Κίνηση Πιστωτικών σε κατεχόμενα και Τουρκία - Νεότερα στοιχεία

Εκατομμύρια ευρώ από Ε/κ στα κατεχόμενα και στην Τουρκία- Ξεπερνούν τα 19 εκατομμύρια

Μεγάλα ποσά διακινήθηκαν και το Σεπτέμβρη του τρέχοντος έτους αλλά και τους πρώτους εννέα μήνες του 2019 μέσα από τις πιστωτικές κάρτες σε κατεχόμενα και Τουρκία την ώρα που από τουρκικές κάρτες τους πρώτους εννέα μήνες του έτους φαίνεται πως έρεε άφθονο πλαστικό χρήμα και στις ελεύθερες περιοχές. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Brief τα ποσά που διακινήθηκαν μόνο μέσα από τις πιστωτικές κάρτες τους πρώτους εννιά μήνες του 2019 ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια ευρώ στα κατεχόμενα ενώ τα ποσά στην Τουρκία ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή από τουρκικές πιστωτικές κάρτες μπήκαν στα ταμεία μας περισσότερα από 12 εκατομμύρια μέσα σε εννέα μήνες.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Αναλυτικότερα, τώρα, η χρήση των τουρκικών καρτών στις ελεύθερες περιοχές μόνο για το Σεπτέμβρη του 2019 ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύριο ευρώ φτάνοντας το  €1,561,038 ευρώ ενώ για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους το ποσό ανήλθε στα €12,976,059. 

Για άλλη μια φορά, όμως, τα ποσά που δαπανήθηκαν στην κατεχόμενη Κύπρο ξεπέρασαν σε σημαντικό βαθμό αυτά που διακινήθηκαν από τουρκικές κάρτες αφού μόνο για το Σεπτέμβριο ξοδεύτηκαν στην κατεχόμενη Κύπρο ποσά της τάξης του €1,785,686, ενώ από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι και το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους τα ποσά ανήλθαν στα €15,663,967. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ε/κ δεν δαπάνησαν εκατομμύρια μόνο στα κατεχόμενα αλλά αρκετοί εξ αυτών μέσα από τις πιστωτικές τους κάρτες άφησαν χρήματα και στην Τουρκία τόσο σε μηνιαία βάση όσο και στους εννέα πρώτους μήνες του έτους.

Συγκεκριμένα, το Σεπτέμβρη του 2019 ξοδέψαμε στην Τουρκία με κυπριακές πιστωτικές κάρτες €541,994 χιλιάδες ευρώ τη στιγμή που για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους τα ποσά ανήλθαν στα €4,456,403.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι τα ποσά μέσα από τις πιστωτικές κάρτες που καταγράφονται εδώ δεν απεικονίζουν ολόκληρο το φάσμα των ποσών που δαπανούνται σε Τουρκία και κατεχόμενα αφού πολλοί Ε/κ προτιμούν να πληρώνουν με μετρητά.

Πάντως τους πρώτους εννέα μήνες του 2019 σε Τουρκία και κατεχόμενα φαίνεται να ξοδέψαμε περισσότερα από 19 εκατομμύρια με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 20,120,370 εκατομμύρια ευρώ ενώ μόνο για το Σεπτέμβρη σε Τουρκία και κατεχόμενα ξοδέψαμε μέσα από πιστωτικές κάρτες 2,327,680 εκατομμύρια ευρώ. 

Αντρέας Πολυκάρπου
 
1410
Thumbnail