Τα 10 φθηνότερα διαμερίσματα που πωλούν οι τράπεζες-Τιμές/ΦΩΤΟΣ

Τα κύρια χαρακτηριστικά και οι τιμές πώλησης των φθηνότερων διαμερισμάτων που διαθέτουν προς πώληση οι τράπεζες

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΜΑΡΙΟΣ ΑΔΑΜΟΥ

Δεκάδες διαμερίσματα ανά το παγκύπριο έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια στα χέρια των τραπεζών, οι οποίες μέσω συνεργαζόμενων εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, καταβάλλουν προσπάθειες πώλησής τους.

Οι τιμές πώλησης των διαμερισμάτων, σύμφωνα με έρευνα της Brief, απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια, αφού αρχίζουν από τις €34.000 και φθάνουν τις €430.000, με την πλειοψηφία αυτών να έχουν τιμές πώλησης κάτω των €100.000

Η Brief, ανέτρεξε στις ιστοσελίδας των εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με τις οποίες συνεργάζονται οι Τράπεζα Κύπρου (REMU), Ελληνική Τράπεζα (APS) και ΚΕΔΙΠΕΣ (Altamira), και παρουσιάζει τα κύρια χαρακτηριστικά, όπως επίσης και τις τιμές πώλησης, των 10 φθηνότερων διαμερισμάτων που διατίθενται προς πώληση.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σημειώνεται πως, στις ιστοσελίδες των εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων υπάρχουν πολλά διαμερίσματα που αποτελούν μέρος συγκροτημάτων και τα οποία διατίθενται προς πώληση ξεχωριστά.

Τα διαμερίσματα
1/ Διαμέρισμα-στούντιο στο Παραλίμνι (APS Cyprus – Ελληνική Τράπεζα)
α

  • Τιμή πώλησης: €34.000

Το διαμέρισμα-στούντιο βρίσκεται στον 1ο όροφο ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων 3 ορόφων στο Δήμο Παραλιμνίου, περίπου 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και 200 μέτρα από τη λεωφόρο Πρωταρά. 

Το διαμέρισμα είναι περίπου 36 ετών και αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο με καθιστικό / τραπεζαρία, κουζίνα και υπνοδωμάτιο, ένα μπάνιο και καλυμμένη βεράντα.

2/ Διαμέρισμα-στούντιο στην Πέγεια (REMU – Τράπεζα Κύπρου) α

  • Τιμή πώλησης: €40.500

Το διαμέρισμα-στούντιο αποτελεί μέρος του συγκροτήματος «Superior 60» στην Πέγεια, το οποίο βρίσκεται δίπλα στη Λεωφόρο Τάσου Μάρκου, 1 χιλιόμετρο νοτιοδυτικά του κέντρου του χωριού.

Το συγκρότημα διαθέτει κοινόχρηστη πισίνα και κάθε διαμέρισμα διαθέτει δικό του ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, διπλά τζάμια και πρόβλεψη για χωριστές μονάδες.

Σημειώνεται πως, όλο το συγκρότημα που αποτελείται από 61 διαμερίσματα και άλλες μονάδες διατίθενται προς πώληση από την REMU.

3/ Μεζονέτα 1 υπνοδωματίου στην Πόλη Χρυσοχούς (REMU – Τράπεζα Κύπρου)

α
  • Τιμή πώλησης: €44.000

Η μεζονέτα ενός υπνοδωματίου αποτελεί τμήμα του συγκροτήματος «Stratis Village - Block C» στην Πόλη Χρυσοχούς.

Έχει εμβαδόν 50 τ.μ. και αποτελείται από ενιαίο χώρο καθιστικού / τραπεζαρίας με κουζίνα και τουαλέτα επισκεπτών στο ισόγειο και ένα υπνοδωμάτιο και μπάνιο στον πρώτο όροφο.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

4/ Διαμέρισμα 1 υπνοδωματίου στην Έμπα (Altamira – ΚΕΔΙΠΕΣ) α

  • Τιμή πώλησης: €51.000

Πρόκειται για διαμέρισμα 1 υπνοδωματίου, μέρος συγκροτήματος που ανεγέρθηκε το 2006 και βρίσκονται σε καλό επίπεδο συντήρησης. Έχει εμβαδόν 50 τ.μ. και όπως αναφέρεται δεν διαθέτει ξεχωριστό τίτλο ιδιοκτησίας.

Σημειώνεται πως, μαζί με το εν λόγω διαμέρισμα η Altamira διαθέτει προς πώληση ακόμη ένα διαμέρισμα 1 υπνοδωματίου και ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων. Περισσότερα ΕΔΩ.

5/ Διαμέρισμα 1 υπνοδωματίου στην Ορόκλινη (REMU – Τράπεζα Κύπρου)

α
  • Τιμή πώλησης: €52.500

Το διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του συγκροτήματος «Oroklini Hills 8» και έχει καλή πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή της Ορόκλινης και στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας - Αγίας Νάπας μέσω της οδού Γιαννάκη Κωνσταντίνου.

Το διαμέρισμα έχει εμβαδόν 48 τ.μ. και αποτελείται από ενιαίο χώρο καθιστικού / τραπεζαρίας και κουζίνα, ένα υπνοδωμάτιο, μπάνιο και μια ακάλυπτη βεράντα. Διαθέτει κεραμικό δάπεδο, παράθυρα με διπλά τζάμια, κλιματιστικά και συσκευές κουζίνας, όπως επίσης και αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης καλυμμένου χώρου στάθμευσης στο ισόγειο.

6/ Διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων στο Πέρα Χωριό Λευκωσίας (Altamira – ΚΕΔΙΠΕΣ)

α
  • Τιμή πώλησης: €58.000

Το διαμέρισμα βρίσκεται στον 2ο όροφο πολυκατοικίας η οποία ανεγέρθηκε περί το 2008 και αποτελείται από σαλόνι/κουζίνα/τραπεζαρία ως ενιαίο χώρο, δύο υπνοδωμάτια και δωμάτιο μπάνιου με αποχωρητήριο, ενώ διαθέτει χώρο στάθμευσης στο ισόγειο. Το εμβαδόν των εσωτερικών χώρων ανέρχεται σε 64 τ.μ. (περίπου) καΙ των καλυμμένων βεραντών σε 14 τ.μ. (περίπου).

Βρίσκεται σε απόσταση περί τα 400 μέτρα νοτιοανατολικά του κέντρου του χωριού και περί τα 500 μέτρα νοτιοανατολικά του κεντρικού δρόμου που διαπερνά την κοινότητα.

>>> Όλες οι έρευνες και αναλύσεις της Brief <<<

7/ Διαμέρισμα 1 υπνοδωματίου στην Τερσεφάνου (REMU – Τράπεζα Κύπρου) α

  • Τιμή πώλησης: €69.000

Το διαμέρισμα βρίσκεται στο ισόγειο του συγκροτήματος «Emerald Heights - Avgoulla Court 17», το οποίο βρίσκεται δίπλα στην οδό Κωνσταντίνου Καβάφη, 2,4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του χωριού Κίτι, 3,8 χιλιόμετρα δυτικά του χωριού Μενεού, 5,6 χιλιόμετρα δυτικά του Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας και 7,5 χιλιόμετρα δυτικά της θάλασσας.

Το ακίνητο έχει εμβαδόν 53 τ.μ. και αποτελείται από ενιαίο σαλόνι / τραπεζαρία και κουζίνα, ένα υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο, ενώ διαθέτει ένα καλυμμένο χώρο στάθμευσης. Διαθέτει, επίσης, δικαίωμα χρήσης της κοινόχρηστης πισίνας.

8/ Διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων στο Παραλίμνι (Altamira – ΚΕΔΙΠΕΣ) α

  • Τιμή πώλησης: €76.000

Πρόκειται για ισόγειο διαμέρισμα και αποτελείται από ενιαίο χώρο με σαλόνι-τραπεζαρία και κουζίνα, 2 υπνοδωμάτια και μπάνιο με αποχωρητήριο. Το εμβαδόν του διαμερίσματος ανέρχεται σε 66 τ.μ. (περίπου) και των ακάλυπτων βεραντών σε 12 τ.μ. (περίπου).  

Βρίσκεται σε απόσταση περί τα 100 μέτρα δυτικά από τo Γυμνάσιο Παραλιμνίου και περί τα 350 μέτρα βορειοανατολικά του κυκλικού κόμβου μεταξύ των λεωφόρων Γρίβα Διγενή, Ελευθερίας και Αδαμάντιου Κοραή.

Σημειώνεται ότι, το διαμέρισμα διαθέτει αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης αυλής 14τ.μ. (περίπου) και αυτή την στιγμή κατέχεται.

9/ Διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων στην Λεμεσό (APS Cyprus – Ελληνική Τράπεζα)

α
  • Τιμή πώλησης: €84.400

Πρόκειται για διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην περιοχή Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Λεμεσό.

Το εμβαδόν των εσωτερικών χώρων ανέρχεται στα 97 τ.μ., των καλυμμένων βεραντών στα 3 τ.μ. και των ακάλυπτων βεραντών στα 12 τ.μ. Επίσης, το διαμέρισμα έχει αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης ενός χώρου στάθμευσης στο ισόγειο.

10/ Διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων στην Έγκωμη (APS Cyprus – Ελληνική Τράπεζα) α

  • Τιμή πώλησης: €86.000

Πρόκειται για διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στην Έγκωμη, το οποίο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, δεν διαθέτει ξεχωριστό τίτλο ιδιοκτησίας.

Έχει συνολικό εμβαδόν 76 τ.μ. και αυτή την στιγμή είναι κενό.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί πως στις πλείστες περιπτώσεις στην τιμή πώλησης δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ, τον οποίο θα κληθεί να καταβάλει ο αγοραστής.

Για περισσότερες πληροφορίες και όλα τα ακίνητα που διαθέτουν οι τράπεζες προς πώλησης, μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες της REMU, της APS και της Altamira.
 

Μάριος Αδάμου
 
2041