Θα σπουδάσετε Αθήνα; Ενοίκια σε περιοχές που σας ενδιαφέρουν

Τα ενοίκια στην ελληνική πρωτεύουσα σε όλες τις φοιτητικές περιοχές - Που αξίζει να μείνει κάποιος φοιτητής

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ

Σίγουρα ο αριθμός των φοιτητών που σπουδάζουν στην Ελλάδα μειώνεται χρόνο με το χρόνο- λόγω και των ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας- όμως πολλοί θα είναι και φέτος οι φοιτητές που θα επιλέξουν την Αθήνα για τις σπουδές τους, με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να αρχίζουν να ψάχνουν για διαμερίσματα για τα παιδιά τους. 

Γεγονός που δεν φαίνεται να είναι μια απλή και εύκολη δουλειά αφού προϋποθέτει καλό ψάξιμο, να γνωρίζει κάποιος τις περιοχές γύρω από τα πανεπιστήμια στην Αθήνα και κυρίως  την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια που παρέχει η κάθε περιοχή. 

Η Brief σας παρουσιάζει όλες τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα πανεπιστήμια της Αθήνας και σας αναλύει τις τιμές που υπάρχουν αλλά και το πόσο ασφαλής είναι μια περιοχή για νέους ανθρώπους που πάνε για σπουδές. Σας παρουσιάζουμε τις τιμές για διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου έκτασης 50- 70 τ.μ.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Οι προτεινόμενες περιοχές που ενδιαφέρουν τους φοιτητές είναι η περιοχή του Ζωγράφου, οι Αμπελόκηποι, η Καλλιθέα, ο Νέος Κόσμος, η Νέα Σμύρνη, τα Πετράλωνα, το Αιγάλεω, το κέντρο της πόλης  και ο Πειραιάς.

Ας δούμε αναλυτικά τις τιμές των ενοικίων
 
Αμπελόκηποι- Ζωγράφου

Οι συγκεκριμένες περιοχές γειτνιάζουν και έχουν την μερίδα του λέοντος σε κύπριους φοιτητές λόγω των χαμηλών τιμών, της κοντινής απόστασης από το ΕΚΠΑ (Καποδιστριακό πανεπιστήμιο) αλλά και της φοιτητικής ζωής που περιλαμβάνουν.
Παράλληλα, είναι ασφαλείς περιοχές με πολλές υπεραγορές, έτοιμα φαγητά, χώρους διασκέδασης αλλά και χαμηλά ενοίκια. 
Επίσης υπάρχουν πολλές συγκοινωνίες όπως λεωφορεία από Ζωγράφου και μετρό στους Αμπελόκηπους που ενώνουν τις εν λόγω περιοχές με ολόκληρη την Αθήνα αλλά και με τα υπόλοιπα πανεπιστήμια της πρωτεύουσας. 

Τα ενοίκια γι’ αυτές τις περιοχές αρχίζουν από τα 380-400 ευρώ για ένα φοιτητικό διαμέρισμα του ενός υπνοδωματίου γύρω στα 50-70 τ.μ..  Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν πολλά παλιά διαμερίσματα με χαμηλές τιμές αλλά και νεόδμητες πολυκατοικίες με ψηλά ενοίκια μέχρι και 800 – 900 ευρώ. 

Καλλιθέα- Νέος Κόσμος- Νέα Σμύρνη

Οι περιοχές αυτές βρίσκονται πολύ κοντά στο ΠΑΝΤΕΙΟ πανεπιστήμιο και είναι οικογενειακές περιοχές που βρίσκονται αρκετά κοντά στο κέντρο αλλά δεν έχουν σχεδόν καθόλου φοιτητική ζωή με εξαίρεση την Καλλιθέα. Πρόκειται, όμως, για ήσυχες και οικογενειακές περιοχές οι οποίες έχουν τα πάντα (υπεραγορές, καφετέριες) χωρίς κάποιος να χρειάζεται να κατεβαίνει συχνά στο κέντρο της πρωτεύουσας. Παράλληλα, οι συγκοινωνίες (λεωφορεία, ηλεκτρικός στην Καλλιθέα και μετρό στο Νέο Κόσμο) εξυπηρετούν σε μεγάλο βαθμό τους φοιτητές.

Οι τιμές των ενοικίων αρχίζουν από τα 400- 450 ευρώ. Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι η Καλλιθέα και ο Νέος Κόσμος είναι περιοχές με πιο χαμηλά ενοίκια (μπορεί κάποιος να βρει διαμέρισμα γύρω στα 350-380 ευρώ) απ’ ότι η Νέα Σμύρνη η οποία περιλαμβάνει πολλές νεόδμητες πολυκατοικίες.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<< 

 Πετράλωνα- Αιγάλεω

Οι περιοχές των Πετραλώνων και του Αιγάλεω είναι μια αρκετά οικονομική λύση ενώ την ίδια στιγμή λόγω και του μετρό στο Αιγάλεω αλλά και του ηλεκτρικού στα Πετράλωνα
μπορούν να εξυπηρετήσουν όλους τους φοιτητές και για όλα τα πανεπιστήμια αλλά κυρίως τους φοιτητές της Γεωπονικής και του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. 

 Τόσο τα Πετράλωνα όσο και το Αιγάλεω χαρακτηρίζονται από έντονη νυχτερινή ζωή. Συγκεκριμένα, τα Πετράλωνα είναι 10 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης και την περιοχή Γκάζι ενώ το Αιγάλεω έχει τα δικά του στέκια.

Οι τιμές των ενοικίων για τα Πετράλωνα ξεκινούν από τα 400- 450 ευρώ με τις τιμές να αυξάνονται ανάλογα με το πόσο καινούρια ή ανακαινισμένη είναι η πολυκατοικία.  Στο Αιγάλεω, οι τιμές αρχίζουν από 350-380 ευρώ.
 

Εξάρχεια

Τα Εξάρχεια είναι μια κεντρική περιοχή μέσα στην πρωτεύουσα με έντονη φοιτητική και νυχτερινή ζωή  (καφετέριες, μπαρ, κινηματογράφους, θέατρα κλπ) κοντά στα μετρό (Ομόνοια- Πανεπιστήμιο- Σύνταγμα), τον ηλεκτρικό της Ομόνοιας και με δεκάδες, επίσης, λεωφορεία προς όλην την Αθήνα. Με άλλα λόγια βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας αλλά είναι μια περιοχή με αυξημένη εγκληματικότητα. Βρίσκεται πολύ κοντά στη Νομική Αθηνών, στην ΑΣΟΕ και στο Πολυτεχνείο.

Οι τιμές των ενοικίων για ένα διαμέρισμα 50-70 τ.μ. αρχίζουν από 350- 370 ευρώ και μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά όσο περισσότερο πλησιάζουμε στο γειτονικό κολωνάκι. 

Πειραιάς


Ο Πειραιάς αποτελεί μια ξεχωριστή πόλη σχετικά κοντά στην Αθήνα και στα Νότια Προάστια της. Όσοι αποφασίσουν να μείνουν στον Πειραιά δεν έχουν λόγο να κατέβουν στην Αθήνα αφού τα έχει όλα. Έχει τραμ, ηλεκτρικό και πολλά λεωφορεία αλλά η περιοχή δεν έχει ακόμα καθόλου μετρό κάτι που δυσχεραίνει τις μεταφορές για το κέντρο της Αθήνας ή για άλλες περιοχές. Παρόλα αυτά έχει άψογη φοιτητική ζωή, καταστήματα, εστιατόρια, υπεραγορές και χώρους αναψυχής ενώ είναι χτισμένος γύρω από τη θάλασσα.
 
Οι τιμές των ενοικίων ξεκινούν από 350-370 ευρώ ανάλογα με τη χρονολογία της κάθε πολυκατοικίας Ο Πειραιάς είναι μια πολύ καλή λύση για όσους πρόκειται να φοιτήσουν στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Ανδρέας Πολυκάρπου
 
1765