ΑΠΟΨΗ: Η επιπόλαιη συμπεριφορά πληρώνεται…

  • Μεγάλες ανατροπές φέρνουν τα 705 νέα θετικά κρούσματα
  • Κινδυνεύουν τα νοσηλευτήρια με αυξημένες εισαγωγές
  • Το σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όριά του.

Γράφει Χρύσω Αντωνιάδου

Μια μερίδα πολιτών συμπεριφέρεται επιπόλαια. Μια μερίδα πολιτών αμφισβητεί ακόμη ότι ο κορωνοϊός μπορεί και να είναι θανατηφόρος. Μια μερίδα πολιτών παίρνει πίσω την κυπριακή οικονομία και κοινωνία γιατί δεν υπακούει, δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα, δεν ενδιαφέρεται για τις επιπτώσεις στη ζωή μας, στην οικονομία, στο μέλλον των παιδιών μας.

Χθες, καταγράφηκαν 705 νέα θετικά κρούσματα - ένας αριθμός πρωτόγνωρα υψηλός - με αυξημένο το ενδεχόμενο να δούμε τις προσεχείς ημέρες μεγάλες ανατροπές:

  • Αυξημένες εισαγωγές στα ήδη υπερφορτωμένα αυτόνομα νοσηλευτήρια.
  • Περισσότερα περιοριστικά μέτρα.
  • Σοβαρές επιπτώσεις στην υγειονομική κατάσταση και στην πραγματική οικονομία.

Το σύστημα υγείας έχει φθάσει στα όριά του λόγω της υποστελέχωσης και της μη συμμετοχής των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στη διαχείριση της πανδημίας.

>>> Όλες οι απόψεις που φιλοξενεί η Brief <<<

Σε περίπτωση που, τις αμέσως επόμενες μέρες συνεχιστούν τα αυξημένα θετικά κρούσματα, τότε το Υπουργείο Υγείας θα υποχρεωθεί να κηρύξει και πάλι κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, επαναφέροντας τα περιοριστικά μέτρα, με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και κυρίως στην ψυχολογία του κόσμου.

Οι ανησυχίες αυξάνονται καθώς ανοίγουν τα Γυμνάσια και σε ένα μήνα είναι το Πάσχα.

Ήδη, από μέρες τώρα εκπέμπεται σοβαρό σήμα κινδύνου για την πληρότητα των θαλάμων και την υποστελέχωση, ωστόσο η επίσημη πλευρά διαβεβαιώνει ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Η αύξηση των κρουσμάτων επιβεβαιώνει όλα αυτά που για μέρες τώρα διαφαίνονται στον ορίζοντα: Ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα ακόμη δεν επέφερε αποτελέσματα και ότι ορισμένοι πολίτες δεν αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα της κατάστασης…

Χρύσω Αντωνιάδου
 
640