθηνό ακίνητο είναι αξίας πέντε χιλιάδων ευρώ και το ακριβότερο 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την έρευνα μας, τα πέντε πιο ακριβά ακίνητα που εκποιεί η Altamira είναι:

1/ Δύο εφαπτόμενα κενά τουριστικά τεμάχια γης στην Αγία Νάπα τα οποία εκποιούνται ως ενιαία ιδιοκτησία. Βρίσκονται απέναντι από την Μαρίνα της Αγίας Νάπας, σε απόσταση περί τα 400 μ. νοτιοδυτικά του Υδροπάρκου «Water World» και σε απόσταση περί τα 185 μ. από τη Λεωφόρο Αγίας Θέκλας. Εφάπτεται δημόσιου εγγεγραμμένου δρόμου (ασφάλτινου) πλάτους 11 μ. με πρόσοψη επί αυτού περί τα 70 μ. Έχει σχήμα σε μορφή ανάποδο «Γ», με επίπεδη μορφολογία εδάφους. Βρίσκεται στο ίδιο υψόμετρο με τον δρόμο και διαθέτει απρόσκοπτη θέα προς την θάλασσα. Εμπίπτει στην Τουριστική Ζώνη Τ3δ3 στην οποία προνοούνται διάφορες χρήσεις με τους ανάλογους συντελεστές. 

Το εμβαδόν του τεμαχίου ανέρχεται στα 13.542 τετραγωνικά μέτρα και η ενδεικτική τιμή πώλησης του ανέρχεται στα 6.140.000 ευρώ. Η λήξη της περιόδου υποβολής προσφορών είναι την Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου η ώρα 13:00 το μεσημέρι.

2/ Εργοστάσιο, γνωστό ως ΣΟΠΑΖ στην ενορία Παναγιάς του Δήμου Λευκωσίας. Βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Ανδρέα Ζάκου με την οδό Μεσοκλέους, περί το 1 χιλιόμετρο νοτιοανατολικά από τον κυκλικό κόμβο γνωστό ως «Bata» και περί τα 250 μέτρα βόρεια από τον κυκλικό κόμβο γνωστό ως «Σοπάζ». 

Το τεμάχιο είναι γωνιακό, έχει σχεδόν τριγωνικό σχήμα και ομαλή μορφολογία εδάφους. Εφάπτεται δρόμων στις τρεις του πλευρές στο βόρειο, δυτικό και ανατολικό του σύνορο με συνολικό πρόσωπο περί τα 416 μ. Εντός του τεμαχίου υπάρχουν διάφορα κτίρια, τα οποία λόγω μεγάλης ηλικίας και εξειδικευμένης χρήσης και κακής συντήρησης, δεν λαμβάνονται υπόψη. Κρίνεται ότι η βέλτιστη χρήση του ακινήτου καθορίζεται καθολικά με την αξία της γης.

Το εμβαδόν του τεμαχίου ανέρχεται στα 10.583 τ.μ. και η ενδεικτική τιμή πώλησης του έχει καθοριστεί στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

3/ Διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων με σοφίτα στην τοποθεσία «Montparnasse», περί τα 640 μέτρα δυτικά από το ξενοδοχείο Hilton Park Nicosia. Εφάπτεται της οδού Παρθενώνος και βρίσκεται στον πρώτο όροφο, διαμέρισμα αρ.1, αρ. θύρας 101 σε διώροφη οικοδομή. 

Εμβαδό καλυμμένου χώρου 121τ.μ., εμβαδό σοφίτας 98τ.μ., εμβαδό καλ.βεραντών 17τ.μ.,εμβ.ακάλ.βεραντών 34τ.μ., εμβ. 2 καλ.χώρων στάθμευσης 22τ.μ.

Η ενδεικτική τιμή πώλησης του έχει καθοριστεί στις 400 χιλιάδες ευρώ.

4/ Οικιστικό χωράφι στην Αραδίππου, το οποίο βρίσκεται 2χλμ ανατολικά από τον πυρήνα του Δήμου και 600 μ. βορειοδυτικά από τον πυρήνα της Κοινότητας Λιβάδια. Έχει μέγεθος 5.426 τ.μ. και προσφέρεται για ανέγερση διώροφων κατοικιών.

Το σχήμα, η επιφάνεια και η πολεοδομική του ζώνη, επιτρέπει την άμεση και ορθολογιστική ανάπτυξη του τεμαχίου.

Η ενδεικτική τιμή πώλησης του έχει καθοριστεί στις 353 χιλιάδες ευρώ.

5/ Εμπορικό οικόπεδο στην ενορία Σωτήρος στην Λάρνακα. Βρίσκεται σε καλή τοποθεσία, περί τα 300 μέτρα ανατολικά από το Στάδιο Αμμόχωστος. Διαθέτει τετράγωνο σχήμα και ομαλή επιφάνεια. Έχει πρόσωπο στα δυτικά περί τα 22 μέτρα. Η πρόσβαση γίνεται μέσω πεζοδρόμου.

Το συνολικό εμβαδόν του είναι 530 τ.μ. και η ενδεικτική τιμή πώλησης του έχει καθοριστεί στις 318 χιλιάδες ευρώ.

Σημειώνεται πως, για τα ακίνητα 2-5, η περίοδος υποβολής προσφορών λήγει κάθε Τρίτη στη 1 το μεσημέρι.

Οι κατοικίες
Όπως έχει λεχθεί και εισαγωγικά στα υπό εκποίηση ακίνητα περιλαμβάνονται και δύο κατοικίες. Οι κατοικίες αυτές είναι:

1/ Διώροφη ημιανεξάρτητη κατοικία με υπόγειο στο Πλατύ Αγλατζιάς, λίγα μόλις μέτρα βόρεια του Γαλλοκυπριακού σχολείου. Η κατοικία είναι πρόσφατα ανακαινισμένη και είναι ηλικίας περίπου 35 ετών, ενώ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση συντήρησης. 

Χαρακτηρίζεται από μεγάλους και άνετους χώρους και αποτελείται από τραπεζαρία με ενιαίο καθιστικό χώρο, κουζίνα και αποχωρητήριο ξένων στο ισόγειο. Ο όροφος αποτελείται από τρία υνοδωμάτια και αποχωρητήριο με μπάνιο. Η κατοικία διαθέτει αυλή και μεγάλο καλυμμένο χώρο στάθμευσης. Η κατοικία βρίσκεται σε τεμάχιο με εμβαδόν γης περί τα 256 τ.μ.

Η ενδεικτική τιμή πώλησηςτης έχει καθοριστεί στις 273 χιλιάδες ευρώ.

2/ Ισόγειος κατοικία στη Λευκωσία, η οποία έχει μετατραπεί και χρησιμοποιείται ως γραφειακός χώρος. Βρίσκεται στην εντός των τειχών Λευκωσία, στην ενορία Άγιος Ιωάννης, επί της οδού Όθωνος, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου. 

Το ακίνητο αποτελείται από χώρο υποδοχής, γραφειακούς χώρους, αίθουσα συνεδριάσεων, κουζίνα, αποθήκη και αποχωρητήριο. Είναι πρόσφατα ανακαινισμένο και βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης. Έχει εμβαδό 147 τ.μ. και η τοποθεσία του το καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικό και είναι κατάλληλο τόσο για εκμετάλλευση (ενοικίαση) όσο και για ιδιοχρησία.

Η ενδεικτική τιμή πώλησης του ακινήτου έχει καθοριστεί στις 205 χιλιάδες ευρώ.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις, η περίοδος υποβολής προσφορών λήγει κάθε Τρίτη στη 1 το μεσημέρι.

Μαζική εκποίηση τεσσάρων ακινήτων
Πέραν των πιο πάνω, η Altamira βγάζει στο «σφυρί» και τέσσερα οικόπεδα στο Δάλι, με συνολική ενδεικτική τιμή πώλησης 428 χιλιάδες ευρώ. Τα τέσσερα οικιστικά οικόπεδα βρίσκονται σε μια ελκυστική περιοχή του Δήμου Ιδαλίου στην οποία τα τελευταία χρόνια εντοπίζεται έντονη οικοδομική δραστηριότητα διώροφων πολυτελών κατοικιών. 

Βρίσκονται περί τα 950 μέτρα νοτιοδυτικά του εργοστασίου «Carlsberg» και της βιομηχανικής περιοχής Λατσιών και περί τα 100 μέτρα ανατολικά του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού. Έχουν συντελεστή δόμησης 60%, ο οποίος εγγυάται την εύρυθμη δόμηση του περιβάλλοντος, ενώ διαθέτουν καλές προσβάσεις προς το κέντρο της πόλης και τα γειτονικά χωριά και είναι κατάλληλα για ανέγερση διώροφων κτηρίων και αποτελούν ιδανική επιλογή για κάποιον επιχειρηματία ανάπτυξης γης ή για ιδιώτες.

Σημειώνεται πως τα τέσσερα ακίνητα πωλούνται και ξεχωριστά ως εξής:

1/ Οικόπεδο 526 τ.μ. προς 100 χιλιάδες ευρώ.

2/ Οικόπεδο 557 τ.μ. προς 106 χιλιάδες ευρώ.

3/ Οικόπεδο 526 τ.μ. προς 110 χιλιάδες ευρώ.

4/ Οικόπεδο 535 τ.μ. προς 112 χιλιάδες ευρώ.

Σημειώνεται πως, όπως αναφέρεται σε όλες τις ανακοινώσεις, ο κάθε υποψήφιος αγοραστής μπορεί να υποβάλει προσφορά χαμηλότερη ή υψηλότερη από την ενδεικτική τιμή πώλησης. Σε κάθε περίπτωση, ο επιτυχών προσφοροδότης είναι αυτός που έχει υποβάλει το υψηλότερο ποσό προσφοράς, δεδομένου ότι η αυτή έχει κριθεί ικανοποιητική από την εταιρεία.

 
157
Thumbnail

Ο πολυκερματισμός του τηλεοπτικού  χάρτη του ποδοσφαίρου στην Κύπρο δείχνει να καταλήγει σε ένα ανταγωνιστικό δίπολο με ότι αυτό συνεπάγεται για το τελικό προϊόν όσον αφορά την αξία αλλά και το περιεχόμενο του.

ad1mobile

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα προβολής αγώνων και δη του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι «κράχτης» για αύξηση του πελατολογίου των ιδιωτικών τηλεοπτικών πλατφόρμων. Είναι το προϊόν που θα έχει την μερίδα του λέοντος στην προώθηση της όποιας τηλεοπτικής πλατφόρμας έχει το καλύτερο πακέτο προς πώληση στην αγορά.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Ποιοι είναι οι παίχτες στα τηλεοπτικά δικαιώματα του ποδοσφαίρου

Από την μια πλευρά βρίσκετε η Cyta με την τηλεοπτική της πλατφόρμα την Cytavision και η συμφωνία της με την ΚΟΠ tv και στην αντίπερα όχθη η cablenet και η primetel με την συμφωνία τους να παίρνει σάρκα και οστά από την αρχή της ποδοσφαιρικής σεζόν 2019-20. Ουσιαστικά δημιουργείται ένα δίδυμο ανταγωνιστικό με ότι αυτό συνεπάγεται για τα δικαιώματα προβολής του κυπριακού ποδοσφαίρου όσον αφορά και το τηλεοπτικό κοινό αλλά και τα έσοδα για τις ποδοσφαιρικές ομάδες.

,

κξ

ad1mobile
,

Η συμφωνία μεταξύ cablenet και primetel

ad1mobile

Η συμφωνία μεταξύ της cablenet και primetel είναι αυτό που ονομάζουμε game changer .  Η Cyta είχε το μεγαλύτερο κομμάτι  στην πίτα των εν λόγω τηλεοπτικών δικαιωμάτων αλλά δυναμικά μπήκαν στο παιχνίδι και οι ιδιωτικές τηλεοπτικές πλατφόρμες.  Χτύπησαν πρωτοκλασάτα ονόματα στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου ρίχνοντας αρκετά εκατομμύρια στην αγορά. Κινήθηκαν πριν ακόμη τελειώσουν τα συμβόλαια για τα τηλεοπτικά των ομάδων και έκλεισαν συμφωνίες με αρκετές  από αυτές ή διατήρησαν τα υφιστάμενα συμβόλαια που είχαν.  Οι συμφωνίες και τα νέα συμβόλαια για τηλεοπτικά δικαιώματα θα αρχίσουν να τρέχουν από το καλοκαίρι του 2019.

Αυτό όμως δεν ήταν το κομβικό σημείο για την σημαντική αλλαγή στο χώρο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Η συμφωνία των δύο ιδιωτικών πλατφόρμων για την πρόσβαση στο τηλεοπτικό πακέτο η μία της άλλης όσον αφορά το κυπριακό ποδόσφαιρο, ήταν το συμβάν που άλλαξε τα δρώμενα στο χάρτη της τηλεοπτική μετάδοσης του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Οι φίλοι του αθλητισμού θα μπορούν να απολαμβάνουν όλη την αγωνιστική δράση μέσα από 10 συνολικά αθλητικά κανάλια που θα προβάλλουν ζωντανά όλους τους αγώνες 7 ομάδων του Κυπριακού πρωταθλήματος, καθώς και μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις και περισσότερους από 40 αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ εβδομαδιαίως, μέσα από τα κανάλια Cablenet Sports, PrimeΤel και NOVA Sports.

ad2mobile

Το σύνολο του αθλητικού περιεχομένου θα είναι διαθέσιμο παγκύπρια, από την τηλεοπτική πλατφόρμα τόσο της CABLENET όσο και της PRIMETEL, ενώ τα κορυφαία ντέρμπι και επιλεγμένοι αγώνες θα προσφέρονται και μέσω υπηρεσίας LiveStreaming στο διαδίκτυο.

Η συμφωνία επίσης προβλέπει την κοινή διαχείριση και προβολή του συνόλου του τηλεοπτικού προγράμματος που αφορά σε πακέτα δημόσιας προβολής για επιχειρήσεις, κάτω από μια ενιαία συνδρομή, απλοποιώντας έτσι τη διαδικασία εγγραφής και εγκατάστασης για όλους τους ενδιαφερόμενους.

,

ικ

ad1mobile
,

Ποιες οι κινήσεις της Cytavision

ad1mobile

Όλες οι εξελίξεις που έχουν πάρει επίσημη μορφή για το τηλεοπτικό σκηνικό από το 2019 και μετά, ουσιαστικά «αποδυναμώνουν» το πακέτο της Cytavision και της ΚΟΠ TV.  Η απάντηση της Cyta ήταν άμεση.  

Η ηγεσία της ΚΟΠ με στελέχη της Cyta, έδωσαν τα χέρια  για το πακέτο KOΠ ΤV. Έκλεισε το deal για συνεργασία των δυο πλευρών για την τριετία 2019-22. Συνεργασία που άρχισε από το 2016.
Στο «μπουκέτο» της KOΠ tV για την τριετία 2019-22 θα προστεθεί και ο Απόλλωνας. Θα συνεχίσει η ΑΕΛ να περιλαμβάνεται στο συγκεκριμένο πακέτο, όπως και μερικές άλλες ομάδες. 

Εννοείται ότι όσοι είναι συμβεβλημένοι με την ΚΟΠ tv, τα παιχνίδια τους θα προβάλλονται από τη Cytavision. 

Η Cyta ως ημικρατικός οργανισμός έχει κάποιες αγκυλώσεις η καλύτερα αρκετά εμπόδια να υπερβεί. Ο προϋπολογισμός της ελέγχεται από το κράτος και εγκρίνετε από την Βουλή και αυτό  από μόνο του καθιστά τις κινήσεις της λιγότερο ευέλικτες στον χώρο από τους ανταγωνιστές της.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Η ΚΟΠ tv ως τέταρτος παίχτης;

Ήταν ιδέα  και έγινε πράξη κατά την θητεία του αείμνηστου Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Η σκέψη πίσω από την ιδέα ήταν να έχουν  όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες τηλεοπτική σκέπη και οι αγώνες τους να μεταδίδονται τηλεοπτικά. Να εκλείψει δηλαδή το φαινόμενο κάποιοι αγώνες να μην μεταδίδονται καθόλου τηλεοπτικά.  Εξ ου και ο σχεδιασμός του κυπριακού πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας έγινε πιο τηλεοπτικός. 

ad2mobile

Επίσης βασικό λόγος ήταν και το οικονομικό κομμάτι. Δηλαδή οι μικρές ομάδες  της πρώτης κατηγορίας καθώς και της δεύτερης να έχουν μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη από την πίτα των τηλεοπτικών.

Η ιδέα αυτή υπήρχε ήδη και εφαρμόζετε και σε άλλες χώρες αν και η βάση της ήταν ο τρόπος λειτουργίας της Αγγλικής Ομοσπονδίας και πως διαμοιράζει τα κέρδη από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Απώτερος στόχος ουσιαστικά ένας κοινός οργανισμός για όλες τις ομάδες και με κάποια κριτήρια να διαμοιράζει τα κέρδη.

,

κι

ad1mobile
,

Πως χωρίζεται ο χάρτης μέχρι στιγμής

ad1mobile

Από το καλοκαίρι του 2019, ο ΑΠΟΕΛ, η Ανόρθωση, ο Ερμής και η Πάφος θα προβάλλονται από τα κανάλια της Cablenet. Oμόνοια και ΑΕΚ Λάρνακας θα είναι στην Prime Tel.

Από τα κανάλια της Cytavision θα προβάλλονται οι αγώνες (των εγχώριων διοργανώσεων) έξι ομάδων από το καλοκαίρι του 2019 έως το καλοκαίρι του 2022. Οι ομάδες αυτές είναι ο Απόλλωνας, η ΑΕΛ, η Νέα Σαλαμίνα, η ΕΝΠ, η Δόξα και η Αλκή Ορόκλινη. 

ad2mobile

Οι εν λόγω ομάδες είχαν υπογράψει συμβόλαιο με την ΚΟΠ/CFA.TV (που θα είναι στο «μπουκέτο» της Cytavision) για την τριετία 2019-22.

Και τα δύο μέρη του δίπολου διατυμπανίζουν ότι στόχος τους είναι η ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου κάτω από κοινή τηλεοπτική στέγη. Το τι θα φέρει ο χρόνος στο εγγύς μέλλον είναι ερώτημα; Το καλοκαίρι του 2019 είναι κοντά.

article 1