Υπάρχει ελπίδα για διακοπές μαθητών στα ορεινά; Αν ναι, πότε;

Προέδροι σχολείων βρίσκονται σε επικοινωνία με τα ξενοδοχεία / Τι αναφέρει ο Πρόεδρος Επιτροπής Ορεινών Περιοχών

Για την κατάσταση των ορεινών ξενοδοχείων στην Κύπρο, μίλησε στην εκπομπή 'Business Hour' της Digital Tv, ο Πρόεδρος Επιτροπής Ορεινών Περιοχών κ. Ανδρέας Μαντάλας, σημειώνοντας πως για αυτη την περίοδο, όλοι οι ξενοδόχοι παραμένουν κλειστοί περιμένοντας το διάταγμα που θα τους «ανοίξει».

Κατά τη συνέντευξη του στην εκπομπή ''Business Hour' στον δημοσιογράφο Αντώνη Αδάμου, έγινε αναφορά στις οργανωμένες μαζικές εκδρομές που πραγματοποιούν οι μαθητές σε ορεινες περιοχές κάθε χρόνο και αν υπάρχει φέτος το ενδεχόμενο να μπορέσουν να το κάνουν λόγω της πανδημίας και των μέτρων.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι τέτοια περίοδο οι μαθητές συνήθως διοργάνωναν τις εξωσχολικές τους εκδρομές στα ορεινά και λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας δεν έγιναν, ως προς τις οικονομικές συνέπειες, σημείωσε πως ένα μεγάλο κονδύλι έχει χαθεί. 

Όπως ανέφερε, τα ορεινά θέρετρα ξεκινούσαν να δέχονται κόσμο τον Νοέμβριο και μέχρι τέλος Ιανουαρίου, που αυτό έχει χαθεί.

«Με τα παιδιά να μην πηγαίνουν σχολείο και να πρέπει να διαβάσουν περισσότερο για τις εξετάσεις τους, νομίζω ότι για φέτος έχει χαθεί» σημείωσε.

Ο κ. Μαντάλας επεσήμανε στην εκπομπή 'Βusiness Hour' ότι δέχεται τηλεφωνήμαυα από προέδρους σχολείων οι οποίοι συζητούν για ενδεχόμενες κρατήσεις αρχές Μαρτίου. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ελπίδα για εξορμήσεις στα ορεινά το Πάσχα

Η εκτίμηση του κ. Μαντάλα είναι ότι αν το επιτρέπει η επιδημιολογική ομάδα της Κύπρου, ίσως να μπορέσουν μόνο τις ημέρες του Πάσχα να επισκεφθούν οι μαθητές τα ορεινά θέρετρα.

Στην ερώτηση αν θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν μαθητές τα καταλείμματα σε σχέση με τα μέτρα, ο κ. Μαντάλας υπογράμμισε πως δεν θα βάζουν τον αριθμό των μαθητών που έβαζαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά θα κρατήσουν μειωμένους αριθμούς, δηλαδή τα 2/3.

Ένα παράδειγμα που έδωσε είναι πως ένα ξενοδοχείο χωρητικότητας 150 ατόμων, θα ήταν καλύτερο να δεχτεί 100 άτομα για να μπορέσει να εφαρμόσει και τα πρωτόκολλα.

«Έτσι κι αλλιώς η συνείδηση όλων έχει συνηθίσει στην μάσκα, και στα μέτρα προστασίας και νομίζω θα πηγαίναμε εντάξει», υπογράμμισε.


Δείτε τη σχετική αναφορά του κ. Μαντάλα από το λεπτό 6:53
 

Ξ.Π

 
1744