Τα 5 ακριβότερα ακίνητα προς εκποίηση (Τιμές & Φωτο)

Οι τιμές των ακινήτων, που είναι κυρίως εμπορικά κτήρια και προσφέρονται για επένδυση, φθάνουν τα 19 εκατομμύρια ευρώ

Δεκάδες επενδυτικά και άλλα ακίνητα, μεγάλης αξίας, έχουν στην κατοχή τους οι τράπεζες, τα οποία σε μία προσπάθεια μείωσης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) τα αγόρασαν έναντι χρέους. Μάλιστα, τα τελευταία τρίμηνα, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αγόρασαν σημαντικό αριθμό ακινήτων, κυρίως αγροτεμάχια και μεγάλα χωράφια, τα οποία βγάζουν σταδιακά προς πώληση μέσω των ιστοσελίδων τους ή μέσω των συνεργαζόμενων με αυτές εταιρειών.

Η Brief, ανέτρεξε στις ιστοσελίδες των τραπεζών και των εταιρειών που έχουν αναλάβει τη διαχείριση των ΜΕΔ τους και παρουσιάζει σήμερα (9/6) τα πέντε από τα ακριβότερα ακίνητα που αυτή τη στιγμή προσπαθούν να πωλήσουν οι τράπεζες. Ανατρέχοντας, λοιπόν, στις γνωστοποιήσεις τους, μπορεί κάποιος εύκολα να διαπιστώσει πως η αξία δεκάδων ακινήτων που απέκτησαν οι τράπεζες ή προσπαθούν να εκποιήσουν ξεπερνά κατά πολύ το 1 εκατομμύριο ευρώ.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Σύμφωνα με την μελέτη μας, το ακριβότερο όλων ακίνητων το κατέχει η Ελληνική Τράπεζα, η οποία μέσω της APS, προσπαθεί να το πωλήσει. Η αξία του ξεπερνά τα 19 εκατομμύρια ευρώ, ενώ και η Altamira κατέχει ακίνητα των οποίων οι τιμές ξεπερνούν κατά πολύ τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Τα ακίνητα
Ειδικότερα, στις 8 Ιουλίου η Ελληνική Τράπεζα θα επιχειρήσει να πωλήσει συνολικά 83 χωράφια μεγάλης έκτασης -η έκτασή τους κυμαίνεται από 188 τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.) και φθάνει τα 26.866 τ.μ., στην Αγία Βαρβάρα Πάφου. 

Όπως αναφέρεται στην ειδοποίηση πλειστηριασμού, και τα 83 χωράφια, τα οποία είναι συνεχιζόμενα, ενώ εντός κάποιων υπάρχουν ημιτελής οικοδομές, θα πωληθούν ως ενιαία μονάδα και η επιφυλασσόμενη τιμή πώλησής τους έχει οριστεί στα 19.387.306 ευρώ. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hellenicbank.com ή/και στο τηλέφωνο 22690470.

τρυπιωτης

Εμπορικό κτίριο και οικόπεδο
Το δεύτερο ακριβότερο ακίνητο προς πώληση είναι ένα εμπορικό κτήριο και ένα οικόπεδο σε μια μοναδική και κεντρική τοποθεσία στην Ενορία Τρυπιώτης στο Δήμο Λευκωσίας. Τα ακίνητα αποτελούν μια ενιαία ιδιοκτησιακή μονάδα, η οποία βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μακαρίου, μια από τις πιο πολυσύχναστες οδούς της πρωτεύουσας. 

Στην άμεση περιοχή του ακινήτου υπάρχει πληθώρα υπηρεσιών και διευκολύνσεων όπως πολυκαταστήματα, τράπεζες, εστιατόρια, καφετέριες καθώς και πολυκατοικίες διαμερισμάτων και γραφείων. 

Πρόκειται για ένα εξαώροφο κτήριο το οποίο ανεγέρθηκε πριν 30 χρόνια περίπου. Το κενό οικόπεδο χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης του κτηρίου. 

Το ακίνητο είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδα της Altamira στην κατηγορία επενδυτικά ακίνητα και η επιφυλαχθείσα τιμή πώλησής του έχει ορισθεί στα 9.000.000 ευρώ.

Το τρίτο ακίνητο
Και το τρίτο ακριβότερο ακίνητο αφορά σε εμπορικό κτίριο και οικόπεδο
στην ενορία Παναγιά, στο Δήμο Λευκωσίας, επί της Λεωφόρου Μάρκου Δράκου, 170 μέτρα βορειοδυτικά από την υπεραγορά Αθηενίτης. 

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Το κτήριο βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης και αποτελείται από 8 ισόγεια καταστήματα με μεσοπάτωμα και πέντε ορόφους, οι οποίοι φιλοξενούν γραφεία. Το οικόπεδο είναι κενό και χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης. Τρία από τα καταστήματα στο ισόγειο ενοικιάζονται ενώ τα υπόλοιπα είναι κενά. Επίσης τα καταστήματα 2&3 και 7&8 έχουν ενοποιηθεί. Οι γραφειακοί χώροι ενοικιάζονταν μέχρι πρόσφατα στο Υπουργείο Υγείας, ήταν ανοικτού σχεδιασμού και είναι κενά. 

Και το εν λόγω ακίνητο διατίθεται προς πώληση μέσω της Altamira και η επιφυλαχθείσα τιμή πώλησής του έχει ορισθεί στα 3.800.000 ευρώ.

Τετραώροφο κτίριο στη Λεμεσό
Ένα τρίτο εμπορικό ακίνητο, που βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα ελκυστική τοποθεσία του Δήμου Λεμεσού, επί του κεντρικού οδικού άξονα Αγίας Φυλάξεως 200 μέτρα νότια της συμβολής της με τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, είναι το τέταρτο ακριβότερο ακίνητο. 

Το κτήριο βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης και αποτελείται από υπόγειο με χώρους στάθμευσης, ισόγειο και τέσσερεις ορόφους. Στο ισόγειο υπάρχουν καταστήματα με μεγάλο μεσοπάτωμα ενώ στους ορόφους υπάρχουν γραφεία και διαμερίσματα. Έχει πρόσωπο σε δύο δρόμους εκ των οποίων ο ένας καταλήγει σε αδιέξοδο. Η περιοχή είναι αρκετά δραστήρια για εμπορικές χρήσεις αλλά συνάμα κατάλληλη και για οικιστικές, ενώ το γεγονός ότι το ακίνητο εφάπτεται σε πεζόδρομο δίδει υπεραξία. Σημαντικό πλεονέκτημα το ότι διατίθεται ως ενιαία ιδιοκτησία. 

Η επιφυλαχθείσα τιμή του ακινήτου που είναι κατάλληλο για εκμετάλλευση (ενοικίαση) αλλά και ιδιοχρησία έχει ορισθεί στα 3.235.000 ευρώ.

Κτίριο που ενοικιάζει η ΑΗΚ
Εμπορικό κτήριο το οποίο βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα ελκυστική τοποθεσία, στην Ενορία Άγιος Νικόλαος του Δήμου Λάρνακας είναι το πέμπτο ακριβότερο ακίνητο προς πώληση από τις τράπεζες.

Το ακίνητο κατέχει γωνιακή θέση εντός δύο οικοπέδων, επί της Λεωφόρου Νίκου και Δέσποινας Παττίχη με συνολική πρόσοψη περί τα 40 μέτρα και σε απόσταση περί τα 400 μέτρα βόρεια της Λεωφόρου Φανερωμένης, ενώ αποτελείται από επτά ορόφους και περιλαμβάνει κατάστημα με μεσοπάτωμα στο ισόγειο και γραφεία στους ορόφους, με συνολικό εμβαδό 1714τ.μ. 

Είναι κατάλληλο για εκμετάλλευση (ενοικίαση) αλλά και ιδιοχρησία, ενώ σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι πωλείται σε συνδυασμό με το οικόπεδο δίπλα στο κτήριο το οποίο χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης των υπαλλήλων και πελατών. 

Το κτίριο, το οποίο ενοικιάζεται στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, επιχειρείται να πωληθεί έναντι 3.200.000 ευρώ.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Σημειώνεται πως, στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Κύπρου δεν υπήρχαν διαθέσιμα ακίνητα προς πώληση του τρέχοντος μηνός είτε των επομένων, ενώ για όσα υπήρχαν αναρτημένες προειδοποιήσεις πλειστηριασμού, η εκποίηση ήταν προγραμματισμένη μέχρι το τέλος Μαΐου.

Αξίζει, εξάλλου, να αναφερθεί πως δεκάδες άλλες ακίνητα έχουν αγοραία αξία που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια, ενώ υπάρχουν κι αρκετές άλλες επενδυτικές ή άλλες ευκαιρίες σε τιμές που κυμαίνονται από μισό εκατομμύριο έως και 3 εκατομμύρια ευρώ.

Για τις προγραμματισμένες εκποιήσεις Ιουνίου πατήστε εδώ.

Μάριος Αδάμου
 
338
Thumbnail

Σημαντική αύξηση είχε ο τουρισμός στην Κύπρο τόσο τον Αύγουστο του 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018 όσο και ολόκληρο το οκτάμηνο. Το τουριστικό προϊόν της χώρας μας φαίνεται ότι έχει φανατικούς λάτρεις και φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνο στους Βρετανούς και στους Ρώσους. Αρκετοί άλλοι λαοί προτιμούν τη χώρα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές γεγονός που φαίνεται και από τους αριθμούς της στατιστικής υπηρεσίας.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Αύξηση της τάξης του 3,6% παρουσίασε ο αριθμός των τουριστών τον Αύγουστο και ο οποίος ανήλθε στις 553,845 χιλιάδες βάζοντας τον Αύγουστο  στην πρώτη θέση των αφίξεων για το 2019 εν σχέσει με τους υπόλοιπους μήνες του ίδιου έτους.

Οι αριθμοί, μάλιστα, δείχνουν ότι ο τουρισμός για το πρώτο οκτάμηνο του 2019 ξεπέρασε κατά 0,6% σε σύγκριση με τις αφίξεις των τουριστών την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Συγκεκριμένα, τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους έφτασαν στη χώρα μας 2,735,839 τουρίστες ενώ την ίδια περίοδο του περασμένου έτους έφτασαν στην Κύπρο 2,719,622 τουρίστες.

Στην πρώτη θέση των τουριστών ήταν για ακόμα μια φορά οι Βρετανοί των οποίων ο αριθμός τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού έφτασε τις 186,071 χιλιάδες τουρίστες.

Στη δεύτερη θέση των τουριστών βρίσκονται οι Ρώσοι επισκέπτες των οποίων ο αριθμός έφτασε τις 115,682 χιλιάδες τουρίστες.

Στην επόμενη θέση τον Αύγουστο,  ήταν οι τουρίστες από το Ισραήλ  οι οποίοι και έφτασαν τις 51,871 χιλιάδες επισκέπτες .

Στην τέταρτη θέση των επισκεπτών στην Κύπρο για τον τελευταίο καλοκαιρινό μήνα βρέθηκαν οι Σουηδοί. Συγκεκριμένα, από τη Σουηδία έφτασαν στην Κύπρο 20,673 χιλιάδες τουρίστες.

Στην πέμπτη θέση των τουριστών για τον Αύγουστο ήταν οι Γερμανοί των οποίων ο αριθμός έφτασε τις 15, 794 χιλιάδες.

Σε γενικές γραμμές, η πλειοψηφία των τουριστών στην Κύπρο τον Αύγουστο του 2019 προήλθε από τις χώρες της Ε.Ε. όπου και μας επισκέφθηκαν 310,169 χιλιάδες ενώ ακολουθούσαν οι επισκέπτες από την υπόλοιπη Ευρώπη (χώρες εκτός Ε.Ε.) με 149,999 χιλιάδες.

ad2mobile

Την ίδια στιγμή, αρκετά ψηλά ήταν και τα ποσοστά των τουριστών από την Ασία τα οποία και έφτασαν τις  76,993 χιλιάδες (με πρώτη χώρα το Ισραήλ) αλλά  και από την Αμερική όπου και μας ήρθαν στην Κύπρο 9,291 χιλιάδες τουρίστες με πρώτη χώρα τις ΗΠΑ (6,856).

Από εκεί και πέρα, 3,275 χιλιάδες επισκέπτες έφτασαν από την Αφρική με πρώτη χώρα τη Νότιο Αφρική (1,557) καθώς και 4,120 χιλιάδες από την Ωκεανία με τους περισσότερους τουρίστες από αυτήν την ήπειρο να προέρχονται από την Αυστραλία (3,663).

article 1