ΑΠΟΨΗ: Το αβάστακτο κόστος της σοβαρότητας 

ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΣΤΟΥΡΗΣ


Όσο οι εκλογές πλησιάζουν, τόσο οι επίδοξοι ή και νυν βουλευτές επιδιώκουν να κάνουν την παρουσία τους αισθητή και κυρίως συμπαθή προς το φιλοθεάμον κοινό, το οποίο παρακολουθεί τον πολιτικό θίασο να ξεδιπλώνει τις ερμηνευτικές ικανότητές του, με σκοπό το χειροκρότημα που σαφώς μεταφράζεται σε ψήφους. 

Ο λαϊκισμός ευδοκιμεί στη χώρα γενικώς και βεβαία ειδικώς ενόψει εκλογικών αναμετρήσεων, την ώρα που πολιτικοποιημένα άτομα αναζητούν ελπίδα στην ολοένα και σπανιότερη σοβαρότητα -και όχι τη σοβαροφάνεια- με την οποία επίσης λαϊκιστές και άβουλοι καλύπτουν το πολιτικό τους προσωπείο. 

>>> Όλες οι απόψεις που φιλοξενεί η Brief <<<

Οι νέοι στον χώρο δυστυχώς δεν αποτελούν νέες προτάσεις, σε επίπεδο ρητορικής, συμπεριφοράς και παραγωγής πολιτικής σκέψης και λόγου, αλλά αντίθετα περιορίζονται σε πολιτική συμπεριφορά ως κλώνοι των προκατόχων τους χωρίς ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο και φρεσκάδα που θα ωθήσει και νέα άτομα προς τις κάλπες. Λειτουργώντας ως κομπάρσοι του κατεστημένου πολιτικού συστήματος, απλώς περιμένουν τη σειρά τους για το προσκήνιο. 

Την ώρα που ευρύτερα η κοινωνία απαξιώνει την πολιτική ζωή του τόπου, που η κόπωση από την περιπέτεια της πανδημίας είναι κάτι περισσότερο από εμφανής και που ανά τακτά -πλέον- χρονικά διαστήματα περισσότερα σκάνδαλα ξεβράζονται στις ακτές της κοινωνίας από τον πάτο του πολιτικού βίου, επίδοξοι πολιτευτές διεκδικούν την ψήφο με ανούσιες τοποθετήσεις, σπασμωδικές κινήσεις 2-3 μήνες πριν τις εκλογές και παλιομοδίτικες υποσχέσεις συστατικά τα οποία μοιραία μια σημαντική μερίδα ψηφοφόρων να αισθάνεται πως ουσιαστικά δεν έχει πολιτική πρόταση που να την εκφράζει. 

>>> Όλες οι απόψεις που φιλοξενεί η Brief <<<

Αυτή η κατάσταση θα έχει, ξανά, δύο βασικές επιπτώσεις: 
•    Αποχή και 
•    Ανακύκλωση κομμάτων και προσώπων 

Με αυτά τα δεδομένα οδεύουμε προς τις εκλογές του Μαΐου σε μια χώρα που πλήρωσε και ακόμη πληρώνει το βαρύ τίμημα του λαϊκισμού, της διαπλοκής και της πολιτικής ελαφρότητας. Η σοβαρότητα αποδεικνύεται να έχει αβάσταχτα μεγάλο κόστος, διότι πολύ απλά δεν είναι δημοφιλής. 
 

Tags
Ανδρέας Κωστουρής
 
641